9+ beoordeeld op grootste safari reviewsite ter wereld
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk en duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden m.b.t. reizen in corona tijd. Meer info
 
Kenia Familie Avontuur

Kenia Familie Avontuur

Dag 1

Karibu Kenia!

U kunt dagelijks met een rechtstreekse KLM vlucht vanuit Amsterdam of Brussel vertrekken, zodat u in de avond aankomt op het Jomo Kenyatta Airport, waar uw gids al staat te wachten. Na een eerste kennismaking rijdt u in circa 30 minuten naar de eerste accommodatie in Nairobi. Onder het genot van een welkomstdrankje bespreekt u met de gids het programma van morgen. Karibu sana Kenia!

Dag 2

Neushoorns aan de voet van Mount Kenya

In de ochtend verlaat u Nairobi om koers te zetten naar het Ol Pejeta natuurbeschermingsgebied aan de voet van de hoogste berg van Kenia, Mount Kenya. Na de lunch bij uw accommodatie kunt u in de middag kiezen voor een safari in Ol Pejeta Conservancy, een wandeling aan de voet van Mount Kenya of blijft u bij de lodge. 

Activiteiten in Ol Pejeta Natuurbeschermingsgebied – (optioneel)

Tijdens de safari gaat u op zoek naar onder andere de Afrikaanse wilde hond, netgiraffe, zwarte- en witte neushoorn en luipaard. Tevens brengt u een bezoek aan het Sweetwaters Chimpansee Reservaat waar de enige chimpanseepopulatie van Kenia leeft. De chimpansees worden beschermd en leven in een door hekken omgeven gebied. Bij het Morani Rhino informatiecentrum kunt u dichtbij de blinde, zwarte neushoorn Baraka komen en voelen waarom het zo belangrijk is dat deze immense zoogdieren beschermd worden door onder andere het Ol Pejeta natuurbeschermingsgebied.

Natuurwandeling – (optioneel)

U wandelt onder begeleiding van een lokale Engels sprekende gids door het groene gebied aan de voet van Mount Kenya. U kunt een waterval bezoeken en ervaart op een prettige wijze het pure Keniaanse leven. Tijdens de toch door het regenwoud vertelt uw gids over de exotische bloemen, planten en de vogelsoorten. Tevens wordt er uitgekeken naar de sierlijke franjeapen.

Dag 3

Avontuur in de wildernis van Laikipia

Na het ontbijt rijdt u naar het hart van Laikipia en verlaat u al snel het asfalt. Onderweg komt u verschillende wilde dieren tegen en in het laatste dorpje stapt er een lokale gids in de auto die u verder begeleid naar een prachtige plek diep in de in de wildernis van Laikipia. Ter plekke wordt u opgewacht door een enthousiast team van Samburu die voor u een privé kampement hebben opgebouwd en u de komende dagen zullen verrassen met heerlijke maaltijden.

Laikipia

Het enorme Laikipia gebied in centraal Kenia ten westen van Mount Kenya wordt relatief weinig bezocht en staat garant voor een bijzondere safari belevenis in een uitgestrekte wildernis. Het hoog gelegen gebied biedt een combinatie van overvloedige flora en fauna, een spectaculair landschap en een bijzondere culturele diversiteit. De omgeving wordt gedomineerd door de iconische achtergrond van Mount Kenya. Na Tsavo is Laikipia het grootste gebied met wildleven in Kenia en maakt het deel uit van het nog grotere Ewaso ecosysteem van 56.000 km2.

Dag 4

één met de wildernis van Laikipia

Deze dagen staan volledig in het van de avonturen die u gaat beleven tijdens de wandelsafari’s in Laikipia. In de ochtend wordt er ontbijt geserveerd in de buitenlucht, vervolgens gaat u op wandelsafari. Dan keert u terug naar het kampement voor een zeer aangename lunch en een aantal uurtjes rust. In de middag maakt u nog een wandelsafari langs de rivier of kiest u voor een jeepsafari. ’s Avonds laten de Samburu zien hoe je vuur maakt met de hand en geniet u van een heerlijk diner. 

Wandelsafari

In de afgelegen wildernis van Noordoost-Laikipia gaat u op wandelsafari onder begeleiding van een professioneel team van enthousiaste en bekwame Samburu die voor een ongeëvenaarde totaalbeleving zorgen. De hoofdgids weet alles van de flora en fauna en kan zeer goed wilde dieren benaderen. In de dagen van de wandelsafari worden netgiraffen, Grevy’s zebra’s, elanden, dikdiks en verschillende gazelle soorten gezien. Te voet een groep olifanten benaderen behoort vaak tot de hoogtepunten en met nog iets meer geluk worden er ook roofdieren zoals gestreepte hyena’s, wilde honden, een luipaard of leeuwen gezien.

Dag 5

Op naar het Lake Naivasha Park

In de ochtend neemt u afscheid van de prachtige Samburu, het waren maar twee nachten, maar het intensieve contact zorgt er voor dat er al snel een band op is gebouwd met deze bijzondere mensen. Vervolgens zet u koers naar het Lake Naivasha Nationaal Park. 

Lake Naivasha Nationaal Park

Lake Naivasha Nationaal Park ligt direct naast het Hell’s Gate Nationaal Park. In tegenstelling tot de andere meren in Kenia is Naivasha een zoetwatermeer. Lake Naivasha is het hoogst gelegen meer van Kenia (1884 meter) en diende in de koloniale tijd als belangrijkste luchthaven van Kenia. Het naastgelegen Hell’s Gate Nationaal Park kenmerkt zich door grote hoogteverschillen. In het park zijn twee uitgedoofde vulkanen te vinden die de Hell’s Gate kloof en twee torens van lava hebben veroorzaakt.

Dag 6

Mountainbiketocht en bootsafari

Vandaag staat volledig in het teken van de activiteiten in de omgeving van Lake Naivasha.  Afhankelijk van de leeftijden kunt u verschillende spannende excursies ondernemen. Zo kunt u gaan mountainbiken en een avontuurlijke wandeling in Hell's Gate ondernemen. In de middag onderneemt u in ieder geval de bootsafari op het meer van Naivasha. 

Mountainbiketocht en wandeling – (optioneel)

Tijdens de mountainbiketocht fietst u tussen de wilde dieren door het park. Het gevoel van zelf actief bezig zijn met als decor steile kliffen en grazende zebra’s is uniek en kunt u uitsluitend in Hell’s Gate beleven. Na een mountainbiketocht van ongeveer een uur komt u aan bij de centraal gelegen kloof in centraal in Hells Gate Nationaal Park. Hier laat u de fiest achter wandelt en klautert u naar een waterval.

Boottocht Lake Naivasha

Tijdens de ontspannen bootsafari op het meer van Naivasha geniet u van de vele watervogels, nijlpaarden en krokodillen. Tevens kan het zijn dat u langs de oever wild ziet dat de dorst komt lessen.

Dag 7

Op naar het Masai Mara Natuurreservaat

In ochtend pakt u de bagage bij elkaar en begint u aan de rit naar een van de meeste bekende en tevens wildrijke nationale parken van Afrika, Masai Mara Natuurreservaat.

Masai Mara Natuurreservaat

Het Masai Mara wildreservaat behoort tot de meest bekende en wildrijke nationale parken van het Afrikaanse continent. De Masai Mara wordt in tweeën gedeeld door de beroemde Mara rivier waar 2.000.000 migrerende wildebeesten en zebra’s zich op spectaculaire wijze door heen banen. Het Masai Mara wildreservaat ligt in een enorme vallei dat is ontstaan door de krachten van de Grote Riftvallei en wordt in het oosten begrensd door de Loita heuvels, in het noorden door de Ithong heuvels en in het westen het imposante Esoit-Oloolo gebergte. Het reservaat grenst in het zuiden met het Serengeti Nationaal Park in Tanzania en vormt daarmee een gigantisch ecosysteem waar de grote trek door heen trekt.

Jeepsafari – Middag

Tijdens de safari in de Masai Mara gaat u uitzonderlijk veel wilde dieren treffen en zal u tevens versteld staan van adembenemende vergezichten. Tijdens de safari op de savanne gaat u op zoek naar grote troepen leeuwen, hyena’s, giraffen, impala’s, antilopen en misschien zelfs neushoorns. Aan de oevers van de Mara rivier speurt u in het bos naar olifanten, bavianen, buffels en luipaarden. In de Mara rivier zelf ziet u de gigantische nijlkrokodillen die zo nu en dan in botsing komen met de vele nijlpaarden die zich hier eveneens ophouden. In de middag maakt u de safari bij ondergaande zon. Moe en zeker voldaan keert u meteen glimlach terug bij uw accommodatie en bekijkt u nog eens het indrukwekkende fotomateriaal dat u hebt verzameld tijdens de safari. 

Dag 8

Safari spektakel in de Masai Mara

Vandaag staat volledig in het teken van al het safari spektakel dat de Masai Mara te bieden heeft. Tussen de safari activiteiten en de Masai Beleving door is er tijd om te genieten van uw accommodatie en een verfrissende duik in het zwembad.  

Jeepsafari – Hele dag

Vandaag staat volledig in het teken van safari langs de oever van de beroemde Mara rivier, u deelt deze dag samen met uw gids in. Aangezien de wildebeesten vaak in de ochtend en in de middag door de rivier heen trekken kunt u tussen de safari’s door genieten van een welverdiende lunch bij uw accommodatie. Gedurende de safari speurt u langs de beruchte Mara rivier. De spanning stijgt op het moment dat u grote groepen wildebeesten en zebra’s ziet verzamelen langs de oever en de gigantische krokodillen positie ziet kiezen, soms duurt het nog uren eer dat de eerste dieren de oversteek aangaan. Maar als eenmaal de eerste dieren zijn gegaan volgt de rest direct en beleeft u dát wat u altijd op televisie heeft kunnen zien bij programma’s als Great Migrations en Planet Earth. Een moeilijk te evenaren en zeer bijzonder natuurfenomeen wat slechts door klein aantal safarireizigers wordt aanschouwt!

Masai Beleving – (optioneel)

Onder begeleiding van een lokale Masai gids bezoekt u een traditioneel Masai dorp. In het dorp leren de kinderen hoe ze een pijl en boog kunnen maken en hoe je hier mee moet schieten. Tevens kan het zijn dat de Masai laten zien hoe er vuur wordt gemaakt en een hut wordt gebouwd. Als het uit komt wordt er een potje voetbal gespeeld met de kinderen, wordt er gezongen en gedanst en kunnen er lokale sieraden gemaakt worden. Op ongedwongen wijze de Masai cultuur leren kennen steunt de lokale gemeenschap en is een waardevolle ervaring voor jong en oud.

Dag 9

Rit terug naar Nairobi

Vandaag verlaat u de schitterende Masai Mara middels de rit terug naar Nairobi. Onderweg rijdt u dwars door het land van de Masai en kunt u desgewenst stoppen voor souvenirs op de verschillende marktjes. 

Indien gewenst kunt u er ook voor kiezen om vanuit de Masai Mara direct naar de kust van Kenia te vliegen. 

Nairobi

In de hoofdstad van Kenia, Nairobi, valt meer te beleven dan men op het eerste ogenblik denkt. Deze stad dient vaak als uitvalsbasis voor safari’s, maar ook tussen het ontdekken van de ruwe natuur door zijn hier veel culturele activiteiten te beleven. Bezoek museums, masai markten, of de Kazuri beads factory. Deze ‘’kleine en mooie’’ keramieke kralen worden met de hand geschilderd, sta versteld van hoeveel uur er in 1 kraal gaat zitten! Met een bezoek aan deze fabriek wordt ook bijgedragen aan de welzijn van vele moeders in de gemeenschap. Naast de safari nog niet genoeg van de dieren? Begrijpelijk, bezoek dan het giraffe center! Opgericht door de ‘African Fund for Endangered Wildlife Kenya’, willen ze niet alleen iedereen leren over de giraffen, maar is er ook de kans om dicht in de buurt van deze dieren te komen en ze ook te voeren.

Dag 10

Treinreis dwars Kenia naar de kust

Om het avontuur compleet te maken legt u het laatste gedeelte van de reis af per trein! Deze historische treinreis bestaat al sinds 1901 toen het spoor in naam van de Engelse kolonisten is aangelegd. Tegenwoordig is het spoor in beheer van Chinezen die het netwerk en de trein hebben gemoderniseerd. In Mombasa wacht een vertegenwoordiger van Matoke Tours u op en wordt naar uw accommodatie gebracht. De komende dagen staan in het teken van tropisch nagenieten op de hagelwitte stranden van Diani Beach. (U overnacht in de garden villa van het Diani Marine Village)

Diani Beach

Ten zuiden van Mombasa ligt dit verbluffende 20 kilometer lange zandstrand dat al sinds de allereerste dagen van het toerisme in Kenia reizigers trekt. Desalniettemin is Diani Beach niet zo zwaar ontwikkeld als men zou vermoeden. Hoewel het inlandse stadje Ukunda door de aanwezigheid van het vliegveld verstedelijkt is, vindt men in het netwerk van wegen dat dichter bij de oceaan loopt een ontspannen sfeer, met een stroom van moderne infrastructuur, waaronder winkels, restaurants, winkelcentra en zelfs een golfbaan. De grootste trekpleister is het weergaloze strand met poederfijn zand waar veel accommodaties te vinden zijn in verschillende comfort niveaus. Na het hagelwitte strand en de wuivende palmbomen begint de prachtige tropische vegetatie en de wouden van Diani Beach. In deze bossen leven diverse aapsoorten waaronder de prachtige zwart witte franjeapen. Lokale natuurbeschermers hebben boven de wegen van Diani bruggen gebouwd waarover deze sierlijke primaten zich op een veilige manier tussen de bomen verplaatsen.

Dag 11 t/m 13

Tropisch nagenieten aan de Indische Oceaan

Deze dagen staan volledig in het teken van Diani Beach en al haar heerlijke mogelijk op het strand, in het water en in de omgeving. Via de receptie van uw accommodatie kunt u verschillende excursies in de omgeving boeken.

Excursies Diani Beach – (optioneel)

In de omgeving van Diani Beach is van alles te beleven. Zo kunt u een tocht maken met een traditionele zeilboot, waarbij u gaat snorkelen bij Wasini eiland en Kisiti onderwaterpark. Onderweg kunt u dolfijnen zien en op het Wasini eiland wordt er een overheerlijke lunch met verse zeevruchten geserveerd. Mocht u iets van de eeuwenoude Swahilicultuur willen proeven dan kunt u een begeleide wandeling maken door het oude centrum van Mombasa en gaan dineren in het Tamarind restaurant. Naast de verschillende actieve mogelijkheden kunt u er uiteraard ook voor kiezen om heerlijk bij uw accommodatie te ontspannen en nog eens weg te dromen bij de gedachten aan de safari’s in de Masai Mara.

Dag 14

Terugvlucht vanuit Mombasa

Afhankelijk van uw vlucht heeft u vandaag heel de dag nog de tijd in Diani Beach. In de loop van de middag wordt u naar het vliegveld van Mombasa gebracht voor de vlucht naar Amsterdam of Brussel.

Dag 15

Thuiskomst

In de ochtend komt u weer aan in Amsterdam of Brussel met een koffer vol prachtige herinneringen.