Uitgeroepen tot 'beste reisorganisatie' door Columbus Travel
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Oeganda & Kenia Fly & Drive – Jungle & Safari

Oeganda & Kenia Fly & Drive – Jungle & Safari

 13-DAAGSE privereis

VANAF € 6.700,- PER PERSOON

Oost – Afrika is misschien wel het meest diverse gebied van Afrika. Door de ligging op de evenaar en de verschillende hoogtes vind je hier vulkanen, tropische bergregenwouden, uitgestrekte savannes, besneeuwde bergtoppen, schilderachtige kratermeren en tropische stranden. In de nationale parken gaat u op zoek naar leeuwen, olifanten, buffels, luipaarden, hyena’s, nijlpaarden, zebra’s, jachtluipaarden en eventueel de tienduizenden dieren van de Grote Trek. Deze reis brengt u ook naar de chimpansees en berggorilla’s in de hoog gelegen bergregenwouden. In deze reis beleeft u het beste van Oeganda én van Kenia!

De meest sfeervolle accommodaties
De accommodaties zijn zorgvuldig geselecteerd op ligging, kleinschaligheid en sfeer. Zo kunt u er voor kiezen om bij het beroemde Masai Mara in het kleinschalige Karen Blixen Camp te overnachten. 

Bijzondere excursies
Vrijwel alle excursies zoals vermeld in deze reis zijn inclusief in de reissom. Bij Matoke Tours zijn we constant op zoek naar innovatieve en originele belevingen. Voor degene die nog meer uit hun tijd in Oeganda en Kenia willen halen adviseren onze specialisten graag over nog meer bijzondere excursies. Wat dacht u van een ballonsafari boven het Masai Mara Natuurreservaat, een nachtwandeling in Kibale Forest, Lion GPS tracking in Queen Elizabeth Nationaal Park of kanoën op Lake Mutanda.

Duurzaam toerisme
Matoke Tours zorgt er voor dat uw reis naar Oeganda op een positieve manier bijdraagt aan de sociale, culturele en economische ontwikkeling van het land. We ondersteunen verschillende lokale projecten en ook de vakantiebank in Nederland. Tevens doneert Matoke Tours bij iedere boeking een bedrag aan het Justdiggit initiatief ten behoeve van de vergroening van Afrika. Matoke Tours is medeoprichter van de Rwenzori Travel Academy en heeft een eigen female tourguiding programma.

Hoogtepunten tijdens deze reis: Entebbe  – Kibale Forest – Queen Elizabeth  – Lake Mutanda – Bwindi Impenetrable Forest – Masai Mara – Nairobi

Accommodatieniveau naar wens

Tijdens deze zorgvuldig uitgebalanceerde rondreis kunt u overnachten op drie verschillende niveaus. Per dag zijn de drie verschillende mogelijkheden weergegeven en direct doorgelinkt naar de desbetreffende accommodatie, zodat u al direct een gevoel krijgt bij deze bijzondere plekken. De accommodatieniveaus zijn weergegeven om u een idee te geven van de mogelijkheden. Uiteraard is het mogelijk om een combinatie van de verschillende niveaus te boeken. Op de prijzen pagina van deze reis worden de verschillende accommodatieniveaus toegelicht.

Onze populaire bestemmingen

Het specialisme van Matoke Tours

Alle reisspecialisten hebben Afrika meerdere malen bezocht of er zelfs gewoond, ze kennen de bestemmingen dan ook op hun duimpje. We verkennen tijdens onze reizen niet alleen de gebaande paden, maar proberen hier ook vanaf te wijken om op zoek te gaan naar verborgen parels, hierin maken wij het verschil! Tevens bezoeken we vele accommodaties en blijven we er vaak ook overnachten, zodat we u bij uw accommodatie keuze goed kunnen adviseren.

Afrika is voor mij hét continent waar de allergrootse avonturen beleefd worden. Na vele reizen en lange tijden in Afrika, is mijn conclusie ”Travel is the only thing you buy that makes you richer’ !”

van Rob Minken, uit liefde voor Afrika!

Onze populaire bestemmingen

Hoogtepunten tijdens deze reis

Intensiteit van deze reis

Oeganda en Kenia liggen op de evenaar, maar vanwege de hoogte wordt de temperatuur getemperd tot een heerlijk klimaat, met temperaturen van tussen de 23 en 28 graden. Heerlijk dus! ’s Avonds koelt het behoorlijk af. De reis zelf is niet heel zwaar en iedereen met een normale conditie kan deelnemen aan deze reis. We hebben er bewust voor gekozen om de activiteiten die wat meer fysieke inspanning vergen optioneel te maken. Vooral de gorillatracking kan zwaar en intensief zijn. De tracking kan 2 uur duren, maar soms ook 7 uur. Het is maar net waar de gorilla’s zich bevinden. Als u twijfelt over uw fitheid raden we u aan om vooraf contact met ons op te nemen. De overige activiteiten zijn veel minder intensief. Zo is de chimpansee tracking over een relatief vlak terrein in het regenwoud (koel). De ervaring leert dat de indrukken, vele activiteiten en soms pittige reisdagen invloed kunnen hebben op de zwaarte van de reis. Stelt u zich daar op in. Weet echter ook dat Matoke Tours er heel bewust voor heeft gekozen om bijna overal 2 nachten te verblijven en op één plek zelfs 3 nachten. Tevens kiest Matoke Tours voor overnachtingen in middenklasse en semi-luxe accommodaties om na de intensieve dagen ontspannen bij te komen.

Onze populaire bestemmingen

Accommodaties tijdens deze reis

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips!