9+ beoordeeld op grootste safari reviewsite ter wereld
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk en duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden m.b.t. reizen in corona tijd. Meer info
 

Wat kost een reis naar Botswana?

Geen land in Afrika is zo exclusief en kleinschalig qua safari’s als Botswana. Dat brengt een bepaald kostenplaatje met zich mee. Met wat voor prijzen moet u ongeveer rekening houden voor een reis naar Botswana? Gemiddeld kost een safari-dag in Botswana zo’n € 400,- p.p. tot € 1500,- p.p. De luxe en/of grootte van een accommodatie en het seizoen waarin u op reis gaat (laag- of hoogseizoen), zijn daarbij sterk bepalende factoren!

Vrijwel alle accommodaties in Botswana zijn uniek. Ze zijn bijna allemaal luxe, kleinschalig en liggen veelal in privéreservaten. Hierdoor zie je geen andere toeristen tijdens de safari. Alle activiteiten, maaltijden, drankjes en parkentreegelden zijn inclusief tijdens het verblijf. Een overnachting in Botswana wordt nog exclusiever vanwege de bijzondere activiteit-mogelijkheden. Denk daarbij aan de mokorosafari, waarbij reizigers per uitgeholde kano de wildrijke lagunes van de Okavango Delta trotseren. Of per helikoptersafari over het immense Makgadikgadi Pan of Moremi Reservaat vliegen.
strong>

Hieronder een voorbeeld hoe de prijzen in verhouding tot het accommodatie niveau uiteenlopen in Madagascar.

Accommodatieniveau / reis
Middenklasse laagseizoen
Middenklasse hoogseizoen
Luxe laagseizoen
Luxe hoogseizoen
14-daagse privéreis safari en de Kalahari
Middenklasse laagseizoen
€ 4.480 p.p.
Middenklasse hoogseizoen
€ 5.640 p.p.
Luxe laagseizoen
€ 6.870 p.p.
Luxe hoogseizoen
€ 9.490 p.p.
14-daagse droomsafari Botswana incl. helikoptersafari
Middenklasse laagseizoen
Middenklasse hoogseizoen
Luxe laagseizoen
€ 5.410 p.p.
Luxe hoogseizoen
€ 8.060 p.p.

*Bovenstaande prijzen zijn gebaseerd op een reis met 2 personen en een tweepersoonskamer.

** De droomsafari Botswana incl. helikoptersafari wordt alleen op luxe niveau aangeboden

Welke factoren beïnvloeden de prijs?

Accommodatieniveau

Tijdens onze rondreizen door Botswana kunt u overnachten op vier verschillende niveaus. Per dag wordt voor elk (beschikbare) niveau een suggestie gegeven, onze favoriet. Op deze manier krijgt u een goede indruk van de verschillende niveaus. Het is tevens mogelijk om de verschillende niveaus te combineren. Hieronder worden de verschillende accommodatieniveaus verder toegelicht.

Welke andere factoren zijn van invloed op de prijs?

Duur van de safari/rondreis

Vanzelfsprekend wordt de prijs van de reis duurder als u langer op safari gaat in Botswana. Er zijn wel accommodaties die een scherpere prijs per nacht hanteren indien u langer op deze plek verblijft. Een voorbeeld hiervan is de droomreis naar Botswana!

Reisperiode

In Botswana worden verschillende reisperiodes gehanteerd. Deze worden enerzijds bepaald door het tropische klimaat wat een droog- en een regenseizoen heeft. Anderzijds zijn de prijzen van een safari ook erg afhankelijk van de vakantieperiodes. Klik hier voor meer informatie over het klimaat in Botswana en de beste reistijd.

Type vervoer

Het meest gebruikte vervoerstype in Botswana zijn de chartervluchten om u van A naar B te bewegen. Door de ongereptheid van de parken, de afwezigheid van goede wegen én de uitgestrektheid van het land is het gebruikelijk om te vliegen! Dit draagt natuurlijk bij aan hogere kosten van de reis. Hoe minder u vliegt, hoe goedkoper de reis. U zou bijvoorbeeld langer op twee locaties kunnen verblijven i.p.v. kiezen voor vier verschillende locaties. Er zijn enkele locaties die per auto/wegtransfer te bereiken zijn in Botswana. Klik hier voor meer informatie over het vervoer in Botswana.

Specifieke (reis)wensen

Voor liefhebbers van bijvoorbeeld fotografie, vogels, planten is het mogelijk om een gids aan te vragen met een extra kennis/opleiding in deze specifieke interesses. Uiteraard zijn hier vaak extra kosten aan verbonden. Daarnaast zijn de meer exclusieve en afgelegen parken vaak (aanzienlijk) duurder dan de meer toegankelijke parken.

Onderstaande kosten zijn niet inbegrepen:

  • Intercontinentale vluchten
  • Visumkosten
  • Vaccinaties
  • Fooien
  • Reserveringskosten en calamiteitenfonds
Onze populaire bestemmingen

Reizen naar Madagascar

Onze populaire bestemmingen

inspiratie & ervaringen

Wij inspireren u graag met onze ervaringen en tips