Uitgeroepen tot 'beste reisorganisatie' door Columbus Travel
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Oeganda off the beaten track

Oeganda off the beaten track

 14-DAAGSE Privéreis

VANAF € 3.680,- PER PERSOON

In het afgelegen noorden van Oeganda treft u het Afrika zoals ontdekkingsreizigers Afrika in de 19e eeuw leerde kennen. Uitgestrekte gebieden met traditionele dorpjes, eeuwenoude culturen, en de kleurrijke Karamojong stam. Ook gaat u hier op safari in een afgelegen park met weinig toeristen en adembenemende landschappen. Een opwindende reis voor avonturiers die het Afrika willen treffen zoals ontdekkingsreizigers dat eind 19e eeuw ontdekte! 

De meest sfeervolle accommodaties
De accommodaties zijn zorgvuldig geselecteerd op ligging, kleinschaligheid en sfeer. Zo kunt u er voor kiezen om midden in het Murchison Falls Nationaal Park in de Murchison River Lodge te overnachten. De comfortabele tenten liggen direct aan de Nijl met nijlpaarden en ijsvogels voor uw deur. 

Bijzondere excursies
Vrijwel alle excursies zoals vermeld in deze reis zijn inclusief in de reissom. Bij Matoke Tours zijn we constant op zoek naar innovatieve en originele belevingen. Voor degene die nog meer uit hun tijd in Oeganda willen halen adviseren onze specialisten graag over nog meer bijzondere excursies. Wat dacht u van boda boda tour door Karamoja, een overnachting bij de herders van de Karamojong, een ballonvlucht in Murchison Falls Nationaal Park of de beroemde 'Royal Mile' vogelwandeling in Budongo Forest. 

Duurzaam toerisme
Matoke Tours zorgt er voor dat uw reis naar Oeganda op een positieve manier bijdraagt aan de sociale, culturele en economische ontwikkeling van het land. We ondersteunen verschillende lokale projecten en ook de vakantiebank in Nederland. Tevens doneert Matoke Tours bij iedere boeking een bedrag aan het Justdiggit initiatief ten behoeve van de vergroening van Afrika. Matoke Tours is medeoprichter van de Rwenzori Travel Academy en heeft een eigen female tourguiding programma.

Hoogtepunten tijdens deze reis: Jinja – Sipi Falls – Karamoja – Kidepo Valley – Murchison Falls – Budongo Forest – Ziwa Rhino Sanctuary

Accommodatieniveau naar wens

Tijdens deze zorgvuldig uitgebalanceerde rondreis kunt u overnachten op vier verschillende niveaus. Per dag zijn de vier verschillende mogelijkheden weergegeven en direct doorgelinkt naar de desbetreffende accommodatie, zodat u al direct een gevoel krijgt bij deze bijzondere plekken. De accommodatieniveaus zijn weergegeven om u een idee te geven van de mogelijkheden. Uiteraard is het mogelijk om een combinatie van de verschillende niveaus te boeken. Op de prijzen pagina van deze reis worden de verschillende accommodatieniveaus toegelicht.

Onze populaire bestemmingen

Het specialisme van Matoke Tours

Alle reisspecialisten hebben Afrika meerdere malen bezocht of er zelfs gewoond, ze kennen de bestemmingen dan ook op hun duimpje. We verkennen tijdens onze reizen niet alleen de gebaande paden, maar proberen hier ook vanaf te wijken om op zoek te gaan naar verborgen parels, hierin maken wij het verschil! Tevens bezoeken we vele accommodaties en blijven we er vaak ook overnachten, zodat we u bij uw accommodatie keuze goed kunnen adviseren.

Afrika is voor mij hét continent waar de allergrootse avonturen beleefd worden. Na vele reizen en lange tijden in Afrika, is mijn conclusie ”Travel is the only thing you buy that makes you richer’ !”

van Rob Minken, uit liefde voor Afrika!

Onze populaire bestemmingen

Hoogtepunten tijdens deze reis

Intensiteit van deze reis

Oeganda ligt op de evenaar, maar vanwege de hoogte wordt de temperatuur getemperd tot een heerlijk klimaat, met temperaturen van tussen de 23 en 28 graden. Heerlijk dus! De reis zelf is niet heel zwaar en iedereen met een normale conditie kan deelnemen aan deze reis. De activiteiten zijn minimaal intensief. Al kan de chimpanseetrekking door een heuvelachtig gebied gaan. De ervaring leert dat de indrukken, vele activiteiten en soms pittige reisdagen invloed kunnen hebben op de zwaarte van de reis. Stelt u zich daar op in. Weet echter ook dat Matoke Tours er heel bewust voor heeft gekozen om bijna overal 2 nachten te verblijven.

Onze populaire bestemmingen

Accommodaties tijdens deze reis

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips!