9+ beoordeeld op grootste safari reviewsite ter wereld
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk en duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden m.b.t. reizen in corona tijd. Meer info
 

Eindelijk is het zo ver! Na ruim anderhalf jaar onderzoek, veldwerk, schrijven en ontwerpen kunnen we Namibië als kersverse bestemming aan het Matoke Tours oeuvre toevoegen. Namibië bleek geen traditionele Afrika bestemming zoals Oeganda, Tanzania en Zambia dat bijvoorbeeld wel voor mij zijn. Er lopen geen hordes olifanten over savannes, de zon laat zich 300 dagen per jaar zien en de regen valt vrijwel niet. Daarnaast is Namibië het op één dunst bevolkte land van de wereld. Kortom, net even anders dan gorilla’s in de jungle en lachende vrouwen bij waterputten. Ik leerde al gauw dat de aantrekking en schoonheid van Namibië in de veerkracht van het landschap zit, de stilte ervan, de adembenemende sterrenwachten, de woestijndieren én het avontuur van de self-drive!

Geschreven door Nicole van Etten

In april 2019 werd ik op een missie gestuurd om Namibië op de kaart te zetten voor Matoke Tours. Met een open blik én spanning op wat komen zou, vertrok ik. In Windhoek leerde ik al gauw hoe het was om links te rijden. Zo ontdekte ik leuke hotels, restaurants en een aangename rooftof locatie (Am Weinbar!) om een drankje bij ondergaande zon te nuttigen. Een heerlijke introductie. Vervolgens reed ik ruim drie weken lang over de stoffige wegen dit woestijnachtige land. Vrijwel alle hoeken en gaten heb ik bezocht met mijn kleine “Panga”, de naam die ik de 4×4 Renault Duster had gegeven. Aan de meneer van het autoverhuurbedrijf vroeg ik wat “vriend” was in de lokale Herero taal. Pangarangi antwoorde hij… dus afgekort werd het Panga! We werden vanaf dag één inderdaad beste vrienden en Panga heeft me geen moment in de steek gelaten op de dieprode zandwegen van de woestijn.

Bekijk hier al onze Namibië reizen 

Eén van de mooiste landschappen beleefde ik bij Fish River Canyon in het verre zuiden van Namibië. Vanaf de Canyon Lodge keek je over een uitgestrekt gelig en bruin landschap waar oryxen, koedoes en jakhalzen voorbij liepen. Maar het waren de gigantische rotsblokken, die hier deskundig en precies leken te zijn gedeponeerd door een hogere macht, die mijn aandacht trokken. Uren lang tuurde ik ernaar… ontroerd door de kracht van dit landschap wat ik nog niet eerder had gezien en met niets kon vergelijken. ’s Nachts werd het nog beter. Na een warme douche zat ik buiten in een badjas naar de hemel te staren. De onnoemlijke vele sterren én de Melkweg waren zo goed zichtbaar. Ik gaf mijn ogen de kost… en na een half uur staren zag ik drie vallende sterren in de hemel. Dit bleek de betekenis van Namibië te zijn!

Ook noemenswaardig was Kolmanskop, de verlaten Duitse spookstad in de Namibiëwoestijn. Als geschiedenis en natuurliefhebber kwam ik hier oren en ogen te kort. De zeer deskundige en leuke gidsen vertelden ronduit over de kortstondige machtige tijd van de diamantwinning in Kolmanskop. Je waant je met alle zintuigen in een open museum en kunt eindeloos foto’s blijven nemen van deze bizarre omgeving. Heerlijk!

De Sossusvlei én Deadvlei zijn terecht de meest gefotografeerde plekken van Namibië. De roodoranje duinen nodigen uit tot grote avonturen te voet. Je ziet hier families, vrienden en stelletjes de verschillende duinen vol plezier trotseren. Trots poseren ze allemaal bij de versteende bomen in de Deadvlei. Natuurlijk kon ook ik het niet weerstaan om hier een paar kenmerkende Namibië kiekjes te nemen. Ook noemenswaardig zijn de natuurreservaten rondom de Sossusvlei; waarvan Wolvedans mijn favoriet is. De landschappen zijn hier nog mooier én het er ontbreekt aan andere reizigers. Een unieke én waardevolle combinatie. Maar, waar ik absoluut spijt van heb gehad is de gemiste overnachting bij Namib Dune Star. Daarom zit dit standaard opgenomen in de groepsreis. Eén nacht op een waanzinnige locatie midden in de Namibiëwoestijn overnachten met de heldere sterrenhemel boven je. Wie kan zulke verleidingen weerstaan?!

Bekijk hier al onze Namibië reizen 

Ik kan nog pagina’s doorschrijven over de adembenemende landschappen van Namibië. Maar, samen met collega’s Lisa, Marleen en Mariëlle heb ik keihard de afgelopen maanden gewerkt aan de website én het magazine. Het is af en we zijn er supertrots op! We nemen u graag mee op avontuur via onze groeps- en privéreizen. Laat u inspireren door de machtig mooie platen en laat ons weten wat u van deze nieuwe bestemming vindt?!

Groetjes Nicole!

Onze populaire bestemmingen

Een selectie van onze reizen naar Afrika!

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireren wij u graag met onze ervaringen en tips!