Uitgeroepen tot 'beste reisorganisatie' door Columbus Travel
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 

Reisspecialisten op studiereis in Namibië

Afgelopen juni mochten reisspecialisten Ilse en Natasja Namibië gaan bezoeken tijdens een studiereis. Omdat dit een fantastische self-drive bestemming is, gingen zij op pad met een Toyota Fortuner om zelf de meest populaire highlights én verborgen parels van deze unieke bestemming langs te gaan.

“Qua landschappen is Namibië een van mijn meest favoriete landen in Afrika en het was fantastisch om er na een lange tijd weer eens te zijn.”

Geschreven door Natasja Ras

Startpunt van de Namibië studiereis

Onze studiereis begon in de hoofdstad van Namibië, Windhoek, waar we ook meteen een bezoek brachten aan onze lokale agent. Vandaar reden we gelijk door naar het zuiden de Kalahari woestijn in. Het landschap begon al snel steeds leger en uitgestrekter te worden en we kwamen al gauw de eerste dieren tegen. In de namiddag deden we de landschapssafari waarbij we de eerste rode heuvels tegen kwamen en ook een verscheidenheid aan dieren.

Het leuke van het rijden door dit uitgestrekte land is dat je overal wild kan tegen komen, daarnaast is er na elke bocht of heuvel weer een nieuw uitzicht.

NamibRand Reservaat: één van de parels

De studiereis door Namibië vervolgt. Vanuit de Kalahari reden we tijdens door richting de kust waar de beroemde Namibiëwoestijn ligt. Na het laatste stukje door zacht zand te hebben gemanoeuvreerd, kwamen we aan bij een van de pareltjes in dit gebied, het prachtige Kwessi Dunes camp in het NamibRand reservaat. Hier gingen we per quadbike en te voet op zoek naar het kleine wild van de woestijn: we zagen hagedisjes, toktokkie kevers en zelfs een kleine slang!

De sterrenhemel bewonderen

Omdat dit een “dark sky reserve” is kun je hier ook een echt fantastische sterrenhemel zien. U heeft zelfs de optie om deze te kunnen bewonderen vanuit de kamer waar u buiten kunt slapen in de aangrenzende buitenslaapkamer.

Bezoek Sossusvlei en Deadvlei

Uiteraard gingen we ook naar de wereldberoemde Sossusvlei en Deadvlei en beklom reisspecialist Ilse de gigantische ‘Dune 45’. Als bijzonder extraatje kwamen we in het park onderweg ook nog een familie grootoorvosjes tegen die naar insecten op jacht waren.

Zweven boven de Namibiëwoestijn

Een ook heel bijzondere ervaring in het woestijngebied is om een de bergen en duinen te bewonderen vanuit een luchtballon. Het zweven langs de steeds van kleur veranderende landschappen was een magische belevenis.

Swakopmund: de favoriete stad van elke Namibiër

Na het bezoek aan de de zandduinen in het NamibRand reservaat was het tijd om de studiereis door Namibië voort te zetten. De volgende stop in het programma was het kustplaatsje Swakopmund. Hier konden we moeilijk kiezen welke van de vele goede restaurants we zouden uitproberen!

Woestijndieren in Damaraland

Het schitterende Damaraland stond hierna op de route, waar we een close up ontmoeting hadden met de woestijnolifanten tijdens de excursie langs de Huab rivier. Eentje kwam zelfs even op haar gemak langs de auto snuffelen! We hebben ook een wandeling gemaakt naar de bijzondere oeroude rotstekeningen van de San die in dit gebied te vinden zijn. De accommodaties in deze regio hebben veelal een speciale “sundowner “plek met schitterende uitzichten over het gebied dat bezaait is met rotsblokken en heuvels. Het kleurenschouwspel is hier dan ook een prachtige afsluiting van de dag, uiteraard met een heerlijk drankje in de hand!

Volgende locatie: Etosha Nationaal Park

Etosha Nationaal Park, het bekendste safaripark van Namibië, was de volgende bestemming van de studiereis. We overnachtten in het ernaast gelegen Ongava privéreservaat waar we bijzonder veel geluk hadden met een bezoek van de lokale groep leeuwen aan het watergat bij de lodge. Tegelijkertijd waren er ook neushoorns wat voor spanning zorgde; een confrontatie die wij van dichtbij konden volgen vanuit de “hide”, waardoor we op ooghoogte van de dieren er bijna tussenin zaten. Een ongelooflijke ervaring!

De laatste stop van de studiereis door Namibië

Onze laatste stop van deze schitterende self-drive rondreis in Namibië was het Otjiwa Reservaat. Hier hebben wij nog een nachtsafari gemaakt door het gebied. Een heerlijke afsluiter van de reis!

Bijna 3000 kilometer en 45 accommodatie bezoeken later leverden we de huurauto weer in op het vliegveld. Voor ons werd maar weer bevestigd dat dit een land is waar prachtige reizen gemaakt kunnen worden met top kwaliteit accommodaties en hele vriendelijke mensen!

Stel uw droomreis door Namibië samen

Na deze studiereis door Namibië hebben onze reisspecialisten weer nieuwe inzichten en kennis over deze unieke bestemming. Onze Namibië reisspecialisten staan daarom ook klaar om uw droomreis samen te stellen. Weet u niet precies welke hoogtepunten u wilt meepakken of bent u nieuwsgierig naar wat Namibië nog meer te bieden heeft? Neem dan een kijkje op onze voorbeeldreizen pagina van Namibië  en wie weet zit uw droomreis hier tussen! Of vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireren wij u graag met onze ervaringen en tips!