9+ beoordeeld op grootste safari reviewsite ter wereld
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Tanzania & Zanzibar Actief & ongerept

Tanzania & Zanzibar Actief & ongerept

Dag 1

Karibu Tanzania

U kunt dagelijks met een rechtstreekse KLM vlucht vanuit Amsterdam of Brussel vertrekken, zodat u in de avond aankomt op het Kilimanjaro Airport, waar uw gids al staat te wachten. Na een eerste kennismaking rijdt u in zo'n 45 minuten naar de eerste accommodatie in de weelderige omgeving van Arusha. Onder het genot van een welkomstdrankje bespreekt u met de gids het programma van morgen. Karibu sana Tanzania!

Dag 2

Reis naar de afgelegen Maasai Lodge

Het gaat beginnen! Na een rustig ontbijt met (bij helder weer) uitzicht op de Kilimanjaro wordt u naar de Maasai Lodge tussen Kilimanjaro en Mount Meru gebracht.

Cultuurbeleving bij de Maasai Lodge

De Maasai Lodge ligt in een spectaculair maanlandschap, ver van de gebaande paden. Deze unieke lodge is geheel opgebouwd in de stijl van een Masai dorp en is tevens van alle gemakken voorzien. Alle kamers hebben een eigen badkamer en zijn prachtig gedecoreerd met Masai versieringen. De afgelegen ligging aan de voet van de Kilimanjaro leent zich uitstekend voor schitterende wandelingen zonder dat u een enkele andere toerist tegen zult komen.

Africa Amini namiddag wandeling

In de namiddag staat er een wandeling op het programma. U wandelt door het gebied en geniet van de rust en magie van deze afgelegen plek. In de avond geniet u van een lekker diner onder de Afrikaanse sterrenhemel en vervolgens een sfeervol kampvuurtje.

Dag 3

Wandelen met uitzicht op de Kilimanjaro

Vandaag staat in het teken van de bijzondere Africa Amini Maasai Lodge, de schitterende vergezichten en de activiteiten in de omgeving.

Africa Amini activiteiten in de omgeving

Bij het krieken van de dag zijn de uitzichten op Mount Meru en de Kilimanjaro magnifiek. Na het ontbijt maakt u dan ook een wandeling waarbij de Masai gidsen vertellen over medicinale planten, de cultuur en de omgeving. U kunt er ook voor kiezen om mee te gaan met een Masai imker of een Masai dorpje te bezoeken. Op het heetst van de dag geniet u bij het zwembad van een verkoelende duik. In de middag onderneemt u in overleg met de mensen van de Maasai Lodge een tweede activiteit (inclusief).

U kunt kiezen uit de volgende activiteiten:

  • Speerwerpwedstrijd met de Maasai
  • Kruidenwandeling met uitleg over geneeskrachtige planten uit het gebied
  • Uitleg over het verbouwen van voedsel op een natuurlijke wijze
  • Ezelsrit voor (kleine) kinderen

Masai dag (optioneel)

Wilt u volledig ondergedompeld worden in de Masai cultuur, dan kunt u mee gaan met een Masai dag. U gaat mee het vee hoeden, u helpt met koken en eindigt de dag met het Masaai festival, een avond vol dans en muziek en u kunt zelfs bij de Masai blijven slapen! Onze specialisten lichten u graag de mogelijkheden toe.

Dag 4

Safari in het Lake Manyara Nationaal Park

In de ochtend verlaat u het afgelegen gebied nabij de Kilimanjaro om koers te zetten naar het Lake Manyara Nationaal Park (4uur).

Lake Manyara Nationaal Park

Het Lake Manyara Nationaal Park is een zeer aangenaam en relatief klein natuurgebied, ingeklemd tussen de Grote Riftvallei en het sodameer. Ondanks de geringe omvang van het park herbergt het gebied een ongewoon aantal habitats en diersoorten. Naast het sodameer en de graslanden kent het park tevens een grondwaterbos dat wordt gevoed door water dat wordt opgestuwd langs de lijn van de breuk in de Grote Rift Vallei.

Jeepsafari Lake Manyara – Middag

Gedurende de safari in Lake Manyara bezoekt u de verschillende habitats waar u verschillende diersoorten zult treffen. Zo komt u in het grondwaterbos uitzonderlijk veel bavianen tegen die een genot zijn om te observeren. Tevens vindt u in het woud de beroemde boomklimmende leeuwen van Manyara.
Aan de oever van het meer vindt u vele vogelsoorten, waaronder flamingo’s, pelikanen, visarenden en ijsvogels. Op de graslanden vindt u de grotere zoogdieren zoals giraffen, zebra’s, gnoes en buffels.  Als in de middag het licht zachter wordt en de zon langzaam ondergaat gaat u op safari. Dit is hét moment om de boomklimmende leeuwen en veel andere dieren te zien. 

Nachtsafari Lake Manyara – (optioneel)

In de avonduren ontwaakt er een geheel ander dierenleven in het oerwoud van Lake Manyara Nationaal Park. Tijdens deze 2,5 uur durende safari gaat u op zoek naar het stekelvarken, genet- en civet kat en wie weet zelfs een luipaard, welke zo nu en dan wordt gezien. U heeft een grotere kans op het zien van leeuwen die actief worden bij het vallen van de maan!

Dag 5

Trekking door de ongerepte Ngorongoro Hooglanden

In de ochtend verlaat u het Lake Manyara Nationaal Park om in twee uur naar de gigantische Ngorongoro krater te rijden. U geniet even van het waanzinnig mooie uitzicht om vervolgens via de kraterrand naar de Ngorongoro hooglanden te rijden. Vandaag wandelt u onder begeleiding van een gids en een ranger naar Bulati Special Campsite (4 – 5 uur) van waaruit u uitkijkt op Masai dorpjes en de ondergaande zon.

Ngorongoro Hooglanden trektocht

Geheel buiten de gebaande paden geniet u de komende twee dagen van cultuur, wildleven en verreikende landschappen tijdens de Ngorongoro Highland trekking. Tijdens de trekking komt u verschillende wilde diersoorten zoals giraffen, zebra’s, hyena’s en gazellesoorten tegen. Door de enorme uitgestrektheid van dit gebied ziet u in de verte de eindbestemming al liggen en geniet u onderweg van spectaculaire vergezichten, verschillende vulkanische kraters alsmede de actieve Oldoinyo Lengai vulkaan.

Avontuurlijk overnachten met professionele uitrusting

Tijdens dit schitterende avontuur overnacht u twee keer op een 'special campsite' waar een privé kamp wordt opgezet. Vanuit Arusha is er een voorraadwagen met een team meegereisd die ervoor zorgen dat uw tent staat, een kampvuurtje brand en de kok bezig is met de voorbereidingen van de meest heerlijke maaltijden. U kunt deze dagen niet douchen, maar maakt gebruik van een teiltje warm water. Er wordt voor u een draagbaar toilet meegenomen. Uw kok serveert vlees, friet, pizza, pannenkoeken, gegrilde groentes en uiteraard vers fruit. Kamperen is een avontuur, maar de begeleiding en uitrusting maken dit kampeeravontuur relatief comfortabel en bovenal onvergetelijk! 

Tip: Lees hier hoe onze collega's Karlijn & Rob deze unieke ervaring hebben beleefd.

Dag 6

Empakai krater en Ol Donyo vulkaan

In ochtend geniet u van een warme kop koffie of thee en na een flink ontbijt begint u met de tocht naar de Empakai krater. De zon komt op dus wordt het snel warmer.

Wandeling naar de Empakai krater

U ziet de Masai kinderen al naar school lopen en de herders op pad gaan. U kunt een kijkje nemen in één van de schooltjes om vervolgens in 4 – 5 uur naar de Empakai krater te lopen. Het landschap veranderd langzaam van open heide naar het oeroude nevelwoud rondom de Empakai krater.
U overnacht vannacht op de kraterrand en bij aankomst in het kamp is het team al bezig met het opzetten van het kamp en de lunch. U daalt samen met uw gids de groene Empakai krater in en loopt door het regenwoud waar u verschillende aapsoorten en vogelsoorten tegenkomt. Eenmaal op de kraterbodem geniet u van de enorme concentratie flamingo’s die de oevers van het meer een prachtige roze gloed geven. Eenmaal terug in uw kamp geniet u van een warme lunch en een aantal uurtjes rust om in de middag naar het uitzicht punt te wandelen of rijden. Hier geniet u van een spectaculair uitzicht op de actieve Ol Doinyo Lengai vulkaan. Deze actieve vulkaan is de heilige berg van de Masai en een hoogtepunt tijdens deze indrukwekkende dag. Terug in het kamp geniet u weer van een fantastische maaltijd en wordt u vanuit de bosjes bekeken door nieuwsgierige galago’s.

Dag 7

Safari in de Ngorongoro krater en rit naar Tarangire

Na een vroeg ontbijt rijdt u terug richting de Ngorongoro krater (1uur). U daalt aan de rustige noordkant de krater in voor een safari over de kraterbodem. Na de lunch op de kraterbodem rijdt u door naar het Tarangire Nationaal Park waar u geniet van een heerlijk diner.

Ngorongoro krater

De Ngorongoro krater is het dichtstbevolkte wildgebied ter wereld. In de krater leven naar schatting 25.000 grotere zoogdieren! De krater heeft een doorsnee van 17-21 kilometer en de kraterbodem heeft een oppervlakte van circa 260 km2. De rand van de krater ligt ongeveer 600 meter boven de kraterbodem en in het midden van de krater ligt een soda meer.

Jeepsafari Ngorongoro Krater – Ochtend

In de ochtend daalt u de krater in voor een safari over de kraterbodem, waarbij u geniet van de uitzichten en al het wild dat hier leeft. Tevens heeft u hier de beste kans op het spotten van een neushoorn. Tegen het middaguur geniet u van de lunch op de picknick plaats om vervolgens de krater weer te verlaten.

Dag 8

Olifanten en baobabbomen in Tarangire

Deze dag staat geheel in het teken van het schitterende Tarangire. U kunt er voor kiezen om heel de dag op safari te gaan en uw lunchpakket op een picknick plek te nuttigen. Ook kunt u vroeg in de ochtend op safari gaan en terug keren naar uw accommodatie voor een uitgebreide brunch. In dit geval gaat u in de middag nog een keer op safari. U overlegt dit ter plekke met uw gids.

Tarangire Nationaal Park

Het Tarangire Nationaal Park kenmerkt zich vooral door prachtige uitzichten over valleien vol baobabbomen en een wonderbaarlijke hoeveelheid olifanten. De naam van het park is afgeleid van de Tarangire rivier die als een levensader door het gebied stroomt. Naast de rivier trekt ook het water van het Silale moeras veel wilde dieren.

Jeepsafari Tarangire – Ochtend

Tijdens de safari in het Tarangire Nationaal Park gaat u op zoek naar de vele olifanten die in het park leven. Rondom de Tarangire rivier treft u veel wild en tropische vogelsoorten. Naast de olifanten maakt u ook kans op de verschillende roofdieren en wie weet zelfs een Afrikaanse rotspython. In de ochtend maakt u een vroege safari door het Tarangire Nationaal Park. Het wildleven ontwaakt en roofdieren kunnen nog actief zijn nu de zon nog niet hoog staat.

Jeepsafari Tarangire – Middag

Als in de middag de zon zakt gaat u op safari en wordt het spannend wat voor moois u allemaal gaat zien. In de avond geniet u van een kampvuurtje met op de achtergrond de geluiden van de Afrikaanse wildernis.

Dag 9

Vlucht naar het tropische Zanzibar

's Ochtends geniet nog van een laatste safari in het Tarangire Nationaal Park. Vervolgens wordt u naar de airstrip gebracht waar u afscheid neemt van de gids en de vlucht naar Zanzibar vertrekt. Ter plaatse wacht een vertegenwoordiger van Matoke Tours u op en wordt naar uw accommodatie gebracht. De komende dagen staan in het teken van tropisch nagenieten op de hagelwitte stranden van Zanzibar!
 

Wilt u liever op een ander Swahili eiland afsluiten, kijk dan ook naar de Pemba Island & Mafia Island pagina's. Bespreek uw voorkeur met Matoke Tours zodat wij samen met u de mogelijkheden kunnen bespreken.

Zanzibar

Zanzibar is een heel toegankelijk eiland met veel bezienswaardigheden. Het is dé ideale afsluiter voor zonaanbidders die van de Swahili keuken en cultuur houden. Ook worden er overal op Zanzibar leuke tropische activiteiten georganiseerd waaronder snorkelen, duiken, kruidentours tot een bezoek aan het historische Stone Town toe. Daarnaast heeft Zanzibar prachtige accommodaties voor ieders budget welke pal aan het parelwitte strand liggen.

Dag 10 t/m 12

Tropisch nagenieten op Zanzibar

Deze dagen staan in het teken van tropisch nagenieten op het tropische Zanzibar. Mocht u nog iets willen ondernemen dan kunt u bij uw accommodatie van allerlei leuke excursies boeken.

Excursies Zanzibar – (optioneel)

Op Zanzibar zijn tal van leuke excursies mogelijk. Trek er op uit naar Jozani Forest, het historische Stone Town en/of ga snorkelen bij de Mnemba Atol. Ook is het leuk om met mountainbikes de stranden af te struinen en je te verbazen over de kleurrijke Zanzibari die ook onderweg zijn. Vergeet niet een kijkje te nemen bij het mooiste restaurant; The Rock. En geniet sowieso van de uitstekende Swahili keuken en verse zeevruchten welke overal te verkrijgen zijn. Alle excursie mogelijkheden bespreekt u eenvoudig bij de receptie van uw verblijf. U bent zo zelf baas over uw eigen tijd in Zanzibar.

Dag 13

Een laatste vrije dag en terugvlucht

Nog een volle dag genieten bij de voorkeursaccommodatie. Pas rond het vallen van de avond wordt u naar de luchthaven van Zanzibar gebracht. Hier wacht u op de korte regionale vlucht naar Dar es Salaam of Nairobi. Vanaf hier vertrekken de KLM vluchten 's nachts naar huis.

Dag 14

Thuiskomst

In de ochtend komt u weer aan in Amsterdam of Brussel met een koffer vol prachtige herinneringen.