Uitgeroepen tot 'beste reisorganisatie' door Columbus Travel
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Ultieme roadtrip Namibië en Botswana

Ultieme roadtrip Namibië en Botswana

Dag 1

Vertrek uit Nederland, België of Duitsland

Vandaag vertrekt u vanuit Frankfurt, Amsterdam of Brussel naar Windhoek. Matoke Tours zoekt samen met u de beste vlucht uit zodat u uitgerust en comfortabel in Windhoek arriveert.

Dag 2

Aankomst Namibië - Het land van de eindeloze horizon

Vandaag landt u op de luchthaven van Windhoek waar u wordt opgewacht voor de transfer naar uw accommodatie in Windhoek. Vervolgens wordt u in zo’n 45 minuten naar het lieflijke Windhoek gebracht. Het wordt dan direct duidelijk waarom Namibië ook wel het land van de eindeloze horizon genoemd wordt. De route van de luchthaven naar Windhoek loopt door een uitgestrekt en ruraal landschap waar slechts struiken, vogels en een incidentele boom de route domineren. Dit zijn de ideale omstandigheden waarbij u het gehaaste leven van thuis gemakkelijk omzet in de vrije vergezichten en pure natuur van Namibië!

Bij de accommodatie van uw voorkeur ontmoet u een vertegenwoordiger ter plaatse die u een uitgebreide briefing geeft over uw aanstaande rondreis door Namibië. Ook wordt deze middag de auto afgeleverd en krijgt u hierbij een uitgebreide uitleg.

Windhoek

Windhoek is de hoofdstad van Namibië. Het is de grootste stad van het land maar doet dorps en knus aan. Windhoek kent een aantal leuke bezienswaardigheden om te bezoeken. Sla de ‘Christus Kirche’ zeker niet over en struin voorbij de souvenirs stalletjes op ‘Freedom Plaza’. Het moge duidelijk zijn dat de Duitse architectuur in de stad laat zien hoe significant de Duitse invloeden zijn geweest, en zijn. Het is niet ongewoon om in het Duits aangesproken te worden of veel Duits te lezen op straat, in de winkels en op menukaarten bijvoorbeeld.

Windhoek kent een weids scala aan goede restaurants, variërend van de Duitse keuken tot heerlijke visrestaurants en kenmerkende “Game” restaurants waar wild zoals oryx en struisvogel op het menu staan. Tip: neem rond zonsondergang plaats bij het dakterras “Am Weinberg” voor de eerste borrel bij ondergaande zon!

Dag 3

Op pad naar de betoverende Namibiëwoestijn

Vroeg uit de veren, vandaag staat u een prachtige reisdag te wachten! De zandduinen, bergen en open vlaktes veranderen steeds van kleur tussen witgeel, zachtroze, amberbruin en abrikozenoranje. Net wanneer u denkt dat het landschap niet mooier kan worden, rijdt u voorbij een heuvel en valt uw mond weer open van verbazing. Eind van de middag arriveert u bij uw accommodatie. In middag kunt u eventueel een wandeling vanuit uw accommodatie ondernemen of van een duik in het zwembad genieten!

Namibiëwoestijn

De Namibiëwoestijn is de oudste woestijn ter wereld en tevens één van de droogste woestijnen op de planeet. Er valt gemiddeld slechts 2mm tot 85mm regenval per jaar. De uitgestrekte woestijnlandschappen en reusachtige duinen creëren een haast onaardse setting. De doodse stilte van het zand met de altijd voortdurende waaiende wind maakt dat de Namibiëwoestijn aanvoelt als een oerkracht van ongekende schoonheid. De intens oranje teint van het duinzand lijkt tot leven te komen tijdens het steeds veranderde licht van de morgenstond. En ’s avonds straalt de fonkelende Melkweg met haar duizenden sterren helder aan de hemel. Dit is pur sang Namibië beleven.

Dag 4

Op naar de Sossusvlei en Deadvlei

Sta voor dag en dauw op voor een wonderlijke dag in de Namibwoestijn. Vandaag bezoekt u Sossusvlei en Deadvlei op eigen gelegenheid. Neem een pet mee voor het zonovergoten avontuur in het duinzand!

Indien gewenst kunt u bij uw accommodatie ook een begeleide tour naar de Sossusvlei boeken. Kiest u voor de luxe variant dan is de Sossuvlei excursie inbegrepen. 

Bezoek Sossusvlei/Deadvlei – Self drive

U rijdt vandaag zelf de Sossusvlei binnen. De Sossusvlei is de meest gefotografeerde regio van Namibië. De perzikgekleurde zandduinen schitteren sierlijk voor ieders lens. De gebogen duinruggen steken scherp af in het sterke ochtendlicht waarbij de zon- en schaduwkant twee compleet andere werelden lijken te vertegenwoordigen. Een verleidelijke duin om te beklimmen is ‘dune 45’. Eenmaal bovenop wordt u getrakteerd op een immens lakendoek van oranje en gele duinen.

Mogelijk nog fotogenieker zijn ‘big mama’ en ‘big daddy’. Dit duinengebied ligt het meest diep in de Sossusvlei. De ruige, intense zandwegen maken de rit er naar toe op zijn zachts gezegd avontuurlijk! Enthousiastelingen kunnen ‘big daddy’ tot aan de top beklimmen, of er voor kiezen halverwege al ‘skiënd’ op de voeten in de Deadvlei te glijden. Een behoorlijke spectaculaire entree in een onaards mooie omgeving. Op deze zoutpan staan skeletten van 500 jaar oude bomen. De zwarte silhouetten van deze bomen zijn prachtig om te fotograferen met de warmoranje duinen op de achtergrond.

Ballonvaart Namibiëwoestijn – (optioneel)

Het is mogelijk om vandaag per ballonvlucht de Namibiëwoestijn te beleven! In de vroege ochtend rijdt u naar het startpunt. De ballonvlucht stijgt op tijdens de zonsopgang, als het licht nog zacht is en de woestijn tot leven lijkt te komen met de steeds veranderende kleuren en landschappen. Na de één uur durende ballonvlucht landt u ergens midden in de woestijn voor een champagneontbijt. De exacte ballonvluchtroute is afhankelijk van de wind en vertreklocatie en zal niet over de duinen vliegen. De ballonvlucht wordt over het algemeen met andere reizigers gedeeld.

Dag 5

Schitterende reisdag naar Swakopmund

Slaap vandaag eventueel wat uit. Of, geniet onder het genot van een kopje koffie van de opkomende zon achter de duinruggen. Na het ontbijt vervolgt u de schitterende rit, dwars door de Namibwoestijn. Onderweg passeert u struisvogels, oryxen en springbokken die op hun beurt ook op weg zijn, de oneindige woestijnvlaktes tegemoet. De route vervolgt noordwestwaarts en doorkruist de droge rivierbedding van de Kuiseb rivier. Het is hier en daar zichtbaar dat dit land eens werd overheerst door de zee. De Namibwoestijn lijkt bijzondere geheimen mee te dragen van haar miljoenen jaren oude geschiedenis.

In de loop van de middag arriveert u in de favoriete stad van iedere Namibiër; Swakopmund! Elke vakantieperiode (december en januari) verandert dit lieflijke stadje in dé vakantiebestemming voor de welvarende inwoner van Namibië. ’s Avonds kunt u heerlijk uit gaan eten in één van de vele restaurants.

Swakopmund

Swakopmund ligt aan de monding van de Swakop rivier, die overgaat in de Namibiëwoestijn. Door de ligging aan de oceaan kent Swakopmund een gematigd klimaat. Vanaf eind 19e eeuw waren de Duitsers sterk vertegenwoordigd in deze regio. Daarmee hebben ze hun invloeden in Swakopmund duidelijk laten blijken én weten te conserveren! Tot op de dag van vandaag lijkt het alsof u door een eeuwenoude Duitse stad wandelt waar u uzelf op een heerlijke ‘apfelstrüdel’ of Schnitzel kunt trakteren.

Dag 6

Langs de Skeleton Coast naar Twyfelfontein

Vandaag rijdt u een gedeelte langs de kust. Onderweg kunt u stoppen bij Cape Cross. Het laatste gedeelte rijdt u landinwaarts richting de rotsachtige heuvellandschappen met begroeiing. In de loop van de middag strijkt u neer bij de accommodatie. Een heerlijke plek om even te ontspannen bij het zwembad.

Cape Cross

Ten noorden van Swakopmund ligt Cape Cross aan de onstuimige Skeleton Coast. Cape Cross kent een van de allergrootste zeehonden koloniën ter wereld! Het aantal zeehonden kent tijdens de paringstijd in november en december zo’n 210.000 zeehonden! Niet alle zeehonden overleven de ruige Atlantische oceaan… de vele jakhalzen jagen maar al te graag op de zwakke en zieke zeehonden die terug vanuit zee komen. Cape Cross is dan ook een spectaculaire plek om veel zeehonden, jakhalzen en watervogels waar te nemen.

Twyfelfontein

Het Twyfelfontein gebied biedt een aantal leuke bezienswaardigheden die op eigen gelegenheid bezocht kunnen worden. Doe een begeleide wandeling langs eeuwenoude rotstekeningen van de bosjesmannen, bezoek de bijzondere Burnt Mountain en Organ Pipes rotsformaties, zie versteende boomstammen bij het Petrified Forest of leer meer van de cultuur van de lokale Damara stam in het levende museum. Voor alle bezienswaardigheden geldt een kleine entree kost die ter plekke betaald wordt.

Dag 7

Op zoek naar de woestijnolifanten in Damaraland

Verrekijker om de nek en fotocamera in de aanslag. Vandaag gaat u onder begeleiding van de professionele gids op zoek naar de woestijnolifanten in Damaraland! Verwacht ook zeker een paar uur te moeten lopen tijdens deze bijzondere zoektocht.

De zoektocht naar de woestijnolifant Damaraland

Vandaag staat u vroeg op voor de zoektocht naar de woestijnolifant in de regio van Twyfelfontein. Na het ontbijt vertrekt u per jeep met de ranger de vallei in. Er wordt geschat dat er zo’n 600 woestijnolifanten in het zuidelijke deel van Damaraland leven. Tijdens deze prachtige landschapssafari  geniet u van de gigantische rotsblokken, de uitgestrekte savannes en de steile kliffen die u omgeven. Totaal bent u vandaag drie tot vijf uur op zoek naar de woestijnolifant. Uiteraard wordt er flink de tijd genomen voor foto’s wanneer de olifanten eenmaal gezien worden! Houdt er rekening mee dat woestijnolifanten doorgaans gemakkelijker in het droge seizoen (van mei t/m oktober) gezien worden. 

Na de lunch rijdt u terug naar de accommodatie voor een welverdiend rustmoment bij het zwembad. Opmerking: Het zien van de woestijnolifant wordt vandaag niet gegarandeerd!

Dag 8

Reisdag naar Etosha Nationaal Park

De reis vervolgt oostwaarts, richting het meest wildrijke park van het land; Etosha. De route doet er zo’n 4-5 uur in totaal over. Wanneer u tijdig arriveert kunt u ’s middags al zelf op safari gaan. In dit geval betaalt u ter plekke de parkentreegelden.

Kiest u voor de luxe variant dan zijn er twee excursies per dag inbegrepen. 

Etosha Nationaal Park

Het meest wildrijke park van Namibië is Etosha. Een kwart van het park beslaat de immens witte zoutpan, ook wel “Etosha Pan” genoemd. Hoewel de zoutvlakte tijdens het regenseizoen onder water kan lopen, en dan oogt als een gigantisch meer, staat de Etosha Pan voornamelijk kurkdroog. Tijdens deze droge maanden verandert Etosha in een paradijs voor safariliefhebbers. De meest wildrijke regio’s zijn doorgaans rondom de waterbronnen te vinden. Deze trekken in het gortdroge Etosha het meeste wild aan. Het leeuwendeel van de waterbronnen liggen ten zuiden en oosten van de Etosha Pan. Reizigers worden regelmatig getrakteerd op het zien van grote kuddes zebra’s, olifanten, giraffen en andere hoefdieren. Met wat meer geluk ziet u ook neushoorns, leeuwen, cheeta’s en andere roofdieren.

Self-drive safari Etosha – (optioneel)

Rij naar de parkentree (USD 8,- p.p. ongeveer) en koop een plattegrond van Etosha. Vandaag gaat u namelijk zelf Etosha ontdekken. Trek uw safari pioniers outfit aan, gooi een verrekijker om de hals én houd uw camera nabij. U rijdt van waterbron naar waterbron op zoek naar de zebra’s, giraffen, hartebeest én impala’s. Kijk goed tussen het struikgewas, hier verstoppen de neushoorns en leeuwen zich namelijk graag! Zorg voor voldoende water en eten in de auto… de tijd vliegt voorbij wanneer u op safari gaat.

Dag 9

Op zoek naar olifanten en leeuwen in Etosha Nationaal Park

Vroeg uit de veren met fotocamera in de aanslag… Vandaag geniet u van een volle dag jeepsafari in Etosha onder begeleiding van de gids en het open safarivoertuig van uw accommodatie. Deze activiteit is gedeeld met andere reizigers.

Jeepsafari Etosha – Volle dag

Vandaag staat een volle dag safari gepland met de rangers van de accommodatie. Bespreek met elkaar of u de voorkeur geeft aan twee losse jeepsafari’s; één in de ochtend en één in de namiddag. Dan kunt u tussen de safari’s door heerlijk genieten van de fijne lodge en haar faciliteiten. Ook is het mogelijk om één volle dag op jeepsafari te gaan. U kunt dan dieper het park in rijden voor de jeepsafari en nuttigt onderweg een picknicklunch. Bespreek dit vooraf zodat de juiste safari gepland kan worden!

Dag 10

Self drive safari van West- naar Oost-Etosha

Ga individueel vandaag Etosha ontdekken! Zorg dat u tijdig in het park bent zodat u Etosha tijdens de mooiste uurtjes van de dag beleeft. De middag kunt u gebruiken voor vrijetijdsbestedingen.

Rij zelf door Etosha – van Okaukuejo naar Namutoni

Vandaag vertrekt u in de ochtend vanaf de Okaukuejo parkentree richting het park. U geniet van een prachtige safari waarbij u alle waterbronnen bezoekt richting de oostelijke parkentree van Namutoni. U rijdt individueel vandaag door het hart van Etosha en kunt zo uw aankomsttijd bij de nieuwe accommodatie bepalen.

Dag 11

Reisdag naar de Kavango rivier en genieten aan het water

Vandaag laat u de droge open vlaktes van Etosha achter u. U rijdt richting het stadje Rundu op de grens met Angola en uiteindelijk naar Divundu bij de Popa Falls. Geniet de rest van de middag van het zicht over de Kavango rivier.

Zambezi Regio

Totaal anders dan de rest van Namibië is de voormalige Caprivistrook, tegenwoordig Zambezi Regio genoemd. Gevoed door de Kavango-, Zambezi- en Kwando-rivier is de Zambezi Regio het meest vruchtbare gebied van Namibië. Het lijkt in geen opzicht op de droge, open woestijnvlaktes die Namibië doorgaans kenmerken. De Zambezi Regio is een herkenbaar Afrikaans plaatje met bruisende dorpen, groentestallen langs de weg, rondrennende kinderen en dames die spullen op hun hoofd naar de volgende markt dragen.

Dag 12

Op naar de safari hoofdstad van Botswana, Maun

In de ochtend rijdt u de grens over van Namibië en Botswana en na wat papierwerk rijdt u vervolgens naar Maun. Onderweg kunt u overstekende olifanten tegenkomen. Uiteindelijk komt u aan in het gezellige stadje Maun, de safari hoofdstad van Botswana. 's Avonds kunt u in uw accommodatie eten of uit gaan eten in bijvoorbeeld Marc's Eatery.

Maun

Maun is de safarihoofdstad van Botswana. Dat klinkt vrij indrukwekkend maar in realiteit is Maun vooral een ontspannen stadje wat erg dorps aandoet. Er zijn verschillende leuke barretjes, restaurants en souvenirwinkels. Maun heeft een gemêleerde inwonersgroep van Botswanen en expats die veelal in de safaribranche werken. Net buiten de stad loopt de Thamalakane rivier, een mooie plek om een reis naar Botswana te starten of af te sluiten!

Dag 13

Rit naar de wereldberoemde Okavango delta en eerste safari

Na het ontbijt rijdt u naar de regio met het meeste imposante imago van Afrika; Okavango Delta. U rijdt naar de waterrijke Khwai consessie. Vanmiddag gaat de safari van uw voorkeur van start.

Indien gewenst kunt u er ook voor kiezen om vanuit Maun naar een privé consessie in de Okavango delta te vliegen. 

Okavango Delta

De Okavango Delta is de overkoepelende naam van het gigantische natuurgebied wat wordt onderverdeeld tussen het Moremi Reservaat, Mopane Tongue en de tientallen privéreservaten die hier omheen liggen. Ze hebben alle gemeen dat de regio’s exclusief zijn. Het gros van de accommodaties kan slechts per privévliegtuig bereikt worden. De aanvoer van het vele water is de bron van gezonde wildaantallen en de spectaculaire vergezichten. Het zorgt voor unieke landschappen met kleine of middelgrote eilanden die zijn omringt door water. Daartussen meanderen kanalen en lagunes, boordevol bijzonder wildleven.

Khwai Concessie

Landschappelijk gezien is de Khwai Concessie één van de allermooiste regio’s van de Okavango Delta én daarmee van Botswana. Khwai ligt zuidelijk van Chobe en noordoostelijk van Moremi. De waterrijke lagunes, kanalen, open savannes en bosrijke regio’s wisselen elkaar continue af. Het creëert een sprookjesachtige setting waarbij het Afrikaanse dierenrijk zich thuis voelt in het best passende ecosysteem per dierengroep. Zo zijn de wilde honden graag geziene gasten in de bosrijke regio’s, terwijl de cheeta en serval beter gedijen op de open vlaktes. Op en rondom het water wisselen de kleurrijke vogels, grote groepen nijlpaarden en krokodillen elkaar af. De olifanten meanderen met hun kolossale lichamen gemakkelijk van de ene regio naar de andere, zoekend naar voedzame bladeren en vers water.

Namiddag Jeepsafari Khwai Reservaat

Vanmiddag gaat u Khwai per open jeep ontdekken. Zo kunt u gemakkelijk grotere afstanden overbruggen en zo de verschillende ecosystemen ontdekken. Khwai wordt gekenmerkt door haar twee permanente roedels wilde honden. Naast de leeuwen, olifanten en luipaarden komen hier ook bijzondere zoogdieren voor. Zo is het niet ongebruikelijk om kuddes sabelantilopen te zien grazen. Maar ook de cheeta, caracal én de fotogenieke grootoorvos worden met regelmaat op de lens gezet. Tijdens de zonsondergang geniet u van een welverdiende ‘sundowner’.

Dag 14 en 15

Safari activiteiten naar keuze in de Okavango delta

Deze dagen staan volledig in het teken van het optimaal beleven van één van de hoogtepunten in heel Afrika, de Okavango delta. De dag begint vroeg in de ochtend met een licht ontbijt en de eerste safari activiteit. Vervolgens komt u terug voor een uitgebreide lunch en een siësta. In de middag maakt u zich op voor de tweede safari activiteit. Op deze manier kunt u de dagen naar wens invullen en bepaald u het programma ter plekke. Uiteraard zullen de mensen van uw accommodatie overleggen en helpen bij het maken van de keuze. Een zeer prettige manier van safaribeleving die ruimte laat voor eigen invulling!

Safari activiteiten Okavango delta

Jeepsafari
Tijdens de jeepsafari wordt het meeste wildleven gespot, doordat verschillende ecosystemen bezocht kunnen worden. Naast de leeuwen, olifanten en luipaarden gaat u ook op zoek naar bijzondere zoogdieren. Zo is het niet ongebruikelijk om kuddes sabel antilopen te zien grazen en worden ook wilde honden regelmatig gespot. Tijdens de ochtend safari's wordt op een mooie plek gestopt voor een bakje koffie of thee, tijdens de middag safari wordt er gestopt voor een 'sundowner' bij ondergaande zon. In de privé concessies gaan na de sundowner de spotlichten aan en start de nachtsafari. De aardwolf, Afrikaanse wilde kat, honingdas en civet kunnen gespot worden tijdens deze bijzondere uren in het donker.

Mokorosafari
Tijdens de safari in een mokoro (kano) beleeft u de Okavango delta in alle rust en stilte. Deze methode bestaat al eeuwenlang en werd ontwikkeld door de oorspronkelijke bewoners van de Okavango Delta. Onder begeleiding van een ervaren gids gaat u per mokoro op zoek naar vogels, kikkers én het grote wild wat zich schuilhoudt tussen het papyrus en rietgras. (Afhankelijk van de waterstand)

Dag 16

Van een waterwereld naar de zoutpannen van Makgadikgadi

In de ochtend neemt u weer plaats in uw vertrouwde auto en vervolgt de roadtrip naar Makgadikgadi. Onderweg kunt u olifanten tegenkomen die regelmatig de wegen oversteken.

Makgadikgadi Pan

Makgadikgadi Pan is één van de grootse zoutvlaktes van onze planeet. Er wordt gedacht dat zo’n 200.000 jaar geleden dit gebied uit het enorme Makgadikgadi meer bestond, ook wel ‘super meer’ genoemd. Makgadikgadi Nationaal Park is zo’n 3.900km2 groot en bestaat o.a. uit de Sua Pan en Ntwetwe Pan. Slechts één vijfde van het Nationaal Park beslaat echter de zoutpannen. Het overige deel bestaat uit Kalahari graslanden. Hoewel het landschap overwegend plat is, zijn er hier en daar fossiel- en rotsachtige ‘eilanden’ zichtbaar in dit voormalige ‘super meer’. De horizon is tijdens een bezoek dan ook voornamelijk uw kompas!

Dag 17

Quadbiken en bezoek aan stokstaartjes

Vandaag verkent u de uitgestrektheid van Makgadikgadi tijdens de quadbiketocht of een jeepsafari. Uiteraard brengt u ook een bezoek aan de stokstaartjes. Makgadikgadi is misschien wel de beste plek in Afrika om deze bijzondere dieren te aanschouwen. 

Mocht u geïnteresseerd zijn in een 'sleep out' onder de sterrenhemel op de Makgadikgadi pan informeert u dan naar de mogelijkheden. 

Quadbike tocht en bezoek aan stokstaartjes

Vandaag trotseert u per quadbike de uitgestrekte Makgadikgadi pan, het vlakke gebied leent zich uitstekend voor een tocht door het gebied. U stopt op verschillende plekken en brengt tevens een bezoek aan een groep gehabitueerde stokstaartjes. U kunt zeer dicht bij deze bijzondere dieren komen en deze dan ook fraai fotograferen.

Dag 18

Laatste rit naar Kasane en inleveren van de auto

Na het ontbijt vervolgt u de tocht naar het levendige stadje Kasane bij het Chobe Nationaal Park. Hier levert u de auto in op het airport en wordt vervolgens naar uw accommodatie gebracht. In de middag geniet u van een moment rust en het uitzicht op de Chobe rivier.  

Mocht u de reis niet bij de Victoria Falls af willen sluiten dan eindigt hier de reis en kunt u morgen via Johannesburg terug naar huis vliegen. 

Kasane

In het stadje Kasane vinden reizigers leuke souvenirwinkels en marktjes. Per taxi kunnen reizigers gemakkelijk Kasane bezoeken en haar vriendelijke inwoners ontmoeten. Houdt er rekening mee dat u altijd op olifanten kunt stuiten vanwege het aangrenzende Chobe Nationaal Park. Ga nooit een eind op eigen houtje wandelen rondom Kasane!

helicopter flight victoria falls

Dag 19

Afsluiten bij de wereldberoemde Victoria Falls

In de ochtend wordt u opgehaald bij uw accommodatie voor de transfer naar de Victoria Falls (Zimbabwe). Onderweg stopt u bij de grens en koopt u een visum voor Zimbabwe. Overnacht u in het stadje Victoria Falls dan kunt u vanavond gezellig uit gaan eten in bijvoorbeeld in The Three Monkeys restaurant.  

Kiest u voor Old Drift Lodge dan zijn verschillende activiteiten (waaronder de bootcruise) inclusief. 

Victoria watervallen

Deze dagen verblijft u bij wellicht de meest mythische locatie van Afrika. Mosi-oa-Tunya, letterlijk vertaald 'de rook die dondert', ofwel de Victoria Watervallen. Reizigers worden aangetrokken door de pure kracht van het water, de safariparken in de omgeving en de adrenaline verhogende activiteiten. De Victoria Watervallen stellen dan ook geen reiziger teleur!

Sunset cruise Zambezi Rivier – (optioneel)

In de namiddag vertrekt u voor de sunset cruise op de Zambezi rivier. U geniet van het wildleven dat u tegenkomt, de tropische vogelsoorten en de geluiden van de Afrikaanse wildernis. Op een mooie plek wordt een koud drankje en een snack geserveerd en geniet u van de Afrikaanse zonsondergang. (Deze activiteit kan gedeeld zijn met andere reizigers)

Dag 20 en 21

Nog even nagenieten of een spannende excursie

Deze dagen staan volledig in het teken van het nagenieten na deze intense reis. U kunt uiteraard een (begeleid) bezoekje brengen aan de Victoria Watervallen, een leuke souvenir bemachtigen in het gezellige stadje Victoria Falls, uit gaan lunchen met uitzicht op de watervallen of misschien mee gaan op een sundowner of diner cruise. Uiteraard kunt u ook met een boek genieten bij uw accommodatie. (Bij alle genoemde activiteiten zijn de transfers inclusief)

Breakfast birdwatching trip Zambezi – (optioneel)

Tijdens deze ontspannen bootcruise op de Zambezi rivier geniet u van een lekker ontbijt, de opkomende zon en de vele vogelsoorten op de rivier en langs de oever. De boottocht wordt uitgevoerd door Ra-Ikana, een wat kleinere boot tot maximaal 16 personen.

Bezoek Victoria Falls – (optioneel)

Vandaag wordt u door een privé gids opgehaald bij uw accommodatie. Onder begeleiding bezoekt u vandaag de Victoria watervallen. Geniet van het waanzinnige geluid, de kracht en prachtige uitzichten vanaf verschillende plekken. Een ideale lunchplek is de Look Out café in Zimbabwe (excl.). Eind van de middag wordt u weer afgezet bij uw accommodatie.

Lunch in The Lookout Café – (optioneel)

Tijdens een lunch in The Lookout Café kijkt u uit op de immense kloof waar de machtige Zambezi rivier zich een weg doorheen baant. In de verte ziet u de beroemde Victoria Falls Bridge die in 1904 is gebouwd en Zimbabwe met Zambia verbindt. In het restaurant worden zowel smaakrijke vegetarische gerechten als gerechten met vlees geserveerd. Een ideale plek om te genieten van de lunch tussen de activiteiten door of voor een drankje bij ondergaande zon.

Helikopter vlucht Victoria Falls – (optioneel)

U krijgt pas echt een idee van de daadwerkelijke hoeveelheid water en gigantische lengte wanneer u de watervallen vanuit de lucht aanschouwd. Een helikoptervlucht duurt ongeveer dertien minuten. Dit geeft u voldoende tijd om totaal omver geblazen te worden van de kracht en schoonheid van de Victoria Watervallen. Boek uw voorkeursvlucht vooraf om teleurstellingen ter plekke, door drukte, te voorkomen.

Canopy Tour Victoria Falls – (optioneel)

Tijdens de twee uur durende Canopy Tour met in de verte de Victoria watervallen geniet u van het uitzicht op de kloof en het regenwoud. De Victoria Falls Canopy Tour biedt een netwerk van kabelbanen, paden en loopbruggen over touwbruggen in het bladerdak van het hardhouten bos in de Zambezi kloof. Deze ervaring is geschikt voor avonturiers van alle leeftijden, inclusief gezinnen.

Mountainbiketocht Victoria Falls – (optioneel)

De mountainbiketocht begint al vroeg bij het Lookout Café met de Victoria watervallen in de verte. U rijdt, onder begeleiding van een professionele gids, in een ontspannen versnelling door het stadje Victoria Falls en via de buitenwijken richting de machtige Zambezi rivier. Onderweg stopt u bij verschillende uitzichtpunten aan de Zambezi om te genieten van het uitzicht met in de verte de nevel van de waterval. Onderweg kunt u olifanten en ander wildleven tegenkomen.

Dusty Road Dining Experience – (optioneel)

U wordt op gehaald bij uw accommodatie en naar het bruisende Chinotimba dorp gebracht. Eenmaal aangekomen bij Dusty Road staat u een traditionele eetervaring met ongebruikelijke combinaties en authentieke Zimbabwaanse producten te wachten. De gerechten worden op traditionele wijze, op open vuur en in gietijzeren potten bereid. De tafels staan buiten en het meubilair is grotendeels up-cycled van oude deuren, haspels en blikken. Sarah en haar team geven uitleg bij het eten en zorgen voor een gezellige sfeer met zo nu en dan ook zang en dans!

Zambezi Diner Cruise – (optioneel)

In de namiddag wordt u door een chauffeur opgehaald bij uw accommodatie en naar de Zambezi gebracht voor de sfeervolle diner cruise. Bij aankomst wordt u verwelkomd met een glaasje bubbels en verfrissingshanddoek. Op het bovenste dek worden snacks geserveerd bij ondergaande zon. Zodra de zon eenmaal onder is wordt het diner op het benedendek geserveerd. Dit is optimaal genieten bij de Victoria Falls!

Beste reistijd Victoria Falls

Dag 22

Vlucht naar Johannesburg en vlucht naar Frankfurt, Brussel of Amsterdam

In de ochtend pakt u rustig de bagage en wordt u in de loop van de ochtend naar het Victoria Falls Airport gebracht.
Vervolgens vliegt u via Johannesburg terug naar Frankfurt, Amsterdam of Brussel.

Dag 23

Thuiskomst

Vandaag landt u weer en komt er een einde aan dit schitterende avontuur. Gelukkig zullen de herinneringen en ontmoetingen u lang bijblijven!