9+ beoordeeld op grootste safari reviewsite ter wereld
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Namibië Compleet

Namibië Compleet

Dag 1

Vertrek uit Nederland of België

Vandaag vertrekt in de avond de indirecte KLM vlucht vanaf Amsterdam naar Windhoek. Uiteraard is het ook mogelijk om met een andere maatschappij te vliegen of vanaf een andere luchthaven. Matoke Tours zoekt samen met u de beste vlucht uit zodat u uitgerust en comfortabel in Windhoek arriveert.

Dag 2

Aankomst Namibië - Het land van de eindeloze horizon

Vandaag landt u op de luchthaven van Windhoek waar u uw huurauto ontvangt. Vervolgens rijdt u in zo’n 45 minuten naar het lieflijke Windhoek. Het wordt dan direct duidelijk waarom Namibië ook wel het land van de eindeloze horizon genoemd wordt. De route van de luchthaven naar Windhoek loopt door een uitgestrekt en ruraal landschap waar slechts struiken, vogels en een incidentele boom de route domineren. Dit zijn de ideale omstandigheden waarbij u het gehaaste leven van thuis gemakkelijk omzet in de vrije vergezichten en pure natuur van Namibië!

Bij de accommodatie van uw voorkeur ontmoet u een vertegenwoordiger ter plaatste die u een uitgebreide briefing geeft over uw aanstaande rondreis door Namibië!

Windhoek

Windhoek is de hoofdstad van Namibië. Het is de grootste stad van het land maar doet dorps en knus aan. Windhoek kent een aantal leuke bezienswaardigheden om te bezoeken. Sla de ‘Christus Kirche’ zeker niet over en struin voorbij de souvenirs stalletjes op ‘Freedom Plaza’. Het moge duidelijk zijn dat de Duitse architectuur in de stad laat zien hoe significant de Duitse invloeden zijn geweest, en zijn. Het is niet ongewoon om in het Duits aangesproken te worden of veel Duits te lezen op straat, in de winkels en op menukaarten bijvoorbeeld.

Windhoek kent een weids scala aan goede restaurants, variërend van de Duitse keuken tot heerlijke visrestaurants en kenmerkende “Game” restaurants waar wild zoals oryx en struisvogel op het menu staan. Tip: neem rond zonsondergang plaats bij het dakterras “Am Weinberg” voor de eerste borrel bij ondergaande zon!

Dag 3

Reisdag Kalahari, namiddag landschapssafari

De rondreis gaat van start! Vandaag laat u Windhoek achter u en doemt het oneindige landschap van Namibië al gauw voor u op. De route gaat zuidwaarts richting Mariental. Al snel verandert de omgeving in de droge landschappen die zo kenmerkend voor Namibië zijn. Onderweg ziet u gigantische privéboerderijen waar voornamelijk vee- en wild wordt gehouden. Dorpen zijn schaars in dit dunbevolkte gebied. Maar de spoorlijn, die momenteel slechts voor cargodoeleinden wordt gebruikt, verlaat het blikveld niet vandaag!

Begin van de middag neemt u de afslag richting de accommodatie. Het stoffige en bruinachtige land maakt plaats voor het prachtige dieprode duinzand van de Kalahari!

De Kalahari

De Kalahari is een halfwoestijn wat naast zanderige delen ook savannes en grasrijke steppes kent. De Kalahari strijkt, buiten zuidoostelijke Namibië, over het grootste deel van Botswana en daarnaast over delen van Zuid-Afrika, Zimbabwe, Zambia, Angola en de Democratische Republiek Congo uit. Hoewel de Kalahari geen onderdeel is van een nationaal park of reservaat in Namibië, herbergt het wel hoge concentraties wild. Door de verschillende ecosystemen, bestaande uit o.a. grassen, struiken en bomen, voelen cheeta’s, leeuwen, hyena’s en Kaapse vossen zich erg thuis in deze habitatten.Maar ook primaten, stokstaartjes, vogels en bijzondere reptielen- en schorpioensoorten zijn vaak geziene gasten in de Kalahari!

Namiddag landschapssafari Kalahari

Vanmiddag gaat u onder begeleiding van een lokale gids op landschapssafari. Deze activiteit gaat traditioneel over in een ‘sundowner’, ofwel borrelmoment tijdens de zonsondergang. Tijdens de landschapssafari ligt de nadruk op natuur, de prachtige omgeving en het wild wat onderweg gezien kan worden.

Sesriem, Namibië - 26 september 2009: Een Nissan dubbele cabine pick-up is geparkeerd langs de weg in de buurt van de beroemde zandduinen in Sossusvlei, gelegen in het Namib-Naukluft National Park in de Namibische woestijn.

Dag 4

Reisdag naar Fish River Canyon, namiddag jeepsafari

Geniet van de opkomende zon over de rode zandduinen. Een indrukwekkende start van de dag! Na het ontbijt gaat de route verder zuidwaarts richting Keetmanshoop. Na zo’n vier uur rijden is er de afslag richting de Naute Dam. De verharde weg maakt plaats voor een gele zandweg. U stopt bij het barretje van Naute Kristall voor een vers kopje koffie zodat u rustig kunt genieten van het formidabele zicht over de ruige wildernis en amberkleurige bergen. U weet dat u nu bijna bij de Fish River Canyon bent!

Namiddag jeepsafari Cañon Park

Na de lunch bij de accommodatie gaat in de namiddag de jeepsafari van start. Vanmiddag ontdekt u de regio rondom de Fish River Canyon. De open en droge vlaktes van Cañon Park worden afgewisseld door steile rotspartijen en gigantische rotsblokken. Het landschap laat zich nog het beste omschrijven als een onaardse setting met af en toe een kokerboom en cactus. Hiertussen dartelen koedoes, springbokken, oryxen en zebra’s vrij door elkaar om het fotogenieke beeld compleet te maken.

Epische zonsondergang over de Fish River Canyon in Namibië, de op een na grootste kloof ter wereld en de grootste in Afrika.

Dag 5

Fish River Canyon

Maak u op voor een prachtige dag in de grootste kloof van Afrika! U rijdt samen met de gids naar één van de uitzichtpunten om van de zonsopgang te genieten.

Fish River Canyon

De Fish River Canyon is na de Grand Canyon (Arizona, USA) de grootste kloof ter wereld. De kloof is 161km lang, 27km breed en 550 meter diep (op haar diepste punt). De historie van Fish River Canyon gaat bijna een miljard jaar terug! De oudste schaal- en schelpresten, zandsteen en lava liggen nabij de huidige bodem van de rivier in de kloof. De zee heeft door de miljoenen jaren heen verschillende sedimenten, kalksteen en conglomeraten achtergelaten op de ondergrond.

Excursie naar de kloof Fish River Canyon

Vertrek vandaag al voor de morgenstond richting Fish River Canyon. Geniet van een mee gebracht kopje koffie terwijl het licht langzaam in de gigantische kloof valt en haar ware grootsheid onthuld! Vanochtend zult u de kloof vanaf verschillende locaties bewonderen. In de middag heeft u wat tijd voor uzelf bij het zwembad, uw veranda of het gezamenlijke terras.

Dag 6

Reisdag naar Aus

Vroeg uit de veren, vandaag staat u namelijk een langere reisdag te wachten. De weg brengt u na zo’n vijf uur rijden naar het charmante dorp Aus. In de middag kunt u een wandeling in de prachtige omgeving van Klein Au Vista ondernemen of genieten bij uw accommodatie. 

Zowel de middenklasse als de luxe variant overnacht in Klein Aus Vista. 

Dag 7

Spookstad Kolmanskop, rit naar Namibiëwoestijn

In de ochtend maakt u eerst een excursie in Kolmanskop. Eind van de ochtend vervolgt u de route naar Sesriem. Dit is mogelijk de mooiste route door Namibië! De zandduinen, bergen en open vlaktes veranderen steeds van kleur tussen witgeel, zachtroze, amberbruin en abrikozenoranje. Net wanneer u denkt dat het landschap niet mooier kan worden, rijdt u voorbij een heuvel en valt uw mond weer open van verbazing. Eind van de middag arriveert u bij de heerlijke lodge, niet ver van de Sossusvlei gelegen.

Kolmanskop

Op zo’n 9km vanuit Lüderitz ligt één van de meest mythische plekken van heel Namibië; Kolmanskop. In een landschap bestaande uit slechts winderige woestijnvlaktes werd in 1908 dit niemandsland in één klap de meest begeerde plek van de toenmalige Duitse kolonie. In April 1908 zag de lokale spoorwerker Zacharias Lewala een steen in het woestijnzand glimmen. Hij bracht de steen naar zijn baas August Stauch die het op zijn beurt liet controleren op echtheid. Het bleek dat Zacharias naast de spoorlijn een diamant had gevonden! Het begin van het mijnstadje Kolmanskop was een feit.

Tijdens de hoogtijdagen woonden er meer dan 300 volwassenen en 44 kinderen in Kolmanskop. Overspoeld door luxe en weelde hadden de inwoners toegang tot een ijsmachine, winkel met luxe artikelen, bowlingbaan, zwembad, casino, ziekenhuis en een school. Een ongekende rijkdom, zeker voor die tijd. Lokale mijnwerkers zwoegden dag en nacht in de mijnen naar diamanten. De diamanten rondom Kolmanskop waren doorgaans beter te beschrijven als ‘diamantenstof’, duidend op de minimale grootte van de diamanten. Ondertussen werden rondom de Oranje Rivier nieuwe diamantbronnen ontdekt. Dit bleek het startschot voor de leegloop van Kolmanskop. Het duurde nog tot 1959 voordat de laatste drie families ook ‘opgaven’ waardoor Kolmanskop vanaf toen officieel een spookstad werd

Excursie Kolmanskop – (optioneel)

U kunt deze excursie lokaal regelen tegen een kleine vergoeding. Zorg dat u op tijd in Kolmanskop bent, om 09.00u gaat de rondleiding door Kolmanskop van start. Dit is een bijzonder interessante excursie, met name vanwege de vele leuke weetjes over de regio én het levendige beeld wat over Kolmanskop en haar inwoners geschetst wordt. Na de rondleiding kan iedereen vrij rondlopen om foto’s te maken van de gebouwen die bedolven zijn onder het woestijnzand.

Dag 8

Sossusvlei en Namibiëwoestijn

Sta voor dag en dauw op voor een wonderlijke dag in de Namibiëwoestijn. Neem een pet mee voor een zonovergoten avontuur in het duinzand.

Namibiëwoestijn

De Namibiëwoestijn is de oudste woestijn ter wereld en tevens één van de droogste woestijnen op de planeet. Er valt gemiddeld slechts 2mm tot 85mm regenval per jaar. De uitgestrekte woestijnlandschappen en reusachtige duinen creëren een haast onaardse setting. De doodse stilte van het zand met de altijd voortdurende waaiende wind maakt dat de Namibiëwoestijn aanvoelt als een oerkracht van ongekende schoonheid. De intens oranje teint van het duinzand lijkt tot leven te komen tijdens het steeds veranderde licht van de morgenstond. En ’s avonds straalt de fonkelende Melkweg met haar duizenden sterren helder aan de hemel. Dit is pur sang Namibië beleven.

Ballonsafari Namibiëwoestijn – (optioneel)

Het is mogelijk om vandaag per ballonsafari de Namibiëwoestijn te beleven! Een ballonvlucht over de Namibiëwoestijn is één van de meest bijzondere activiteiten mogelijk in Namibië. De ballonvlucht stijgt op tijdens de zonsopgang, als het licht nog zacht is en de woestijn tot leven lijkt te komen met de steeds veranderende kleuren en landschappen. Na de één uur durende ballonvlucht landt u ergens midden in de woestijn voor een champagneontbijt. De exacte ballonvluchtroute is afhankelijk van de wind en vertreklocatie; de route wordt pas net voor de start bepaald. De ballonvlucht wordt normaliter met andere reizigers gedeeld.

Bezoek Sossusvlei/Deadvlei – Individueel

Vandaag rijdt u tijdens de zonsopgang de Sossusvlei binnen. De Sossusvlei is de meest gefotografeerde regio van Namibië. De perzikgekleurde zandduinen schitteren sierlijk voor ieders lens. De gebogen duinruggen steken scherp af in het sterke ochtendlicht waarbij de zon- en schaduwkant twee compleet andere werelden lijken te vertegenwoordigen. Een verleidelijke duin om te beklimmen is ‘dune 45’. Eenmaal bovenop wordt u getrakteerd op een immens lakendoek van oranje en gele duinen.

Mogelijk nog fotogenieker zijn ‘big mama’ en ‘big daddy’. Dit duinengebied ligt het meest diep in de Sossusvlei. De ruige, intense zandwegen maken de rit er naar toe op zijn zachts gezegd avontuurlijk! Enthousiastelingen kunnen ‘big daddy’ tot aan de top beklimmen, of er voor kiezen halverwege al ‘skiënd’ op de voeten in de Deadvlei te glijden. Een behoorlijke spectaculaire entree in een onaards mooie omgeving. Op deze zoutpan staan skeletten van 500 jaar oude bomen. De zwarte silhouetten van deze bomen zijn prachtig om te fotograferen met de warmoranje duinen op de achtergrond.

Dag 9

Dune star of Desert Grace, sterrenwacht

Na het ontbijt rijdt u in zo’n twee uur naar het Gondwana reservaat. In dit reservaat ligt o.a. Dune Star Camp. Samen met een team rijdt u naar de unieke overnachtingsplek voor vanavond waarbij uw bed naar buiten wordt gereden. Zo kunt u de sterrenhemel maximaal beleven. Wilt u liever wat luxer overnachten? Kies dan voor de ruime en comfortabele chalets van Desert Grace. U slaapt dan niet onder de sterrenhemel, maar heeft wel een eigen plungepool!

Nachtelijk sterrenwacht Namibiëwoestijn

Neem na het diner de tijd om vanaf uw huisje de sterrenhemel te bewonderen! De Namibiëwoestijn is één van de donkerste plekken op aarde, met vrijwel geen lichtvervuiling. Het is dan ook geen verrassing dat dit een waanzinnig goede plek is om de Melkweg en verschillende sterrenstelsels met het blote oog te zien!

Dag 10

Prachtige reisdag, via de Namibiëwoestijn, naar Swakopmund

Slaap vandaag eventueel wat uit. Of, geniet onder het genot van een kopje koffie van de opkomende zon achter de duinruggen. Na het ontbijt vervolgt u de schitterende rit, dwars door de Namibiëwoestijn. Onderweg passeert u struisvogels, oryxen en springbokken die op hun beurt ook op weg zijn, de oneindige woestijnvlaktes tegemoet. De route vervolgt noordwestwaarts en doorkruist de droge rivierbedding van de Kuiseb rivier. Het is hier en daar zichtbaar dat dit land eens werd overheerst door de zee. De Namibiëwoestijn lijkt bijzondere geheimen mee te dragen van haar miljoenen jaren oude geschiedenis.
In de loop van de middag arriveert u in de favoriete stad van iedere Namibiër; Swakopmund! Elke vakantieperiode (december en januari) verandert dit lieflijke stadje in dé vakantiebestemming voor de welvarende inwoner van Namibië.

Dag 11

Optionele activiteiten rondom Swakopmund

In Swakopmund en omgeving is van alles te beleven. Zo kunt u tijdens een bootsafari op zoek naar duizenden zeehonden, pelikanen en dolfijnen, kunt u met een quadbike door de woestijn crossen of in de woestijn op zoek gaan naar het kleine woestijnleven. De excursies zijn optioneel aangeboden om u zodoende de mogelijkheid te geven deze dag naar wens in te vullen.

Swakopmund

Swakopmund ligt aan de monding van de Swakop rivier, die overgaat in de Namibiëwoestijn. Door de ligging aan de oceaan kent Swakopmund een gematigd klimaat. Vanaf eind 19e eeuw waren de Duitsers sterk vertegenwoordigd in deze regio. Daarmee hebben ze hun invloeden in Swakopmund duidelijk laten blijken én weten te conserveren! Tot op de dag van vandaag lijkt het alsof u door een eeuwenoude Duitse stad wandelt waar u uzelf op een heerlijke ‘apfelstrüdel’ of Schnitzel kunt trakteren.

Catamaran dolfijnen en zeehonden cruise Walvis Bay – (optioneel)

Vandaag rijdt u naar de jetty in Walvis Bay. Dit is een klein uurtje rijden vanuit Swakopmund. Om 9 uur vertrekt de catamaran en wordt u mee genomen op een bijzondere boottocht waar de nadruk ligt op het zien van dolfijnen, walvissen, zeehonden, pelikanen én meer. Het zien het marine leven wordt niet gegarandeerd en kan daarnaast seizoen afhankelijk zijn, zoals de walvissen (juli t/m november). Onder begeleiding van een Engelssprekende gids geniet u van mooie vergezichten, voorbij zwemende zeehonden, heerlijke snacks, verse oesters én een glaasje bubbels. Rond het middaguur meert u weer in Walvis Bay aan.

Quadbiken Namibiëwoestijn (Swakopmund) – (optioneel)

Onder begeleiding van een ervaren quadbike gids leert u eerst de quad kennen d.m.v. een gemakkelijk parcours. Vervolgens rijdt u de Namibiëwoestjin in waar een speciaal gebied is afgezet voor de quadgebruikers. U scheurt gemiddeld met zo’n 30-45 km per uur over de duinen waarbij spannende routes afgelegd worden. Families met jonge kinderen gaan op quad avontuur in een ander gebied zodat iedereen ongestoord kan crossen! U wordt opgehaald en weer afgezet bij uw accommodatie. De totale duur bedraagt 2 uur.

Living Desert Tour vanuit Swakopmund – (optioneel)

’s Ochtends wordt u om 9 uur opgehaald bij uw accommodatie in Swakopmund. In een half uurtje rijdt u naar de Namibiëwoestjin wat doorgaans zonovergoten is! In een halve dag wordt u op pad genomen door de ervaren gidsen waarbij u samen zoekt naar sporen, uitwerpselen etc. van de kleinere dieren die in de woestijn leven. Denk hierbij aan gekko’s, schorpioenen, hagedissen, slangen, kevers en andere insecten. Dit is een zeer leuke activiteit met véél informatie over conservering, de geologische ligging van Swakopmund én de flora en fauna.

Dag 12

Reisdag Damaraland

De zanderige woestijnvlaktes maken vandaag plaats voor rotsachtige heuvellandschappen met begroeiing. Onderweg komt u kleine Himba-nederzettingen tegen. Deze zijn echter weinig authentiek, ben dan ook voorzichtig met een stop langs de weg. Begin van de middag strijkt u neer bij de accommodatie. Een heerlijke plek om even te ontspannen bij het zwembad.

Damaraland

Eén van de dunst bevolkte regio’s van Namibië is noordwestelijke Damaraland. De regio tussen Twyfelfontein en Palmwag is een droge wildernis waar de natuur miljoenen jaren haar eigen koers heeft kunnen bepalen. De afwezigheid van menselijk toedoen en de toename van natuurconservering maken Damaraland één van de beste wildregio’s van het land. Het gebied rond Twyfelfontijn staat bekend om de woestijnolifanten die hier voorkomen, terwijl de regio rond Palmweg in Damaraland dé plek in Afrika is waar de zwarte neushoorn in aantallen toeneemt!

Dag 13

Woestijnneushoorn of Woestijnolifanten in Damaraland

Vandaag gaat u ofwel op zoek naar de woestijnneushoorn of de woestijnolifant! Vanuit Grootberg Lodge staat standaard de neushoorntracking gepland. Verblijft u bij de luxe Camp Kipwe dan gaat u op zoek naar de woestijnolifanten! Het combineren van beide activiteiten is vandaag niet mogelijk i.v.m. de verschillend regio’s waarin de accommodatie in Damaraland liggen en de duur van de activiteiten.

Neushoorntracking Damaraland

Vandaag staat u vroeg op voor de neushoorntracking in de Klip River vallei. Na het vroege ontbijt vertrekt u per open jeep met de ranger de vallei in. Dit is het territorium van de zwarte neushoorn. Er zijn u al ‘trackers’ voorgegaan die in de vroegste uurtjes van de dag de sporen van de neushoorns hebben gezocht en volgen. Zo wordt de kans aanzienlijk groter dat u de neushoorns ook gaat zien vandaag! U wordt omgeven door het indrukwekkende plateau bestaande uit vulkanisch gesteente met hier en daar steile kliffen. Nadat u een flink stuk door de Klip River vallei heeft gereden gaat u te voet verder. Totaal bent u vandaag één tot drie uur te voet onderweg naar de zwarte neushoorn. Uiteraard wordt er flink de tijd genomen voor foto’s wanneer u eenmaal neushoorn(s) ziet. De daadwerkelijke tijd is afhankelijk van het gedrag van de neushoorn en het terrein waar u zich op dat moment begeeft.

De zoektocht naar de woestijnolifant Damaraland

Vandaag staat u vroeg op voor de zoektocht naar de woestijnolifant in de regio van Twyfelfontein. Na het ontbijt vertrekt u per jeep met de ranger de vallei in. Er wordt geschat dat er zo’n 600 woestijnolifanten in het zuidelijke deel van Damaraland leven. Tijdens deze prachtige landschapssafari  geniet u van de gigantische rotsblokken, de uitgestrekte savannes en de steile kliffen die u omgeven. Totaal bent u vandaag drie tot vijf uur op zoek naar de woestijnolifant. Uiteraard wordt er flink de tijd genomen voor foto’s wanneer de olifanten eenmaal gezien worden! Houdt er rekening mee dat woestijnolifanten doorgaans gemakkelijker in het droge seizoen (van mei t/m oktober) gezien worden. 

Na de lunch rijdt u terug naar de accommodatie voor een welverdiend rustmoment bij het zwembad. Opmerking: Het zien van de woestijnolifant wordt vandaag niet gegarandeerd!

Dag 14

Reisdag naar Etosha, namiddag safari

De reis vervolgt oostwaarts, richting het meest wildrijke park van het land; Etosha. De route doet er zo’n 4 uur totaal over. Wanneer u tijdig arriveert kunt u ’s middags al op safari!

Jeepsafari Etosha – Middag (optioneel)

In de middag staat een jeepsafari gepland met de rangers van de lodge. U bezoekt de verschillende waterbronnen in Etosha Nationaal Park, waar het wild de dorst komt lessen. Rond zonsondergang komt u weer terug bij de lodge, op tijd voor een drankje bij het kampvuur. Bespreek uw voorkeur ter plekke, zodat de gewenste safari gepland kan worden!

Dag 15

Etosha safari activiteiten

Verrekijker om de hals, fotocamera in de aanslag… want vandaag geniet u een volle dag van het bijzondere wildleven in Etosha!

Etosha Nationaal Park

Het meest wildrijke park van Namibië is Etosha. Een kwart van het park beslaat de immens witte zoutpan, ook wel “Etosha Pan” genoemd. Hoewel de zoutvlakte tijdens het regenseizoen onder water kan lopen, en dan oogt als een gigantisch meer, staat de Etosha Pan voornamelijk kurkdroog. Tijdens deze droge maanden verandert Etosha in een paradijs voor safariliefhebbers. De meest wildrijke regio’s zijn doorgaans rondom de waterbronnen te vinden. Deze trekken in het gortdroge Etosha het meeste wild aan. Het leeuwendeel van de waterbronnen liggen ten zuiden en oosten van de Etosha Pan. Reizigers worden regelmatig getrakteerd op het zien van grote kuddes zebra’s, olifanten, giraffen en andere hoefdieren. Met wat meer geluk ziet u ook neushoorns, leeuwen, cheeta’s en andere roofdieren.

Jeepsafari Etosha – Volle dag

Vandaag staat een volle dag safari gepland met de rangers van de accommodatie. Bespreek met elkaar of u de voorkeur geeft aan twee losse jeepsafari’s; één in de ochtend en één in de namiddag. Dan kunt u tussen de safari’s door heerlijk genieten van de fijne lodge en haar faciliteiten. Ook is het mogelijk om één volle dag op jeepsafari te gaan. U kunt dan dieper het park in rijden voor de jeepsafari en nuttigt onderweg een picknicklunch. Bespreek dit vooraf zodat de juiste safari gepland kan worden!

Dag 16

Rit naar Okonjima/Waterberg regio

Vandaag rijdt u door naar de prachtige regio van Waterberg en Okonjima. Als u geen genoeg van Etosha kunt krijgen, onderneem dan nog een safari in de ochtend.

Jeepsafari Etosha – Ochtend (optioneel)

Deze ochtend staat een jeepsafari in Etosha Nationaal Park gepland met de rangers van de lodge. ’s Ochtends zijn de dieren het meest actief. U vertrekt rond zonsopkomst, wanneer het licht het mooist is. Einde ochtend keert u terug naar de lodge. Bespreek uw voorkeur ter plekke, zodat de gewenste safari gepland kan worden!

Dag 17

Luipaarden en cheeta's bij Africat stichting of wandelen waterberg plateau

Vandaag staat in het teken van de conservering van de luipaarden, cheeta’s en het andere wild wat in het reservaat van Okonjima verblijft (luxe niveau). Of, u kiest voor Waterberg Plateau om hier een prachtige wandeling te maken, ook met kans op het zien van wildleven (middenklasse niveau).

Waterberg Plateau Park

Het plateau van Waterberg torent hoog boven de vlaktes van de lager gelegen Kalahari woestijn uit. In 1972 werd Waterberg tot natuurreservaat uitgeroepen. Veel van de bedreigde diersoorten werden hier naartoe gealloceerd om de toenemende illegale jacht een halt toe te roepen. Waterberg Plateau Park kent vandaag de dag zo’n 200 verschillende vogelsoorten, bijzondere antilope soorten en neushoorns. Het is een prachtig natuurgebied en bij uitstek geschikt om te wandelen!

Wandeling naar de toppen Waterberg Plateau

Onder begeleiding van een lokale gids wandelt u richting de toppen van het Waterberg Plateau. De intensiteit van de wandeling is gemiddeld, u klimt zo’n 150 meter. Houd wel rekening met de felle zon en eventuele hitte! Onderweg zal de gids meer informatie geven over de flora, fauna en geschiedenis van Waterberg. U geniet bovenop van schitterende vergezichten over de Kalahari! De wandeling duurt gemiddeld 2 tot 3 uur.

Excursie AfriCat / Okonjima

De AfriCat stichting is wellicht de meest bekende non-profit organisatie van Namibië. AfriCat is toegewijd aan de conservering van grotere carnivoren, waarvan de cheeta en luipaard het meest prominent zijn. De focus van AfriCat ligt op onderwijs, onderzoek en het uitzetten van katachtige terug in de natuur. Vandaag brengt u een bezoek aan AfriCat op het natuurreservaat van Okonjima. Onder begeleiding van een lokale onderzoeker maakt u een rit met de jeep over het reservaat. Uiteraard wordt uitgebreid de oorsprong van AfriCat en Okonjima besproken en het rehabilitatiewerk wat ze doen. U ziet hoe de katachtigen hier op een zo stressvrij mogelijke manier leven terwijl ze wachten op hun tweede kans, terug in de wildernis. Uiteraard heeft u uitgebreid de kans op het fotograferen van cheeta’s, luipaarden en meer!

Namiddag jeepsafari Okonjima

In de namiddag stapt u de open jeep in voor de prachtige safari over het reservaat. Uiteraard gaat de aandacht extra uit naar de luipaarden en cheeta’s, maar onderweg wordt bij al het wildleven of fauna gestopt wat interessant is. Geniet nog van de zonsondergang alvorens u terug naar de accommodatie wordt gebracht.

Dag 18

Terug naar Windhoek, terugvlucht naar huis

Slaap eventueel wat uit! Vandaag moet u dan toch echt de bagage gaan inpakken voor de naderende terugvlucht. U rijdt in zo’n twee uur terug naar Windhoek. Ga eventueel nog ergens lunchen in één van de vele charmante restaurants die de stad rijk is. In de loop van de middag rijdt u naar de luchthaven van Windhoek. Hier levert u de huurauto weer in alvorens u de terugvlucht naar huis neemt.

Dag 19

Aankomst Amsterdam of Brussel

In de ochtend landt u met een koffer vol prachtige nieuwe herinneringen!