Uitgeroepen tot 'beste reisorganisatie' door Columbus Travel
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Self-drive avontuur Namibië, Botswana & Zimbabwe

Self-drive avontuur Namibië, Botswana & Zimbabwe

Dag 1

Vertrek uit Nederland, België of Duitsland

Vandaag vertrekt de indirecte Lufthansa vlucht vanaf Amsterdam (via Frankfurt) naar Windhoek. Uiteraard is het ook mogelijk om met een andere maatschappij te vliegen of vanaf een andere luchthaven. Matoke Tours zoekt samen met u de beste vlucht uit zodat u uitgerust en comfortabel in Windhoek arriveert.

Dag 2

Welkom in Namibië - Meet & Greet in de middag

Vandaag landt u op de luchthaven van Windhoek waar u wordt opgewacht voor de transfer naar uw accommodatie in Windhoek. Vervolgens wordt u in zo’n 45 minuten naar het lieflijke Windhoek gebracht. Het wordt dan direct duidelijk waarom Namibië ook wel het land van de eindeloze horizon genoemd wordt. De route van de luchthaven naar Windhoek loopt door een uitgestrekt en ruraal landschap waar slechts struiken, vogels en een incidentele boom de route domineren. Dit zijn de ideale omstandigheden waarbij u het gehaaste leven van thuis gemakkelijk omzet in de vrije vergezichten en pure natuur van Namibië!

Bij de accommodatie van uw voorkeur ontmoet u een vertegenwoordiger ter plaatse die u een uitgebreide briefing geeft over uw aanstaande rondreis door Namibië. Ook wordt deze middag de auto afgeleverd en krijgt u hierbij een uitgebreide uitleg.

Windhoek

Windhoek is de hoofdstad van Namibië. Het is de grootste stad van het land maar doet dorps en knus aan. Windhoek kent een aantal leuke bezienswaardigheden om te bezoeken. Sla de ‘Christus Kirche’ zeker niet over en struin voorbij de souvenirs stalletjes op ‘Freedom Plaza’. Het moge duidelijk zijn dat de Duitse architectuur in de stad laat zien hoe significant de Duitse invloeden zijn geweest, en zijn. Het is niet ongewoon om in het Duits aangesproken te worden of veel Duits te lezen op straat, in de winkels en op menukaarten bijvoorbeeld.

Windhoek kent een weids scala aan goede restaurants, variërend van de Duitse keuken tot heerlijke visrestaurants en kenmerkende “Game” restaurants waar wild zoals oryx en struisvogel op het menu staan. Tip: neem rond zonsondergang plaats bij het dakterras “Am Weinberg” voor de eerste borrel bij ondergaande zon!

Dag 3

Door het Naukluft gebergte naar de betoverende Namibië woestijn

Vroeg uit de veren, vandaag staat u een prachtige reisdag te wachten! De zandduinen, bergen en open vlaktes veranderen steeds van kleur tussen witgeel, zachtroze, amberbruin en abrikozenoranje. Net wanneer u denkt dat het landschap niet mooier kan worden, rijdt u voorbij een heuvel en valt uw mond weer open van verbazing. Eind van de middag arriveert u bij uw accommodatie. In middag kunt u eventueel een wandeling vanuit uw accommodatie ondernemen of van een duik in het zwembad genieten.

Dag 4

Bezoek aan de fotogenieke Sossusvlei en Deadvlei

Sta voor dag en dauw op voor een wonderlijke dag in de Namibwoestijn. Vandaag bezoekt u Sossusvlei en Deadvlei op eigen gelegenheid. Neem een pet mee voor het zonovergoten avontuur in het duinzand!

Indien gewenst kunt u bij uw accommodatie ook een begeleide tour boeken. Deze is inclusief in de exclusieve variant. 

Namibiëwoestijn

De Namibiëwoestijn is de oudste woestijn ter wereld en tevens één van de droogste woestijnen op de planeet. Er valt gemiddeld slechts 2mm tot 85mm regenval per jaar. De uitgestrekte woestijnlandschappen en reusachtige duinen creëren een haast onaardse setting. De doodse stilte van het zand met de altijd voortdurende waaiende wind maakt dat de Namibiëwoestijn aanvoelt als een oerkracht van ongekende schoonheid. De intens oranje teint van het duinzand lijkt tot leven te komen tijdens het steeds veranderde licht van de morgenstond. En ’s avonds straalt de fonkelende Melkweg met haar duizenden sterren helder aan de hemel. Dit is pur sang Namibië beleven.

Bezoek Sossusvlei/Deadvlei – Self drive

U rijdt vandaag zelf de Sossusvlei binnen. De Sossusvlei is de meest gefotografeerde regio van Namibië. De perzikgekleurde zandduinen schitteren sierlijk voor ieders lens. De gebogen duinruggen steken scherp af in het sterke ochtendlicht waarbij de zon- en schaduwkant twee compleet andere werelden lijken te vertegenwoordigen. Een verleidelijke duin om te beklimmen is ‘dune 45’. Eenmaal bovenop wordt u getrakteerd op een immens lakendoek van oranje en gele duinen.

Mogelijk nog fotogenieker zijn ‘big mama’ en ‘big daddy’. Dit duinengebied ligt het meest diep in de Sossusvlei. De ruige, intense zandwegen maken de rit er naar toe op zijn zachts gezegd avontuurlijk! Enthousiastelingen kunnen ‘big daddy’ tot aan de top beklimmen, of er voor kiezen halverwege al ‘skiënd’ op de voeten in de Deadvlei te glijden. Een behoorlijke spectaculaire entree in een onaards mooie omgeving. Op deze zoutpan staan skeletten van 500 jaar oude bomen. De zwarte silhouetten van deze bomen zijn prachtig om te fotograferen met de warmoranje duinen op de achtergrond.

Ballonvaart Namibiëwoestijn – (optioneel)

Het is mogelijk om vandaag per ballonvlucht de Namibiëwoestijn te beleven! In de vroege ochtend rijdt u naar het startpunt. De ballonvlucht stijgt op tijdens de zonsopgang, als het licht nog zacht is en de woestijn tot leven lijkt te komen met de steeds veranderende kleuren en landschappen. Na de één uur durende ballonvlucht landt u ergens midden in de woestijn voor een champagneontbijt. De exacte ballonvluchtroute is afhankelijk van de wind en vertreklocatie en zal niet over de duinen vliegen. De ballonvlucht wordt over het algemeen met andere reizigers gedeeld.

Dag 5

Schitterende reisdag naar Swakopmund

Slaap vandaag eventueel wat uit. Of, geniet onder het genot van een kopje koffie van de opkomende zon achter de duinruggen. Na het ontbijt vervolgt u de schitterende rit, dwars door de Namibwoestijn. Onderweg passeert u struisvogels, oryxen en springbokken die op hun beurt ook op weg zijn, de oneindige woestijnvlaktes tegemoet. De route vervolgt noordwestwaarts en doorkruist de droge rivierbedding van de Kuiseb rivier. Het is hier en daar zichtbaar dat dit land eens werd overheerst door de zee. De Namibwoestijn lijkt bijzondere geheimen mee te dragen van haar miljoenen jaren oude geschiedenis.

In de loop van de middag arriveert u in de favoriete stad van iedere Namibiër; Swakopmund! Elke vakantieperiode (december en januari) verandert dit lieflijke stadje in dé vakantiebestemming voor de welvarende inwoner van Namibië. ’s Avonds kunt u heerlijk uit gaan eten in één van de vele restaurants.

Swakopmund

Swakopmund ligt aan de monding van de Swakop rivier, die overgaat in de Namibiëwoestijn. Door de ligging aan de oceaan kent Swakopmund een gematigd klimaat. Vanaf eind 19e eeuw waren de Duitsers sterk vertegenwoordigd in deze regio. Daarmee hebben ze hun invloeden in Swakopmund duidelijk laten blijken én weten te conserveren! Tot op de dag van vandaag lijkt het alsof u door een eeuwenoude Duitse stad wandelt waar u uzelf op een heerlijke ‘apfelstrüdel’ of Schnitzel kunt trakteren.

Dag 6

Avontuur in de woestijn of in de Atlantische Oceaan

In Swakopmund en omgeving is van alles te beleven. Zo kunt u tijdens een bootsafari op zoek naar duizenden zeehonden, pelikanen en dolfijnen, kunt u met een quadbike door de woestijn crossen of in de woestijn op zoek gaan naar het kleine woestijnleven. De excursies zijn optioneel aangeboden om u zodoende de mogelijkheid te geven deze dag naar wens in te vullen.

Kayak Tour Walvisbay – (optioneel)

Vandaag rijdt u naar de jetty in Walvis Bay. Dit is een klein uurtje rijden vanuit Swakopmund. Om 8 uur vertrekt de 4×4 transfer naar Pelican Point. Vervolgens worden de kayaks te water gelaten en volgt de tocht naar de vuurtoren waar de nadruk ligt op het zien van dolfijnen, veel zeehonden, pelikanen én meer. Het zien het marine leven wordt niet gegarandeerd en kan daarnaast seizoen afhankelijk zijn.

Catamaran Cruise Walvisbay – (optioneel)

Vandaag rijdt u naar de jetty in Walvis Bay. Dit is een klein uurtje rijden vanuit Swakopmund. Om 9 uur vertrekt de catamaran en wordt u mee genomen op een bijzondere boottocht waar de nadruk ligt op het zien van dolfijnen, walvissen, zeehonden, pelikanen én meer. Het zien het marine leven wordt niet gegarandeerd en kan daarnaast seizoen afhankelijk zijn, zoals de walvissen (juli t/m november). Onder begeleiding van een Engelssprekende gids geniet u van mooie vergezichten, voorbij zwemende zeehonden, heerlijke snacks, verse oesters én een glaasje bubbels. Rond het middaguur meert u weer in Walvis Bay aan.

Sandboarden Swakopmund – (optioneel)

Voor een actieve en opwindende ochtend kunt u gaan sandboarden! De duinen net buiten Swakopmund zijn perfect hiervoor. Er kan liggend en staand de duin afgezoeft worden met snelheden van wel 60 km per uur. Er zijn duinen met verschillende hoogtes en hellingen dus voor iedereen is er wat om te oefenen en de vaardigheden uit te proberen. Dit is een leuke, veilige activiteit waarvoor geen ervaring nodig is en dus ook geschikt is voor gezinnen.

Quadbiken Namibiëwoestijn (Swakopmund) – (optioneel)

Onder begeleiding van een ervaren quadbike gids leert u eerst de quad kennen d.m.v. een gemakkelijk parcours. Vervolgens rijdt u de Namibiëwoestjin in waar een speciaal gebied is afgezet voor de quadgebruikers. U scheurt gemiddeld met zo’n 30-45 km per uur over de duinen waarbij spannende routes afgelegd worden. Families met jonge kinderen gaan op quad avontuur in een ander gebied zodat iedereen ongestoord kan crossen! U wordt opgehaald en weer afgezet bij uw accommodatie. De totale duur bedraagt 2 uur.

Living Desert Tour vanuit Swakopmund – (optioneel)

’s Ochtends wordt u om 9 uur opgehaald bij uw accommodatie in Swakopmund. In een half uurtje rijdt u naar de Namibiëwoestjin wat doorgaans zonovergoten is! In een halve dag wordt u op pad genomen door de ervaren gidsen waarbij u samen zoekt naar sporen, uitwerpselen etc. van de kleinere dieren die in de woestijn leven. Denk hierbij aan gekko’s, schorpioenen, hagedissen, slangen, kevers en andere insecten. Dit is een zeer leuke activiteit met véél informatie over conservering, de geologische ligging van Swakopmund én de flora en fauna.

Kayak & Sandwich Harbour Tour – (optioneel)

Vandaag rijdt u naar de jetty in Walvis Bay. Dit is een klein uurtje rijden vanuit Swakopmund. Om 8 uur vertrekt de 4×4 transfer richting het Sandwich Harbour-gebied in het Namib Naukluft Park. Een bijzondere plek waar de woestijnduinen uitmonden in de oceaan. Onderweg rijdt u langs de Walvisbaai-lagune en de zoutmijnen. Vervolgens worden de kayaks te water gelaten en volgt de tocht langs de beschermde kant van dit schiereiland waar de nadruk ligt op het zien van dolfijnen, zeer veel zeehonden, pelikanen én meer. Het kayakken duurt ongeveer 1,5 uur. Na de kayaktocht staan de verse broodjes, koekjes en warme koffie of thee al voor u klaar. Daarna start het tweede deel van deze dagexcursie, namelijk de 4×4 Sandwich Harbour Tour. (Deze excursie duurt de hele dag)

Dag 7

Reisdag naar Damaraland (Palmwag)

Vandaag kunt u er voor kiezen om een groot gedeelte langs de Skeleton Coast te rijden. Onderweg kunt u stoppen bij Cape Cross. Het laatste gedeelte rijdt u landinwaarts richting de rotsachtige heuvellandschappen met begroeiing. In de loop van de middag strijkt u neer bij de accommodatie. Een heerlijke plek om even te ontspannen bij het zwembad.

Cape Cross

Ten noorden van Swakopmund ligt Cape Cross aan de onstuimige Skeleton Coast. Cape Cross kent een van de allergrootste zeehonden koloniën ter wereld! Het aantal zeehonden kent tijdens de paringstijd in november en december zo’n 210.000 zeehonden! Niet alle zeehonden overleven de ruige Atlantische oceaan… de vele jakhalzen jagen maar al te graag op de zwakke en zieke zeehonden die terug vanuit zee komen. Cape Cross is dan ook een spectaculaire plek om veel zeehonden, jakhalzen en watervogels waar te nemen.

Damaraland

Eén van de dunst bevolkte regio’s van Namibië is noordwestelijke Damaraland. De regio tussen Twyfelfontein en Palmwag is een droge wildernis waar de natuur miljoenen jaren haar eigen koers heeft kunnen bepalen. De afwezigheid van menselijk toedoen en de toename van natuurconservering maken Damaraland één van de beste wildregio’s van het land. Het gebied rond Twyfelfontijn staat bekend om de woestijnolifanten die hier voorkomen, terwijl de regio rond Palmweg in Damaraland dé plek in Afrika is waar de zwarte neushoorn in aantallen toeneemt!

Dag 8

Op zoek naar de woestijnneushoorns in Damaraland

Verrekijker om de nek en fotocamera in de aanslag. Vandaag gaat u onder begeleiding van de professionele gids op zoek naar de woestijnneushoorn in Damaraland! Verwacht ook zeker een paar uur te moeten lopen tijdens deze bijzondere zoektocht.

Neushoorntracking Damaraland

Vandaag staat u vroeg op voor de neushoorntracking in de Klip River vallei. Na het vroege ontbijt vertrekt u per open jeep met de ranger de vallei in. Dit is het territorium van de zwarte neushoorn. Er zijn u al ‘trackers’ voorgegaan die in de vroegste uurtjes van de dag de sporen van de neushoorns hebben gezocht en volgen. Zo wordt de kans aanzienlijk groter dat u de neushoorns ook gaat zien vandaag! U wordt omgeven door het indrukwekkende plateau bestaande uit vulkanisch gesteente met hier en daar steile kliffen. Nadat u een flink stuk door de Klip River vallei heeft gereden gaat u te voet verder. Totaal bent u vandaag één tot drie uur te voet onderweg naar de zwarte neushoorn. Uiteraard wordt er flink de tijd genomen voor foto’s wanneer u eenmaal neushoorn(s) ziet. De daadwerkelijke tijd is afhankelijk van het gedrag van de neushoorn en het terrein waar u zich op dat moment begeeft.

Dag 9

Reisdag naar Etosha Nationaal Park

De reis vervolgt oostwaarts, richting het meest wildrijke park van het land; Etosha. De route doet er zo’n 4-5 uur in totaal over. Wanneer u tijdig arriveert kunt u ’s middags al zelf op safari gaan. In dit geval betaalt u ter plekke de parkentreegelden.

Etosha Nationaal Park

Het meest wildrijke park van Namibië is Etosha. Een kwart van het park beslaat de immens witte zoutpan, ook wel “Etosha Pan” genoemd. Hoewel de zoutvlakte tijdens het regenseizoen onder water kan lopen, en dan oogt als een gigantisch meer, staat de Etosha Pan voornamelijk kurkdroog. Tijdens deze droge maanden verandert Etosha in een paradijs voor safariliefhebbers. De meest wildrijke regio’s zijn doorgaans rondom de waterbronnen te vinden. Deze trekken in het gortdroge Etosha het meeste wild aan. Het leeuwendeel van de waterbronnen liggen ten zuiden en oosten van de Etosha Pan. Reizigers worden regelmatig getrakteerd op het zien van grote kuddes zebra’s, olifanten, giraffen en andere hoefdieren. Met wat meer geluk ziet u ook neushoorns, leeuwen, cheeta’s en andere roofdieren.

Jeepsafari Etosha – Middag (optioneel)

In de middag staat een jeepsafari gepland met de rangers van de lodge. U bezoekt de verschillende waterbronnen in Etosha Nationaal Park, waar het wild de dorst komt lessen. Rond zonsondergang komt u weer terug bij de lodge, op tijd voor een drankje bij het kampvuur. Bespreek uw voorkeur ter plekke, zodat de gewenste safari gepland kan worden!

Dag 10

Op zoek naar olifanten en leeuwen in Etosha Nationaal Park

Vroeg uit de veren met fotocamera in de aanslag… Vandaag geniet u van een volle dag jeepsafari in Etosha onder begeleiding van de gids en het open safarivoertuig van uw accommodatie. Deze activiteit is gedeeld met andere reizigers.

Jeepsafari Etosha – Volle dag

Vandaag staat een volle dag safari gepland met de rangers van de accommodatie. Bespreek met elkaar of u de voorkeur geeft aan twee losse jeepsafari’s; één in de ochtend en één in de namiddag. Dan kunt u tussen de safari’s door heerlijk genieten van de fijne lodge en haar faciliteiten. Ook is het mogelijk om één volle dag op jeepsafari te gaan. U kunt dan dieper het park in rijden voor de jeepsafari en nuttigt onderweg een picknicklunch. Bespreek dit vooraf zodat de juiste safari gepland kan worden!

Dag 11

Verander van locatie in Etosha

Ga individueel vandaag Etosha ontdekken! Zorg dat u tijdig in het park bent zodat u Etosha tijdens de mooiste uurtjes van de dag beleeft. De middag kunt u gebruiken voor vrijetijdsbestedingen.

Rij zelf door Etosha – van Okaukuejo naar Namutoni

Vandaag vertrekt u in de ochtend vanaf de Okaukuejo parkentree richting het park. U geniet van een prachtige safari waarbij u alle waterbronnen bezoekt richting de oostelijke parkentree van Namutoni. U rijdt individueel vandaag door het hart van Etosha en kunt zo uw aankomsttijd bij de nieuwe accommodatie bepalen.

Dag 12

Reisdag naar de Popa Falls

Vandaag laat u de droge open vlaktes van Etosha achter u. U kunt het in de ochtend lekker rustig aan doen. In zo’n 7 uur rijdt u noordelijk, richting het stadje Divundu aan het begin van de Zambezi regio. Geniet bij aankomst van het zicht over de Kavango rivier en een moment rust. In de namiddag kunt u eventueel met een boottocht op de rivier mee gaan.

Zambezi Regio

Totaal anders dan de rest van Namibië is de voormalige Caprivistrook, tegenwoordig Zambezi Regio genoemd. Gevoed door de Kavango-, Zambezi- en Kwando-rivier is de Zambezi Regio het meest vruchtbare gebied van Namibië. Het lijkt in geen opzicht op de droge, open woestijnvlaktes die Namibië doorgaans kenmerken. De Zambezi Regio is een herkenbaar Afrikaans plaatje met bruisende dorpen, groentestallen langs de weg, rondrennende kinderen en dames die spullen op hun hoofd naar de volgende markt dragen.

Dag 13

Op naar de waterwereld van Nkasa Rupara Nationaal Park

Vandaag vervolgt de route nog verder naar het hart van de bruisende Zambezi regio. Omgeven door dorpen, markten en vruchtbare rivieren bent u in een compleet ander deel van Namibië gearriveerd! U reist naar Sangwali waar u (indien gewenst) de auto achterlaat en vervolgens per transfer naar uw afgelegen accommodatie wordt gebracht. U bent ongeveer 4 uur onderweg. 

Kiest u voor het exclusieve Nambwa Tented Lodge dan overnacht u in het Bwabwata Nationaal Park, in de prachtige Kwando Core Area.

Mokoro trip Kavango rivier – (optioneel)

De Kavango rivier brengt leven aan dit prachtie gebied. Het is erg bijzonder om het perspectief op de natuur en wildleven vanaf het water te krijgen en dat kan het beste via de mokoro. Deze methode bestaat al eeuwenlang en werd ontwikkeld door de oorspronkelijke bewoners van deze regio. Onder begeleiding van een ervaren gids gaat u per mokoro op zoek naar vogels, kikkers én het grote wild wat zich schuilhoudt tussen het papyrus en rietgras. U bezoekt ook de nabijgelegen Popa Falls.

Nkasa Rupara Nationaal Park

In de verre zuidoosthoek van de Zambezi Regio ligt Nkasa Rupara Nationaal Park. De grenzende Kwando rivier verandert hier van koers in de ‘nieuwe’ Linyanti rivier. Nkasa Rupara bestaat overwegend uit moerasland met een netwerk aan kanalen en twee grote eilanden; Nkasa en Lupala. Door het open landschap en het vele water is Nkasa Rupara een paradijs voor vogelliefhebbers, met maar liefst 430 verschillende vogelsoorten. Ook kent het park hoge concentraties sitatoenga’s, rode litschie waterbokken en grote kuddes buffels.

Dag 14

Jeepsafari en boottocht Nkasa Rupara

Vandaag staat de jeepsafari met aansluitend een bootsafari op het programma, deze activiteit neemt de hele ochtend in beslag. In de middag is er tijd om te ontspannen bij uw accommodatie of kunt ter plekke nog een activiteit boeken.

Jeepsafari en bootsafari Nkasa Rupara

Een prachtige dag in Nkasa Rupara Nationaal Park. U combineert een jeepsafari langs de waterwegen met een bootsafari naar afgelegen gebieden. Dit is een van de meest onontdekte gebieden van Namibië. Het spotten van dieren verschilt per seizoen. De winter is het seizoen waarin olifanten vanuit Botswana in grote getale naar Namibië migreren. Het grootste gedeelte van de ochtend en het begin van de middag bent u onderweg in schitterende gebied.

Dag 15

Rit naar Botswana en inleveren auto

Laat het ontbijt u smaken met uitzicht op Afrikaanse natuur. Na het inpakken van uw bagage vervolgt u de weg vervolgt naar het meest oostelijke deel van de Zambezi Regio en steekt u de grens over naar Botswana. U rijdt door het Chobe Nationaal Park naar Kasane waar u de auto inlevert op het vliegveld. Vervolgens wordt u naar uw accommodatie in Kasane of Chobe Nationaal Park gebracht.

Chobe Nationaal Park

Dit park wordt met name gekenmerkt door de machtige Chobe rivier. Deze waterbron heeft een enorme aantrekkingskracht op al het wildleven in de weide omgeving. Chobe staat specifiek bekend om de grote aantallen olifanten die tussen de Botswaanse, Zimbabwaanse en Namibische grens migreren. Aan de oever doen de olifanten zich te goed aan het verse gras. En, met wat meer geluk ziet u deze giganten oversteken, met slechts de slurf nog zichtbaar boven het water! Op het land leven hoge concentraties zoog- en roofdieren waaronder giraffen, zebra’s en leeuwen.

Fotograaf: Michiel HelfrichNoteer naam en/of tag @michielhelfrich wanneer je deze foto gebruikt.

Dag 16

Jeepsafari en Bootsafari tussen nijlpaarden en olifanten op de Chobe rivier

Vandaag staat u vroeg op voor de jeepsafari in het Chobe Nationaal Park. Na de jeepsafari keert u terug naar uw accommodatie voor de lunch en een moment genieten aan de rivier. In de middag staat de bootsafari op de Chobe rivier op het programma. Een heerlijke dag tussen het wildleven van Chobe.

Jeepsafari Chobe – Ochtend

Zowel in de ochtend als namiddag kunt u op safari in Chobe Nationaal Park. Bespreek met uw gastheer/vrouw uw voorkeur dagindeling. Per open jeep gaat u op zoek naar de landdieren in Chobe. Denk hierbij aan de grote kuddes buffels, leeuwen, olifanten, luipaarden etc. Uiteraard wordt ook de regio rondom de Chobe rivier niet overgeslagen!

Bootsafari Chobe Rivier – Middag

Tijdens de bootsafari ligt de nadruk op olifanten, nijlpaarden, vogels en al het wild wat aan de oever te zien is. Met name een overstekende olifant door het water levert fantastische plaatjes op. Onderweg worden drankjes en snacks geserveerd. (Mocht de boottocht door laag water niet door kunnen gaan wordt er een andere activiteit aangeboden)

Dag 17

Op naar het wereldwonder de Victoria watervallen

In de ochtend ordt u door onze vertegenwoordiger naar het gezellige stadje Victoria Falls (Zimbabwe) gebracht voor de afsluiting bij de Victoria Watervallen. Onderweg wordt u geholpen bij de aanschaf van het visum voor Zimbabwe.

Victoria watervallen

Deze dagen verblijft u bij wellicht de meest mythische locatie van Afrika. Mosi-oa-Tunya, letterlijk vertaald 'de rook die dondert', ofwel de Victoria Watervallen. Reizigers worden aangetrokken door de pure kracht van het water, de safariparken in de omgeving en de adrenaline verhogende activiteiten. De Victoria Watervallen stellen dan ook geen reiziger teleur!

Dag 18

Nog even nagenieten of een spannende excursie

Deze dagen staan volledig in het teken van het nagenieten na deze intense reis. U kunt uiteraard een (begeleid) bezoekje brengen aan de Victoria Watervallen, een leuke souvenir bemachtigen in het gezellige stadje Victoria Falls, uit gaan lunchen met uitzicht op de watervallen of misschien mee gaan op een sundowner of diner cruise. Uiteraard kunt u ook met een boek genieten bij uw accommodatie.

Helikopter vlucht Victoria Falls – (optioneel)

U krijgt pas echt een idee van de daadwerkelijke hoeveelheid water en gigantische lengte wanneer u de watervallen vanuit de lucht aanschouwd. Een helikoptervlucht duurt ongeveer dertien minuten. Dit geeft u voldoende tijd om totaal omver geblazen te worden van de kracht en schoonheid van de Victoria Watervallen. Boek uw voorkeursvlucht vooraf om teleurstellingen ter plekke, door drukte, te voorkomen.

Bezoek Victoria Falls – (optioneel)

Vandaag wordt u door een privé gids opgehaald bij uw accommodatie. Onder begeleiding bezoekt u vandaag de Victoria watervallen. Geniet van het waanzinnige geluid, de kracht en prachtige uitzichten vanaf verschillende plekken. Een ideale lunchplek is de Look Out café in Zimbabwe (excl.). Eind van de middag wordt u weer afgezet bij uw accommodatie.

Lunch in The Lookout Café – (optioneel)

Tijdens een lunch in The Lookout Café kijkt u uit op de immense kloof waar de machtige Zambezi rivier zich een weg doorheen baant. In de verte ziet u de beroemde Victoria Falls Bridge die in 1904 is gebouwd en Zimbabwe met Zambia verbindt. In het restaurant worden zowel smaakrijke vegetarische gerechten als gerechten met vlees geserveerd. Een ideale plek om te genieten van de lunch tussen de activiteiten door of voor een drankje bij ondergaande zon.

Canopy Tour Victoria Falls – (optioneel)

Tijdens de twee uur durende Canopy Tour met in de verte de Victoria watervallen geniet u van het uitzicht op de kloof en het regenwoud. De Victoria Falls Canopy Tour biedt een netwerk van kabelbanen, paden en loopbruggen over touwbruggen in het bladerdak van het hardhouten bos in de Zambezi kloof. Deze ervaring is geschikt voor avonturiers van alle leeftijden, inclusief gezinnen.

Kano safari Upper Zambezi – (optioneel)

Een kanotocht op de bovenloop van de Zambezi rivier is een ontspannen manier om de flora en fauna van het nationale park te ontdekken. Professionele begeleiding zorgt er voor dat u niet te dicht bij nijlpaarden in de buurt komt, kunt genieten van de vele vogelsoorten en wie weet zelfs van olifanten die de dorst komen lessen in de rivier.

Zipline Victoria Falls – (optioneel)

De zipline bij de Victoria Watervallen in Zimbabwe is een van de langste en meest opwindende ziplines van Afrika. Deze zipline, ook wel bekend als de "Foofie Slide," strekt zich uit over een afstand van 425 meter en hangt 120 meter boven de spectaculaire Batoka Gorge. Tijdens de rit bereikt u snelheden tot 106 km per uur. Kleinere kinderen kunnen veilig worden vastgemaakt aan hun ouders in een dubbele harnas.

Mountainbiketocht Victoria Falls – (optioneel)

De mountainbiketocht begint al vroeg bij het Lookout Café met de Victoria watervallen in de verte. U rijdt, onder begeleiding van een professionele gids, in een ontspannen versnelling door het stadje Victoria Falls en via de buitenwijken richting de machtige Zambezi rivier. Onderweg stopt u bij verschillende uitzichtpunten aan de Zambezi om te genieten van het uitzicht met in de verte de nevel van de waterval. Onderweg kunt u olifanten en ander wildleven tegenkomen.

Gorge Swing Victoria Falls – (optioneel)

De Wild Horizons Gorge Swing is een spannende en verbluffende ervaring. U springt de Batoka kloof in om met een gigantische snelheid over de rivier heen te razen. Er kan ook een tandem sprong ondernomen worden. Er is geen minimale leeftijd, maar de lokale specialist bepaald of het kind in staat is om de sprong te wagen.

Sunset cruise Zambezi Rivier – (optioneel)

In de namiddag vertrekt u voor de sunset cruise op de Zambezi rivier. U geniet van het wildleven dat u tegenkomt, de tropische vogelsoorten en de geluiden van de Afrikaanse wildernis. Op een mooie plek wordt een koud drankje en een snack geserveerd en geniet u van de Afrikaanse zonsondergang. (Deze activiteit kan gedeeld zijn met andere reizigers)

Dusty Road Dining Experience – (optioneel)

U wordt op gehaald bij uw accommodatie en naar het bruisende Chinotimba dorp gebracht. Eenmaal aangekomen bij Dusty Road staat u een traditionele eetervaring met ongebruikelijke combinaties en authentieke Zimbabwaanse producten te wachten. De gerechten worden op traditionele wijze, op open vuur en in gietijzeren potten bereid. De tafels staan buiten en het meubilair is grotendeels up-cycled van oude deuren, haspels en blikken. Sarah en haar team geven uitleg bij het eten en zorgen voor een gezellige sfeer met zo nu en dan ook zang en dans!

Zambezi Diner Cruise – (optioneel)

In de namiddag wordt u door een chauffeur opgehaald bij uw accommodatie en naar de Zambezi gebracht voor de sfeervolle diner cruise. Bij aankomst wordt u verwelkomd met een glaasje bubbels en verfrissingshanddoek. Op het bovenste dek worden snacks geserveerd bij ondergaande zon. Zodra de zon eenmaal onder is wordt het diner op het benedendek geserveerd. Dit is optimaal genieten bij de Victoria Falls!

Dag 19

Vlucht naar Johannesburg en vlucht naar Frankfurt, Brussel of Amsterdam

Afhankelijk van uw vlucht wordt u naar het Victoria Falls Airport of Livingstone Airport gebracht voor de vlucht naar Johannesburg. Hier zal in de avond de vlucht terug naar Europa vertrekken.

Dag 20

Thuiskomst

Vandaag landt u weer en komt er een einde aan dit schitterende avontuur. Gelukkig zullen de herinneringen en ontmoetingen u lang bijblijven!