Uitgeroepen tot 'beste reisorganisatie' door Columbus Travel
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Namibië Familie Avontuur

Namibië Familie Avontuur

Dag 1

Vertrek uit Nederland, Duitsland of België

Het avontuur begint! Na maandenlang naar de vakantie te hebben uitgekeken, stapt uw gezin op het vliegtuig naar Windhoek. Veel vluchten maken een overstap. We zoeken samen de best passende vlucht uit zodat iedereen uitgerust in Namibië arriveert.

Dag 2

Aankomst en acclimatiseren in de omgeving van Windhoek

Welkom in Namibië! Vandaag landt u op de luchthaven van Windhoek waar u wordt opgewacht voor de transfer naar uw accommodatie in de omgeving van Windhoek. In uw accommodatie komt u al direct de eerste dieren tegen en er is ruimte voor de kinderen om ontspannen te acclimatiseren. Terwijl de ouders een uitgebreide 'meet & greet' over de reis van de vertegenwoordiger ter plekke krijgen, springen de kinderen in het verfrissende zwembad. Dit is een heerlijke start van de rondreis door Namibië!

Mocht u in de middag al gelijk een jeepsafari of andere activiteit willen ondernemen dan kunt u hierover informeren bij de receptie van uw accommodatie.

Windhoek

Windhoek is de hoofdstad van Namibië. Het is de grootste stad van het land maar doet dorps en knus aan. Windhoek kent een aantal leuke bezienswaardigheden om te bezoeken. Sla de ‘Christus Kirche’ zeker niet over en struin voorbij de souvenirs stalletjes op ‘Freedom Plaza’. Het moge duidelijk zijn dat de Duitse architectuur in de stad laat zien hoe significant de Duitse invloeden zijn geweest, en zijn. Het is niet ongewoon om in het Duits aangesproken te worden of veel Duits te lezen op straat, in de winkels en op menukaarten bijvoorbeeld.

Windhoek kent een weids scala aan goede restaurants, variërend van de Duitse keuken tot heerlijke visrestaurants en kenmerkende “Game” restaurants waar wild zoals oryx en struisvogel op het menu staan. Tip: neem rond zonsondergang plaats bij het dakterras “Am Weinberg” voor de eerste borrel bij ondergaande zon!

Dag 3

Op de naar de rode zandduinen van de Kalahari

De rondreis gaat van start! Vandaag laat u Windhoek achter u en doemt het oneindige landschap van Namibië al gauw voor u op. De route gaat zuidwaarts richting Mariental. Al snel verandert de omgeving in de droge landschappen die zo kenmerkend voor Namibië zijn. Onderweg ziet u gigantische privéboerderijen waar voornamelijk vee- en wild wordt gehouden. Dorpen zijn schaars in dit dunbevolkte gebied. Maar de spoorlijn, die momenteel slechts voor cargodoeleinden wordt gebruikt, verlaat het blikveld niet vandaag!

Begin van de middag neemt u de afslag richting de accommodatie. Het stoffige en bruinachtige land maakt plaats voor het prachtige dieprode duinzand van de Kalahari! De rest van de middag geniet u bij het zwembad of kunt u ook een optionele vanuit de accommodatie ondernemen.

De Kalahari

De Kalahari is een halfwoestijn wat naast zanderige delen ook savannes en grasrijke steppes kent. De Kalahari strijkt, buiten zuidoostelijke Namibië, over het grootste deel van Botswana en daarnaast over delen van Zuid-Afrika, Zimbabwe, Zambia, Angola en de Democratische Republiek Congo uit. Hoewel de Kalahari geen onderdeel is van een nationaal park of reservaat in Namibië, herbergt het wel hoge concentraties wild. Door de verschillende ecosystemen, bestaande uit o.a. grassen, struiken en bomen, voelen cheeta’s, leeuwen, hyena’s en Kaapse vossen zich erg thuis in deze habitatten.Maar ook primaten, stokstaartjes, vogels en bijzondere reptielen- en schorpioensoorten zijn vaak geziene gasten in de Kalahari!

Dag 4

Activiteiten in de Kalahari woestijn

Buiten de landschappelijke schoonheid van de Kalahari, is het ook mogelijk om een kijkje te nemen in het leven van de oorspronkelijke bewoner; de San. Vanochtend gaat u samen met hen op pad waarbij u door de ogen van de Bosjesmannen de Kalahari beleefd. Overnacht u in de middenklasse variant dan onderneemt een safari in de ochtend. 

In de middag kunt u nog een optionele activiteit ondernemen of genieten van uw accommodatie.

Hiken met de bushman Kalahari

In de ochtend gaat u wandelen met de oorspronkelijke bewoners van de Kalahari; De San Bosjesmannen. U loopt samen met hen naar het San dorpje terwijl ze meer vertellen over de eeuwenoude tradities en het nomadenbestaan van hun voorouders. Leer meer over de San vaardigheden om te overleven in de erbarmelijke omstandigheden van de Kalahari. Hoe verzamel je water in de eieren van struisvogels, welke planten zijn eetbaar of hebben juist medicinale werkingen? Deze ochtend neemt de San je mee op een onvergetelijke ontdekkingsreis waarbij je Kalahari als een bron van overlevingsmogelijkheden ziet!

Ochtend landschapssafari Kalahari

In de ochtend wanneer de schaduwen nog lang zijn begint u met de ochtend safari in de Kalahari. Tijdens de landschapssafari ligt de nadruk op natuur, de prachtige omgeving en het wild wat onderweg gezien kan worden. U kunt giraffen, koedoes, zebra's, oryxen, elanden en nog veel meer tegenkomen. Ook vogels zijn met 150 soorten goed vertegenwoordigd.

Dag 5

Op naar het Namibrand reservaat - start Tok Tokkie Trail

Na het ontbijt vervolgt u de route naar de Namibië woestijn, u wordt rond 14:00 verwacht in het Namibrand privé reservaat bij de Tok Tokkie boerderij. De komende twee dagen maakt u een wandeling dwars door één van de mooiste gebieden van Namibië!

Namibrand Natuurreservaat

Het Namibrand reservaat grenst aan het bekende Namib-Naukluft Nationaal Park en is één van de grootste privéreservaten van Afrika. Het is ongeveer half zo groot als België en herbergt de mooiste landschappen van de Namibiëwoestijn. De oorsprong van het reservaat ligt (zoals veelal in Namibië) in de veehouderij. Door verschillende periodes van droogte werd de veehouderij bemoeilijkt en uiteindelijk in de jaren tachtig gestaakt. In 1988 kocht één van de eigenaren, Albi Brückner, de twee aangrenzende boerderijen vanwege de prachtige landschappen. Brückner en andere aandeelhouders hebben vanaf toen meerdere omliggende boerderijen opgekocht, allen met conservering en toerisme als doel. Het Namibrand Natuurreservaat herbergt vandaag de dag enkele van de beste accommodaties van Namibië. Hier komt u nauwelijks andere reizigers tegen, waardoor de excursies optimaal beleefd worden.

Tok Tokkie Trail – Dag 1

Vandaag begint één van de mooiste wandelavonturen die Namibië te bieden heeft, de Tok Tokkie Trail in het Namibrand reservaat! Rond 14:00 wordt u verwacht op de Tok Tokkie basis voor de kennismaking met het team en een versnapering. De wandeling maakt u met een kleine rugzak, de bagage wordt naar het eerste kamp gebracht. U wandelt vandaag over glooiende zandduinen en geniet van de verrijkende uitzichten en de zon die begint te zakken. Eenmaal aangekomen in het kamp geniet u van een verkoelend drankje bij ondergaande zon. Na een aangenaam diner volgt de eerste nacht onder de sterrenhemel, een ongeëvenaarde ervaring! De Tok Tokkie Trail kan gedeeld zijn met andere reizigers, maximaal 8 personen. (Wandeltijd: 1 – 2 uur)

Dag 6

Wandelen door het Namibrand reservaat

Tok Tokkie Trail – Dag 2

Vandaag staat u al voor zonsopgang op om te genieten van een kopje koffie of thee in het fascinerende Namibrand reservaat. In de koelte van de ochtend gaat u weer op pad en wordt het genieten van de woestijn die tot leven komt terwijl uw gids u de oudste woestijn ter wereld laat voelen, ruiken, proeven en zien. Met een beetje geluk treft u ‘woestijn specials’ zoals de goudmol, dansende witte dame, blaffende gekko of de duinleeuwerik. Grotere dieren die u tegen kunt komen zijn onder meer de grootoorvos, oryx, springbok en de struisvogel. De lunch wordt geserveerd op een schaduwrijke plek en naar de siësta vervolgt u de tocht naar de tweede kampeerplek. De schaduwen op de duinen zorgen vlak voor zonsondergang voor een steeds veranderend kleurenpalet. De fotografie is dan spectaculair! (Wandeltijd ochtend: 4,5 uur, middag 2,5 uur)

Sesriem, Namibië - 26 september 2009: Een Nissan dubbele cabine pick-up is geparkeerd langs de weg in de buurt van de beroemde zandduinen in Sossusvlei, gelegen in het Namib-Naukluft National Park in de Namibische woestijn.

Dag 7

Laatste stukje Tok Tokkie Trail en rit naar Sossusvlei

In de ochtend loopt u het laatste stuk van de Tok Tokkie Trail om vervolgens door te rijden naar Sesriem, nabij de Sossusvlei. De rest van de middag geniet lekker bij het zwembad en denkt u nog eens aan het avontuur van afgelopen dagen.

Tok Tokkie Trail – Dag 3

Na een lekker ontbijt bij opkomende zon begint u aan het laatste stuk van de Tok Tokkie Trail. De glooiende duinen worden afgewisseld door kameeldoornbomen die voor een welkome schaduw zorgen. Eenmaal aangekomen bij de Tok Tokkie boerderij komt er een einde aan de Tok Tokkie Trail die u nog lang bij zal blijven! (Wandeltijd 3 – 3,5 uur)

Namibiëwoestijn

De Namibiëwoestijn is de oudste woestijn ter wereld en tevens één van de droogste woestijnen op de planeet. Er valt gemiddeld slechts 2mm tot 85mm regenval per jaar. De uitgestrekte woestijnlandschappen en reusachtige duinen creëren een haast onaardse setting. De doodse stilte van het zand met de altijd voortdurende waaiende wind maakt dat de Namibiëwoestijn aanvoelt als een oerkracht van ongekende schoonheid. De intens oranje teint van het duinzand lijkt tot leven te komen tijdens het steeds veranderde licht van de morgenstond. En ’s avonds straalt de fonkelende Melkweg met haar duizenden sterren helder aan de hemel. Dit is pur sang Namibië beleven.

Dag 8

Bezoek de Sossusvlei en Deadvlei (self - drive)

Vroeg op! Het is nog een uurtje rijden naar de meest gefotografeerde plek van Namibië; de Sossusvlei. Houd er rekening mee dat de temperaturen snel kunnen oplopen. Voor het meeste plezier rijdt u rond zonsopgang de indrukwekkende straat van zandduinen in. Stop bij ‘Dune 45’, de imposantste duin van allemaal én goed te beklimmen. Gooi de schoenen in de auto en ga met elkaar dit zanderige avontuur aan! Bovenop de duin heeft iedereen een schitterend zicht over alle andere duinen! Niet ver van Dune 45 ligt de Deadvlei. Dit is dé plek om bijzondere foto’s te nemen met elkaar en de zwarte mysterieuze bomen op de achtergrond.

Ballonvlucht Namibiëwoestijn – (optioneel)

Het is mogelijk om vandaag per ballonvlucht de Namibiëwoestijn te beleven! In de vroege ochtend rijdt u naar het startpunt. De ballonvlucht stijgt op tijdens de zonsopgang, als het licht nog zacht is en de woestijn tot leven lijkt te komen met de steeds veranderende kleuren en landschappen. Na de één uur durende ballonvlucht landt u ergens midden in de woestijn voor een champagneontbijt. De exacte ballonvluchtroute is afhankelijk van de wind en vertreklocatie en zal niet over de duinen vliegen. De ballonvlucht wordt over het algemeen met andere reizigers gedeeld.

Bezoek Sossusvlei/Deadvlei – Self drive

U rijdt vandaag zelf de Sossusvlei binnen. De Sossusvlei is de meest gefotografeerde regio van Namibië. De perzikgekleurde zandduinen schitteren sierlijk voor ieders lens. De gebogen duinruggen steken scherp af in het sterke ochtendlicht waarbij de zon- en schaduwkant twee compleet andere werelden lijken te vertegenwoordigen. Een verleidelijke duin om te beklimmen is ‘dune 45’. Eenmaal bovenop wordt u getrakteerd op een immens lakendoek van oranje en gele duinen.

Mogelijk nog fotogenieker zijn ‘big mama’ en ‘big daddy’. Dit duinengebied ligt het meest diep in de Sossusvlei. De ruige, intense zandwegen maken de rit er naar toe op zijn zachts gezegd avontuurlijk! Enthousiastelingen kunnen ‘big daddy’ tot aan de top beklimmen, of er voor kiezen halverwege al ‘skiënd’ op de voeten in de Deadvlei te glijden. Een behoorlijke spectaculaire entree in een onaards mooie omgeving. Op deze zoutpan staan skeletten van 500 jaar oude bomen. De zwarte silhouetten van deze bomen zijn prachtig om te fotograferen met de warmoranje duinen op de achtergrond.

Dag 9

Schitterende reisdag naar Swakopmund

Slaap vandaag eventueel wat uit. Of, geniet onder het genot van een kopje koffie van de opkomende zon achter de duinruggen. Na het ontbijt vervolgt u de schitterende rit, dwars door de Namibiëwoestijn. Onderweg passeert u struisvogels, oryxen en springbokken die op hun beurt ook op weg zijn, de oneindige woestijnvlaktes tegemoet. De route vervolgt noordwestwaarts en doorkruist de droge rivierbedding van de Kuiseb rivier. Het is hier en daar zichtbaar dat dit land eens werd overheerst door de zee. De Namibiëwoestijn lijkt bijzondere geheimen mee te dragen van haar miljoenen jaren oude geschiedenis.

In de loop van de middag arriveert u in de favoriete stad van iedere Namibiër; Swakopmund! Elke vakantieperiode (december en januari) verandert dit lieflijke stadje in dé vakantiebestemming voor de welvarende inwoner van Namibië. 's Avonds kunt u heerlijk uit gaan eten in één van de vele restaurants.

Swakopmund

Swakopmund ligt aan de monding van de Swakop rivier, die overgaat in de Namibiëwoestijn. Door de ligging aan de oceaan kent Swakopmund een gematigd klimaat. Vanaf eind 19e eeuw waren de Duitsers sterk vertegenwoordigd in deze regio. Daarmee hebben ze hun invloeden in Swakopmund duidelijk laten blijken én weten te conserveren! Tot op de dag van vandaag lijkt het alsof u door een eeuwenoude Duitse stad wandelt waar u uzelf op een heerlijke ‘apfelstrüdel’ of Schnitzel kunt trakteren.

Dag 10

Een spannende excursie op de Atlantische Oceaan of in de woestijn

In Swakopmund en omgeving is van alles te beleven. Zo kunt u tijdens een bootsafari op zoek naar duizenden zeehonden, pelikanen en dolfijnen, kunt u met een quadbike door de woestijn crossen of in de woestijn op zoek gaan naar het kleine woestijnleven. De excursies zijn optioneel aangeboden om u zodoende de mogelijkheid te geven deze dag naar wens in te vullen.

Kayak Tour Walvisbay – (optioneel)

Vandaag rijdt u naar de jetty in Walvis Bay. Dit is een klein uurtje rijden vanuit Swakopmund. Om 8 uur vertrekt de 4×4 transfer naar Pelican Point. Vervolgens worden de kayaks te water gelaten en volgt de tocht naar de vuurtoren waar de nadruk ligt op het zien van dolfijnen, veel zeehonden, pelikanen én meer. Het zien het marine leven wordt niet gegarandeerd en kan daarnaast seizoen afhankelijk zijn.

Catamaran Cruise Walvisbay – (optioneel)

Vandaag rijdt u naar de jetty in Walvis Bay. Dit is een klein uurtje rijden vanuit Swakopmund. Om 9 uur vertrekt de catamaran en wordt u mee genomen op een bijzondere boottocht waar de nadruk ligt op het zien van dolfijnen, walvissen, zeehonden, pelikanen én meer. Het zien het marine leven wordt niet gegarandeerd en kan daarnaast seizoen afhankelijk zijn, zoals de walvissen (juli t/m november). Onder begeleiding van een Engelssprekende gids geniet u van mooie vergezichten, voorbij zwemende zeehonden, heerlijke snacks, verse oesters én een glaasje bubbels. Rond het middaguur meert u weer in Walvis Bay aan.

Quadbiken Namibiëwoestijn (Swakopmund) – (optioneel)

Onder begeleiding van een ervaren quadbike gids leert u eerst de quad kennen d.m.v. een gemakkelijk parcours. Vervolgens rijdt u de Namibiëwoestjin in waar een speciaal gebied is afgezet voor de quadgebruikers. U scheurt gemiddeld met zo’n 30-45 km per uur over de duinen waarbij spannende routes afgelegd worden. Families met jonge kinderen gaan op quad avontuur in een ander gebied zodat iedereen ongestoord kan crossen! U wordt opgehaald en weer afgezet bij uw accommodatie. De totale duur bedraagt 2 uur.

Sandwich Harbour 4×4 Tour – Ochtend (optioneel)

Vandaag gaat u Sandwich Harbour, onderdeel van Namib Naukluft Park, verkennen middels een 4×4 tour. De tour start vanuit Walvisbay. Allereerst rijdt u langs de Walvisbaai-lagune om de massa's flamingo's en andere kustvogels te spotten. Daarna rijdt u verder nar de Kruisebrivierdelta, waar u de springbok, oryx of jakhals kunt zien. De rit brengt u vervolgens naar de Sandwich Harbour Lagoon, een van de meest unieke wetlands van Zuidelijk-Afrika. Hoogtepunt is de spannende rit over de gigantische zandduinen. De tour is inclusief gids/chauffeur, snacks, drankjes en entreegelden.

Sandboarden Swakopmund – (optioneel)

Voor een actieve en opwindende ochtend kunt u gaan sandboarden! De duinen net buiten Swakopmund zijn perfect hiervoor. Er kan liggend en staand de duin afgezoeft worden met snelheden van wel 60 km per uur. Er zijn duinen met verschillende hoogtes en hellingen dus voor iedereen is er wat om te oefenen en de vaardigheden uit te proberen. Dit is een leuke, veilige activiteit waarvoor geen ervaring nodig is en dus ook geschikt is voor gezinnen.

Living Desert Tour vanuit Swakopmund – (optioneel)

’s Ochtends wordt u om 9 uur opgehaald bij uw accommodatie in Swakopmund. In een half uurtje rijdt u naar de Namibiëwoestjin wat doorgaans zonovergoten is! In een halve dag wordt u op pad genomen door de ervaren gidsen waarbij u samen zoekt naar sporen, uitwerpselen etc. van de kleinere dieren die in de woestijn leven. Denk hierbij aan gekko’s, schorpioenen, hagedissen, slangen, kevers en andere insecten. Dit is een zeer leuke activiteit met véél informatie over conservering, de geologische ligging van Swakopmund én de flora en fauna.

Dag 11

Op naar het Erongo gebergte

Vandaag staat er een relatief korte reisdag op het programma, dit stelt u in staat om het in ochtend lekker rustig aan te doen in Swakopmund. Vervolgens pakt u de spullen en rijdt u weer de woestijn in, dit keer naar het Erongo gebergte. Indien gewenst kunt u in de middag al een wandeling maken in de omgeving van de lodge.

Erongo gebergte

Het Erongo gebergte behoort tot één van de meest mysterieuze regio’s van Namibië. Het Erongo gebergte is het restant van een vulkaan die 130 miljoen jaren geleden is uitgebarsten. Het gebergte was geliefd door Bosjesmensen vanwege de verschillende omliggende waterbronnen. Dat blijkt ook uit de rotstekeningen die meer dan tweeduizend jaar terug gaan.

Dag 12

Activiteiten in het Erongo gebergte

Vandaag staat in het teken van het Erongo gebergte en de activiteiten die u hier kunt ondernemen. U kunt er voor kiezen om de activiteiten van te voren vast te leggen om zelf ter plekke te boeken. De activiteiten kunnen in ieder geval afgewisseld worden met een verkoelende duik in het zwembad van uw accommodatie.

Activiteiten Erongo gebergte

Het Erongo gebergte is landschappelijk prachtig en heeft overeenkomsten met de omgeving van Spitzkoppe. Daarnaast ligt hier een schat aan San rotstekeningen ‘verborgen’. Hier zijn dan ook verschillende activiteiten te ondernemen onder begeleiding, waaronder:

  • Ochtend landschapssafari (ca. 45-60 minuten)
  • Sundowner landschapssafari incl snacks en drankjes (ca. 2 uur)
  • Namiddag landschapssafari incl. wandeling, snacks en drankjes (ca. 4 uur)
  • Korte of lange wandeling (ca. 1,5 uur of 4 uur)
  • Vogels spotten

Ook kunt u activiteiten op eigen gelegenheid ondernemen, zoals een bezoek aan Spitzkoppe, San Living Museum of Ameib Ranch.

Dag 13

Reisdag naar Damaraland (Twyfelfontein)

De zanderige woestijnvlaktes maken vandaag plaats voor rotsachtige heuvellandschappen met begroeiing. U rijdt steeds verder Damaraland in richting Twyfelfontein. In de middag geniet u van een koud drankje bij het zwembad of kunt u nog een excursie in de omgeving beleven.

Twyfelfontein

Het Twyfelfontein gebied biedt een aantal leuke bezienswaardigheden die op eigen gelegenheid bezocht kunnen worden. Doe een begeleide wandeling langs eeuwenoude rotstekeningen van de bosjesmannen, bezoek de bijzondere Burnt Mountain en Organ Pipes rotsformaties, zie versteende boomstammen bij het Petrified Forest of leer meer van de cultuur van de lokale Damara stam in het levende museum. Voor alle bezienswaardigheden geldt een kleine entree kost die ter plekke betaald wordt.

Dag 14

Op zoek naar de woestijnolifanten

Spring in de open safari-jeeps met de camera in de aanslag. Vandaag gaat u onder begeleiding van de professionele gids op zoek naar de bijzondere woestijnolifant in Damaraland

De zoektocht naar de woestijnolifant Damaraland

Vandaag staat u vroeg op voor de zoektocht naar de woestijnolifant in de regio van Twyfelfontein. Na het ontbijt vertrekt u per jeep met de ranger de vallei in. Er wordt geschat dat er zo’n 600 woestijnolifanten in het zuidelijke deel van Damaraland leven. Tijdens deze prachtige landschapssafari  geniet u van de gigantische rotsblokken, de uitgestrekte savannes en de steile kliffen die u omgeven. Totaal bent u vandaag drie tot vijf uur op zoek naar de woestijnolifant. Uiteraard wordt er flink de tijd genomen voor foto’s wanneer de olifanten eenmaal gezien worden! Houdt er rekening mee dat woestijnolifanten doorgaans gemakkelijker in het droge seizoen (van mei t/m oktober) gezien worden. 

Na de lunch rijdt u terug naar de accommodatie voor een welverdiend rustmoment bij het zwembad. Opmerking: Het zien van de woestijnolifant wordt vandaag niet gegarandeerd!

Dag 15

Op naar het wildrijke Etosha Nationaal Park

De reis vervolgt oostwaarts, richting het meest wildrijke park van het land; Etosha. De route doet er zo’n 4 uur totaal over. Onderweg is er tijd om te stoppen bij een uitzichtpunt of in een dorp.

Etosha Nationaal Park

Het meest wildrijke park van Namibië is Etosha. Een kwart van het park beslaat de immens witte zoutpan, ook wel “Etosha Pan” genoemd. Hoewel de zoutvlakte tijdens het regenseizoen onder water kan lopen, en dan oogt als een gigantisch meer, staat de Etosha Pan voornamelijk kurkdroog. Tijdens deze droge maanden verandert Etosha in een paradijs voor safariliefhebbers. De meest wildrijke regio’s zijn doorgaans rondom de waterbronnen te vinden. Deze trekken in het gortdroge Etosha het meeste wild aan. Het leeuwendeel van de waterbronnen liggen ten zuiden en oosten van de Etosha Pan. Reizigers worden regelmatig getrakteerd op het zien van grote kuddes zebra’s, olifanten, giraffen en andere hoefdieren. Met wat meer geluk ziet u ook neushoorns, leeuwen, cheeta’s en andere roofdieren.

Dag 16

Op zoek naar leeuwen, olifanten, buffels en meer

Verrekijker om de hals, fotocamera in de aanslag… want vandaag geniet u een volle dag van het bijzondere wildleven in Etosha!

Jeepsafari Etosha – Volle dag

Vandaag staat een volle dag safari gepland met de rangers van de accommodatie. Met een volle dag excursie kunt u dieper het park in rijden voor de jeepsafari en nuttigt onderweg een picknicklunch. Deze safari is gedeeld met andere reizigers.

Dag 17

Self drive safari dwars door Etosha

Ga individueel vandaag Etosha ontdekken! Zorg dat u tijdig in het park bent zodat u Etosha tijdens de mooiste uurtjes van de dag beleeft. De middag kunt u gebruiken voor vrijetijdsbestedingen.

Rij zelf door Etosha – van Okaukuejo naar Namutoni

Vandaag vertrekt u in de ochtend vanaf de Okaukuejo parkentree richting het park. U geniet van een prachtige safari waarbij u alle waterbronnen bezoekt richting de oostelijke parkentree van Namutoni. U rijdt individueel vandaag door het hart van Etosha en kunt zo uw aankomsttijd bij de nieuwe accommodatie bepalen.

Dag 18

Afsluiten in een privé reservaat Otjiwa

De laatste stop in deze rondreis is een safaripark naar keuze op weg naar Windhoek. Nog even rustig genieten, zwemmen of toch nog een safari ondernemen. Kiest u voor de semi-luxe variant dan overnacht u in de Otjiwa Mountain Lodge. 

Otjiwa Prive Reservaat

Het Otjiwa reservaat is het oudste prive reservaat in Namibie. het wordt beheerd door een familie met veel liefde voor de natuur en verspreid over het reservaat liggen een aantal accommodaties. In het reservaat leven ongeveer 25 diersoorten zoals giraffen, zebra’s, verschillende antilopen soorten en neushoorns, met geluk kan er zelfs een luipaard gespot worden. Er zijn meerdere activiteiten mogelijk zoals jeepsafaris, wandelsafaris, nachtsafaris, neushoorn tracking en paardrijden.

Dag 19

Nog even nagenieten, een safari en duik in het zwembad

Vandaag heeft u veel mogelijkheden om van alles te ondernemen in het reservaat. U kunt er ook voor kiezen om te genieten bij uw onderkomen. U kunt de excursies ter plekke boeken of op voorhand al vastleggen. Hieronder staan een aantal suggesties.

Sundowner Drive vanuit Otjiwa Safari Lodge – (optioneel)

Aan het einde van de middag stapt u in één van de voertuigen van de lodge om het wild in Otjiwa te gaan spotten. Zo is het mogelijk om de nationale kleine springbok tegen te komen maar ook de neushoorn is te vinden in het reservaat. Aan het einde van de rit wordt te auto op een prachtige plek geparkeerd en geniet u van wat heerlijke drankjes en snacks tijdens een adembenemende zonsondergang.

Landelijk Namibië - 22 augustus 2016. Een jonge Afrikaanse vrouw draagt het traditionele kapsel, leren halskettingen en okerkleurige huidpasta van de Himba-stam in Namibië. Haar lange haarvlechten zorgen in het avondlicht voor prachtige schaduwen op haar gezicht en haar ogen kijken op intrigerende wijze opzij.

Dag 20

Terugvlucht in de middag of in de avond

Slaap eventueel wat uit! Vandaag moet u dan toch echt de bagage gaan inpakken voor de naderende terugvlucht. U rijdt in zo’n twee uur terug naar Windhoek. Ga eventueel nog ergens lunchen in één van de vele charmante restaurants die de stad rijk is of breng een bezoek aan de craft market in het centrum. In de loop van de middag rijdt u naar de luchthaven van Windhoek. Hier levert u de huurauto weer in alvorens u de terugvlucht naar huis neemt.

Dag 21

Thuiskomst

In de ochtend arriveert u weer op Europese bodem. Ieder van het gezin komt thuis aan met een rugtas vol opgedane avonturen en warme ontmoetingen vanuit Namibië!