9+ beoordeeld op grootste safari reviewsite ter wereld
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Bruisende familiereis Namibië

Bruisende familiereis Namibië

Dag 1

Vertrek uit Nederland of België

Het avontuur begint! Na maandenlang naar de vakantie te hebben uitgekeken, stapt uw gezin op het vliegtuig naar Windhoek. Veel vluchten maken een overstap. We zoeken samen de best passende vlucht uit zodat iedereen uitgerust in Namibië arriveert.

Dag 2

Aankomst in het meest familievriendelijke land van Afrika!

Welkom in Namibië! Bij aankomst op de luchthaven staat de huurauto te wachten. Vervolgens rijdt uw gezin in zo’n 45 minuten naar de kleinschalige lodge, gelegen in een gezellige wijk van Windhoek. Terwijl de ouders een uitgebreide ‘meet & greet’ over de reis van de vertegenwoordiger ter plekke krijgen, springen de kinderen in het verfrissende zwembad. Dit is een heerlijke start van de rondreis door Namibië!

Windhoek

Windhoek is de hoofdstad van Namibië. Het is de grootste stad van het land maar doet dorps en knus aan. Windhoek kent een aantal leuke bezienswaardigheden om te bezoeken. Sla de ‘Christus Kirche’ zeker niet over en struin voorbij de souvenirs stalletjes op ‘Freedom Plaza’. Het moge duidelijk zijn dat de Duitse architectuur in de stad laat zien hoe significant de Duitse invloeden zijn geweest, en zijn. Het is niet ongewoon om in het Duits aangesproken te worden of veel Duits te lezen op straat, in de winkels en op menukaarten bijvoorbeeld.

Windhoek kent een weids scala aan goede restaurants, variërend van de Duitse keuken tot heerlijke visrestaurants en kenmerkende “Game” restaurants waar wild zoals oryx en struisvogel op het menu staan. Tip: neem rond zonsondergang plaats bij het dakterras “Am Weinberg” voor de eerste borrel bij ondergaande zon!

Dag 3

Op avontuur naar Waterberg!

De rondreis gaat van start! Al snel doemt het oneindige landschap van Namibië op. De route gaat noordwaarts richting Otjiwarongo. Onderweg passeert u privéboerderijen waar voornamelijk vee- en wild wordt gehouden. Eind van de ochtend neemt u de afslag naar de privéboerderij. Geniet vanmiddag met elkaar van de gezellige accommodatie met haar uitnodigende zwembad. Bespreek met de gastheer/vrouw wat u morgen (of vanmiddag) wilt gaan doen. 

Waterberg Plateau Park

Het plateau van Waterberg torent hoog boven de vlaktes van de lager gelegen Kalahari woestijn uit. In 1972 werd Waterberg tot natuurreservaat uitgeroepen. Veel van de bedreigde diersoorten werden hier naartoe gealloceerd om de toenemende illegale jacht een halt toe te roepen. Waterberg Plateau Park kent vandaag de dag zo’n 200 verschillende vogelsoorten, bijzondere antilope soorten en neushoorns. Het is een prachtig natuurgebied en bij uitstek geschikt om te wandelen!

Dag 4

Activiteiten rondom Waterberg

Waterberg kent een rijke historie en verschillende schitterende wandelroutes op en rondom het plateau. Bekijk vandaag aan de hand van ieders fysiek de intensiteit van de wandeling. Het is leuk om een lokale gids mee te nemen. Die heeft ook een getraind oog voor het spotten van wildleven! 

Wandeling naar de toppen Waterberg Plateau – (optioneel)

Onder begeleiding van een lokale gids wandelt u richting de toppen van het Waterberg Plateau. De intensiteit van de wandeling is gemiddeld, u klimt zo’n 150 meter. Houd wel rekening met de felle zon en eventuele hitte! Onderweg zal de gids meer informatie geven over de flora, fauna en geschiedenis van Waterberg. U geniet bovenop van schitterende vergezichten over de Kalahari! De wandeling duurt gemiddeld 2 tot 3 uur.

Dag 5

Etosha, waar de meeste dieren te vinden zijn!

Het is tijd voor wilde dieren!. De reis vervolgt noordwestelijk, richting het meest wildrijke park van het land; Etosha. De route doet er zo’n 3-4 uur totaal over. Het wordt een lastige keuze vanmiddag… Ontspannen bij het zwembad of mama haar lange verwachtte droom laten uitkomen; als ranger op zoek gaan naar olifanten, leeuwen en zebra’s in het wild! Geen park in Afrika is namelijk zo geschikt als Etosha om zelf op safari te gaan. Dan kan papa vanaf de bijrijder stoel assisteren met zijn verrekijker!

Etosha Nationaal Park

Het meest wildrijke park van Namibië is Etosha. Een kwart van het park beslaat de immens witte zoutpan, ook wel “Etosha Pan” genoemd. Hoewel de zoutvlakte tijdens het regenseizoen onder water kan lopen, en dan oogt als een gigantisch meer, staat de Etosha Pan voornamelijk kurkdroog. Tijdens deze droge maanden verandert Etosha in een paradijs voor safariliefhebbers. De meest wildrijke regio’s zijn doorgaans rondom de waterbronnen te vinden. Deze trekken in het gortdroge Etosha het meeste wild aan. Het leeuwendeel van de waterbronnen liggen ten zuiden en oosten van de Etosha Pan. Reizigers worden regelmatig getrakteerd op het zien van grote kuddes zebra’s, olifanten, giraffen en andere hoefdieren. Met wat meer geluk ziet u ook neushoorns, leeuwen, cheeta’s en andere roofdieren.

Self-drive safari Etosha

Rij naar de parkentree (USD 8,- p.p. ongeveer) en koop een plattegrond van Etosha. Vandaag gaat u namelijk zelf Etosha ontdekken. Trek uw safari pioniers outfit aan, gooi een verrekijker om de hals én houd uw camera nabij. U rijdt van waterbron naar waterbron op zoek naar de zebra’s, giraffen, hartebeest én impala’s. Kijk goed tussen het struikgewas, hier verstoppen de neushoorns en leeuwen zich namelijk graag! Zorg voor voldoende water en eten in de auto… de tijd vliegt voorbij wanneer u op safari gaat.

Dag 6

Op safari in Etosha

Het is superleuk om zelf te rijden én gelijktijdig wild te spotten. Daarom duikt u vandaag in de 4×4 om zelf op zoek te gaan naar de olifanten, zebra’s, leeuwen en meer. Houd de verrekijker en camera in de buurt…

Self-drive safari Etosha

Rij naar de parkentree (USD 8,- p.p. ongeveer) en koop een plattegrond van Etosha. Vandaag gaat u namelijk zelf Etosha ontdekken. Trek uw safari pioniers outfit aan, gooi een verrekijker om de hals én houd uw camera nabij. U rijdt van waterbron naar waterbron op zoek naar de zebra’s, giraffen, hartebeest én impala’s. Kijk goed tussen het struikgewas, hier verstoppen de neushoorns en leeuwen zich namelijk graag! Zorg voor voldoende water en eten in de auto… de tijd vliegt voorbij wanneer u op safari gaat.

Dag 7

Ontmoet de Himba’s op de route naar Damaraland

Er staat u een mooie reisdag te wachten van een halve dag richting Damaraland, in het westen van Namibië. Onderweg stopt u bij het Himba dorp van Otjikandero. Geniet van uw intieme ontmoeting met de oorspronkelijke bewoners van Namibië. ’s Middags praat u bij over de compleet andere manier van leven van de Himba bij uw nieuwe accommodatie, verborgen tussen de rotsblokken!

Bezoek Himba Stam nabij Etosha

Bezoek een Himba-stam nabij Etosha. Hoewel de activiteit goed is uitgevoerd en een prettig inkijkje geeft in het bestaan van een Himba-stam moet ook verteld worden dat u hier niet de enige bezoeker zult zijn. Puur authentiek is het bezoek dan ook niet helemaal te noemen vanwege het toeristische karakter. Het geeft u wel de gelegenheid om mooie foto’s te maken én meer te leren over het Himba leven in Namibië.

Damaraland

Eén van de dunst bevolkte regio’s van Namibië is noordwestelijke Damaraland. De regio tussen Twyfelfontein en Palmwag is een droge wildernis waar de natuur miljoenen jaren haar eigen koers heeft kunnen bepalen. De afwezigheid van menselijk toedoen en de toename van natuurconservering maken Damaraland één van de beste wildregio’s van het land. Het gebied rond Twyfelfontijn staat bekend om de woestijnolifanten die hier voorkomen, terwijl de regio rond Palmweg in Damaraland dé plek in Afrika is waar de zwarte neushoorn in aantallen toeneemt!

Dag 8

Op zoek naar de woestijnolifanten

Spring in de open safari-jeeps met de camera in de aanslag. Vandaag gaat u onder begeleiding van de professionele gids op zoek naar de bijzondere woestijnolifant in Damaraland

De zoektocht naar de woestijnolifant Damaraland

Vandaag staat u vroeg op voor de zoektocht naar de woestijnolifant in de regio van Twyfelfontein. Na het ontbijt vertrekt u per jeep met de ranger de vallei in. Er wordt geschat dat er zo’n 600 woestijnolifanten in het zuidelijke deel van Damaraland leven. Tijdens deze prachtige landschapssafari  geniet u van de gigantische rotsblokken, de uitgestrekte savannes en de steile kliffen die u omgeven. Totaal bent u vandaag drie tot vijf uur op zoek naar de woestijnolifant. Uiteraard wordt er flink de tijd genomen voor foto’s wanneer de olifanten eenmaal gezien worden! Houdt er rekening mee dat woestijnolifanten doorgaans gemakkelijker in het droge seizoen (van mei t/m oktober) gezien worden. 

Na de lunch rijdt u terug naar de accommodatie voor een welverdiend rustmoment bij het zwembad. Opmerking: Het zien van de woestijnolifant wordt vandaag niet gegarandeerd!

Dag 9

Uitrazen aan de Skeleton Coast, nabij de kolonie zeehonden!

Een prachtige route dwars door ruraal Namibië brengt u naar de ruige en woeste Skeleton Coast. Deze kustlijn is wreed waardoor in het verleden verschillende schepen schipbeuk hebben geleden. Neem vanmiddag de tijd om per auto deze op te sporen met elkaar. Maar… nog bekender is de regio van Cape Cross vanwege de gigantische kolonie zeehonden. Vanuit de accommodatie rijdt u zo naar de duizenden zeehonden en de vele jakhalzen die ook op het strand leven!

Cape Cross

Ten noorden van Swakopmund ligt Cape Cross aan de onstuimige Skeleton Coast. Cape Cross kent een van de allergrootste zeehonden koloniën ter wereld! Het aantal zeehonden kent tijdens de paringstijd in november en december zo’n 210.000 zeehonden! Niet alle zeehonden overleven de ruige Atlantische oceaan… de vele jakhalzen jagen maar al te graag op de zwakke en zieke zeehonden die terug vanuit zee komen. Cape Cross is dan ook een spectaculaire plek om veel zeehonden, jakhalzen en watervogels waar te nemen.

Dag 10

Reis naar het lieflijke Swakopmund

Slaap vandaag eventueel wat uit. Of, geniet onder het genot van een kopje koffie van de opkomende zon tussen de rotsblokken. Na het ontbijt wordt de reis vervolgt, dwars door de Namibiëwoestijn. De route gaat zuidelijk en doorkruist de droge rivierbedding van de Kuiseb rivier. Het is hier en daar zichtbaar dat dit land eens werd overheerst door de zee. In de loop van de middag arriveert u in de favoriete stad van iedere Namibiër; Swakopmund! Elke vakantieperiode (december en januari) verandert dit lieflijke stadje in dé vakantiebestemming voor de welvarende inwoner van Namibië. Vanmiddag gaat u met uw gezin Swakopmund ontdekken.

Swakopmund

Swakopmund ligt aan de monding van de Swakop rivier, die overgaat in de Namibiëwoestijn. Door de ligging aan de oceaan kent Swakopmund een gematigd klimaat. Vanaf eind 19e eeuw waren de Duitsers sterk vertegenwoordigd in deze regio. Daarmee hebben ze hun invloeden in Swakopmund duidelijk laten blijken én weten te conserveren! Tot op de dag van vandaag lijkt het alsof u door een eeuwenoude Duitse stad wandelt waar u uzelf op een heerlijke ‘apfelstrüdel’ of Schnitzel kunt trakteren.

Dag 11

Paardrijden, quadbiken of per boot op zoek naar dolfijnen?

Er zijn tal van leuke excursies mogelijk rondom Swakopmund. U kunt kiezen uit paardrijden, quadbiken of ga de zee op per boot vandaag. Uiteraard is het ook mogelijk om activiteiten te combineren, de dag is dan wel lekker volgepland! Voor het paardrijden en quadbiken geldt dat u bij de accommodatie wordt opgehaald- en afgezet. Goed geregeld dus!

Quadbiken Namibiëwoestijn (Swakopmund) – (optioneel)

Onder begeleiding van een ervaren quadbike gids leert u eerst de quad kennen d.m.v. een gemakkelijk parcours. Vervolgens rijdt u de Namibiëwoestjin in waar een speciaal gebied is afgezet voor de quadgebruikers. U scheurt gemiddeld met zo’n 30-45 km per uur over de duinen waarbij spannende routes afgelegd worden. Families met jonge kinderen gaan op quad avontuur in een ander gebied zodat iedereen ongestoord kan crossen! U wordt opgehaald en weer afgezet bij uw accommodatie. De totale duur bedraagt 2 uur.

Paardrijden Swakopmund – (optioneel)

Op een half uurtje rijden vanuit Swakopmund ligt de manege van Okakambe. De lokale Namibische kinderen leren hier in het weekend paardrijden! Gelukkig is het voor toeristen ook mogelijk om een mooie draf of galop te wagen! Onder begeleiding van de liefdevolle verzorgers maakt u een paardrijdtocht in de woestijn. Afhankelijk van de ervaring van de (aspirant)ruiters wordt er rustig of sneller paardgereden!

Catamaran dolfijnen en zeehonden cruise Walvis Bay – (optioneel)

Vandaag rijdt u naar de jetty in Walvis Bay. Dit is een klein uurtje rijden vanuit Swakopmund. Om 9 uur vertrekt de catamaran en wordt u mee genomen op een bijzondere boottocht waar de nadruk ligt op het zien van dolfijnen, walvissen, zeehonden, pelikanen én meer. Het zien het marine leven wordt niet gegarandeerd en kan daarnaast seizoen afhankelijk zijn, zoals de walvissen (juli t/m november). Onder begeleiding van een Engelssprekende gids geniet u van mooie vergezichten, voorbij zwemende zeehonden, heerlijke snacks, verse oesters én een glaasje bubbels. Rond het middaguur meert u weer in Walvis Bay aan.

Dag 12

Op naar de schitterende Namibiëwoestijn!

Ook vandaag staat iedereen weer een prachtige reisdag te wachten! Het landschap gaat al gauw over in zandduinen, bergen en open vlaktes. De kleuren veranderen continue tussen witgeel, zachtroze, amberbruin en abrikozenoranje. Net wanneer u denkt dat het landschap niet mooier kan worden, valt uw mond weer open van verbazing. Stop onderweg dan ook waar u wilt en maak foto’s van elkaar in dit prachtige landschap. In de middag arriveert u bij de heerlijke lodge, bij Solitaire gelegen.

Namibiëwoestijn

De Namibiëwoestijn is de oudste woestijn ter wereld en tevens één van de droogste woestijnen op de planeet. Er valt gemiddeld slechts 2mm tot 85mm regenval per jaar. De uitgestrekte woestijnlandschappen en reusachtige duinen creëren een haast onaardse setting. De doodse stilte van het zand met de altijd voortdurende waaiende wind maakt dat de Namibiëwoestijn aanvoelt als een oerkracht van ongekende schoonheid. De intens oranje teint van het duinzand lijkt tot leven te komen tijdens het steeds veranderde licht van de morgenstond. En ’s avonds straalt de fonkelende Melkweg met haar duizenden sterren helder aan de hemel. Dit is pur sang Namibië beleven.

Dag 13

Bezoek de Sossusvlei en Deadvlei

Vroeg op! Het is nog een uurtje rijden naar de meest gefotografeerde plek van Namibië; de Sossusvlei. Houd er rekening mee dat de temperaturen snel kunnen oplopen. Voor het meeste plezier rijdt u rond zonsopgang de indrukwekkende straat van zandduinen in. Stop bij ‘Dune 45’, de imposantste duin van allemaal én goed te beklimmen. Gooi de schoenen in de auto en ga met elkaar dit zanderige avontuur aan! Bovenop de duin heeft iedereen een schitterend zicht over alle andere duinen! Niet ver van Dune 45 ligt de Deadvlei. Dit is dé plek om bijzondere foto’s te nemen met elkaar en de zwarte mysterieuze bomen op de achtergrond.

Ballonsafari Namibiëwoestijn – (optioneel)

Het is mogelijk om vandaag per ballonsafari de Namibiëwoestijn te beleven! Een ballonvlucht over de Namibiëwoestijn is één van de meest bijzondere activiteiten mogelijk in Namibië. De ballonvlucht stijgt op tijdens de zonsopgang, als het licht nog zacht is en de woestijn tot leven lijkt te komen met de steeds veranderende kleuren en landschappen. Na de één uur durende ballonvlucht landt u ergens midden in de woestijn voor een champagneontbijt. De exacte ballonvluchtroute is afhankelijk van de wind en vertreklocatie; de route wordt pas net voor de start bepaald. De ballonvlucht wordt normaliter met andere reizigers gedeeld.

Bezoek Sossusvlei/Deadvlei – Individueel

Vandaag rijdt u tijdens de zonsopgang de Sossusvlei binnen. De Sossusvlei is de meest gefotografeerde regio van Namibië. De perzikgekleurde zandduinen schitteren sierlijk voor ieders lens. De gebogen duinruggen steken scherp af in het sterke ochtendlicht waarbij de zon- en schaduwkant twee compleet andere werelden lijken te vertegenwoordigen. Een verleidelijke duin om te beklimmen is ‘dune 45’. Eenmaal bovenop wordt u getrakteerd op een immens lakendoek van oranje en gele duinen.

Mogelijk nog fotogenieker zijn ‘big mama’ en ‘big daddy’. Dit duinengebied ligt het meest diep in de Sossusvlei. De ruige, intense zandwegen maken de rit er naar toe op zijn zachts gezegd avontuurlijk! Enthousiastelingen kunnen ‘big daddy’ tot aan de top beklimmen, of er voor kiezen halverwege al ‘skiënd’ op de voeten in de Deadvlei te glijden. Een behoorlijke spectaculaire entree in een onaards mooie omgeving. Op deze zoutpan staan skeletten van 500 jaar oude bomen. De zwarte silhouetten van deze bomen zijn prachtig om te fotograferen met de warmoranje duinen op de achtergrond.

Dag 14

Reis naar de dieprode zandvlaktes van de Kalahari

De route gaat verder oostelijk, richting Mariental. Onderweg passeert u gigantische privéboerderijen waar voornamelijk vee- en wild wordt gehouden. Dorpen zijn schaars in dit dunbevolkte gebied. Begin van de middag neemt u de afslag richting de accommodatie. Het stoffige en bruinachtige land maakt plaats voor het prachtige dieprode duinzand van de Kalahari! Geniet vanmiddag met elkaar van de semi-luxe lodge en het uitnodigende zwembad.

De Kalahari

De Kalahari is een halfwoestijn wat naast zanderige delen ook savannes en grasrijke steppes kent. De Kalahari strijkt, buiten zuidoostelijke Namibië, over het grootste deel van Botswana en daarnaast over delen van Zuid-Afrika, Zimbabwe, Zambia, Angola en de Democratische Republiek Congo uit. Hoewel de Kalahari geen onderdeel is van een nationaal park of reservaat in Namibië, herbergt het wel hoge concentraties wild. Door de verschillende ecosystemen, bestaande uit o.a. grassen, struiken en bomen, voelen cheeta’s, leeuwen, hyena’s en Kaapse vossen zich erg thuis in deze habitatten.Maar ook primaten, stokstaartjes, vogels en bijzondere reptielen- en schorpioensoorten zijn vaak geziene gasten in de Kalahari!

Sterrenwacht Kalahari

Neem na het diner de tijd om vanaf uw huisje de sterrenhemel te bewonderen! Kalahari is één van de donkerste plekken op aarde, met vrijwel geen lichtvervuiling. Het is dan ook geen verrassing dat dit een waanzinnig goede plek is om de Melkweg en verschillende sterrenstelsels met het blote oog te zien!

Dag 15

Wandelen met de San Bosjesmannen

Buiten de landschappelijke schoonheid van de Kalahari, is het ook mogelijk om een kijkje te nemen in het leven van de oorspronkelijke bewoner; de San. Vanochtend gaat u samen met hen op pad waarbij u door de ogen van de Bosjesmannen de Kalahari beleefd. 

Hiken met de bushman Kalahari

In de ochtend gaat u wandelen met de oorspronkelijke bewoners van de Kalahari; De San Bosjesmannen. U loopt samen met hen naar het San dorpje terwijl ze meer vertellen over de eeuwenoude tradities en het nomadenbestaan van hun voorouders. Leer meer over de San vaardigheden om te overleven in de erbarmelijke omstandigheden van de Kalahari. Hoe verzamel je water in de eieren van struisvogels, welke planten zijn eetbaar of hebben juist medicinale werkingen? Deze ochtend neemt de San je mee op een onvergetelijke ontdekkingsreis waarbij je Kalahari als een bron van overlevingsmogelijkheden ziet!

Dag 16

Afsluiten nabij Windhoek

In een halve dag rijdt u naar de semi-luxe Auas Safari Lodge, gelegen in een privéreservaat van de drukte van Windhoek vandaan. Het creëert daardoor een ideale setting om samen de reis in stijl af te sluiten. Daarnaast wonen op het reservaat zebra’s, elanden, impala’s, gnoes, oryxen en meer… Eventueel kunt u nog voor de laatste keer een jeep inkruipen!

Landschapssafari Auas – (optioneel)

Vanmiddag gaat u onder begeleiding van de lokale gids op landschapssafari. Tijdens de landschapssafari ligt de nadruk op natuur, de omgeving en het wild wat onderweg gezien kan worden in het privéreservaat. Het zicht op de uitgestrekte savannes én bergen aan de horizon is prachtig mooi! Tijdens de landschapssafari wordt er ook gestopt voor een drankje, zodat u gelijktijdig in alle rust het waanzinnige Namibische landschap in u op kunt nemen.

Dag 17

Terugvlucht naar huis

Voor de laatste keer de bagage inpakken… In een half uurtje rijdt u naar de luchthaven waar u de auto afgeeft. Daarna checkt u in voor de terugvlucht naar huis. ’s Avonds arriveert u weer op Nederlandse/ Vlaamse bodem. Ieder van het gezin komt thuis aan met een rugtas vol opgedane avonturen en warme ontmoetingen vanuit Namibië!