9+ beoordeeld op grootste safari reviewsite ter wereld
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk en duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Madagascar het wilde westen

Madagascar het wilde westen

19-DAAGSE Privéreis

VANAF € 2.970,- PER PERSOON

Deze reis heet met recht ‘het wilde westen’. U bezoekt tijdens deze reis het gebied wat door weinig andere reisorganisaties aangeboden wordt. Het verre westen van Madagascar. 

Het westen
De wegen zijn er avontuurlijk, de dorpen zijn maanden per jaar afgesloten van de buitenwereld, door de hevige regens in het regenseizoen en het eindpunt, Tsingy de Bemaraha , is landschappelijk gezien het meest ruige park dat u kunt tegenkomen in Madagascar. Een avontuur dat begint bij de iconische Baobablaan, de Baobabs die zo ontzettend fotogeniek zijn dat zelfs de grootste amateur fotograaf er fantastische foto’s kan maken! Geniet van deze sprookjesachtige bomen op verschillende momenten van de dag, waarbij de zonsondergang zorgt voor de meest bijzondere plaatjes.

Route National 7
Vervolgens daalt u via de hoofdweg af richting het zuiden van het land. De hoofdweg die vanaf de hoofdstad Antananarivo richting het zuiden loopt. Onderweg maakt u kennis met de vele verschillende gezichten van Madagascar. Zo heeft u ieder uur een ander uitzicht, elke twee uur een ander landschap en ziet u onderweg veel van de lokale cultuur. U reist via de regenwouden van Ranomafana Nationaal Park naar de rotsachtige omgevingen van Isalo Nationaal park. Onderweg passeert u een hoge bergketen en de vruchtbare akkers rondom Ambalavao. U overnacht in de leukste, mooiste en fijnste accommodaties die we voor u hebben kunnen vinden. Midden in de natuur en altijd kleinschalig, zoals u van Matoke Tours gewend bent. Uw reis langs de hoofdweg van Madagascar (RN7) zal eindigen aan de kust, waar u geniet van de tropische zeevruchten, onder het genot van een echt Malagassy biertje of een lekkere cocktail. U ziet er de vissersdorpen, het lokale leven, ruikt de geur van het kampvuurtje en de zilte zeelucht. Hier komt u tot rust en beleeft u alle avonturen van de afgelopen dagen opnieuw en dat is zeker geen straf!

Andasibe Nationaal Park
Voordat uw avontuurlijke reis erop zit gaat u nog op zoek naar de Indri Indri in Andasibe Nationaal park! Samen met uw gids doorkruist u het woud en hoort u de Indri op kilomaters afstand al roepen. Wanneer u dan uiteindelijk bij de Indri Indri’s aankomt en zij met hun territorium roep beginnen, staat u met kippenvel op uw armen. Dit is een moment dat nog lang een glimlach op uw gezicht zal toveren.

Hoogtepunten tijdens deze reis: Morondava – Baobab avenue – Tsingy de Bemaraha – Kirindy Forest – Antsirabe – Ranomafana – Isalo – Tulear

Accommodatieniveau naar wens

Tijdens deze zorgvuldig uitgebalanceerde rondreis kunt u overnachten op drie verschillende niveaus. Per dag zijn de drie verschillende mogelijkheden weergegeven en direct doorgelinkt naar de desbetreffende accommodatie, zodat u al direct een gevoel krijgt bij deze bijzondere plekken. De accommodatie niveaus zijn weergegeven om u een idee te geven van de mogelijkheden. Uiteraard is het mogelijk om een combinatie van de verschillende niveaus te boeken. Op de prijzen pagina van deze reis worden de verschillende accommodatie niveaus toegelicht.
Mocht er een hotel bij twee verschillende accommodatie niveaus worden gebruikt, dan zit het verschil in de kamertypes.

Onze populaire bestemmingen

Het specialisme van Matoke Tours

Alle reisspecialisten hebben Afrika meerdere malen bezocht of er zelfs gewoond, ze kennen de bestemmingen dan ook op hun duimpje. We verkennen tijdens onze reizen niet alleen de gebaande paden, maar proberen hier ook vanaf te wijken om op zoek te gaan naar verborgen parels, hierin maken wij het verschil! Tevens bezoeken we vele accommodaties en blijven we er vaak ook overnachten, zodat we u bij uw accommodatie keuze goed kunnen adviseren.

“De warmte, de drukte en de hectiek aan de ene kant, de rust en mooie en bizarre landschappen aan de andere kant zijn de dingen die Afrika voor mij bijzonder maken! Dan heb ik het nog niet over de geweldige inwoners. Een compleet andere wereld en toch voel ik me er altijd thuis.”

van Tom Nouwens, uit liefde voor Afrika

Onze populaire bestemmingen

Hoogtepunten tijdens deze reis

Onze populaire bestemmingen

Accommodaties tijdens deze reis

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips!