9+ beoordeeld op grootste safari reviewsite ter wereld
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk en duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden m.b.t. reizen in corona tijd. Meer info
 

Wat kost een reis naar Madagascar?

Reizen door Madagascar zijn, in vergelijking met reizen door safari landen in oostelijk en zuidelijk Afrika, een stuk voordeliger. Zo kost een reisdag per persoon tussen de € 130 en € 200 per persoon per dag. Deze bedragen liggen in Oost Afrika aanzienlijk hoger, daar rekent u al snel met bedragen van € 250 tot € 500 per persoon per dag. De grootste verschillen ontstaan door het accommodatieniveau, maar ook de entreeprijzen van de parken en de kosten voor een auto!

Hieronder een voorbeeld hoe de prijzen in verhouding tot het accommodatie niveau uiteenlopen in Madagascar.

Accommodatieniveau / reis
Eenvoudig
Middenklasse
Semi-luxe
13-daagse privéreis van Azië naar Afrika
Eenvoudig
€ 1.600 - € 1.900
Middenklasse
€ 1.800 - € 2.000
Semi-luxe
€ 2.100 - € 2.500
23-daagse privéreis Zuid en Noord uitgebreid
Eenvoudig
€ 3.000 - € 3.500
Middenklasse
€ 3.500 - € 4.000
Semi-luxe
€ 4.000 - € 4.500

*Bovenstaande prijzen zijn gebaseerd op een reis met 2 personen en een tweepersoonskamer.

Welke factoren beïnvloeden de prijs?

Accommodatieniveau

Globaal zijn onze reizen naar Madagascar in drie verschillende accommodatieniveaus ingedeeld. Dat zijn de volgende niveau’s: eenvoudig, middenklasse en semi-luxe. Het is ook mogelijk om een combinatie te maken van verschillende niveaus. Per dag hebben wij een voorkeur aangegeven van onze favoriete accommodatie bij de specifieke klasse.

Welke andere factoren zijn van invloed op de prijs?

Duur van de reis

De duur van de reis is uiteraard ook een belangrijke factor bij het bepalen van de reissom. Elke extra dag maakt de reis duurder maar vaak ook interessanter. Samen met onze specialisten is het mogelijk om te kijken wat “dure” dagen zijn en wat dagen zijn die minder zwaar wegen op de totale prijs van de reis. Zo zijn stranddagen over het algemeen een stuk voordeliger!

Type vervoer

Een ander belangrijk onderdeel van de reissom is het vervoer. Soms kan het voordeliger zijn een bepaald traject te vliegen in plaats van dat traject helemaal met de auto te overbruggen. Ook het type vervoer is een belangrijk punt. Het heeft niet alleen invloed op de prijs, maar ook op het comfort, de snelheid en de beleving van een reis. Samen met u bespreken we de beste mogelijkheden voor uw reis.

Binnenlandse vluchten

Om tijd te besparen is vliegen een goede optie! Hiermee wint u al snel 2 of 3 lange reisdagen in de auto. In vrijwel elke rondreis door Madagascar is minimaal één binnenlandse vlucht opgenomen om geen kostbare tijd te verliezen. Maar naast tijd besparen is het wel een relatief dure oplossing. De prijzen voor de binnenlandse vluchten variëren tussen de € 175 en € 250 per vlucht per persoon en kunnen daarmee een grote aanslag zijn op het totale reisbudget wat u voor ogen heeft.

De grootte van het gezelschap

Reist u met twee personen bent u vrijwel altijd duurder uit dan wanneer het gezelschap groter is. Een reis met 4 of 5 personen is vaak het voordeligst. U heeft dan maar één auto nodig (afhankelijk van de route) en u kunt het aantal personen verdelen over 2 kamers. Hierdoor daalt de prijs per persoon enorm!

Specifieke reiswensen

Misschien heeft u ook nog hele persoonlijke en specifieke reiswensen. Zo kunt u bijvoorbeeld extra veel liefde hebben voor reptielen en amfibieën of voor vogels, dan kunnen we voor u bijvoorbeeld een speciale gids regelen. Of we gaan op zoek naar het gebied waar dat ene specifieke soort voorkomt en zorgen dat u daar veilig naar toe gebracht wordt. Deze wensen voeren we natuurlijk graag uit, maar maken een reis vaak wel prijziger. Gebieden zijn vaak minder goed begaanbaar.

Onderstaande kosten zijn niet inbegrepen:

  • Intercontinentale vluchten
  • Visa kosten
  • Vaccinaties
  • Fooien
  • Reserveringskosten en calamiteitenfonds
Onze populaire bestemmingen

Reizen naar Madagascar

Onze populaire bestemmingen

inspiratie & ervaringen

Wij inspireren u graag met onze ervaringen en tips