Uitgeroepen tot 'beste reisorganisatie' door Columbus Travel
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Comoren

Comoren

Comoren

Verborgen paradijs in de Indische oceaan

De Comoren is een afgelegen paradijs voor natuurliefhebbers. Het is een eilandengroep in de Indische Oceaan, ten noordwesten van Madagascar. De vier grootste eilanden van de groep zijn Anjouan, Grande Comore en Moheli. Een vierde eiland is Mayotte, dit eiland is echter niet onafhankelijk en hoort nog bij Frankrijk. Daarnaast zijn er een aantal hele kleine eilandjes. De eilanden hebben een vulkanische oorsprong en enkele zijn omringd door koraalriffen. Dit resulteert in een bijzonder rijke flora en fauna, zowel op het land als in het water.

Onze populaire bestemmingen

Een selectie van onze reizen naar de Comoren

De Comoren zijn paradijselijk

met onaangetaste regenwouden, verlaten stranden en een bijzondere onderwaterwereld

Voor de échte ontdekkingsreizigers en actieve reizigers wacht er op de eilandengroep Comoren een onontdekt paradijs met onaangetaste regenwouden vol lemuren, prachtige verlaten stranden en een bijzonder rijke onderwaterwereld. Op de afgelegen Comoren wordt er genoten van pure schoonheid en het gevoel van ontdekken zoals Aziaten, Arabieren en Fransen dit in lang vervlogen tijden al deden. Ga snorkelen met walvissen of reuzenmanta’s of zoek dolfijnen en grote schildpadden. Even niet in de oceaan? De gehele zuidkant van het eiland Moheli is een natuurreservaat met prachtig regenwoud en vele rivieren, grotten en watervallen. Wandelen, mountainbiken en zwemmen onder idyllische watervallen is dan ook zeker aan te raden. Al met al, voor de actieve reizigers en avontuurlijke gezinnen zijn de Comoren een absolute must!

Afgelegen maar goed bereikbaar
Halverwege tussen Mozambique en Madagascar – in de Straat van Mozambique – liggen de tropische eilanden Grand Comore, Moheli en Anjouan die samen met Mayotte de eilandengroep Comoren vormen. De locatie tussen Afrika en Madagascar heeft een smeltkroes van verschillende culturen gecreëerd. Net zoals op Madagascar kwamen de eerste inwoners vanuit Polynesië, Maleisië en Indonesië. Later kwamen Afrikanen, Arabieren en Malagasi op de eilanden aan. Ook is de eilandengroep nog gekoloniseerd geweest door Frankrijk en sinds 1975 onafhankelijk. Kenya Airways en Ethiopian Airlines vliegen op de Comoren. Dat betekent dat er vanuit elke Matoke Tours bestemming een strandverlenging naar de Comoren kunt boeken. Per bestemming moet de beste aansluiting worden bekeken, maar vanuit Antananarivo (Madagaskar), Nairobi (Kenia) en Dar es Salaam (Tanzania) zijn de beste aansluitingen.

Laka Lodge Moheli

Exclusief bij Matoke Tours!

Laka Lodge is de enige lodge op het eiland Moheli. De lodge heeft ook (als enige) een eigen duikschool en activiteitencentrum. Alle reizen naar de Comoren zijn dan ook afgestemd op een verblijf bij Laka Lodge. Matoke Tours heeft een exclusieve samenwerking met Laka Lodge en daarom is Matoke Tours de enige Nederlandse reisorganisatie waarbij u een reis op de Comoren kunt boeken.

Onze populaire bestemmingen

Meer over de Comoren

Lees meer over de verschillende eilanden, de beste reistijd en excursiemogelijkheden!

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips!

Foto's Comoren

Bekijk hieronder een selectie van de mooiste Comoren foto's

Meer reisinformatie over de Comoren:

Comoren | De Eilanden | Beste Reistijd | Excursies | Brochure