Uitgeroepen tot 'beste reisorganisatie' door Columbus Travel
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Reisinformatie

Reisinformatie

Op reis naar de Comoren

Alles wat u wilt weten over deze eilandengroep

De Comoren is een afgelegen paradijs voor natuurliefhebbers. Het is een eilandengroep in de Indische Oceaan, ten noordwesten van Madagascar. Het is vol van een natuurlijke wilde schoonheid dankzij het feit dat het maar een paar inwoners heeft. Als u eenmaal heeft besloten hier naar toe te gaan is het handig om met wat praktische zaken rekening te houden tijdens uw voorbereidingen.

Lees op deze pagina’s alles over de Comoren, waaronder:

Beste reistijd

Er kan het gehele jaar door naar Comoren afgereisd worden. Het regenseizoen is van januari t/m maart. De eerste bultugwalvissen en mantaroggen komen eind juli aan en ze vertrekken weer begin november. De beste reistijd wat dat betreft is dan ook van begin augustus tot midden oktober. De groene zeeschildpad en de karetschildpad zijn het hele jaar te zien en leggen dagelijks eieren. De maanden april t/m november zijn iets frisser dan de overige maanden. December is juist heel warm, maar daardoor wel weer ideaal om te gaan snorkelen en zwemmen in de lagune.

zeeschildpadden bij moheli

Bagage

Op de meeste binnenlandse vluchten geldt een limiet van 15kg per persoon (+ 5kg handbagage). De toegestane hoeveelheid staat daarom ook vaak ook op uw ticket vermeld!

Mocht er onverhoopt een binnenlandse vlucht uitvallen, dan kan het zijn dat u een boot neemt uw uw internationale aansluiting te halen. Daar kan buiswater de bagage nat maken, een grote plastic tas om uw bagage te beschermen is dan aan te raden.

Excursiemogelijkheden

De Comoren is een zeer veelzijdig eilandengroep met prachtige natuur en een groot scala aan leuke activiteiten en bezienswaardigheden. Zoals bijvoorbeeld het snorkelen met walvissen of reuzenmanta’s, op dolfijn safari of een zeeschildpadden excursie. Natuurlijk kunt u er ook duiken, snorkelen en wandelen of mountainbiken in het regenwoud op zoek naar watervallen.

Als u van plan bent om te duiken op de Comoren, check dan even bij uw verzekering of deze activiteiten zijn gedekt!

Inentingen en gezondheid

Matoke Tours heeft niet de kwalificaties om alle adviezen betreffende gezondheid rond de Comoren te leveren. Wij raden u dan ook met klem aan om circa 6 weken voor vertrek contact op te nemen met de GGD of naar uw huisarts te gaan voor het volledige advies over de benodigde vaccinaties en malariaprofylaxe.

Voor meer informatie kunt u kijken op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) Hier vindt u informatie over aanbevolen vaccinaties en preventieve maatregelen die u kunt toepassen om infectieziekten tijdens uw reis te voorkomen. Deze informatie is van algemene aard. Laat u altijd persoonlijk adviseren over de maatregelen!

Geldzaken Comoren

Op de Comoren wordt betaald met de Comorese Frank (KMF). Wij raden u  aan om US dollars of Euro’s mee te nemen op reis. Houd er rekening mee dat Dollarbiljetten zijn van het jaar 2006 of jonger! Ter plaatse kunt u dit naar lokale valuta omwisselen.

Contant geld is dus het belangrijkste betaalmiddel voor goederen en diensten in de Comoren. De Banque International du Comore (BIC – aangesloten bij BNP) is de enige gevestigde bank op Grande Comore. Bankfaciliteiten zijn minimaal tot niet aanwezig op de andere eilanden. De twee geldautomaten bij de BIC en het Itsandra Hotel werken af ​​en toe. Ga er daarom vanuit dat u dus niet kan pinnen op de Comoren.

Slechts een of twee hotels accepteren creditcards voor het betalen van rekeningen (dit kan soms problematisch zijn vanwege technische / verbindingsproblemen met de apparatuur), maar bieden geen lokale valuta tegen creditcards. Sommige hotels en restaurants accepteren sommige vreemde valuta (bij voorkeur euro en Amerikaanse dollar). Wisselgeld kan in lokale valuta worden gegeven.

Paspoort & visum

Uw paspoort moet bij vertrek vanuit de Comoren nog minimaal 6 maanden geldig zijn! Daarnaast moet u nog wel minimaal 2 blanco pagina’s in uw paspoort hebben zitten voor de stempels. Een visum voor de Comoren is te koop bij aankomst op het internationale vliegvelden van Grande Comore. Het visum kost ca. 50 US$ en is 45 dagen geldig. Bij aankomst gaat u naar de betreffende afdeling, vult het visumformulier in, levert de benodigde documenten in en betaalt de visumleges, vanaf daar krijgt u binnen enkele minuten uw toeristenvisum.

Reizen met kinderen

Als u met een minderjarige naar de Comoren reist, houdt u dan rekening met de aanvullende documenten die u per kind nodig heeft. Meer informatie vindt u ook op de website van Rijksoverheid:

  • Er moet voor elk kind een ingevulde visumaanvraag zijn
  • Er moet voor elk kind een gewaarmerkte kopie van hun geboorteakte zijn
  • Als het kind slechts met één ouder reist, is een toestemmingsbrief of beëdigde verklaring van de andere ouder nodig die instemt met een dergelijke reis
  • Als het kind alleen reist, is een toestemmingsbrief of beëdigde verklaring van beide ouders nodig die instemmen met een dergelijke reis
Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips!

Meer reisinformatie over de Comoren:

Reisinformatie | Accommodaties | De eilanden | Beste reistijd | Brochure