Uitgeroepen tot 'beste reisorganisatie' door Columbus Travel
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Beste reistijd

Comoren

Wat is de beste reistijd voor de Comoren?

Er kan het gehele jaar door naar Comoren afgereisd worden. Het regenseizoen is van januari t/m maart. De eerste bultugwalvissen en mantaroggen komen eind juli aan en ze vertrekken weer begin november. De beste reistijd wat dat betreft is dan ook van begin augustus tot midden oktober. De groene zeeschildpad en de karetschildpad zijn het hele jaar te zien en leggen dagelijks eieren. De maanden april t/m november zijn iets frisser dan de overige maanden. December is juist heel warm, maar daardoor wel weer ideaal om te gaan snorkelen en zwemmen in de lagune.

Klimaat

Het klimaat op de Comoren is tropisch maritiem. De gemiddelde temperatuur het hele jaar door ligt tussen de 25 en 30 graden. Het hele jaar door is er kans op regen. De minste neerslag valt in de periode van mei tot en met oktober, dan valt er weinig regen. De natste periode is van eind december tot en met april, het is dan warm en zeer vochtig. De buien zijn dan meestal kort en heftig, en kunnen elkaar snel opvolgen.

Snorkelen tussen de walvissen en reuzenmanta’s

Van augustus tot en met oktober ligt de baai van het marine park vol met kalverende bultrug walvissen en reuzenmanta’s waar snorkeltochten naartoe georganiseerd worden. Er leven tevens veel dolfijnen, kleurrijke vissoorten en dagelijks leggen enorme schildpadden eieren op een van de vele verlaten stranden. Het marine park behoort tot de beste in de Indische oceaan en voor duik- en snorkelliefhebbers is dit een walhalla.

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips!

Meer reisinformatie over de Comoren:

Comoren | De Eilanden | Beste Reistijd | Excursies | Brochure