Uitgeroepen tot 'beste reisorganisatie' door Columbus Travel
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
De Eilanden

Comoren

Verblijf op de Comoren

De grote eilanden

De Comoren kunt u uitstekend combineren met een rondreis door Tanzania, Kenia of Madagascar. Het ligt in de Indische Oceaan, tussen de oostkust van Afrika en het noordwesten van Madagascar. De eilandengroep is een klein tropisch paradijs met heerlijke zandstranden, koraalriffen, dicht regenwoud en een mix van Afrikaanse en Arabische culturen. De grootste eilanden worden hieronder toegelicht.

Moheli

Moheli is het meest aantrekkelijke eiland van de Comoren door de weelderige natuur, schitterende stranden en de onderwaterwereld. Moheli voelt als het einde van de wereld een plek die nog niet is ontdekt. In het tropische regenwoud is het prachtig wandelen naar verborgen rotspoelen en watervallen en kunnen lemuren gezien worden. Voor de kust ligt een reeks rotsachtige eilandjes die omringd zijn met een overvloed aan zeeleven, zoals de reusachtige bultrug walvis, mantaroggen en dolfijnen. Hier is tevens de enige echte lodge van de eilandengroep.

walvissen comoren

Grand Comore

Grand Comore is het eiland dat vooral in het teken staat van aankomst en vertrek vanuit de Comoren. De hoofdstad, Moroni, is een kleine kusthaven met als centraal punt de Badjanani moskee. Het Arabische woord badjanani betekent ‘in het hart van het vuur’, wat een verwijzing is naar de immense vulkaan Mount Karthala die 2.361 m boven de stad uitsteekt. Rond het noordelijkste puntje van Grand Comore ligt het Salé kratermeer prachtig verscholen in het groen van de kraterrand. In het kristalheldere water kan na een klauterpartij gezwommen worden. Tevens liggen in het noorden paradijselijke stranden. Net onder de hoofdstad Moroni ligt het bijzondere plaatsje Iconi dat doet denken aan Stone Town op Zanzibar. Iconi werd gesticht door de eerste Arabieren die op de Comoren aan zijn gekomen. Nauwe steegjes en elegante bogen die duidelijk dateren uit een tijd van welvaart. Omdat het eiland weinig ontwikkeld is en tevens vrij arm kan het afval niet goed verwerkt worden. De autowrakken langs de kant van de weg en plastic in de bosjes is geen prettig aanzicht. Houd hier rekening mee. Gelukkig is Moheli wel schoon (natuur reservaat), dat is het eiland waar verreweg alle reizigers naartoe gaan.

Grande Comore

Anjouan

Anjouan, het meest oostelijke eiland van de Comoren, met spectaculaire watervallen en diepe bebossing, is het meest bergachtige en vulkanische eiland. Het is beroemd om zijn plantages van ylang ylang, een bloem die wordt gebruikt om parfums te maken in tientallen distilleerderijen op Anjouan. De hoofdstad, Mutsamudu, is de op een na grootste stad van de Comoren. De hoofdstad is gesticht in 1482. Het is de thuisbasis van een 15e-eeuwse medina en een imposante citadel die werd gebouwd met Britse steun in 1860. Anjouan is geen onderdeel van ons standaardpakket vanwege het gebrek aan leuke accommodatie.

anjouan comoren
Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips!

Meer reisinformatie over de Comoren:

Comoren | Praktische reisinformatie | Beste Reistijd | Excursies | Brochure