9+ beoordeeld op grootste safari reviewsite ter wereld
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk en duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden m.b.t. reizen in corona tijd. Meer info
 
Madagascar Walvisreis

Madagascar Walvisreis

 22-DAAGSE Groepsreis

VANAF € 3.195,- PER PERSOON

Tijdens deze drie weekse reis door Madagascar ziet u zowel het ruige en droge westen als het groene oosten van het immense land. U maakt kennis met de unieke flora en fauna en u overnacht op unieke locaties! Beleef Madagascar zoals het is, puur, ongerept en authentiek, samen met een kleine groep en een zeer ervaren reisleider die het land kent als zijn broekzak.

Route National 7
Uw reis langs de hoofdweg van Madagascar (RN7) start aan de kust, waar u geniet van de eerste tropische zeevruchten, onder het genot van een echt Malagassy biertje of lekkere cocktail. U ziet er de vissersdorpen en het lokale leven en u voelt meteen die Afrika kriebels weer opkomen. De geur van het kampvuurtje, de zilte zeelucht en de felle zon maken het plaatje compleet. U bent er! Welkom in Madagascar. Via de hoofdweg door het land maakt u kennis met de vele verschillende landschappen. Elk uur een ander uitzicht, elke twee uur een ander landschap.
U reist van de dorre savanne vlaktes, via de rotsachtige omgevingen naar de regenwouden aan de oostzijde van het land. Onderweg passeert u een hoge bergketen en de vruchtbare akkers rondom Ambalavao. U overnacht in de leukste, mooiste en fijnste accommodaties die we voor u hebben kunnen vinden. Midden in de natuur en kleinschalig. De Route National 7 zal eindigen in de hoofdstad! Hier maakt u zich op om verder van de gebaande paden af te gaan, op naar het tropische noorden van Madagascar.

Oost Madagascar en de walvissen
Vanuit de hoofdstad gaat u zigzaggend over een mooie weg verder met uw ontdekkingsreis door Madagascar. Via de regenwouden van Andasibe Nationaal Park reist u verder naar het Canal de Pangalanes. U ervaart hoe groen het oosten is tegenover het droge westen en zuiden en ziet de meest bijzondere diersoorten. Het uiteindelijke doel is het spotten van de reuzen van de zee, de migrerende bultrugwalvissen. Deze komen vanuit het koude Antarctica met hun kroost naar de warme wateren rond Ile Sainte Marie. U gaat samen met een aantal onderzoekers per boot op zoek naar deze gigantische reuzen en beleeft een fantastische ervaring die u nog lang een warm gevoel geven.

Hoogtepunten tijdens deze reis: Tulear – Isalo – Parc d'Anja – Ambalavao – Ranomafana – Andasibe – Canal de Pangalanes – Ile St. Marie

Onze populaire bestemmingen

Het specialisme van Matoke Tours

lle reisspecialisten hebben Afrika meerdere malen bezocht of er zelfs gewoond, ze kennen de bestemmingen dan ook op hun duimpje. We verkennen tijdens onze reizen niet alleen de gebaande paden, maar proberen hier ook vanaf te wijken om op zoek te gaan naar verborgen parels, hierin maken wij het verschil! Tevens bezoeken we vele accommodaties en blijven we er vaak ook overnachten, zodat we u bij uw accommodatie keuze goed kunnen adviseren.

“Afrika is voor mij hét continent waar gastvrijheid tot kunst is verheven en avonturen voor het oprapen liggen. Na een lange reis dwars door Afrika heb ik het continent in mijn hart gesloten om haar natuurlijke schoonheid en haar bewoners!”

van Jan Daudey, uit liefde voor Afrika!

Onze populaire bestemmingen

Hoogtepunten tijdens deze reis

Intensiviteit van deze reis

De reis zelf is niet heel zwaar en iedereen meteen normale conditie kan deelnemen aan deze reis. Wel dient u rekening te houden met soms lange reisdagen over wegen die niet heel comfortabel zijn.

De activiteiten zijn over het algemeen voor iedereen met een normale conditie goed te doen. Er wordt redelijk wat gelopen tijdens de verschillende excursies. De zwaarste tocht is die in de Isalo NP, overleg hier goed met de gids of u gaat voor de hele tocht, of dat u kiest voor de wandeling die wat minder intensief is.

Heeft u vragen of twijfelt u of deze reis voor u geschikt is, neem dan contact op met één van onze specialisten. Zij hebben deze reis zelf gedaan en kunnen u er daarom alles over vertellen.

Onze populaire bestemmingen

accommodaties tijdens deze reis

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips!