9+ beoordeeld op grootste safari reviewsite ter wereld
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk en duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden m.b.t. reizen in corona tijd. Meer info
 
Madagascar & Mauritius

Madagascar & Mauritius

Dag 1

Welkom op het 'rode eiland' Madagascar

U komt aan op het internationale vliegveld van Antananarivo, Ivato. Na de douane en het ophalen van de bagage wordt u bij de uitgang welkom geheten door uw gids voor de komende weken. Hij brengt u naar uw eerste hotel in de buurt van het vliegveld. Hier geniet u nog van een drankje en eventueel een goed diner, maar zeker van een welverdiende nachtrust!

Dag 2

Op naar Andasibe Nationaal Park

Over de bypass van Antananarivo heeft u een mooie kijk op de centrale heuvel met het Paleis van Koningin Ranovalona II op de top. Dit is het hart van de hoofdstad. Al snel begint u aan de bochtige weg door de bergrug van het eiland, dat u het idee geeft dat u in de Provence rijdt. Rivieren, watervallen, picknickplaatsen en u-bochten. Een mooie picknickplaats is de bioloog Peyrieras die een verzameling kikkers, gekko’s en kameleons heeft. U kunt deze dieren van dichtbij bekijken en een broodje eten aan de rand van het parkje. Na deze stop bent u niet ver meer van het regenwoud Andasibe NP, waar u de komende dagen het eerste echte endemische wild van Madagascar gaat aanschouwen.

Dag 3

Oog in oog met de babakoto, de grootste lemuur nog in leven

Andasibe-Mantadia Nationaal Park

Het 155km2 grote park ligt ten oosten van de hoofdstad Antananarivo. Het is één van de bekendste en meest bezochte regenwouden van Madagascar waar gemiddeld 240 dagen per jaar regen valt. Er leven 14 verschillende lemuursoorten waarvan de bekendste verreweg de Indri Indri is. De Indri Indri is de grootste halfaap ter wereld en komt alleen voor in het oosten van Madagascar en is van ver te horen door de harde roep die ze produceren. Naast de vele lemuren leven er ontzettend veel andere endemische dieren, zoals vele soorten kameleons, kikkers en bladstaartgekko’s. In Andasibe vindt u ook vele bijzondere vogels, zoals de nachtzwaluw.

Wandeling

Samen met een lokale gids, die alles over het park en de omgeving weet, wandelt u een aantal uren door het deel van Andasibe NP dat Analamazotra heet. Met als belangrijkste doel het spotten van Indri Indri en de Diadeem Sifaka. Samen met uw gids bespreekt u uw interesses zodat hij op zoek kan gaan naar datgene wat u wilt zien. U gaat verstelt staan van de diversiteit aan flora en fauna in dit gebied.

Avondwandeling Andasibe

De avondwandeling is er op gericht de nacht actieve dieren te spotten. Zo gaat u vrijwel zeker de kleinste lemuursoort zien, de muismaki, maar ook kikkers en kameleons staan op het programma. U wandelt circa één á twee uur langs de lokale weg, vanwaar de nachtactieve dieren goed gespot kunnen worden.

Dag 4

Op naar het hoogland van Madagascar

Een lange rit brengt u via Tana op de Route National 7 naar het zuiden, naar het platteland van Antsirabe. Onderweg zult u het landschap en het leven zien veranderen. We reizen namelijk dieper in de cultuur van de Merina en de Betsileo. De verschillende kleuren groen van de rijstvelden, de pittoreske lokale bouwstijl en het plattelandsleven zullen u regelmatig tot stoppen brengen om wat mooi foto’s te maken.
 
Onderweg zult u de mogelijkheid hebben om te stoppen bij de beste eendenlever producent van het eiland. Dit is een van de delicatessen in Madagascar, achtergelaten door de fransen. Ook is er een leuk Spaans restaurantje onderweg die lekkere paella maakt. Genoeg keuze voor een lekkere lunchstop.
 

Antsirabe

Antsirabe is de vierde grote stad ten zuiden van de hoofdstad en komt vrijwel in iedere reis één of meerdere keren voor. Antsirabe is de stad van de pousse pousse, een felgekleurde riksja die door mensenkracht getrokken wordt. De omgeving van Antsirabe leent zich uitstekend om wandel- en fietstochten te maken door het heuvelachtige platteland en vele rijstvelden.

Dag 5

Een mooi bezoek aan het platteland van Antsirabe

Tritriva Meer

Ongeveer 20 kilometer buiten Antsirabe ligt het azuurblauwe kratermeer Tritriva. De verhalen en legenden over dit meer gaan ver terug in de tijd. Ook is er een belangrijke ‘Fady’ (taboe) van toepassing op dit meer; zwem niet in het meer wanneer u varkensvlees gegeten hebt, dit zou ongeluk brengen. De wandeling rond het meer duurt ongeveer anderhalf uur.

Dag 6

De gouden bamboe lemuur van Ranomafana

Na het ontbijt rijdt u verder zuidwaarts naar Ranomafana NP. Het wordt een mooie bochtige rit over het Aziatische hoogland met veel pittoreske dorpjes, rijstvelden en veel mooie vergezichten. Bijna aangekomen bij de stad Fianarantsoa slaat u af naar het oosten. U ziet het regenwoud langzaam opdoemen en daalt af door het dichte bos tot in het stadje Ranomafana. Deze namiddag heeft u de tijd het stadje Ranomafana wat te bewandelen en een bezoek te brengen aan de warmwaterbronnen bij Thermal Hotel. 

Dag 7

Lemuren, kameleons en kikkers

Ochtendwandeling

U begint vroeg aan de wandeling door Ranomafana Nationaal Park. Uw professionele gids zal de gewenste duur van de wandeling met u bespreken.Zij gaan samen met u op zoek naar de gouden bamboe lemuur en andere te spotten lemuren. Er zijn vele soorten vogels, kameleons, slangen, kikkens, vlinders en spinnen te vinden. Ook wordt er gezocht naar de endemische girafnekkever en de tenrec. De wandeling gaat soms dwars door het woud, dus zorg voor beschermende kleding en goede schoenen!

Avondwandeling

De avond wandeling is er op gericht de nacht actieve dieren te spotten. Zo gaat u vrijwel zeker de kleinste lemuursoort zien, de muismaki en daarnaast vele kameleons. De wandeling vindt plaats langs de weg en duurt één à twee uur.

Dag 8

Op naar de pieken van Madagascar

U laat het regenwoud achter u en reist verder op het hoogland naar het rijk van de Betsileo. U overnacht in het plaatsje Ambalavao in een prachtig gelegen lodge met uitzicht over de hoge pieken van Madagascar. In de namiddag bezoekt u het kleine park Anja.

Wandeling Parc D’Anja

Parc d’Anja ligt op 12 kilometer van Ambalavao en wordt sinds 1992 gerund door de lokale gemeenschap. De belangrijkste publiekstrekker is de ringstaartmaki. Hier zal de focus op liggen bij dit bezoek. Verder zult u ook diverse soorten vogels en reptielen gaan zien. Wenst u een iets uitgebreidere wandeling dan neemt uw gids u mee voor een klim naar een prachtig uitzicht over de vallei.

Dag 9

Een kijkje in het leven van de Betsileo

Ambalavao en omgeving

Ambalavao is een pittoresk bergstadje dat omringt is door bergtoppen, rijstvelden en wijngaarden. De inwoners van Ambalavao zijn ‘Betsileo’, een grote stam met een naam die 'onoverwinnelijk betekend'. De stam zorgt in deze regio voor een typisch bouwstijl, de leden van de stam zijn ijverige landbouwers en veehouders. Op woensdag en donderdag vindt de grootste zebu-markt van het land plaats in Ambalavao. Daarnaast zijn er ook wijnboeren en traditionele papiermakers te bezoeken, evenals wevers van wilde zijde.

Wandeling in Ambalavao

Een lokale gids neemt u mee door het prachtige landschap van Ambalavao. Hij laat u kennismaken met de lokale bevolking, hun manier van leven en de lokale ambachten. Ook wandelt u langs de granieten toppen die dit gebied zo herkenbaar maken. Kortom, veel voer voor de camera!

Dag 10

Het Colorado van Madagascar: Isalo Nationaal Park

U verlaat het hoogland en daalt af naar zeeniveau. Het landschap wordt droger en wijder en de cultuur veranderd van Aziatisch naar Afrikaans. De bestemming voor vandaag is het Isalo NP.

Dag 11

Prachtige landschappen en natuurlijke zwembaden

Isalo Nationaal Park

Een van de hoogtepunten van uw reis is absoluut Isalo Nationaal Park. Dit park is een van de oudste parken van Madagascar en bestaat uit miljoenen jaren oude sedimentatie. Door tektonische wrijving is dit zandstenen gebergte naar boven gedrukt en is er een prachtig plateau ontstaan vol met natuurlijk zwembaden, watervallen, groene oases, grasland en een pallet aan kleuren. Men noemt het niet voor niets “Het Colorado van Madagascar”, ook omdat bij ondergaande zon de kleuren van het massief op adembenemende wijze veranderd.

Wandeling

U begint uw dag in Isalo met een korte rit naar de entree van het park. Uw gids voor vandaag zal hier een korte briefing houden en vervolgens begint u aan een korte klim om in de kloof in te kunnen komen. Dan begint een mooie wandeling dwars door de kloof met veel bijzondere dieren, interessante verhalen van uw gids, een duik in een natuurlijk zwembad en prachtige vergezichten. Na een drietal uur zult u aankomen bij een picknick plek waar een BBQ voor u is voorbereid. Deze is inclusief in de reissom. Waarschijnlijk vergezeld door een groep hongerige bruine lemuren. Na uw lunch heeft u de mogelijkheid om het de “Canyon de Maki” nog te bezoeken. Deze wandeling voert u door een mooie kloof vol met tropische planten en brengt u naar een mooie waterval en twee natuurlijke zwembaden. De hele wandeling duur ongeveer zes tot zeven uur. Het is ook mogelijk om hier alleen een gedeelte van te ondernemen. Overleg dit ter plekke met uw gids.

Dag 12

De kust van het kanaal van Mozambique

Tulear en Ifaty

U begint of eindigt uw reis in Tulear, gelegen aan het kanaal van Mozambique. Ten zuiden van Tulear liggen een aantal mooie lodges, maar de meesten mensen reizen nog een klein uur door naar boven, naar de baai van Ifaty. Hier liggen enkele accommodatie tussen de vissersdorpjes, waardoor het geheel nog steeds erg authentiek is. De stranden zijn dan wel niet zo mooi en tropisch als op de eilanden Ile Sainte Marie en Nosy Be, maar de zonsondergangen hier zijn magnifiek. Ook zijn er veel leuke activiteiten te beleven en er zijn goede lodges. Dus absoluut een goede keuze om hier een paar dagen uit te rusten en van de zee te genieten.

Wandeling Zombitse Nationaal Park

Na de formaliteiten bij de ingang van het park, neemt een gids u mee door het droge bos van Zombitse. Een paar spoorzoekers gaan vooruit om de lemuren en Sifaka’s voor u te zoeken, maar de kans bestaat ook om kameleons te zien, slangen en de Coquerel’s Coua. De ondergrond is vlak en droog, dus zware wandelschoenen zijn hier niet nodig.

Dag 13

Heerlijk genieten aan het strand

Deze dag heeft u de tijd om lekker na te genieten van de prachtige rondreis in Madagascar. Er zijn veel optionele activiteiten te boeken bij uw hotel, maar natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om met een boek op het strand of bij het zwembad te blijven en even helemaal niets doen. 

Dag 14

Vlucht terug naar Antananarivo

Een transfer brengt u naar het vliegveld van Tulear voor uw vlucht terug naar de hoofdstad. U zult hier in hetzelfde hotel overnachten als bij aankomst.

Dag 15 t/m 19

Mauritius

Midden in de Indische oceaan bevindt zich een paradijs. De definitie van een paradijs is 'een oord waar het leven heerlijk is, een zalig klimaat, mooie omgeving en overvloed aan lekkers'. Welkom op Mauritius! Dit tropische paradijs ligt op 2000 kilometer van de Afrikaanse kust en maakt, samen met de eilanden La Reunion en Rodrigues, deel uit van de Maskarenen.
 
Een transfer brengt u naar de luchthaven voor uw vlucht naar het prachtige eiland Mauritius. Na een avontuurlijke reis in Madagascar is het nu tijd voor een tropische afsluiting op het beroemde honeymoon island. Een vertegenwoordiger van onze lokale agent staat u op het vliegveld op te wachten brengt u naar een hotel naar keuze. Wij adviseren het Bleu de Toi Guesthouse dat op een rustige plek in het noorden van Mauritius ligt op loopafstand van het drukke toeristische plaatsje Grand Baie.

Overnachten aan het strand
Wil je liever direct aan het strand overnachten of voor een wat luxere overnachting kiezen? Bekijk dan de accommodatiepagina van Mauritius.

 

Dag 20

Laatste dag op Mauritius

Vandaag vliegt u terug naar huis. Afhankelijk van uw vertrektijd wordt je 3 uur voor vertrek terug gebracht worden naar het Sir Seewoosagur Ramgoolam International Airport.

Dag 21

Thuiskomst

Vandaag komt u thuis met een koffer vol mooie herinneringen!