9+ beoordeeld op grootste safari reviewsite ter wereld
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Verrassend Kenia

Verrassend Kenia

Dag 1

Karibu Kenia!

U kunt dagelijks met een rechtstreekse KLM vlucht vanuit Amsterdam of Brussel vertrekken, zodat u in de avond aankomt op het Jomo Kenyatta Airport, waar uw gids al staat te wachten. Na een eerste kennismaking rijdt u in circa 30 minuten naar de eerste accommodatie in Nairobi. Onder het genot van een welkomstdrankje bespreekt u met de gids het programma van morgen. Karibu sana Kenia!

Dag 2

Reis naar Mount Kenya

In de ochtend verlaat u Nairobi om koers te zetten Nanyuki aan de voet van de hoogste berg van Kenia, Mount Kenya. U arriveert rondom lunchtijd bij uw accommodatie en maakt in de middag een wandeling door het woud aan de voet van Mount Kenya. ’s Avonds is het heerlijk dineren bij uw accommodatie.

Mount Kenya Nationaal Park

Mount Kenya is de hoogste berg van Kenia en ligt in de centrale hooglanden. De berg met besneeuwde top is 5199 meter hoog en na de Kilimanjaro zelfs de hoogste berg van Afrika. Het is een uitgedoofde stratovulkaan en rondom de verschillende pieken liggen gletsjers waar meren en rivieren uit voort komen. In 1949 is de berg een nationaal park geworden om de bijzondere biodiversiteit rondom de berg te beschermen. De naam van het land Kenia komt van deze berg waar wandelliefhebbers uitstekend uit de voeten kunnen.

Natuurwandeling Mount Kenya

U wandelt onder begeleiding van een lokale Engels sprekende gids door het groene gebied aan de voet van Mount Kenya. U kunt een waterval bezoeken en ervaart op een prettige wijze het pure Keniaanse leven. Tijdens de toch door het regenwoud vertelt uw gids over de exotische bloemen, planten en de vogelsoorten. Tevens wordt er uitgekeken naar de sierlijke franjeapen.

Dag 3

Safari met neushoorns of stevige wandeling

Na het ontbijt staat de rest van de dag in het teken van activiteiten in het Ol Pejeta Natuurbeschermingsgebied of maakt u mooie dagtocht op Mount Kenya. In de namiddag geniet u van de natuur bij uw prettige accommodatie.

Ol Pejeta Natuurbeschermingsgebied

Ol Pejeta Natuurbeschermingsgebied is een van de meest toegankelijke reservaten van het veel grotere Laikipia dat het grensgebied vormt tussen de centrale hooglanden en de noordelijke woestijngebieden. Ol Pejeta is het grootste natuurbeschermingsgebied voor neushoorns in Oost – Afrika met meer dan 80 zwarte en ten minste 10 witte neushoorns.

Activiteiten in Ol Pejeta Natuurbeschermingsgebied – (optioneel)

Tijdens de safari gaat u op zoek naar onder andere de Afrikaanse wilde hond, netgiraffe, zwarte- en witte neushoorn en luipaard. Tevens brengt u een bezoek aan het Sweetwaters Chimpansee Reservaat waar de enige chimpanseepopulatie van Kenia leeft. De chimpansees worden beschermd en leven in een door hekken omgeven gebied. Bij het Morani Rhino informatiecentrum kunt u dichtbij de blinde, zwarte neushoorn Baraka komen en voelen waarom het zo belangrijk is dat deze immense zoogdieren beschermd worden door onder andere het Ol Pejeta natuurbeschermingsgebied.

Dagtocht Mount Kenya – (optioneel)

Vandaag staat u vroeg op voor de dagtocht op Mount Kenya. Eerst volgt een rit door het oerwoud van Mount Kenya waar franjeapen gezien kunnen worden. Eenmaal bij Old Moses Camp aangekomen gaat u met een lokale gids te voet de berg op. Onderweg geniet u (bij helder weer) van schitterende uitzichten op de besneeuwde pieken van de hoogste berg van Kenia. Anders dan op de Kilimanjaro komt u vrijwel geen andere toeristen tegen tijdens de tocht naar boven. U stijgt naar flinke hoogte dus neem voldoende tijd om foto’s te nemen van de prachtige omgeving en zodoende te acclimatiseren.

Dag 4

Op naar de wildernis van Laikipia

Na een rustig ontbijt rijdt u naar het hart van Laikipia en verlaat u al snel het asfalt. Onderweg komt u verschillende wilde dieren tegen en in het laatste dorpje stapt er een lokale gids in de auto die u verder begeleid naar een prachtige plek diep in de in de wildernis van Laikipia. Ter plekke wordt u opgewacht door een enthousiast team van Samburu die voor u een privé kampement hebben opgebouwd en u de komende dagen zullen verrassen met heerlijke maaltijden.

Laikipia

Het enorme Laikipia gebied in centraal Kenia ten westen van Mount Kenya wordt relatief weinig bezocht en staat garant voor een bijzondere safari belevenis in een uitgestrekte wildernis. Het hoog gelegen gebied biedt een combinatie van overvloedige flora en fauna, een spectaculair landschap en een bijzondere culturele diversiteit. De omgeving wordt gedomineerd door de iconische achtergrond van Mount Kenya. Na Tsavo is Laikipia het grootste gebied met wildleven in Kenia en maakt het deel uit van het nog grotere Ewaso ecosysteem van 56.000 km2.

Dag 5 & 6

Eén met de wildernis van Laikipia

Deze dagen staan volledig in het van de avonturen die u gaat beleven tijdens de wandelsafari’s in Laikipia. In de ochtend wordt er ontbijt geserveerd in de buitenlucht, vervolgens gaat u op wandelsafari. Dan keert u terug naar het kampement voor een zeer aangename lunch en een aantal uurtjes rust. In de middag maakt u nog een wandelsafari langs de rivier of kiest u voor een jeepsafari. ’s Avond geniet u van het diner en het kampvuurtje.

Wandelsafari Laikipia

In de afgelegen wildernis van Noordoost-Laikipia gaat u op wandelsafari onder begeleiding van een professioneel team van enthousiaste en bekwame Samburu die voor een ongeëvenaarde totaalbeleving zorgen. De hoofdgids weet alles van de flora en fauna en kan zeer goed wilde dieren benaderen. In de dagen van de wandelsafari worden netgiraffen, Grevy’s zebra’s, elanden, dikdiks en verschillende gazelle soorten gezien. Te voet een groep olifanten benaderen behoort vaak tot de hoogtepunten en met nog iets meer geluk worden er ook roofdieren zoals gestreepte hyena’s, wilde honden, een luipaard of leeuwen gezien.

Dag 7

Op naar het Samburu Nationaal Reservaat

In de ochtend geniet u nog één keer van het uitzicht op Mount Kenya om vervolgens koers te zetten naar het Samburu Nationaal Reservaat. Onderweg ziet u het landschap en de bevolking langzaam veranderen.

Samburu Nationaal Reservaat

Het Samburu Nationaal Reservaat vormt het overgangsgebied van de vruchtbare en groene grond van Mount Kenya naar het semi-woestijnachtige noorden van Kenia. De hoogste concentratie wilde dieren houdt zich op rondom de Ewaso Nyiro rivier die als een groene levensader door het rode landschap kronkelt. Op weg naar het Samburu Nationaal Reservaat komt u de prachtige Samburu stammen tegen die te herkennen zijn aan de felrode kleding en kleurrijke sieraden.

Jeepsafari Samburu – Middag

Tijdens de safari in het Samburu Nationaal Reservaat gaat u op zoek naar unieke diersoorten zoals de gerenoek (giraffe-gazelle), beisa oryx, Somalische struisvogel en de prachtige grévyzebra die elders in Kenia niet te vinden zijn. U speurt langs de rivier en de bergen aan de noordkant van het reservaat. Naast de unieke diersoorten gaat u uiteraard ook op zoek naar andere diersoorten zoals antiloopsoorten, leeuwen, luipaarden, jachtluipaarden en een rijk vogelleven.

Dag 8 & 9

Op zoek naar de Gerenoek, Grevyzebra, Netgiraffe en Beisa Oryx

Deze dagen staan in het teken van safari in dit fantastische nationale park! U maakt een safari in de ochtend en na de lunch en een duik in het zwembad gaat u in de middag nog een keer op safari.

Jeepsafari Samburu – Hele dag

U maakt een safari bij zonsopkomst, dit is het moment dat de roofdieren nog actief zijn voordat het te warm wordt voor de jacht. Na een pauze bij uw accommodatie onderneemt u ook in de namiddag nog safari. Een prachtige dag tussen het wild van dit bijzondere park.

Dag 10

Vlucht naar de Swahilikust

Vandaag verlaat u het schitterende Samburu middels de rit terug naar Nairobi. Vanuit Nairobi vliegt u naar de tropische kust van Kenia. Ter plaatse wacht een vertegenwoordiger van Matoke Tours u op en wordt naar uw accommodatie gebracht. De komende dagen staan in het teken van tropisch nagenieten op de hagelwitte stranden van Diani Beach.

Diani Beach

Ten zuiden van Mombasa ligt dit verbluffende 20 kilometer lange zandstrand dat al sinds de allereerste dagen van het toerisme in Kenia reizigers trekt. Desalniettemin is Diani Beach niet zo zwaar ontwikkeld als men zou vermoeden. Hoewel het inlandse stadje Ukunda door de aanwezigheid van het vliegveld verstedelijkt is, vindt men in het netwerk van wegen dat dichter bij de oceaan loopt een ontspannen sfeer, met een stroom van moderne infrastructuur, waaronder winkels, restaurants, winkelcentra en zelfs een golfbaan. De grootste trekpleister is het weergaloze strand met poederfijn zand waar veel accommodaties te vinden zijn in verschillende comfort niveaus. Na het hagelwitte strand en de wuivende palmbomen begint de prachtige tropische vegetatie en de wouden van Diani Beach. In deze bossen leven diverse aapsoorten waaronder de prachtige zwart witte franjeapen. Lokale natuurbeschermers hebben boven de wegen van Diani bruggen gebouwd waarover deze sierlijke primaten zich op een veilige manier tussen de bomen verplaatsen.

Dag 11 t/m 13

Genieten aan de Swahilikust

Deze dagen staan volledig in het teken van Diani Beach en al haar heerlijke mogelijk op het strand, in het water en in de omgeving. Via de receptie van uw accommodatie kunt u verschillende excursies in de omgeving boeken.

Excursies Diani Beach – (optioneel)

In de omgeving van Diani Beach is van alles te beleven. Zo kunt u een tocht maken met een traditionele zeilboot, waarbij u gaat snorkelen bij Wasini eiland en Kisiti onderwaterpark. Onderweg kunt u dolfijnen zien en op het Wasini eiland wordt er een overheerlijke lunch met verse zeevruchten geserveerd. Mocht u iets van de eeuwenoude Swahilicultuur willen proeven dan kunt u een begeleide wandeling maken door het oude centrum van Mombasa en gaan dineren in het Tamarind restaurant. Naast de verschillende actieve mogelijkheden kunt u er uiteraard ook voor kiezen om heerlijk bij uw accommodatie te ontspannen en nog eens weg te dromen bij de gedachten aan de safari’s in de Masai Mara.

Dag 14

Terugvlucht vanuit Mombasa

Afhankelijk van uw vlucht heeft u vandaag heel de dag nog de tijd in Diani Beach. In de loop van de middag wordt u naar het vliegveld van Mombasa gebracht voor de vlucht naar Amsterdam of Brussel.

Dag 15

Thuiskomst

In de ochtend komt u weer aan in Amsterdam of Brussel met een koffer vol prachtige herinneringen.