9+ beoordeeld op grootste safari reviewsite ter wereld
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk en duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden m.b.t. reizen in corona tijd. Meer info
 
Kenia compleet

Kenia compleet

Dag 1

Karibu Kenia!

U kunt dagelijks met een rechtstreekse KLM vlucht vanuit Amsterdam of Brussel vertrekken, zodat u in de avond aankomt op het Jomo Kenyatta Airport, waar uw gids al staat te wachten. Na een eerste kennismaking rijdt u naar de eerste accommodatie in Nairobi. Onder het genot van een welkomstdrankje bespreekt u met de gids het programma van morgen. Karibu sana Kenia!

Dag 2

Uitzicht op de Kilimanjaro in Amboseli

De rondreis gaat van start! U rijdt richting het Amboseli Nationaal Park en kunt onderweg een tussenstop maken bij een Maasai markt of bij een lokale supermarkt. Nadat u heeft ingecheckt maakt u in de middag de eerste safari in het nationale park. Aan het eind van de middag wordt u afgezet bij uw accommodatie waar u geniet van de ondergaande zon en een koud drankje.

Amboseli Nationaal Park

Dit park ligt in het zuidoosten van Kenia op de grens met Tanzania en behoort door haar ligging aan de voet van de majestueuze Kilimanjaro tot de meest iconische safarigebieden van Afrika. Het nationale park bestaat uit savannevlaktes, acaciabossen, moerasgebieden en is een relatief klein park dat deel uit maakt van een groter ecosysteem aan weerszijden van de grens tussen Kenia en Tanzania. Het park is tevens bekend om de imposante olifantenpopulatie van 600, waaronder verschillende dieren met zeer grote slagtanden.

Jeepsafari – Middag

Tijdens de safari in het Amboseli Nationaal Park geniet u van het klassieke beeld van olifanten of giraffen die de savannevlaktes oversteken met op de achtergrond de besneeuwde top van Afrika’s hoogste berg. Als in de middag de laatste wolken wegtrekken gaat u op safari en schiet u misschien ook wel het fotogenieke plaatje van olifanten met op de achtergrond de fameuze Kilimanjaro!

Dag 3

Olifanten, giraffen en leeuwen tijdens de safari

Vandaag staat heel de dag in het teken van safari in het Amboseli Nationaal Park. Tussen de safari's door keert u terug naar uw accommodatie voor de lunch en eventueel een duik in het zwembad of een moment genieten bij uw tent of kamer.

Jeepsafari – Hele dag

In de ochtend maakt u een vroege safari door het Amboseli Nationaal Park. Het wildleven ontwaakt en roofdieren kunnen nog actief zijn nu de zon nog niet hoog staat. De olifanten zijn in Amboseli eenvoudig te traceren op de open vlaktes en u gaat zeker een kijkje nemen bij het moeras waar ook veel diersoorten op af komen. In de middag als de bewolking wegtrekt vervolgt u de safari en heeft u misschien wel een helder zicht op de Kilimanjaro. Een prachtige dag met vergezichten en veel wilde dieren!

Dag 4

Reis naar Mount Kenya

In de ochtend verlaat u het park om vervolgens koers te zetten via Nairobi naar Laikipea ten westen van de hoogste berg van Kenia, Mount Kenya. Na een schitterende rit dwars door Kenia komt u aan het einde van de middag aan in Nanyuki van waaruit u de 5199 meter hoge Mount Kenya kunt zien liggen. Mount Kenya is na de Kilimanjaro de tweede hoogste berg van Afrika. In de namiddag arriveert u bij uw accommodatie dat de basis vormt voor de activiteiten in het Ol Pejeta Natuurbeschermingsgebied.

Ol Pejeta Natuurbeschermingsgebied

Ol Pejeta Natuurbeschermingsgebied is een van de meest toegankelijke reservaten van het veel grotere Laikipia dat het grensgebied vormt tussen de centrale hooglanden en de noordelijke woestijngebieden. Ol Pejeta is het grootste natuurbeschermingsgebied voor neushoorns in Oost – Afrika met meer dan 80 zwarte en ten minste 10 witte neushoorns.

Dag 5

Neushoorns in het Ol Pejeta

Na een vroeg ontbijt staat de rest van de dag in het teken van activiteiten in het Ol Pejeta Natuurbeschermingsgebied. Mocht u liever actief bezig zijn dan kunt u ook een wandeling maken aan de voet van Mount Kenya of zelfs naar een uitzichtpunt op 3990 meter hoogte klimmen. In de namiddag geniet u van de natuur bij uw accommodatie.

Activiteiten in Ol Pejeta Natuurbeschermingsgebied

Tijdens de safari gaat u op zoek naar onder andere de Afrikaanse wilde hond, netgiraffe, zwarte- en witte neushoorn en luipaard. Tevens brengt u een bezoek aan het Sweetwaters Chimpansee Reservaat waar de enige chimpanseepopulatie van Kenia leeft. De chimpansees worden beschermd en leven in een door hekken omgeven gebied. Bij het Morani Rhino informatiecentrum kunt u dichtbij de blinde, zwarte neushoorn Baraka komen en voelen waarom het zo belangrijk is dat deze immense zoogdieren beschermd worden door onder andere het Ol Pejeta natuurbeschermingsgebied.

Natuurwandeling (optioneel)

U wandelt onder begeleiding van een lokale Engels sprekende gids door het groene gebied aan de voet van Mount Kenya. U kunt een waterval bezoeken en ervaart op een prettige wijze het pure Keniaanse leven. Tijdens de toch door het regenwoud vertelt uw gids over de exotische bloemen, planten en de vogelsoorten. Tevens wordt er uitgekeken naar de sierlijke franjeapen.

Dag 6

Op naar het Samburu Nationaal Reservaat

In de ochtend geniet u nog één keer van het uitzicht op Mount Kenya om vervolgens koers te zetten naar het Samburu Nationaal Reservaat. Onderweg ziet u het landschap en de bevolking langzaam veranderen, in het Isilio zult u de kleurrijk geklede mensen van de Samburu stam treffen.

Samburu Nationaal Reservaat

Het Samburu Nationaal Reservaat vormt het overgangsgebied van de vruchtbare en groene grond van Mount Kenya naar het semi-woestijnachtige noorden van Kenia. De hoogste concentratie wilde dieren houdt zich op rondom de Ewaso Nyiro rivier die als een groene levensader door het rode landschap kronkelt. Op weg naar het Samburu Nationaal Reservaat komt u de prachtige Samburu stammen tegen die te herkennen zijn aan de felrode kleding en kleurrijke sieraden.

Jeepsafari – Middag

Tijdens de safari in het Samburu Nationaal Reservaat gaat u op zoek naar unieke diersoorten zoals de gerenoek (giraffe-gazelle), beisa oryx, Somalische struisvogel en de prachtige grévyzebra die elders in Kenia niet te vinden zijn. U speurt langs de rivier en de bergen aan de noordkant van het reservaat. Naast de unieke diersoorten gaat u uiteraard ook op zoek naar andere diersoorten zoals antiloopsoorten, leeuwen, luipaarden, jachtluipaarden en een rijk vogelleven. Als in de middag het licht zachter wordt en de zon langzaam ondergaat gaat u op safari. Ook het wildleven wordt actief in de namiddag dus het wordt spannend wat u gaat treffen!In de avond geniet u van een kampvuurtje met op de achtergrond de geluiden van de Afrikaanse wildernis.

Dag 7

Op zoek naar de gerenoek, grévyzebra en netgiraffe

Vandaag staat heel de dag in het teken van safari in dit fantastische nationale park. U deelt de dag samen met uw gids in en kunt er zo voor kiezen om met een lunchpakket heel de dag op safari te gaan of er juist voor te kiezen om uitgebreid te brunchen in uw accommodatie. Door op verschillende momenten op de dag op safari te gaan komt u een grote verscheidenheid aan wildleven tegen.

Jeepsafari – Hele dag

Tijdens de safari in het Samburu Nationaal Reservaat gaat u op zoek naar unieke diersoorten zoals de gerenoek (giraffe-gazelle), beisa oryx, Somalische struisvogel en de prachtige Grévyzebra die elders in Kenia niet te vinden zijn. U speurt langs de rivier en de bergen aan de noordkant van het reservaat. Naast de unieke diersoorten gaat u uiteraard ook op zoek naar andere diersoorten zoals antiloopsoorten, leeuwen, luipaarden, jachtluipaarden en een rijk vogelleven. Een schitterende dag in de wildernis van Samburu!

Dag 8

Reisdag over de hooglanden naar Nakuru

Na het ontbijt verlaat u middels een safari het Samburu Nationaal Reservaat om koers te zetten naar het Lake Nakuru Nationaal Park. Onderweg maakt u een aangename tussenstop bij de Grote Riftvallei uitzichtpunt en de Thomson waterval waar u zult lunchen. Vervolgens daalt u steeds verder af de Grote Riftvallei in om uit eindelijk aan te komen bij het meer van Nakuru.

Lake Nakuru Nationaal Park

Het meer van Nakuru is een van de meren in de Grote Riftvallei. Rondom het meer kenmerkt het park zich door graslanden, moerassen, rotspartijen en bossen. Misschien wel de grootste trekpleister van het park is de immense concentratie flamingo’s die de oevers van het meer een prachtige roze gloed geven.

Dag 9

Neushoorns en flamingo's in Lake Nakuru

Vandaag staat heel de dag in het teken van safari in het Lake Nakuru Nationaal Park. Na een kopje thee of koffie gaat u met uw gids op safari op het moment dat de zon op komt. In overleg met uw gids kunt u ervoor kiezen om heel de dag op safari te gaan met een lunchpakket of tussen de safari’s door terug te keren naar uw accommodatie.

Jeepsafari – Hele dag

Tijdens de safari gaat u naast de flamingo’s ook op zoek naar de zwarte en de witte neushoorn en kunt u tijdens een safari tevens luipaarden, giraffen, zebra’s, buffels en nijlpaarden tegen komen.  Tijdens de safari gaat u naast de flamingo’s ook op zoek naar de zwarte en de witte neushoorn en kunt u tijdens een safari tevens luipaarden, giraffen, zebra’s, buffels en nijlpaarden tegen komen. In de ochtend ziet u de grootste verscheidenheid aan vogelsoorten rondom het meer en misschien wel een uil in het bos. Bij de langzaam ondergaande zon gaat u tijdens de safari op zoek naar het wildleven en geniet u van de vergezichten. In de avond geniet u van een lekker diner onder de Afrikaanse sterrenhemel.

Dag 10

Op naar het Masai Mara Natuurreservaat

In ochtend pakt u de bagage bij elkaar en begint u aan de rit naar een van de meeste bekende en tevens wildrijke nationale parken van Afrika, Masai Mara Natuurreservaat.

Masai Mara Natuurreservaat

Het Masai Mara wildreservaat behoort tot de meest bekende en wildrijke nationale parken van het Afrikaanse continent. De Masai Mara wordt in tweeën gedeeld door de beroemde Mara rivier waar 2.000.000 migrerende wildebeesten en zebra’s zich op spectaculaire wijze door heen banen. Het Masai Mara wildreservaat ligt in een enorme vallei dat is ontstaan door de krachten van de Grote Riftvallei en wordt in het oosten begrensd door de Loita heuvels, in het noorden door de Ithong heuvels en in het westen het imposante Esoit-Oloolo gebergte. Het reservaat grenst in het zuiden met het Serengeti Nationaal Park in Tanzania en vormt daarmee een gigantisch ecosysteem waar de grote trek door heen trekt.

Jeepsafari – Middag

Tijdens de safari in de Masai Mara gaat u uitzonderlijk veel wilde dieren treffen en zal u tevens versteld staan van adembenemende vergezichten. Tijdens de safari op de savanne gaat u op zoek naar grote troepen leeuwen, hyena’s, giraffen, impala’s, antilopen en misschien zelfs neushoorns. Aan de oevers van de Mara rivier speurt u in het bos naar olifanten, bavianen, buffels en luipaarden. In de Mara rivier zelf ziet u de gigantische nijlkrokodillen die zo nu en dan in botsing komen met de vele nijlpaarden die zich hier eveneens ophouden. In de middag maakt u de safari bij ondergaande zon. Moe en zeker voldaan keert u meteen glimlach terug bij uw accommodatie en bekijkt u nog eens het indrukwekkende fotomateriaal dat u hebt verzameld tijdens de safari. 

Dag 11 & 12

Safari spektakel in de Masai Mara

Deze twee dagen staan volledig in het teken van al het safari spektakel dat de Masai Mara te bieden heeft. U deelt de dagen samen met uw gids in en kunt er zo voor kiezen om met een lunchpakket heel de dag op safari te gaan of er juist voor kiezen om uitgebreid te brunchen in uw accommodatie. Door op verschillende momenten op de dag op safari te gaan komt u een grotere verscheidenheid aan wildleven tegen.

Jeepsafari – Hele dag

Vandaag staat volledig in het teken van safari langs de oever van de beroemde Mara rivier, u deelt deze dag samen met uw gids in. Aangezien de wildebeesten vaak in de ochtend en in de middag door de rivier heen trekken kunt u tussen de safari’s door genieten van een welverdiende lunch bij uw accommodatie. Gedurende de safari speurt u langs de beruchte Mara rivier. De spanning stijgt op het moment dat u grote groepen wildebeesten en zebra’s ziet verzamelen langs de oever en de gigantische krokodillen positie ziet kiezen, soms duurt het nog uren eer dat de eerste dieren de oversteek aangaan. Maar als eenmaal de eerste dieren zijn gegaan volgt de rest direct en beleeft u dát wat u altijd op televisie heeft kunnen zien bij programma’s als Great Migrations en Planet Earth. Een moeilijk te evenaren en zeer bijzonder natuurfenomeen wat slechts door klein aantal safarireizigers wordt aanschouwt!

Dag 13

Reis naar Nairobi en terugvlucht

Vandaag verlaat u de schitterende Masai Mara om koers te zetten naar Nairobi. Hier kunt u nog omkleden en dineren om vervolgens te worden afgezet op het vliegveld voor de terugvlucht naar Amsterdam of Brussel.

Dag 14

Thuiskomst

In de ochtend komt u weer aan in Amsterdam of Brussel met een koffer vol prachtige herinneringen.