Uitgeroepen tot 'beste reisorganisatie' door Columbus Travel
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 

Verkenningstocht door de Zambezi regio in Namibië en Zimbabwe

Afwijken van het geijkte en op zoek gaan naar iets bijzonders; juist dat maakt onze reizen zo origineel. We onderscheiden ons door continue te zoeken naar nieuwe routes, unieke combinaties, verborgen parels en excursies buiten de gebaande paden. Zo mocht product manager Rob afgelopen mei de Zambezi regio in Namibië en Zimbabwe gaan verkennen. “Het liefst trek ik er met een Landcruiser op uit om nieuwe gebieden te verkennen, accommodaties te ontdekken en spannende excursies te ondernemen”. 

Geschreven door Rob Minken

De Victoria Watervallen

Het Zambezi regio avontuur begon bij de immense Victoria watervallen, waarbij het water in deze periode (net na de regens) in volle glorie van een 1708 meter brede klif af dondert. De Victoria watervallen vormen het hart van de Zambezi regio en zijn dan ook vaak het start- of eindpunt van meerdere van onze reizen in de regio. Vanzelfsprekend zijn de immense watervallen de voornaamste bezienswaardigheid, maar in het gebied rondom de watervallen worden nog veel meer leuke activiteiten aangeboden.

Rob ging op onderzoek en beleefde onder andere de volgende avonturen:

Helikoptervlucht boven de Victoria Falls

Zeker in periode april, mei en juni krijgt u pas echt een van de daadwerkelijke hoeveelheid water en gigantische lengte wanneer u de watervallen vanuit de lucht aanschouwd. Een spectaculair uitzicht op één van de grootste watervallen ter wereld!

Kanotocht op de Zambezi rivier

Een kanotocht op de bovenloop van de Zambezi rivier is een ontspannen manier om Zambezi Nationaal Park te ontdekken. Alleen het geluid van de peddel door het water, fluitende vogels op de achtergrond en soms wildleven aan de oever maken het een schitterende tocht.

Mountainbiketocht Victoria Falls

Onder begeleiding van een professionele gids, rijdt u in een ontspannen versnelling door het stadje Victoria Falls en via de buitenwijken richting de machtige Zambezi rivier. Onderweg stopt u bij verschillende uitzichtpunten aan de Zambezi om te genieten van het uitzicht met in de verte de nevel van de waterval.

Lunch Lookout Café

Na de activiteiten is het heerlijk neerdalen in het Lookout Café met uitzicht op de immense kloof waar de machtige Zambezi rivier zich een weg doorheen baant. Een ideale plek om te genieten van de lunch tussen de activiteiten door of voor een drankje bij ondergaande zon.

De studiereis door de Zambezi regio vervolgt...

Na het bezoek aan de Victoria watervallen was het tijd om verder de Zambezi regio (Caprivi) in te rijden. De Zambezi regio in Namibië is totaal anders dan de rest van het droge Namibië en heeft sterke overeenkomsten met het waterrijke noorden van Botswana. Gevoed door de Kavango-, Zambezi- en Kwando-rivier is de Zambezi Regio het meest vruchtbare gebied van Namibië. In de Zambezi regio is Rob op ontdekkingstocht gegaan in de volgende nationale parken.

Chobe Nationaal Park

vanuit Namibië

Over het algemeen wordt het Chobe Nationaal Park vanuit Botswana bezocht. Wie tijdens een self-drive reis de Zambezi regio doorreist kan de bootsafari’s op de machtige Chobe rivier ook vanuit Namibië ondernemen. Het grote voordeel hiervan is dat dit gebeurt op een rustig gedeelte van de Chobe rivier zonder andere boten. Daarnaast zijn ook de prijzen van de accommodaties in Namibië lager dan die in Botswana.

Chobe Nationaal Park staat  bekend om de grote aantallen olifanten die tussen de Botswaanse, Zimbabwaanse en Namibische grens migreren. Aan de oever doen de olifanten zich te goed aan het verse gras. En, met wat meer geluk, ziet u deze giganten oversteken met slechts de slurf nog zichtbaar boven het water!

“De boottochten die vanuit het westen van Chobe de rivier op gaan, behoren tot de meest wildrijke bootsafari’s die ik heb mogen beleven. Aan de oever staan tientallen olifanten, buffels en zebra’s zich te goed doen aan het water van de rivier. Een fantastisch schouwspel”!

Bwabwata Nationaal Park

Het overgrote deel van de Zambezi Regio bestaat uit Bwabwata Nationaal Park. Dit park is onderverdeeld tussen de conserveringsgebieden van Mahango, Buffalo en Kwando. Net als in de rest van de Zambezi regio domineren hier de grote rivieren en zijn er dan ook veel verschillende bootsafari’s mogelijk. . In de Kwando Core Area ligt slechts één accommodatie binnen de parkgrenzen, de schitterende Nambwa Tented Lodge. Vanuit deze accommodatie worden jeepsafari’s op de grens met Botswana aangeboden.

In het weinig bezochte gebied leven leeuwen, luipaarden, jachtluipaarden en zijn zo nu en dan ook wilde honden te zien. Naast alle roofdieren kunt u tijdens een jeepsafari ook de prachtige grote koedoe, sabelantiloop en Roan antiloop tegenkomen. Rob ging op safari en spotte onder andere een luipaard.

“Diep in de Kwando Core Area kan het net na het regenseizoen wat uitdagender zijn om het wildleven te spotten. Des te groter was het enthousiasme toen we een prachtig jong luipaard troffen dat op zoek ging naar een prooi in de wildernis van Bwabwata Nationaal Park”. 

Nkasa Rupara Nationaal Park

In de verre zuidoosthoek van de Zambezi Regio ligt Nkasa Rupara Nationaal Park. De grenzende Kwando rivier verandert hier van koers in de ‘nieuwe’ Linyanti rivier. Nkasa Rupara bestaat overwegend uit moerasland met een netwerk aan kanalen en twee grote eilanden; Nkasa en Lupala. Ook dit schitterende park wordt maar weinig bezocht getuige het geringe aanbod in accommodaties. Rob beleefde prachtige ochtend waarbij hij een jeepsafari combineerde met bootsafari op de grens met Botswana op de Linyanti rivier.

“Op het puntje van de boot zat ik toen een gigantische olifant op een paar meter afstand de rivier overstak. Even stond de tijd stil en ging ik op in dit schitterende moment. Het was met name de setting en het ontbreken van andere reizigers in dit afgelegen gebied dat een onuitwisbare indruk maakte!”

Onze reisspecialisten zijn er klaar voor!

Met deze nieuwe tips, activiteiten en nog meer kennis over de Zambezi regio staan onze Namibië reisspecialisten voor u klaar! Er zijn verschillende voorbeeldreizen waar u inspiratie uit kan halen, zoals het self-drive avontuur Namibië, Botswana en Zimbabwe. Heeft u direct vragen over de regio of interesse in een reis, neem dan direct contact met ons op via de onderstaande knop!

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireren wij u graag met onze ervaringen en tips!