Uitgeroepen tot 'beste reisorganisatie' door Columbus Travel
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Tanzania & Zanzibar bush & beach

Tanzania & Zanzibar bush & beach

Dag 1

Karibu Tanzania

U vertrekt met een rechtstreekse KLM vlucht vanuit Amsterdam of Brussel en komt in de avond aan op het Kilimanjaro Airport, waar uw chauffeur al staat te wachten. Na een eerste kennismaking rijdt u naar de eerste accommodatie in de weelderige omgeving van Arusha. Onder het genot van een welkomstdrankje bespreekt u met de chauffeur het programma van morgen. Karibu sana Tanzania!

Dag 2

Olifanten en baobabs in Tarangire Nationaal Park

U ontmoet deze ochtend uw privé chauffeur/gids. Na de eerste kennismaking gaat de rondreis nu echt van start! U rijdt naar het Tarangire Nationaal Park. Vanuit uw lodge krijgt u een lunchpakket mee zodat u de tijd in het eerste wildpark van deze reis optimaal kunt benutten.

Tarangire Nationaal Park

Het Tarangire Nationaal Park kenmerkt zich vooral door prachtige uitzichten over valleien vol baobabbomen en een wonderbaarlijke hoeveelheid olifanten. De naam van het park is afgeleid van de Tarangire rivier die als een levensader door het gebied stroomt. Naast de rivier trekt ook het water van het Silale moeras veel wilde dieren.

Jeepsafari Tarangire – Middag

Tijdens de safari in het Tarangire Nationaal Park gaat u op zoek naar de vele olifanten die in het park leven. Rondom de Tarangire rivier treft u veel wild en tropische vogelsoorten. Naast de olifanten maakt u ook kans op de verschillende roofdieren en wie weet zelfs een Afrikaanse rotspython. Als in de middag de zon zakt gaat u op safari en wordt het spannend wat voor moois u allemaal gaat zien. In de avond geniet u van een kampvuurtje met op de achtergrond de geluiden van de Afrikaanse wildernis.

Dag 3

Op naar het wereldberoemde Serengeti Nationaal Park

Een spannende safari dag staat op het programma. Vandaag vertrekt u namelijk naar het bekendste natuurpark van de wereld: Serengeti Nationaal Park! Onderweg maakt u een fotostop bij de Ngorongoro krater en vervolgens begint de safari op weg naar uw kamp.

Wandelsafari Tarangire – (optioneel)

Onder begeleiding van een professionele ranger gaat u te voet op safari in het zuiden van Tarangire. U ziet een breed scala aan vogelsoorten bij het Silale swamp en ziet olifanten, zebra’s, buffels, giraffen en diverse antiloopsoorten. Nog meer dan vanuit de jeep bent u één met de Afrikaanse wildernis. De geluiden, de geuren en het lopen op de wildpaden maakt het tot een spannende en indrukwekkende ervaring.

Serengeti Nationaal Park

Het Serengeti Nationaal Park behoort bekendste wildparken van de wereld. De Serengeti herbergt de meest uitgebreide populatie wilde dieren op aarde en omvat tevens het meest complexe en onaangeroerde ecosysteem. Serengeti betekent “eindeloze vlakte” in de taal van de Maasai en dat is wat de Serengeti volledig waarmaakt. Op deze vlaktes trekken jaarlijks twee miljoen gnoes, zebra’s en gazellen rond tussen de Serengeti en de Masai Mara in Kenia, op zoek naar verse graslanden.

Jeepsafari Serengeti – Middag

Tijdens de safari geniet u van de prachtige uitgestrekte landschappen en al het wild wat hier te bewonderen valt. De Seronera Vallei staat bekend om haar grote aantallen katachtigen. De gids zal dan ook zijn uiterste best doen de leeuwen, cheeta's en luipaarden voor u te spotten! Buiten de katachtigen gaat de aandacht natuurlijk ook uit naar al het andere wild. In de middag maakt u een safari op het moment dat het wildleven weer actiever wordt na een aantal uren uitrusten in de schaduw. In de avond geniet u van een kampvuurtje met op de achtergrond de geluiden van de Afrikaanse wildernis.

matoke tanzania

Dag 4

Gehele dag safari in het Serengeti Nationaal Park

Deze dag staat geheel in het teken van de schitterende Serengeti. U kunt er voor kiezen om heel de dag op safari te gaan en uw lunchpakket op een picknick plek te nuttigen. Ook kunt u vroeg in de ochtend op safari gaan en terug keren naar uw accommodatie voor een uitgebreide brunch. In dit geval gaat u in de middag nog een keer op safari. U overlegt dit ter plekke met uw gids.

Jeepsafari Serengeti – Hele dag

De Serengeti is een enorm gebied dat net zo groot is als België. U gaat hier de gehele dag op safari en geniet van de prachtige uitgestrekte landschappen en al het wild wat hier te bewonderen valt. De Seronera Vallei staat bekend om haar grote aantallen katachtige. De gids zal dan ook zijn uiterste best doen de leeuwen, jachtluipaarden en luipaarden voor u te spotten! Buiten de katachtige gaat de aandacht natuurlijk ook uit naar al het andere wild. Moe maar voldaan keert u eind van de middag terug bij uw accommodatie voor de welverdiende sundowner na een dag vol sensatie in de Serengeti.

Dag 5

Nog een safari in de Serengeti en reis naar Karatu

Een laatste volle ochtend struint u de savannes van de Serengeti af voor de laatste ontmoetingen met de wilde dieren. Rondom het middaguur rijdt u middels een safari de Serengeti uit naar uw accommodatie bij de Ngorongoro krater of Karatu. Deze namiddag geniet u van uw accommodatie en een moment rust. 

Overnacht u in het Ngorongoro Tortilis Camp of het Sanctuary Ngorongoro Crater Camp dan kunt u vanmiddag een schitterende wandeling door de omgeving van de Ngorongoro krater maken!

Jeepsafari Serengeti – Ochtend

Vroeg op voor een dag vol safari spektakel. Vroeg in de ochtend zijn de vele roofdieren nog actief na een nacht jagen. Het wordt spannend wat u allemaal gaat tegenkomen!

Wandeling kraterrand Ngorongoro – (optioneel)

In de middag wandelt u onder begeleiding van een gids door het eeuwenoude oerwoud op de kraterrand van de Ngorongoro krater. U geniet van het mystieke oerwoud met Spaans mos in de takken, dat hier groeit door de nevel die vaak rondom de kraterrand hangt. Zo nu en dan ziet u de immense krater door de bomen heen. Deze wandeling neemt ongeveer een uur in beslag. Een prettige activiteit tussen de safari's in de Serengeti en de Ngorongoro krater door.

Dag 6

Safari in de gigantische Ngorongoro krater en reis naar Arusha

Vandaag staat volledig in het teken van safari in de wereldberoemde Ngorongoro krater. Na de safari en het verlaten van de krater rijdt u naar terug naar Arusha voor een lekker diner in uw accommodatie.

Ngorongoro krater

De Ngorongoro krater is het dichtstbevolkte wildgebied ter wereld. In de krater leven naar schatting 25.000 grotere zoogdieren! De krater heeft een doorsnee van 17-21 kilometer en de kraterbodem heeft een oppervlakte van circa 260 km2. De rand van de krater ligt ongeveer 600 meter boven de kraterbodem en in het midden van de krater ligt een soda meer.

Jeepsafari Ngorongoro Krater – Ochtend

In de ochtend daalt u de krater in voor een safari over de kraterbodem, waarbij u geniet van de uitzichten en al het wild dat hier leeft. Tevens heeft u hier de beste kans op het spotten van een neushoorn. Tegen het middaguur geniet u van de lunch op de picknick plaats om vervolgens de krater weer te verlaten.

Dag 7

Vlucht naar het tropische Zanzibar

’s Ochtends geniet u van een lekker ontbijt in de prachtige tuin van uw lodge. Vervolgens wordt u naar de luchthaven gebracht waar u afscheid neemt van de gids alvorens uw vlucht naar Zanzibar vertrekt. Ter plaatse wacht een vertegenwoordiger van Matoke Tours u op en wordt naar uw accommodatie gebracht. De komende dagen staan in het teken van tropisch nagenieten op de hagelwitte stranden van Zanzibar!

zanzibar

Dag 8 t/m 10

Tropisch nagenieten op Zanzibar

Deze dagen staan in het teken van tropisch nagenieten op het tropische Zanzibar. Mocht u nog iets willen ondernemen dan kunt u bij uw accommodatie van allerlei leuke excursies boeken.

Excursies Zanzibar – (optioneel)

Op Zanzibar zijn tal van leuke excursies mogelijk. Trek er op uit naar Jozani Forest, het historische Stone Town en/of ga snorkelen bij de Mnemba Atol. Ook is het leuk om met mountainbikes de stranden af te struinen en je te verbazen over de kleurrijke Zanzibari die ook onderweg zijn. Vergeet niet een kijkje te nemen bij het mooiste restaurant; The Rock. En geniet sowieso van de uitstekende Swahili keuken en verse zeevruchten welke overal te verkrijgen zijn. Alle excursie mogelijkheden bespreekt u eenvoudig bij de receptie van uw verblijf. U bent zo zelf baas over uw eigen tijd in Zanzibar.

Dag 11

Nog een volle dag Zanzibar en terugvlucht

Nog een volle dag genieten bij de voorkeursaccommodatie. Pas rond het vallen van de avond wordt u naar de luchthaven van Zanzibar gebracht.

Dag 12

Thuiskomst

In de ochtend komt u weer aan in Amsterdam of Brussel met een koffer vol prachtige herinneringen.