9+ beoordeeld op grootste safari reviewsite ter wereld
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk en duurzaam
 
Tanzania Grote trek – rivieroversteek

Tanzania Grote trek – rivieroversteek

Dag 1

Karibu Tanzania

U vertrekt met een rechtstreekse KLM vlucht vanuit Amsterdam of Brussel en komt in de avond aan op Kilimanjaro Airport, waar uw gids al staat te wachten. Na een eerste kennismaking rijdt u in zo’n 45 minuten naar de eerste accommodatie in de weelderige omgeving van Arusha. Onder het genot van een welkomstdrankje bespreekt u met de gids het programma van morgen. Karibu sana Tanzania!

Dag 2

Op naar het wereldberoemde Serengeti Nationaal Park

Een spannende safari dag staat op het programma. Vandaag vertrekt u namelijk naar het bekendste natuurpark van de wereld; Serengeti Nationaal Park! Onderweg maakt u een fotostop bij de Ngorongoro krater en vervolgens begint de safari op weg naar uw accommodatie in het park.

Serengeti Nationaal Park

Het Serengeti Nationaal Park behoort bekendste wildparken van de wereld. De Serengeti herbergt de meest uitgebreide populatie wilde dieren op aarde en omvat tevens het meest complexe en onaangeroerde ecosysteem. Serengeti betekent “eindeloze vlakte” in de taal van de Maasai en dat is wat de Serengeti volledig waarmaakt. Op deze vlaktes trekken jaarlijks twee miljoen gnoes, zebra’s en gazellen rond tussen de Serengeti en de Masai Mara in Kenia, op zoek naar verse graslanden.

Jeepsafari – Middag

Tijdens de safari geniet u van de prachtige uitgestrekte landschappen en al het wild wat hier te bewonderen valt. De Seronera Vallei staat bekend om haar grote aantallen katachtige. De gids zal dan ook zijn uiterste best doen de leeuwen, cheeta’s en luipaarden voor u te spotten! Buiten de katachtige gaat de aandacht natuurlijk ook uit naar al het andere wild. In de middag maakt u een safari op het moment dat het wildleven weer actiever wordt na een aantal uren uitrusten in de schaduw. In de avond geniet u van een kampvuurtje met op de achtergrond de geluiden van de Afrikaanse wildernis.

Dag 3

Gehele dag safari in het Serengeti Nationaal Park

Vroeg op voor een dag vol safari spektakel. U kunt met een lunchpakket heel de dag op safari gaan maar het is uiteraard ook mogelijk om vroeg op safari te gaan en terug te keren naar uw accommodatie voor een uitgebreide brunch. In dit geval gaat u in de namiddag wederom op safari en beleeft u op deze manier de mooiste momenten in de wildernis en geniet u tevens van uw accommodatie.

Jeepsafari – Ochtend

Vroeg op voor een dag vol safari spektakel. Vroeg in de ochtend zijn de vele roofdieren nog actief na een nacht jagen. Het wordt spannend wat u allemaal gaat tegenkomen!

Jeepsafari – Middag

In de middag maakt u een safari op het moment dat het wildleven weer actiever wordt na een aantal uren uitrusten in de schaduw. In de avond geniet u van een kampvuurtje met op de achtergrond de geluiden van de Afrikaanse wildernis.

Ballonsafari – Een unieke belevenis! (optioneel)

Vandaag staat u al om 04:30 uur op voor de luchtballon safari. U ziet de zon opkomen terwijl u geruisloos boven de uitgestrekte wildernis vliegt, een adembenemend gezicht. De natuur ontwaakt en na een ballonvaart van een uur landt u op een mooie plek waar een champagneontbijt voor u klaar staat. De ballonsafari is altijd met andere reizigers. De prijs van deze excursie bedraagt $ 500,- per persoon, deze prijs wordt op het moment van boeking omgerekend tegen de dagkoers.

Dag 4

Op zoek naar de 2.000.000 migrerende hoefdieren

Vandaag verlaat u het centrale gedeelte van de Serengeti en zet u koers naar Noord-Serengeti waar de Serengeti grenst aan het Masai Mara natuurreservaat in Kenia.

Jeepsafari – Ochtend

In de ochtend is er nog tijd voor een safari langs de oever van de Mara rivier en bent u misschien getuige van een oversteek. Uiteraard is er ook oog voor al het andere wild en het glooiende landschap van Noord – Serengeti.

Dag 5 en 6

Safari bij de beruchte Mara rivier

Deze dagen staan volledig in het teken van safari langs de oever van de beroemde Mara rivier, u deelt deze dagen samen met uw gids in. Aangezien de wildebeesten vaak in de ochtend en in de middag door de rivier heen trekken kunt u tussen de safari’s door genieten van een welverdiende lunch bij uw accommodatie.

Jeepsafari – Hele dag

Gedurende de safari speurt u langs de beruchte Mara rivier. De spanning stijgt op het moment dat u grote groepen wildebeesten en zebra’s ziet verzamelen langs de oever en de gigantische krokodillen positie ziet kiezen, soms duurt het nog uren eer dat de eerste dieren de oversteek aangaan. Maar als eenmaal de eerste dieren zijn gegaan volgt de rest direct en beleeft u dát wat u altijd op televisie heeft kunnen zien bij programma’s als Great Migrations en Planet Earth. Een moeilijk te evenaren en zeer bijzonder natuurfenomeen wat slechts door klein aantal safarireizigers wordt aanschouwt!

Dag 7

Laatste safari bij de Mara rivier

Na de safari in de ochtend reist u middels een safari terug naar Centraal-Serengeti. Onderweg is er tijd om te stoppen indien er nog wild wordt gezien. Uiteindelijk komt u met een voldaan gevoel bij uw accommodatie in de Seronera Vallei en geniet u van het kampvuur en later het diner.

Dag 8

Genieten van uw accommodatie en reis naar Karatu

In de ochtend neemt u de tijd om te genieten van een uitgebreid ontbijt of gaat u wederom vroeg op safari. Vervolgens rijdt u middels een safari naar de Ngorongoro krater, waar u geniet van het uitzicht op deze immense caldera (ingestorte vulkaankegel) en vervolgens door rijdt naar Karatu. Hier komt u in de loop van de middag aan, het is dan tijd om te genieten van het heerlijke klimaat in de hooglanden en het comfort van uw verblijfsplaats.

Dag 9

Ochtend genieten en terugvlucht in de avond

Vandaag kunt u in de ochtend heerlijk nagenieten in de tuin van uw lodge. Aan het einde van de ochtend pakt u de spullen en rijdt u in een viertal uurtjes naar Arusha waar u eventueel nog iets kunt eten (exclusief) alvorens u wordt afgezet op het Kilimanjaro airport voor de terugvlucht naar Amsterdam.

Tropisch nagenieten op Zanzibar, Pemba of Mafia? 
Mocht u de reis graag verlengen naar een tropisch eiland in de Indische Oceaan? Bekijk de interactieve Zanzibar accommodatielijst en doe inspiratie op! Wilt u de reis liever op een ander Swahili eiland afsluiten bekijk dan eens de Pemba Island en Mafia Island pagina’s. Bespreek uw voorkeur met Matoke Tours zodat wij de juiste meerprijs kunnen communiceren.

Dag 10

Thuiskomst

In de ochtend komt u weer aan in Amsterdam of Brussel met een koffer vol prachtige herinneringen.