9+ beoordeeld op grootste safari reviewsite ter wereld
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk en duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden m.b.t. reizen in corona tijd. Meer info
 

Hoe is het om te reizen door Kenia in Corona tijd?

In de winter van 2020 reisden Sophie en Frederique met Matoke Tours door Kenia. Hoe is het om te reizen in Kenia tijd? Welke maatregelen zijn er genomen en is het veilig? En…hoe is het om vrijwel alleen op safari te zijn? Matoke Tours ontving onderstaand bericht uit Kenia.

“Reizen tijdens corona is anders, maar daarom zeker niet minder. Al bij aankomst merk je dat ze in Kenia er alles aandoen om het zo veilig mogelijk te maken.
Bij aankomst op de airport wordt de QR-code van je gezondheidsverklaring gescand en je temperatuur gemeten. Ontsmetten van de handen bij paspoortcontrole. Iedereen draagt mondmaskers. Zelfs in de kleinere dorpen langs de weg, overal mondmaskers. Bij elke aankomst van hotel of lodge, temperatuurmeting, handen ontsmetten. Dat gebeurt ook na iedere safari en dat geldt ook voor de staff. Vrees voor besmetting hebben we hier alleszins niet.
Klik om cookies te accepteren en deze inhoud te tonen

Alleen op safari

En dan komt het grote voordeel: overal ben je zo goed als alleen en dat merk je aan de dieren!! Als er maar één jeep naar ze kijkt, stoort hen dat niet. Ze doen gewoon hun ding waardoor je als ‘gast’ gewoon kan genieten. We hebben werkelijk alles gezien wat maar kan. Meer dan 50 leeuwen, cheeta’s met cubs, luipaarden (drie verschillende luipaarden in masai mara en één met kleintjes in samburu), heel veel olifanten, zelfs naast de tent.

Alle accommodaties waren goed maar elephant bedroom was fantastisch. Onze gids Peter is echt een aanrader. Hij spot alles.
Nu reizen in Kenia, wij vinden het een aanrader!
Groetjes uit Kenia,
Sophie en Frederique
Luipaard