9+ beoordeeld op grootste safari reviewsite ter wereld
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk en duurzaam
 
Madagascar walvissen, lemuren en zeeschildpadden

Madagascar walvissen, lemuren en zeeschildpadden

Dag 1

Vertrek uit Nederland / België

Vandaag vertrekt de intercontinentale vlucht met Ethiopian Airlines vanuit Brussel met overstap in Addis Abeba naar Antananarivo.

  Dag 2

  Welkom op het 'rode eiland' Madagascar

  U komt aan op het internationale vliegveld van Antananarivo, Ivato. Na de douane en het ophalen van de bagage wordt u bij de uitgang welkom geheten door een transfer chauffeur die u naar uw eerste hotel in de buurt van het vliegveld brengt. Hier geniet u nog van een drankje en eventueel een goed diner, maar zeker van een welverdiende nachtrust!

  Dag 3

  Het pirateneiland Ile Sainte Marie

  U vliegt naar het pirateneiland Ile Sainte Marie. Het eiland wordt lokaal Nosy Boraha genoemd en is een heerlijk startpunt van een avontuurlijke rondreis.

  Dag 4

  Bultugwalvissen spotten

  Afhankelijk van de weersomstandigheden maakt u vandaag of morgen een walvistrekking en gaat u op zoek naar deze gigantische reuzen van de oceaan.

  Walvistocht

  In het walvisseizoen van juli tot september organiseren vrijwel alle hotels een walvistracking op open zee. Een boot en schipper varen u voorbij het rif en samen gaat u op zoek naar de signalen, zoals opspuitend water, om zo bij de walvissen te komen en ze van dichtbij te aanschouwen.

  Dag 5

  Vrije dag aan het strand

  Vandaag heeft u een vrije dag aan het strand of aan het zwembad. Wilt u toch graag iets ondernemen dan is een aanrader om een tuk tuk naar het nabijgelegen eiland Iles aux Nattes te gaan voor een mooie wandeling en een lunch in een van de resorts op het buureiland.

  Dag 6

  Boottocht naar het vasteland

  U verlaat het eiland vroeg per boot naar het vasteland. U komt na een pittige boottocht aan op het vasteland in het plaatsje Mahambo. U verblijft hier een nacht in een mooie lodge aan het strand.

  Dag 7

  Canal des Pangalanes

  Een transfer komt u halen in Mahambo en met een lunchpakket rijdt u in een aantal uur naar de havenstad Tamatave. Hier stapt u op de boot en reist u in een aantal uren over het kanaal van Panganales naar Palmarium.

  Pangalanes kanaal

  Het ‘Canal des Pangalanes’ is één van de langste kanalen ter wereld met een totale lengte van 655 kilometer. Vele meren, lagunes, en rivieren zijn in de koloniale tijd door hand gegraven geulen aan elkaar verbonden voor het transport van goederen. Op sommige stukken liggen ze slechts 100 meter verwijderd van de Indische Oceaan. Tegenwoordig groeien er veel waterlelies en hyacinten wat zorgt voor tyische flora en fauna. De lokale bevolking gebruikt het kanaal voor de visserij of om zich in te wassen. Toeristen varen over het kanaal om te genieten van de rust en dit unieke ecosysteem.

  Dag 8

  Het Palmarium reservaat

  'The place of dreams' wordt Palmarium genoemd. Een schiereiland tussen zoet en zout water met een zeer grote diversiteit aan planten en dieren.

  Het Palmarium Reservaat – Ankanin’ny Nofy

  Het Palmarium reservaat is gelegen bij de lodge op een schiereiland en is een prachtig natuurgebied. Hier maakt u een wandeling (met of zonder gids) en gaat u op zoek naar de dansende Sifaka’s, Indri Indri’s, de zwarte lemuur en nog veel meer lemuursoorten. Ook vindt u er een aantal vleesetende planten. Hier kunt u de lemuren erg goed fotograferen en komt u soorten tegen die in andere parken soms erg moeilijk te vinden zijn.

  Dag 9

  Het regenwoud van Andasibe N.P.

  Vandaag heeft u een reisdag voor de boeg. U vaart naar het plaatsje Manambato waar uw chauffeur te wachten staat en u meeneemt naar het regenwoud van Andasibe. 

  Andasibe-Mantadia Nationaal Park

  Het 155km2 grote park ligt ten oosten van de hoofdstad Antananarivo. Het is één van de bekendste en meest bezochte regenwouden van Madagascar waar gemiddeld 240 dagen per jaar regen valt. Er leven 14 verschillende lemuursoorten waarvan de bekendste verreweg de Indri Indri is. De Indri Indri is de grootste halfaap ter wereld en komt alleen voor in het oosten van Madagascar en is van ver te horen door de harde roep die ze produceren. Naast de vele lemuren leven er ontzettend veel andere endemische dieren, zoals vele soorten kameleons, kikkers en bladstaartgekko’s. In Andasibe vindt u ook vele bijzondere vogels, zoals de nachtzwaluw.

  Dag 10

  Oog in oog met Babakoto, de grootse lemuur nog in leven

  Deze dag staat compleet in het teken van Andasibe Nationaal Park, met als hoofddoel het zien en horen van grootste lemuursoort, de Indri Indri. Samen met uw gids gaat u op pad, dwars door het dichte regenwoud!

  Wandeling Andasibe Nationaal Park

  Samen met een lokale gids, die alles over het park en de omgeving weet, wandelt u een aantal uren door het deel van Andasibe NP dat Analamazotra heet. Met als belangrijkste doel het spotten van Indri Indri en de Diadeem Sifaka. Samen met uw gids bespreekt u uw interesses zodat hij op zoek kan gaan naar datgene wat u wilt zien. U gaat verstelt staan van de diversiteit aan flora en fauna in dit gebied.

  Avondwandeling Andasibe

  De avondwandeling is er op gericht de nacht actieve dieren te spotten. Zo gaat u vrijwel zeker de kleinste lemuursoort zien, de muismaki, maar ook kikkers en kameleons staan op het programma. U wandelt circa één á twee uur langs de lokale weg, vanwaar de nachtactieve dieren goed gespot kunnen worden.

  Dag 11

  Terug naar de hoofdstad

  Vandaag rijdt u terug naar de hoofdstad waar u overnacht in de buurt van het vliegveld. Onderweg bezoekt u nog de bioloog Peyrieras waar u een grote diversiteit aan kameleons en gekko’s kunt zien en fotograferen.

  Dag 12

  Vlucht naar het tropische Nosy Sakatia

  U wordt door een transferchauffeur naar het vliegveld gebracht voor uw vlucht naar Nosy Be. Hier aangekomen haalt een transfer chauffeur u op en brengt u naar het haventje voor een korte bootoversteek naar het paradijs Nosy Sakatia

  Nosy Sakatia

  Aan de westkant van Nosy Be ligt het eiland Nosy Sakatia. Dit is absoluut het meest authentieke eiland in de Archipel. Een prachtig uitgestrekt strand met rustig water en zeeschildpadden, maakt dit eiland een ideale spot voor gezinnen met kinderen. Je kunt hier heerlijk zwemmen in het heldere water, snorkelen, kanoën, duiken en er zijn een paar mooie lodges. Nosy Sakatia is een bestemming voor iemand die weg van de toeristen wil zijn en wil genieten van een heerlijk strand en water activiteiten.

  Dag 13, 14 en 15

  Snorkelen met zeeschildpadden

  Deze dagen heeft u de tijd om heerlijk te genieten van het strand, de zee, de verse zeevruchten en zee activiteiten die mogelijk zijn op Nosy Be.
  We hebben een snorkeltrip naar Nosy Tanikely voor u geboekt, want deze is niet te missen tijdens een verblijf hier. Het hotel heeft kayaks en als u om de hoek zwemt kunt u de zeeschildpadden al zien.

  Snorkelen Nosy Tanikely

  Rondom het eiland Tanikely, dat de vorm heeft van een schildpad, ligt het marine park Tanikely. Voor duikers en voor snorkelaars is dit een van de hotspots. Hier vindt u nog prachtig koraal en komt u zeeschildpadden tegen tijdens het snorkelen. Een snorkel excursie bestaat uit de bootvaart naar het eiland, een aantal uur snorkelen en een heerlijke uitgebreide lunch op het strand. Kortom, een heerlijk dagje uit!

  Dag 16

  Vlucht naar huis

  Als u met Ethiopian Airlines vliegt, vertrekt u vandaag van Nosy Be direct terug naar Brussel (Via Addis Abeba). Het is ook mogelijk dat u een andere vlucht heeft geboekt zodat u eerst nog een binnenlandse vlucht heeft naar Antananarivo en vervolgens uw verbinding heeft van het vliegveld daar. (Let wel, uw reis wordt dan minimaal een dag langer!)  
   

   Dag 17

   Thuiskomst

   We hopen dat u een geweldige reis heeft gehad en thuiskomt met een koffer vol mooie herinneringen!