9+ beoordeeld op grootste safari reviewsite ter wereld
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk en duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Wild Kenia & Zanzibar

Wild Kenia & Zanzibar

Dag 1

Karibu Kenia!

U kunt dagelijks met een rechtstreekse KLM vlucht vanuit Amsterdam of Brussel vertrekken, zodat u in de avond aankomt op het Jomo Kenyatta Airport, waar uw gids al staat te wachten. Na een eerste kennismaking rijdt u naar de eerste accommodatie in Nairobi. Onder het genot van een welkomstdrankje bespreekt u met de gids het programma van morgen. Karibu sana Kenia! 

Dag 2

Via Mount Kenya naar het Samburu Nationaal Reservaat

In de ochtend geniet u van het ontbijt en de eerste tropische vogelsoorten in de tuin van uw accommodatie. Vervolgens reist u naar het Laikipea Plateau ten westen van de hoogste berg van Kenia, Mount Kenya. Hier stopt u bij het sfeervolle The Trout Tree Restaurant aan de Burguret rivier of in Nanyuki bij Le Rustique restaurant. Na de lunch zet u koers naar het Samburu Nationaal Reservaat.

Samburu Nationaal Reservaat

Het Samburu Nationaal Reservaat vormt het overgangsgebied van de vruchtbare en groene grond van Mount Kenya naar het semi-woestijnachtige noorden van Kenia. De hoogste concentratie wilde dieren houdt zich op rondom de Ewaso Nyiro rivier die als een groene levensader door het rode landschap kronkelt. Op weg naar het Samburu Nationaal Reservaat komt u de prachtige Samburu stammen tegen die te herkennen zijn aan de felrode kleding en kleurrijke sieraden.

Jeepsafari Samburu – Middag

Tijdens de safari in het Samburu Nationaal Reservaat gaat u op zoek naar unieke diersoorten zoals de gerenoek (giraffe-gazelle), beisa oryx, Somalische struisvogel en de prachtige grévyzebra die elders in Kenia niet te vinden zijn. U speurt langs de rivier en de bergen aan de noordkant van het reservaat. Naast de unieke diersoorten gaat u uiteraard ook op zoek naar andere diersoorten zoals antiloopsoorten, leeuwen, luipaarden, jachtluipaarden en een rijk vogelleven. Als in de middag het licht zachter wordt en de zon langzaam ondergaat gaat u op safari. Ook het wildleven wordt actief in de namiddag dus het wordt spannend wat u gaat treffen!In de avond geniet u van een kampvuurtje met op de achtergrond de geluiden van de Afrikaanse wildernis.

Dag 3

Op zoek naar de gerenoek, grevyzebra, netgiraffe en beisa oryx

Vandaag staat heel de dag in het teken van safari in dit fantastische nationale park. U deelt de dag samen met uw gids in en kunt er zo voor kiezen om met een lunchpakket heel de dag op safari te gaan of er juist voor te kiezen om uitgebreid te brunchen in uw accommodatie. Door op verschillende momenten op de dag op safari te gaan komt u een grote verscheidenheid aan wildleven tegen.

Jeepsafari Samburu – Hele dag

Tijdens de safari in het Samburu Nationaal Reservaat gaat u op zoek naar unieke diersoorten zoals de gerenoek (giraffe-gazelle), beisa oryx, Somalische struisvogel en de prachtige Grévyzebra die elders in Kenia niet te vinden zijn. U speurt langs de rivier en de bergen aan de noordkant van het reservaat. Naast de unieke diersoorten gaat u uiteraard ook op zoek naar andere diersoorten zoals antiloopsoorten, leeuwen, luipaarden, jachtluipaarden en een rijk vogelleven. Een schitterende dag in de wildernis van Samburu!

Dag 4

Reisdag langs de Thomson waterval en de Grote Riftvallei

Na het ontbijt verlaat u middels een korte safari het Samburu Nationaal Reservaat om koers te zetten naar het Lake Nakuru Nationaal Park. Onderweg maakt u een aangename tussenstop bij het Grote Riftvallei uitzichtpunt en de Thomson waterval waar u zult lunchen. Vervolgens daalt u steeds verder af de Grote Riftvallei in om uit eindelijk aan te komen bij het meer van Nakuru.

Lake Nakuru Nationaal Park

Het meer van Nakuru is een van de meren in de Grote Riftvallei. Rondom het meer kenmerkt het park zich door graslanden, moerassen, rotspartijen en bossen. Dit park is bij uitstek geschikt om neushoorns te spotten, er leven hier veel witte en zwarte neushoorns en de kans ze tegen te komen is groot.

Dag 5

Neushoorns in het Lake Nakuru Nationaal Park

Vandaag staat heel de dag in het teken van safari in het Lake Nakuru Nationaal Park. Na een kopje thee of koffie gaat u met uw gids op safari op het moment dat de zon op komt. In overleg met uw gids kunt u ervoor kiezen om heel de dag op safari te gaan met een lunchpakket of tussen de safari's door terug te keren naar uw accommodatie.

Jeepsafari Lake Nakuru – Hele dag

Tijdens de safari gaat u op zoek naar de zwarte en de witte neushoorn en kunt u tijdens een safari tevens luipaarden, giraffen, zebra’s, buffels en nijlpaarden tegen komen. In de ochtend ziet u de grootste verscheidenheid aan vogelsoorten rondom het meer en misschien wel een uil in het bos. Bij de langzaam ondergaande zon gaat u tijdens de safari op zoek naar het wildleven en geniet u van de vergezichten. In de avond geniet u van een lekker diner onder de Afrikaanse sterrenhemel.

Dag 6

Op naar het Masai Mara natuurreservaat

In ochtend pakt u de bagage bij elkaar en begint u aan de rit naar één van de meeste bekende en tevens wildrijke nationale parken van Afrika, Masai Mara Natuurreservaat. Nadat u heeft genoten van een picknicklunch in de wildernis rijdt u middels een safari naar uw tentenkamp naar keuze. Vanavond geniet u van het kampvuur en op de achtergrond de geluiden van brullende leeuwen en lachende hyena’s.  

Masai Mara Natuurreservaat

Het Masai Mara wildreservaat behoort tot de meest bekende en wildrijke nationale parken van het Afrikaanse continent. De Masai Mara wordt in tweeën gedeeld door de beroemde Mara rivier waar 2.000.000 migrerende wildebeesten en zebra’s zich op spectaculaire wijze door heen banen. Het Masai Mara wildreservaat ligt in een enorme vallei dat is ontstaan door de krachten van de Grote Riftvallei en wordt in het oosten begrensd door de Loita heuvels, in het noorden door de Ithong heuvels en in het westen het imposante Esoit-Oloolo gebergte. Het reservaat grenst in het zuiden met het Serengeti Nationaal Park in Tanzania en vormt daarmee een gigantisch ecosysteem waar de grote trek door heen trekt.

Jeepsafari Masai Mara – Middag

In de middag maakt u de safari bij ondergaande zon. Moe en zeker voldaan keert u meteen glimlach terug bij uw accommodatie en bekijkt u nog eens het indrukwekkende fotomateriaal dat u hebt verzameld tijdens de safari.

Dag 7 en 8

Safarispektakel in de Masai Mara

Deze twee dagen staan volledig in het teken van al het safari spektakel dat de Masai Mara te bieden heeft. U deelt de dagen samen met uw gids in en kunt er zo voor kiezen om met een lunchpakket heel de dag op safari te gaan of er juist voor kiezen om uitgebreid te brunchen in uw accommodatie. Door op verschillende momenten op de dag op safari te gaan komt u een grotere verscheidenheid aan wildleven tegen.

Jeepsafari Masai Mara – Hele dag

Vandaag staat volledig in het teken van safari langs de oever van de beroemde Mara rivier, u deelt deze dag samen met uw gids in. Aangezien de wildebeesten vaak in de ochtend en in de middag door de rivier heen trekken kunt u tussen de safari’s door genieten van een welverdiende lunch bij uw accommodatie. Gedurende de safari speurt u langs de beruchte Mara rivier. De spanning stijgt op het moment dat u grote groepen wildebeesten en zebra’s ziet verzamelen langs de oever en de gigantische krokodillen positie ziet kiezen, soms duurt het nog uren eer dat de eerste dieren de oversteek aangaan. Maar als eenmaal de eerste dieren zijn gegaan volgt de rest direct en beleeft u dát wat u altijd op televisie heeft kunnen zien bij programma’s als Great Migrations en Planet Earth. Een moeilijk te evenaren en zeer bijzonder natuurfenomeen wat slechts door klein aantal safarireizigers wordt aanschouwt!

Ballonsafari Masai Mara – (optioneel)

Vandaag staat u vroeg op voor de luchtballon safari. U ziet de zon opkomen terwijl u geruisloos boven de meanderende Mara rivier vliegt. De natuur ontwaakt en na een ballonvaart van een uur landt u op een mooie plek waar een champagneontbijt voor u klaar staat. De ballonsafari is altijd met andere reizigers.

Dag 9

Reis naar Nairobi

Vandaag verlaat u de schitterende Masai Mara om koers te zetten naar Nairobi. Bij aankomst geniet u van een verfrissende douche en kunt u er voor kiezen om in de avond uit te gaan eten in één van de vele restaurants in de omgeving van uw accommodatie. Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om bij uw accommodatie te dineren.

Dag 10

Vlucht naar het tropische Zanzibar

’s Ochtends geniet u van een rustig ontbijt in de prachtige tuin van uw lodge. Vervolgens wordt u naar de luchthaven gebracht waar u afscheid neemt van de gids en de vlucht naar Zanzibar vertrekt. Ter plaatse wacht een vertegenwoordiger van Matoke Tours u op en wordt naar uw accommodatie gebracht. De komende dagen staan in het teken van tropisch nagenieten op de hagelwitte stranden van Zanzibar!

Zanzibar

Zanzibar is een heel toegankelijk eiland met veel bezienswaardigheden. Het is dé ideale afsluiter voor zonaanbidders die van de Swahili keuken en cultuur houden. Ook worden er overal op Zanzibar leuke tropische activiteiten georganiseerd waaronder snorkelen, duiken, kruidentours tot een bezoek aan het historische Stone Town toe. Daarnaast heeft Zanzibar prachtige accommodaties voor ieders budget welke pal aan het parelwitte strand liggen.

Dag 11 t/m 13

Tropisch nagenieten op Zanzibar

Deze dagen staan volledig in het teken van het tropisch nagenieten op de witte stranden van Zanzibar. U kunt er voor kiezen om het eiland te gaan verkennen of juist heerlijk te genieten bij uw accommodatie.

Excursies Zanzibar – (optioneel)

Op Zanzibar zijn tal van leuke excursies mogelijk. Trek er op uit naar Jozani Forest, het historische Stone Town en/of ga snorkelen bij de Mnemba Atol. Ook is het leuk om met mountainbikes de stranden af te struinen en je te verbazen over de kleurrijke Zanzibari die ook onderweg zijn. Vergeet niet een kijkje te nemen bij het mooiste restaurant; The Rock. En geniet sowieso van de uitstekende Swahili keuken en verse zeevruchten welke overal te verkrijgen zijn. Alle excursie mogelijkheden bespreekt u eenvoudig bij de receptie van uw verblijf. U bent zo zelf baas over uw eigen tijd in Zanzibar.

Dag 14

Volle dag Zanzibar - avondvlucht

Vandaag kunt u nog een volle dag ontspannen op Zanzibar. U wordt namelijk pas rond het vallen van de avond naar de luchthaven gebracht. Hier wacht u op de korte regionale vlucht naar Dar es Salaam of Nairobi. Vanaf hier vertrekken de KLM vluchten 's nachts naar huis.

Dag 15

Thuiskomst

In de ochtend komt u weer aan in Amsterdam of Brussel met een koffer vol prachtige herinneringen.