9+ beoordeeld op grootste safari reviewsite ter wereld
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk en duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden m.b.t. reizen in corona tijd. Meer info
 
Kenia hoogtepunten

Kenia hoogtepunten

Dag 1

Karibu Kenia!

U kunt dagelijks met een rechtstreekse KLM vlucht vanuit Amsterdam of Brussel vertrekken, zodat u in de avond aankomt op het Jomo Kenyatta Airport, waar uw gids al staat te wachten. Na een eerste kennismaking rijdt u in zo'n 30 minuten naar de eerste accommodatie in Nairobi. Onder het genot van een welkomstdrankje bespreekt u met de gids het programma van morgen. Karibu sana Kenia!

Dag 2

Uitzicht op de Kilimanjaro in Amboseli

De rondreis gaat van start! U rijdt richting het Amboseli Nationaal Park en kunt onderweg een tussenstop maken bij een Maasai markt of bij een lokale supermarkt. Nadat u heeft ingecheckt maakt u in de middag de eerste safari in het nationale park. Aan het eind van de middag wordt u afgezet bij uw accommodatie waar u geniet van de ondergaande zon en een koud drankje.

Amboseli Nationaal Park

Dit park ligt in het zuidoosten van Kenia op de grens met Tanzania en behoort door haar ligging aan de voet van de majestueuze Kilimanjaro tot de meest iconische safarigebieden van Afrika. Het nationale park bestaat uit savannevlaktes, acaciabossen, moerasgebieden en is een relatief klein park dat deel uit maakt van een groter ecosysteem aan weerszijden van de grens tussen Kenia en Tanzania. Het park is tevens bekend om de imposante olifantenpopulatie van 600, waaronder verschillende dieren met zeer grote slagtanden.

Jeepsafari – Middag

Tijdens de safari in het Amboseli Nationaal Park geniet u van het klassieke beeld van olifanten of giraffen die de savannevlaktes oversteken met op de achtergrond de besneeuwde top van Afrika’s hoogste berg. Als in de middag de laatste wolken wegtrekken gaat u op safari en schiet u misschien ook wel het fotogenieke plaatje van olifanten met op de achtergrond de fameuze Kilimanjaro!

Dag 3

Olifanten, giraffen en diverse vogelsoorten tijdens de safari

Vandaag staat heel de dag in het teken van safari in het Amboseli Nationaal Park. Tussen de safari's door keert u terug naar uw accommodatie voor de lunch en eventueel een duik in het zwembad of een momenten genieten bij uw tent of kamer.

Jeepsafari – Hele dag

In de ochtend maakt u een vroege safari door het Amboseli Nationaal Park. Het wildleven ontwaakt en roofdieren kunnen nog actief zijn nu de zon nog niet hoog staat. De olifanten zijn in Amboseli eenvoudig te traceren op de open vlaktes en u gaat zeker een kijkje nemen bij het moeras waar ook veel diersoorten op af komen. In de middag als de bewolking wegtrekt vervolgt u de safari en heeft u misschien wel een helder zicht op de Kilimanjaro. Een prachtige dag met vergezichten en veel wilde dieren!

Dag 4

Boottocht op het meer van Naivasha

Na het ontbijt verlaat u het Amboseli Nationaal Park om koers te zetten naar het Lake Naivasha Nationaal Park. U daalt steeds verder de Grote Riftvallei in om uit eindelijk aan te komen bij het meer van Naivasha. U neemt plaats in uw voorkeur accommodatie en in de middag staat er een activiteit op het programma. 

Lake Naivasha Nationaal Park

Lake Naivasha Nationaal Park ligt direct naast het Hell’s Gate Nationaal Park. In tegenstelling tot de andere meren in Kenia is Naivasha een zoetwatermeer. Lake Naivasha is het hoogst gelegen meer van Kenia (1884 meter) en diende in de koloniale tijd als belangrijkste luchthaven van Kenia. Het naastgelegen Hell’s Gate Nationaal Park kenmerkt zich door grote hoogteverschillen. In het park zijn twee uitgedoofde vulkanen te vinden die de Hell’s Gate kloof en twee torens van lava hebben veroorzaakt.

Boottocht Lake Naivasha

Tijdens de ontspannen bootsafari op het meer van Naivasha geniet u van de vele watervogels, nijlpaarden en krokodillen. Tevens kan het zijn dat u langs de oever wild ziet dat de dorst komt lessen.

Dag 5

Safari in Lake Nakuru Nationaal Park

In de ochtend rijdt u naar Lake Nakuru Nationaal Park voor de safari rondom het meer. Na de safari bij Lake Nakuru rijdt u terug naar Lake Naivasha om in de middag te genieten bij uw accommodatie of kunt u nog een spannende activiteit ondernemen.

Lake Nakuru Nationaal Park

Het meer van Nakuru is een van de meren in de Grote Riftvallei. Rondom het meer kenmerkt het park zich door graslanden, moerassen, rotspartijen en bossen. Misschien wel de grootste trekpleister van het park is de immense concentratie flamingo’s die de oevers van het meer een prachtige roze gloed geven.

Jeepsafari – Ochtend

Tijdens de safari gaat u naast de flamingo’s ook op zoek naar de zwarte en de witte neushoorn en kunt u tijdens een safari tevens luipaarden, giraffen, zebra’s, buffels en nijlpaarden tegen komen.  In de ochtend bij zonsopkomst gaat u op safari door het park. In de ochtend ziet u de grootste verscheidenheid aan vogelsoorten rondom het meer en misschien wel een uil in het bos.

Mountainbiketocht en wandeling – (optioneel)

Tijdens de mountainbiketocht fietst u tussen de wilde dieren door het park. Het gevoel van zelf actief bezig zijn met als decor steile kliffen en grazende zebra’s is uniek en kunt u uitsluitend in Hell’s Gate beleven. Na een mountainbiketocht van ongeveer een uur komt u aan bij de centraal gelegen kloof in centraal in Hells Gate Nationaal Park. Hier laat u de fiest achter wandelt en klautert u naar een waterval.

Wandeling Hell’s Gate Kloof – (optioneel)

Gedurende de avontuurlijke wandeling door de kloof van Hell’s Gate wandelt en klautert u tussen steile rotswanden en kliffen. Een lokale gids vertelt over de geologie, de vogelsoorten en zorgt tevens voor begeleiding tijdens de lastigere gedeeltes.

Dag 6

Op naar het Masai Mara Natuurreservaat

In ochtend pakt u de bagage bij elkaar en begint u aan de rit naar een van de meeste bekende en tevens wildrijke nationale parken van Afrika, Masai Mara Natuurreservaat.

Masai Mara Natuurreservaat

Het Masai Mara wildreservaat behoort tot de meest bekende en wildrijke nationale parken van het Afrikaanse continent. De Masai Mara wordt in tweeën gedeeld door de beroemde Mara rivier waar 2.000.000 migrerende wildebeesten en zebra’s zich op spectaculaire wijze door heen banen. Het Masai Mara wildreservaat ligt in een enorme vallei dat is ontstaan door de krachten van de Grote Riftvallei en wordt in het oosten begrensd door de Loita heuvels, in het noorden door de Ithong heuvels en in het westen het imposante Esoit-Oloolo gebergte. Het reservaat grenst in het zuiden met het Serengeti Nationaal Park in Tanzania en vormt daarmee een gigantisch ecosysteem waar de grote trek door heen trekt.

Jeepsafari – Middag

Tijdens de safari in de Masai Mara gaat u uitzonderlijk veel wilde dieren treffen en zal u tevens versteld staan van adembenemende vergezichten. Tijdens de safari op de savanne gaat u op zoek naar grote troepen leeuwen, hyena’s, giraffen, impala’s, antilopen en misschien zelfs neushoorns. Aan de oevers van de Mara rivier speurt u in het bos naar olifanten, bavianen, buffels en luipaarden. In de Mara rivier zelf ziet u de gigantische nijlkrokodillen die zo nu en dan in botsing komen met de vele nijlpaarden die zich hier eveneens ophouden. In de middag maakt u de safari bij ondergaande zon. Moe en zeker voldaan keert u meteen glimlach terug bij uw accommodatie en bekijkt u nog eens het indrukwekkende fotomateriaal dat u hebt verzameld tijdens de safari. 

Dag 7 & 8

Safari spektakel in de Masai Mara

Deze twee dagen staan volledig in het teken van al het safari spektakel dat de Masai Mara te bieden heeft. U deelt de dagen samen met uw gids in en kunt er zo voor kiezen om met een lunchpakket heel de dag op safari te gaan of er juist voor kiezen om uitgebreid te brunchen in uw accommodatie. Door op verschillende momenten op de dag op safari te gaan komt u een grotere verscheidenheid aan wildleven tegen.

Jeepsafari – Hele dag

Vandaag staat volledig in het teken van safari langs de oever van de beroemde Mara rivier, u deelt deze dag samen met uw gids in. Aangezien de wildebeesten vaak in de ochtend en in de middag door de rivier heen trekken kunt u tussen de safari’s door genieten van een welverdiende lunch bij uw accommodatie. Gedurende de safari speurt u langs de beruchte Mara rivier. De spanning stijgt op het moment dat u grote groepen wildebeesten en zebra’s ziet verzamelen langs de oever en de gigantische krokodillen positie ziet kiezen, soms duurt het nog uren eer dat de eerste dieren de oversteek aangaan. Maar als eenmaal de eerste dieren zijn gegaan volgt de rest direct en beleeft u dát wat u altijd op televisie heeft kunnen zien bij programma’s als Great Migrations en Planet Earth. Een moeilijk te evenaren en zeer bijzonder natuurfenomeen wat slechts door klein aantal safarireizigers wordt aanschouwt!

Dag 9

Reis naar Nairobi en terugvlucht

Vandaag verlaat u de schitterende Masai Mara om koers te zetten naar Nairobi. Hier kunt u nog omkleden en dineren om vervolgens te worden afgezet op het vliegveld voor de terugvlucht naar Amsterdam of Brussel.

Dag 10

Thuiskomst

In de ochtend komt u weer aan in Amsterdam of Brussel met een koffer vol prachtige herinneringen.