Uitgeroepen tot 'beste reisorganisatie' door Columbus Travel
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 

groepsreis Oeganda Hoogtepunten

Door: Hilde en Marc

Hallo Matoke!  

 Toen de we deze korte groepsreis boekten en beseften dat er geen Nederlandstalige begeleiding zou zijn, waren we een beetje teleurgesteld.  Echter, wat een voordeel bleek het dat we een Engelstalige lokale gids hadden!!! 

Wij zijn zo blij dat we gids Bella (en chauffeur Alex) hebben leren kennen en we vonden het een voorrecht om door hen begeleid te worden.  Zij hebben ons (uitzonderlijk kleine groepje van 6) meegenomen naar plaatsen waar we met een Nederlands(e)/(talige) gids (lees blanke die de taal niet spreekt) nooit hadden kunnen/mogen/durven komen. 

Op onze vraag en interesse heeft ze met ons onderweg op vrije momenten op een lokale open markt rondgewandeld, een klein public schooltje bezocht, naar een gospelmis geweest op zondag, door de overdrukke overdekte smalle-steegjes-markt in Kampala gewandeld.  Toen die locals onaangekondigd mzungu (blanken) zagen en soms toch argwanend naar ons riepen, kon Bella hen van antwoord kon dienen en/of een woordje uitleg geven en/of geruststellen. Dankzij haar enthousiasme en vertelkunst hebben we een heel duidelijk en mooi beeld van Oeganda gekregen!  Zulke gids wil je op elke reis hebben.  We dragen haar voor altijd in ons hart!  

Wat betreft onze beoordeling: aangezien we de hotels niet afzonderlijk kunnen beoordelen, wil ik even onze enige "goed" toelichten.  (Alle andere categorieën zijn "zeer goed".)  Enkel KONTIKI viel minder in de smaak omdat de hygiëne er wat minder was en omdat het er nogal primitief aan toe ging.  We vermoeden dat we daar onze reizigersdiarree hebben opgedaan.  3 van onze 6 zijn daar ook gaan zwemmen en de volgende ochtend hadden we prijs.  Ook de moslim-oproep om te bidden 's morgens om (ik denk) half 6 vonden we daar niet zo leuk. Maar laat dit dan ook het enige minpuntje zijn. Verder alle lof voor MATOKE en deze reis.  Ook nooit meegemaakt om een paar dagen voor vertrek nog een telefoontje te krijgen van jullie om te vragen of alles in orde is etc.  Wat een persoonlijke correcte service! Heel erg bedankt om deze reis onvergetelijk te maken!  

Met vriendelijke groeten, Hilde Rosseau & Marc Claeys