9+ beoordeeld op grootste safari reviewsite ter wereld
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk en duurzaam
 
Tanzania & Zanzibar de 4 grote parken en strand

Tanzania & Zanzibar de 4 grote parken en strand

Dag 1

Karibu Tanzania

U vertrekt met een rechtstreekse KLM vlucht vanuit Amsterdam of Brussel en komt in de avond aan op het Kilimanjaro Airport, waar uw gids al staat te wachten. Na een eerste kennismaking rijdt u in zo'n 45 minuten naar de eerste accommodatie in de weelderige omgeving van Arusha. Onder het genot van een welkomstdrankje bespreekt u met de gids het programma van morgen. Karibu sana Tanzania!

Dag 2

Olifanten en baobabs in Tarangire Nationaal Park

U ontmoet deze ochtend uw privé chauffeur/gids. Na de eerste kennismaking gaat de rondreis nu echt van start! U rijdt naar het Tarangire Nationaal Park. Vanuit uw lodge krijgt u een lunchpakket mee zodat u de tijd in het eerste wildpark van deze reis optimaal kunt benutten.

Tarangire Nationaal Park

Het Tarangire Nationaal Park kenmerkt zich vooral door prachtige uitzichten over valleien vol baobabbomen en een wonderbaarlijke hoeveelheid olifanten. De naam van het park is afgeleid van de Tarangire rivier die als een levensader door het gebied stroomt. Naast de rivier trekt ook het water van het Silale moeras veel wilde dieren.

Jeepsafari – Middag

Tijdens de safari in het Tarangire Nationaal Park gaat u op zoek naar de vele olifanten die in het park leven. Rondom de Tarangire rivier treft u veel wild en tropische vogelsoorten. Naast de olifanten maakt u ook kans op de verschillende roofdieren en wie weet zelfs een Afrikaanse rotspython. Als in de middag de zon zakt gaat u op safari en wordt het spannend wat voor moois u allemaal gaat zien. In de avond geniet u van een kampvuurtje met op de achtergrond de geluiden van de Afrikaanse wildernis.

Dag 3

Unieke excursies bij het Lake Manyara Nationaal Park

Na het ontbijt rijdt naar Mto wa Mbu, niet ver het Lake Manyara Nationaal Park gelegen. Het gebied biedt vele verrassende en actieve excursies die voor een prettige afwisseling tijdens deze safari reis zorgen. Door de grote variatie aan excursie mogelijkheden worden de excursies optioneel aangeboden. U kunt er uiteraard ook voor kiezen om geen excursie te ondernemen en uitsluitend op safari te gaan en de rest van de tijd te genieten bij uw accommodatie.

Lake Manyara Nationaal Park

Het Lake Manyara Nationaal Park is een zeer aangenaam en relatief klein natuurgebied, ingeklemd tussen de Grote Riftvallei en het sodameer. Ondanks de geringe omvang van het park herbergt het gebied een ongewoon aantal habitats en diersoorten. Naast het sodameer en de graslanden kent het park tevens een grondwaterbos dat wordt gevoed door water dat wordt opgestuwd langs de lijn van de breuk in de Grote Rift Vallei.

Jeepsafari – Ochtend

Gedurende de safari in Lake Manyara bezoekt u de verschillende habitats waar u verschillende diersoorten zult treffen. Zo komt u in het grondwaterbos uitzonderlijk veel bavianen tegen die een genot zijn om te observeren. Tevens vindt u in het woud de beroemde boomklimmende leeuwen van Manyara.
Aan de oever van het meer vindt u vele vogelsoorten, waaronder flamingo’s, pelikanen, visarenden en ijsvogels. Op de graslanden vindt u de grotere zoogdieren zoals giraffen, zebra’s, gnoes en buffels.    In de ochtend maakt u een vroege safari door het Lake Manyara Nationaal Park. Het wildleven ontwaakt en in het woud zijn de neushoornvogels actief.

Treetop Walkway (optioneel)

Manyara Treetop Walkway is de eerste canopy tour van Tanzania en direct een van de langste van Afrika. Tijdens deze 370 meter lange hangbrug door het regenwoud van Lake Manyara Nationaal Park bereikt u een hoogte van 18 meter en komt onderweg aapsoorten, vogels en wellicht ook groter wild tegen.

Tuk Tuk Village Ride (optioneel)

Achter in een lokale Tuk Tuk met gids rijdt u niet alleen door het stadje Mto wa Mbu, maar bezoekt u ook een boerderij, lokale huizen, een school, een kerk en wie weet wat u nog meer treft in deze levendige en kleurrijke omgeving.

Great Rift Valley Hike (optioneel)

Onder begeleiding van een deskundige gids wandelt u op de rand van het ‘Great Rift Valley’ en geniet u van een uitgestrekt uitzicht op het meer van Manyara. Onderweg leert u over de planten, insecten, vogels en kleine zoogdieren. (1 uur – 1,5 uur)

Mountainbiketocht (optioneel)

Onder begeleiding van een gids fietst u tijdens deze drie uur durende tocht door de groene omgeving van Mto wa Mbu. U rijdt door bananenplantages, rijstvelden en stopt ook aan de oever van Lake Manyara Nationaal Park. U kunt tevens kiezen voor een twee uur durende tocht nabij Mto wa Mbu.

Jeepsafari – Nacht (optioneel)

In de avonduren ontwaakt er een geheel ander dierenleven in het oerwoud van Lake Manyara Nationaal Park. Tijdens deze 2,5 uur durende safari gaat u op zoek naar het stekelvarken, genet- en civet kat en wie weet zelfs een luipaard, welke zo nu en dan wordt gezien. U heeft een grotere kans op het zien van leeuwen die actief worden bij het vallen van de maan!

Dag 4

Op naar het wereldberoemde Serengeti Nationaal Park

Een spannende safari dag staat op het programma. Vandaag vertrekt u namelijk naar het bekendste natuurpark van de wereld: Serengeti Nationaal Park! Onderweg maakt u een fotostop bij de Ngorongoro krater en vervolgens begint de safari op weg naar uw accommodatie in het park. 

Serengeti Nationaal Park

Het Serengeti Nationaal Park behoort bekendste wildparken van de wereld. De Serengeti herbergt de meest uitgebreide populatie wilde dieren op aarde en omvat tevens het meest complexe en onaangeroerde ecosysteem. Serengeti betekent “eindeloze vlakte” in de taal van de Maasai en dat is wat de Serengeti volledig waarmaakt. Op deze vlaktes trekken jaarlijks twee miljoen gnoes, zebra’s en gazellen rond tussen de Serengeti en de Masai Mara in Kenia, op zoek naar verse graslanden.

Jeepsafari – Middag

Tijdens de safari geniet u van de prachtige uitgestrekte landschappen en al het wild wat hier te bewonderen valt. De Seronera Vallei staat bekend om haar grote aantallen katachtige. De gids zal dan ook zijn uiterste best doen de leeuwen, cheeta's en luipaarden voor u te spotten! Buiten de katachtige gaat de aandacht natuurlijk ook uit naar al het andere wild. In de middag maakt u een safari op het moment dat het wildleven weer actiever wordt na een aantal uren uitrusten in de schaduw. In de avond geniet u van een kampvuurtje met op de achtergrond de geluiden van de Afrikaanse wildernis.

Dag 5

Gehele dag safari in het Serengeti Nationaal Park

Deze dag staat geheel in het teken van de schitterende Serengeti. U kunt er voor kiezen om heel de dag op safari te gaan en uw lunchpakket op een picknick plek te nuttigen. Ook kunt u vroeg in de ochtend op safari gaan en terug keren naar uw accommodatie voor een uitgebreide brunch. In dit geval gaat u in de middag nog een keer op safari. U overlegt dit ter plekke met uw gids.

Jeepsafari – Hele dag

De Serengeti is een enorm gebied dat net zo groot is als België. U gaat hier de gehele dag op safari en geniet van de prachtige uitgestrekte landschappen en al het wild wat hier te bewonderen valt. De Seronera Vallei staat bekend om haar grote aantallen katachtige. De gids zal dan ook zijn uiterste best doen de leeuwen, jachtluipaarden en luipaarden voor u te spotten! Buiten de katachtige gaat de aandacht natuurlijk ook uit naar al het andere wild. Moe maar voldaan keert u eind van de middag terug bij uw accommodatie voor de welverdiende sundowner na een dag vol sensatie in de Serengeti.

Dag 6

Nog een safari in de Serengeti en reis naar Karatu

Een laatste volle ochtend struint u de savannes van de Serengeti af voor de laatste ontmoetingen met de wilde dieren. Rondom het middaguur rijdt u middels een safari de Serengeti uit, via de Ngorongoro krater, naar Karatu. Dit is de uitvalsbasis voor de safari in de Ngorongoro krater morgen. Maar in de namiddag gaat u eerst heerlijk genieten van de fijne tuin, het zwembad en het prettige klimaat in Karatu. 
 

Dag 7

Safari in de gigantische Ngorongoro krater

Vandaag staat volledig in het teken van safari in de wereldberoemde Ngorongoro krater. Na de safari en het verlaten van de krater rijdt u naar terug naar Arusha voor een lekker diner in uw accommodatie.

Ngorongoro krater

De Ngorongoro krater is het dichtstbevolkte wildgebied ter wereld. In de krater leven naar schatting 25.000 grotere zoogdieren! De krater heeft een doorsnee van 17-21 kilometer en de kraterbodem heeft een oppervlakte van circa 260 km2. De rand van de krater ligt ongeveer 600 meter boven de kraterbodem en in het midden van de krater ligt een soda meer.

Jeepsafari Ngorongoro krater – Ochtend

In de ochtend daalt u de krater in voor een safari over de kraterbodem, waarbij u geniet van de uitzichten en al het wild dat hier leeft. Tevens heeft u hier de beste kans op het spotten van een neushoorn. Tegen het middaguur geniet u van de lunch op de picknick plaats om vervolgens de krater weer te verlaten.

Dag 8

Vlucht naar het tropische Zanzibar

’s Ochtends geniet u met een beetje geluk nog van het uitzicht op de Kilimanjaro en een lekker ontbijt in de prachtige tuin van uw lodge. Vervolgens wordt u naar de luchthaven gebracht waar u afscheid neemt van de gids alvorens u met een vlucht naar Zanzibar vertrekt. Ter plaatse wacht een vertegenwoordiger van Matoke Tours u op en wordt naar uw accommodatie gebracht. De komende dagen staan in het teken van tropisch nagenieten op de hagelwitte stranden van Zanzibar!

Dag 9 t/m 11

Tropisch nagenieten op Zanzibar

Excursies Zanzibar

Op Zanzibar zijn tal van leuke excursies mogelijk. Trek er op uit naar Jozani Forest, het historische Stone Town en/of ga snorkelen bij de Mnemba Atol. Ook is het leuk om met mountainbikes de stranden af te struinen en je te verbazen over de kleurrijke Zanzibari die ook onderweg zijn. Vergeet niet een kijkje te nemen bij het mooiste restaurant; The Rock. En geniet sowieso van de uitstekende Swahili keuken en verse zeevruchten welke overal te verkrijgen zijn. Alle excursie mogelijkheden bespreekt u eenvoudig bij de receptie van uw verblijf. U bent zo zelf baas over uw eigen tijd in Zanzibar.

Dag 12

Nog een volle dag Zanzibar en terugvlucht

Nog een volle dag genieten bij de voorkeursaccommodatie. Pas rond het vallen van de avond wordt u naar de luchthaven van Zanzibar gebracht.

Dag 13

Thuiskomst

In de ochtend komt u weer aan in Amsterdam of Brussel met een koffer vol prachtige herinneringen.