9+ beoordeeld op grootste safari reviewsite ter wereld
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk en duurzaam
 
Tanzania uitgebreid en de grote trek

Tanzania uitgebreid en de grote trek

Dag 1

Karibu Tanzania

Vandaag vertrekken vanaf Amsterdam, Brussel en Düsseldorf verschillende luchtvaartmaatschappijen naar Kilimanjaro Airport. KLM is de enige maatschappij welke direct vliegt, maar er zijn meer (budgetvriendelijke) mogelijkheden. Onze specialisten zoeken samen de beste vlucht voor u uit!
 
Bij aankomst op Kilimanjaro Airport staat de chauffeur u al op te wachten. U rijdt in 45 minuten naar de eerste accommodatie, de Kiboko Lodge, gelegen in de groene omgeving van Arusha. U word bij aankomst warm onthaald en genieten samen van ons eerste drankje en nog een lichte maaltijd onder de Afrikaanse sterrenhemel. Karibu sana Tanzania!

Dag 2

Rustig genieten of een actieve excursie

Vandaag heeft u de tijd om rustig te acclimatiseren in het aangename klimaat van Arusha en omgeving. De lodge ligt prachtig in het groen en in het papyrus moeras leven vele vogelsoorten. Mocht u er direct op uit willen trekken dan kunt u vandaag ook een leuke excursie in de schitterende omgeving van de Kiboko Lodge ondernemen. 

Arusha

Arusha is de safarihoofdstad van Tanzania dat fungeert als een toegangspoort tot de verschillende nationale parken in Noord – Tanzania. Deze levendige stad ligt aan de voet van Mount Meru in een aantrekkelijke heuvelachtige en groene omgeving.

Excursies Arusha (optioneel)

In de omgeving is van alles te doen van wandelen door koffieplantages, een lokale markt bezoeken, paardrijden, mountainbiken bij Lake Duluti of zelfs een wandelsafari maken in het Arusha Nationaal Park. Hier zitten geen katachtige maar het is een leuke eerste safari introductie in Tanzania. U bespreekt de wensen en mogelijkheden ter plekke met de gastheer/ vrouw van uw accommodatie.

Dag 3

Safari in Tarangire óf Lake Manyara Nationaal Park

Tijdens deze groepsreis bezoeken we Tarangire Nationaal Park óf Lake Manyara Nationaal Park, afhankelijk van de periode waarin de reis plaatsvindt. Mede doordat later in de reis ook een nacht wordt gepland bij de 2.000.000 migrerende hoefdieren komen we op deze wijze tot een perfecte safari beleving!

  Dag 3

  Baobabs en Olifanten in Tarangire Nationaal Park

  Wanneer de reis vanaf juni t/m november van start gaat is het volgende programma van toepassing:
   U ontmoet deze ochtend uw chauffeurs/gidsen. Na de eerste kennismaking gaat de rondreis nu echt van start! U rijdt in zo’n 2,5 uur naar het Tarangire Nationaal Park. Vanuit de Kiboko Lodge krijgt u een lunchpakket mee zodat u de tijd in het eerste wildpark van deze reis optimaal kunt benutten.

  Tarangire Nationaal Park

  Het Tarangire Nationaal Park kenmerkt zich vooral door prachtige uitzichten over valleien vol baobabbomen en een wonderbaarlijke hoeveelheid olifanten. De naam van het park is afgeleid van de Tarangire rivier die als een levensader door het gebied stroomt. Naast de rivier trekt ook het water van het Silale moeras veel wilde dieren.

  Jeepsafari – Middag

  Tijdens de safari in het Tarangire Nationaal Park gaat u op zoek naar de vele olifanten die in het park leven. Rondom de Tarangire rivier treft u veel wild en tropische vogelsoorten. Naast de olifanten maakt u ook kans op de verschillende roofdieren en wie weet zelfs een Afrikaanse rotspython. Als in de middag de zon zakt gaat u op safari en wordt het spannend wat voor moois u allemaal gaat zien. In de avond geniet u van een kampvuurtje met op de achtergrond de geluiden van de Afrikaanse wildernis.

  Dag 3

  Unieke excursies bij Lake Manyara Nationaal Park

  Wanneer de reis vanaf december t/m mei van start gaat is het volgende programma van toepassing:
  U ontmoet deze ochtend uw chauffeurs/gidsen. Na de eerste kennismaking gaat de rondreis nu echt van start! U rijdt in zo’n twee naar Mto wa Mbu, niet ver het Lake Manyara Nationaal Park. Het gebied biedt vele verrassende en actieve excursies die voor een prettige afwisseling tijdens uw safari reis zorgen.

  Door de grote variatie aan excursie mogelijkheden worden de excursies optioneel aangeboden. U kunt er uiteraard ook voor kiezen om geen excursie te ondernemen en uitsluitend op safari te gaan en de rest van de tijd te genieten bij uw accommodatie.

  Lake Manyara Nationaal Park

  Het Lake Manyara Nationaal Park is een zeer aangenaam en relatief klein natuurgebied, ingeklemd tussen de Grote Riftvallei en het sodameer. Ondanks de geringe omvang van het park herbergt het gebied een ongewoon aantal habitats en diersoorten. Naast het sodameer en de graslanden kent het park tevens een grondwaterbos dat wordt gevoed door water dat wordt opgestuwd langs de lijn van de breuk in de Grote Rift Vallei.

  Jeepsafari – Middag

  Gedurende de safari in Lake Manyara bezoekt u de verschillende habitats waar u verschillende diersoorten zult treffen. Zo komt u in het grondwaterbos uitzonderlijk veel bavianen tegen die een genot zijn om te observeren. Tevens vindt u in het woud de beroemde boomklimmende leeuwen van Manyara.
  Aan de oever van het meer vindt u vele vogelsoorten, waaronder flamingo’s, pelikanen, visarenden en ijsvogels. Op de graslanden vindt u de grotere zoogdieren zoals giraffen, zebra’s, gnoes en buffels.  Als in de middag het licht zachter wordt en de zon langzaam ondergaat gaat u op safari. Dit is hét moment om de boomklimmende leeuwen en veel andere dieren te zien. 

  Treetop Walkway (optioneel)

  Manyara Treetop Walkway is de eerste canopy tour van Tanzania en direct een van de langste van Afrika. Tijdens deze 370 meter lange hangbrug door het regenwoud van Lake Manyara Nationaal Park bereikt u een hoogte van 18 meter en komt u onderweg aapsoorten, vogels en wellicht ook groter wild tegen.

  Tuk Tuk Village Ride (optioneel)

  Achter in een lokale Tuk Tuk met gids rijdt u niet alleen door het stadje Mto wa Mbu, maar bezoekt u ook een boerderij, lokale huizen, een school, een kerk en wie weet wat u nog meer treft in deze levendige en kleurrijke omgeving.

  Great Rift Valley Hike (optioneel)

  Onder begeleiding van een deskundige gids wandelt u op de rand van het ‘Great Rift Valley' en geniet u van een uitgestrekt uitzicht op het meer van Manyara. Onderweg leert u over de planten, insecten, vogels en kleine zoogdieren. (1 uur – 1,5 uur)

  Mountainbiketocht (optioneel)

  Onder begeleiding van een gids fietst u tijdens deze drie uur durende tocht door de groene omgeving van Mto wa Mbu. U rijdt door bananenplantages, rijstvelden en stopt ook aan de oever van Lake Manyara Nationaal Park. U kunt tevens kiezen voor een twee uur durende tocht nabij Mto wa Mbu.

  Nachtsafari – dieren in het donker (optioneel)

  In de avonduren ontwaakt er een geheel ander dierenleven in het oerwoud van Lake Manyara Nationaal Park. Tijdens deze 2,5 uur durende safari gaat u op zoek naar het stekelvarken, genet- en civet kat en wie weet zelfs een luipaard, welke zo nu en dan wordt gezien. U heeft een grotere kans op het zien van leeuwen die actief worden bij het vallen van de maan!

  serengeti uitzicht

  Dag 4

  Op naar het wereldberoemde Serengeti Nationaal Park

  Een spannende safari dag staat op het programma. Vandaag vertrekt u namelijk naar het bekendste natuurpark van de wereld; Serengeti Nationaal Park! Onderweg maakt u een fotostop bij de Ngorongoro krater en vervolgens begint de safari op weg naar het Tortilis Camp. Authentieker en comfortabeler dan hier kunt u de Serengeti niet beleven!

  Serengeti Nationaal Park

  Het Serengeti Nationaal Park behoort bekendste wildparken van de wereld. De Serengeti herbergt de meest uitgebreide populatie wilde dieren op aarde en omvat tevens het meest complexe en onaangeroerde ecosysteem. Serengeti betekent “eindeloze vlakte” in de taal van de Maasai en dat is wat de Serengeti volledig waarmaakt. Op deze vlaktes trekken jaarlijks twee miljoen gnoes, zebra’s en gazellen rond tussen de Serengeti en de Masai Mara in Kenia, op zoek naar verse graslanden.

  Jeepsafari – Middag

  Tijdens de safari geniet u van de prachtige uitgestrekte landschappen en al het wild wat hier te bewonderen valt. De Seronera Vallei staat bekend om haar grote aantallen katachtige. De gids zal dan ook zijn uiterste best doen de leeuwen, cheeta's en luipaarden voor u te spotten! Buiten de katachtige gaat de aandacht natuurlijk ook uit naar al het andere wild. In de middag maakt u een safari op het moment dat het wildleven weer actiever wordt na een aantal uren uitrusten in de schaduw. In de avond geniet u van een kampvuurtje met op de achtergrond de geluiden van de Afrikaanse wildernis.

  Dag 5

  Op zoek naar de 2.000.000 migrerende hoefdieren

  In de ochtend verlaat u middels een safari het centrale gedeelte van de Serengeti en zet u koers naar Noord-Serengeti waar de Serengeti grenst aan het Masai Mara natuurreservaat in Kenia. Onderweg geniet u van een picknick lunch en in de middag maakt u de eerste safari bij de Mara rivier. Een zeer wildrijke dag in de Serengeti!

  Dit is het programma zoals wordt aangeboden voor de maanden juli t/m oktober, de periode dat de Grote Trek in Noord – Serengeti te vinden is. Onderneemt u de reis in de maanden november t/m juni dan zal u de Grote Trek in een ander gedeelte van de Serengeti (Ndutu of West-Serengeti) bezoeken en passen wij dit in het reisvoorstel voor u aan. 

  Jeepsafari naar Noord-Serengeti (Mara)

  U gaat vandaag op zoek naar de ruim twee miljoen migrerende hoefdieren die een jaarlijkse ronde maken in het Serengeti eco-systeem. Hoewel dit een gigantische hoeveelheid is verspreiden deze zich nogal eens en is het niet eenvoudig de kuddes te vinden, maar u heeft voldoende tijd om te speuren. U bent in het seizoen van de rivieroversteken van de Mara rivier. De gnoes en zebra's trekken in de maanden juli/augustus/september/oktober op veel verschillende momenten door de Mara rivier. Bij aankomst in het gebied maakt u direct een safari bij de Mara rivier en maakt u al direct een kans op dit ongeëvenaarde spektakel. Uiteraard is er ook tijd voor de roofdieren die zich in deze periode ook ophouden in Noord – Serengeti.

  Dag 6

  Gehele dag safari in de Serengeti

  Ook vandaag staat geheel in het teken van de schitterende Serengeti. In de ochtend maakt u andermaal een safari bij de Mara rivier en wie weet bent u getuige van een oversteek. Na de lunch reist u middels een safari terug naar centraal Serengeti.

  Jeepsafari Rivieroversteek – Ochtend

  Gedurende de safari speurt u langs de beruchte Mara rivier. De spanning stijgt op het moment dat u grote groepen wildebeesten en zebra’s ziet verzamelen langs de oever en de gigantische krokodillen positie ziet kiezen, soms duurt het nog uren eer dat de eerste dieren de oversteek aangaan. Maar als eenmaal de eerste dieren zijn gegaan volgt de rest direct en beleeft u dát wat u altijd op televisie heeft kunnen zien bij programma’s als Great Migrations en Planet Earth. Een moeilijk te evenaren en zeer bijzonder natuurfenomeen wat slechts door klein aantal safarireizigers wordt aanschouwt! Deze safari vindt plaats in de ochtend!

  Jeepsafari terug naar Centraal-Serengeti (Seronera)

  U vervolgt, aan het einde van de ochtend, de route naar centraal Serengeti de Seronera Vallei. De Seronera Vallei staat bekend om haar grote aantallen katachtige. De gids zal dan ook zijn uiterste best doen de leeuwen, cheeta's en luipaarden voor u te spotten! Buiten de katachtige gaat de aandacht natuurlijk ook uit naar al het andere wild.

  Dag 7

  Reis naar Karatu nabij de Ngorongoro krater

  U vervolgt, eind van de ochtend, de route naar Karatu. Onderweg geniet u op een mooie plek van de picknick lunch.

  Jeepsafari naar Karatu

  Een laatste volle ochtend struint u de savannes van de Serengeti af voor de laatste ontmoetingen met de wilde dieren. Rondom het middaguur rijdt u middels een safari de Serengeti uit, via de Ngorongoro krater, naar Karatu. Karatu is een leuk dorpje net voorbij de Ngorongoro krater met een heerlijk klimaat! Bij aankomst kunt u een duik nemen in het zwembad of lekker relaxen in de zonovergoten tuin vol met dwergpapegaaien.

  Dag 8

  Safari in de gigantisch Ngorongoro krater

  Vandaag staat volledig in het teken van de Ngorongoro krater. Vroeg in de ochtend reist u naar de krater voor de safari over de kraterbodem. 's Avonds in Arusha sluit u het safari gedeelte af met een lekker diner.  

  Ngorongoro krater

  De Ngorongoro krater is het dichtstbevolkte wildgebied ter wereld. In de krater leven naar schatting 25.000 grotere zoogdieren! De krater heeft een doorsnee van 17-21 kilometer en de kraterbodem heeft een oppervlakte van circa 260 km2. De rand van de krater ligt ongeveer 600 meter boven de kraterbodem en in het midden van de krater ligt een soda meer.

  Jeepsafari – Ochtend

  In de ochtend daalt u de krater in voor een safari over de kraterbodem, waarbij u geniet van de uitzichten en al het wild dat hier leeft. Tevens heeft u hier de beste kans op het spotten van een neushoorn. Tegen het middaguur geniet u van de lunch op de picknick plaats om vervolgens de krater weer te verlaten.

  zanzibar

  Dag 9

  Vlucht naar het tropische eiland Zanzibar

  U geniet van uw ontbijt in de weelderige omgeving van de lodge. Met wat geluk ziet u de top van de Kilimanjaro boven de wolken uitkomen. Vervolgens wordt u naar het vliegveld gebracht, voor de regionale vlucht naar Zanzibar. Bij aankomst op Zanzibar staat er een vertegenwoordiger van Matoke Tours u op te wachten, voor de transfer naar uw voorkeurs accommodatie. Er staat een standaard verblijf van vier nachten aan de idyllische oostkust gepland, met keuze uit twee verschillende middenklasse accommodaties. Het Blue Oyster Hotel is een gezellig hotel met schitterend uitzicht op het azuurblauwe water van de Indische oceaan. Doordat het Blue Oyster Hotel midden in het dorpje Jambiani ligt, ervaart u rondom het hotel het kleurrijke Zanzibari leven. Het even verderop gelegen Mwezi Zanzibar is eveneens een prettige plek waar u vanuit het hotel minder van het lokale leven mee krijgt, maar ook heerlijk kunt wandelen over het strand. In tegenstelling tot het Blue Oyster Hotel heeft het Mwezi Zanzibar een verkoelend zwembad.

  Zanzibar – Het kruideneiland

  Zanzibar is een heel toegankelijk eiland met veel bezienswaardigheden. Het is dé ideale afsluiter voor zonaanbidders die van de Swahili keuken en cultuur houden. Ook worden er overal op Zanzibar leuke tropische activiteiten georganiseerd waaronder snorkelen, duiken, kruidentours tot een bezoek aan het historische Stone Town toe. Daarnaast heeft Zanzibar prachtige accommodaties voor ieders budget welke pal aan het parelwitte strand liggen.

  Dag 10 t/m 12

  Tropisch genieten op Zanzibar

  Deze dagen staan in het teken van tropisch nagenieten op het tropische Zanzibar. Mocht u nog iets willen ondernemen dan kunt u bij uw accommodatie van allerlei leuke excursies boeken.

  Excursies Zanzibar (optioneel)

  Op Zanzibar zijn tal van leuke excursies mogelijk. Trek er op uit naar Jozani Forest, het historische Stone Town en/of ga snorkelen bij de Mnemba Atol. Ook is het leuk om met mountainbikes de stranden af te struinen en je te verbazen over de kleurrijke Zanzibari die ook onderweg zijn. Vergeet niet een kijkje te nemen bij het mooiste restaurant; The Rock. En geniet sowieso van de uitstekende Swahili keuken en verse zeevruchten welke overal te verkrijgen zijn. Alle excursie mogelijkheden bespreekt u eenvoudig bij de receptie van uw verblijf. U bent zo zelf baas over uw eigen tijd in Zanzibar.

  Dag 13

  Laatste dag op Zanzibar en terugvlucht

  Nog een volle dag genieten bij de voorkeursaccommodatie. Pas rond het vallen van de avond wordt u naar de luchthaven van Zanzibar gebracht. Hier wacht u op de korte regionale vlucht naar Dar es Salaam of Nairobi. Vanaf hier vertrekken de KLM vluchten 's nachts naar huis.

   Dag 14

   Thuiskomst

   In de ochtend komt u weer aan in Amsterdam of Brussel met een koffer vol prachtige herinneringen.