9+ beoordeeld op grootste safari reviewsite ter wereld
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk en duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden m.b.t. reizen in corona tijd. Meer info
 
Tanzania familiesafari

Tanzania familiesafari

Dag 1

Karibu Tanzania

U vertrekt met rechtstreekse KLM vlucht vanuit Amsterdam of Brussel en komt in de avond aan op het Kilimanjaro Airport, waar uw gids al staat te wachten. Na een eerste kennismaking rijdt u in zo'n 45 minuten naar de eerste accommodatie in de weelderige omgeving van Arusha. Onder het genot van een welkomstdrankje bespreekt u met de gids het programma van morgen. Karibu sana Tanzania! 

De bijzondere Kiboko Lodge is onderdeel van de Nederlandse Watoto Foundation en wordt gerund door ex – straatkinderen uit de omgeving van Arusha. Het steunen van kinderen en genieten van de natuur zorgt voor een uniek concept. Echter mocht u graag gebruik willen maken van een zwembad dan kunt u kiezen voor de prettige African View Lodge. 

Dag 2

Even onthaasten óf een actieve excursie

Mocht u liever niet de rest van de dag met een boek bij de lodge spenderen, dan kunt u vandaag ook een leuke excursie in de schitterende omgeving van de Lodge ondernemen.

Arusha

Arusha is de safarihoofdstad van Tanzania dat fungeert als een toegangspoort tot de verschillende nationale parken in Noord Tanzania. Deze levendige stad ligt aan de voet van Mount Meru in een aantrekkelijke heuvelachtige en groene omgeving.

Excursies Arusha – (optioneel)

In de omgeving is van alles te doen van wandelen door koffieplantages, een lokale markt bezoeken, paardrijden, mountainbiken bij Lake Duluti of zelfs een wandelsafari maken in het Arusha Nationaal Park. Hier zitten geen katachtige maar het is een leuke eerste safari introductie in Tanzania. U bespreekt de wensen en mogelijkheden ter plekke met de gastheer/ vrouw van uw accommodatie.

Dag 3

Flamingo's en leeuwen in het Lake Manyara Nationaal Park

Na het ontbijt rijdt u naar het Lake Manyara Nationaal Park, u gaat op safari! Na de safari bent u op tijd bij de lodge, zodat er in de middag genoten kan worden van het verkoelende zwembad.

Lake Manyara Nationaal Park

Het Lake Manyara Nationaal Park is een zeer aangenaam en relatief klein natuurgebied, ingeklemd tussen de Grote Riftvallei en het sodameer. Ondanks de geringe omvang van het park herbergt het gebied een ongewoon aantal habitats en diersoorten. Naast het sodameer en de graslanden kent het park tevens een grondwaterbos dat wordt gevoed door water dat wordt opgestuwd langs de lijn van de breuk in de Grote Rift Vallei.

Jeepsafari – Middag

Gedurende de safari in Lake Manyara bezoekt u de verschillende habitats waar u verschillende diersoorten zult treffen. Zo komt u in het grondwaterbos uitzonderlijk veel bavianen tegen die een genot zijn om te observeren. Tevens vindt u in het woud de beroemde boomklimmende leeuwen van Manyara.
Aan de oever van het meer vindt u vele vogelsoorten, waaronder flamingo’s, pelikanen, visarenden en ijsvogels. Op de graslanden vindt u de grotere zoogdieren zoals giraffen, zebra’s, gnoes en buffels.  Als in de middag het licht zachter wordt en de zon langzaam ondergaat gaat u op safari. Dit is hét moment om de boomklimmende leeuwen en veel andere dieren te zien. 

Dag 4

Spannende excursies bij het Lake Manyara Nationaal Park

In de ochtend geniet u van een lekker ontbijt en een duik in het zwembad om u vervolgens voor te bereiden op een mooi avontuur. Het gebied biedt namelijk vele verrassende en actieve excursies die voor een prettige afwisseling tijdens deze safari reis zorgen. U kunt kiezen tussen de spannende Treetop Walkway, waarbij u tussen de apen en vogels over een hangbrug door de boomtoppen van het Lake Manyara Nationaal Park loopt (vanaf 10 jaar). Of u kunt voor een langere klauter wandeling kiezen, waarbij u onder begeleiding van een enthousiaste gids door het 'groundwater forest' klautert. U wandelt over kleine weggetjes, klimt over stenen en steekt verschillende waterstroompjes over. Een schitterend avontuur!  

In de middag maakt u nog een safari in het Lake Manyara Nationaal Park, maar is er ook voor een duik in het zwembad. (Mocht u liever geen spannende excursie ondernemen dan zijn er nog andere mogelijkheden in Lake Manyara en omgeving.

Dag 5

Op naar het wereldberoemde Serengeti Nationaal Park

Een spannende safari dag staat op het programma. Vandaag vertrekt u namelijk naar het bekendste natuurpark van de wereld; Serengeti Nationaal Park! Onderweg maakt u een fotostop bij de Ngorongoro krater en vervolgens begint de safari op weg naar uw accommodatie.

Serengeti Nationaal Park

Het Serengeti Nationaal Park behoort bekendste wildparken van de wereld. De Serengeti herbergt de meest uitgebreide populatie wilde dieren op aarde en omvat tevens het meest complexe en onaangeroerde ecosysteem. Serengeti betekent “eindeloze vlakte” in de taal van de Maasai en dat is wat de Serengeti volledig waarmaakt. Op deze vlaktes trekken jaarlijks twee miljoen gnoes, zebra’s en gazellen rond tussen de Serengeti en de Masai Mara in Kenia, op zoek naar verse graslanden.

Jeepsafari – Middag

Tijdens de safari geniet u van de prachtige uitgestrekte landschappen en al het wild wat hier te bewonderen valt. De Seronera Vallei staat bekend om haar grote aantallen katachtige. De gids zal dan ook zijn uiterste best doen de leeuwen, cheeta's en luipaarden voor u te spotten! Buiten de katachtige gaat de aandacht natuurlijk ook uit naar al het andere wild. In de middag maakt u een safari op het moment dat het wildleven weer actiever wordt na een aantal uren uitrusten in de schaduw. In de avond geniet u van een kampvuurtje met op de achtergrond de geluiden van de Afrikaanse wildernis.

Dag 6

Gehele dag safari in het Serengeti Nationaal Park

Deze dag staat geheel in het teken van de schitterende Serengeti. U kunt er voor kiezen om heel de dag op safari te gaan en uw lunchpakket op een picknick plek te nuttigen. Ook kunt u vroeg in de ochtend op safari gaan en terug keren naar uw accommodatie voor een uitgebreide brunch. In dit geval gaat u in de middag nog een keer op safari. U overlegt dit ter plekke met uw gids.

Jeepsafari – Hele dag

De Serengeti is een enorm gebied dat net zo groot is als België. U gaat hier de gehele dag op safari en geniet van de prachtige uitgestrekte landschappen en al het wild wat hier te bewonderen valt. De Seronera Vallei staat bekend om haar grote aantallen katachtige. De gids zal dan ook zijn uiterste best doen de leeuwen, jachtluipaarden en luipaarden voor u te spotten! Buiten de katachtige gaat de aandacht natuurlijk ook uit naar al het andere wild. Moe maar voldaan keert u eind van de middag terug bij uw accommodatie voor de welverdiende sundowner na een dag vol sensatie in de Serengeti.

Ballonsafari – Een unieke belevenis! (optioneel)

Vandaag staat u al om 04:30 uur op voor de luchtballon safari. U ziet de zon opkomen terwijl u geruisloos boven de uitgestrekte wildernis vliegt, een adembenemend gezicht. De natuur ontwaakt en na een ballonvaart van een uur landt u op een mooie plek waar een champagneontbijt voor u klaar staat. De ballonsafari is altijd met andere reizigers.

Dag 7

Reis naar Karatu nabij de Ngorongoro krater

In de ochtend kunt u het rustig aan doen of gaat u nog een keer op safari, vervolgens verlaat u de Serengeti en gaat u op weg naar Karatu. Karatu is een leuk dorpje net voorbij de Ngorongoro krater met een heerlijk klimaat! Bij aankomst kunt u een duik nemen in het zwembad of lekker relaxen in de zonovergoten tuin vol met dwergpapegaaien.

Dag 8

Safari in de gigantische Ngorongoro krater

Vandaag staat volledig in het teken van safari in de wereldberoemde Ngorongoro krater en de terugrit naar Arusha.

Ngorongoro krater

De Ngorongoro krater is het dichtstbevolkte wildgebied ter wereld. In de krater leven naar schatting 25.000 grotere zoogdieren! De krater heeft een doorsnee van 17-21 kilometer en de kraterbodem heeft een oppervlakte van circa 260 km2. De rand van de krater ligt ongeveer 600 meter boven de kraterbodem en in het midden van de krater ligt een soda meer.

Jeepsafari – Ochtend

In de ochtend daalt u de krater in voor een safari over de kraterbodem, waarbij u geniet van de uitzichten en al het wild dat hier leeft. Tevens heeft u hier de beste kans op het spotten van een neushoorn. Tegen het middaguur geniet u van de lunch op de picknick plaats om vervolgens de krater weer te verlaten.

Dag 9

Reis van het gebaande pad naar het West-Kilimanjaro gebied

Na een rustig ontbijt in de prettige tuin van uw lodge verlaat u het gebaande pad en zet u koers richting het West – Kilimanjaro gebied, u gaat afsluiten in de bijzondere Maasai Lodge! 

Cultuurbeleving bij de Maasai Lodge

De Maasai Lodge ligt in een spectaculair maanlandschap, ver van de gebaande paden. Deze unieke lodge is geheel opgebouwd in de stijl van een Masai dorp en is tevens van alle gemakken voorzien. Alle kamers hebben een eigen badkamer en zijn prachtig gedecoreerd met Masai versieringen. De afgelegen ligging aan de voet van de Kilimanjaro leent zich uitstekend voor schitterende wandelingen zonder dat u een enkele andere toerist tegen zult komen.

Africa Amini namiddag wandeling

In de namiddag staat er een wandeling op het programma. U wandelt door het gebied en geniet van de rust en magie van deze afgelegen plek. In de avond geniet u van een lekker diner onder de Afrikaanse sterrenhemel en vervolgens een sfeervol kampvuurtje.

Dag 10

Genieten van de schitterende omgeving en de lodge

Africa Amini activiteiten in de omgeving

Bij het krieken van de dag zijn de uitzichten op Mount Meru en de Kilimanjaro magnifiek. Na het ontbijt maakt u dan ook een wandeling waarbij de Masai gidsen vertellen over medicinale planten, de cultuur en de omgeving. U kunt er ook voor kiezen om mee te gaan met een Masai imker of een Masai dorpje te bezoeken. Op het heetst van de dag geniet u bij het zwembad van een verkoelende duik. In de middag onderneemt u in overleg met de mensen van de Maasai Lodge een tweede activiteit (inclusief).

Masai dag (optioneel)

Wilt u volledig ondergedompeld worden in de Masai cultuur, dan kunt u mee gaan met een Masai dag. U gaat mee het vee hoeden, u helpt met koken en eindigt de dag met het Masaai festival, een avond vol dans en muziek en u kunt zelfs bij de Masai blijven slapen! Onze specialisten lichten u graag de mogelijkheden toe.

Dag 11

Vlucht naar het tropische Zanzibar

’s Ochtends geniet u nog van het uitzicht op de Kilimanjaro en een lekker ontbijt. Vervolgens wordt u naar de luchthaven gebracht waar u afscheid neemt van de gids alvorens u met een vlucht naar Zanzibar vertrekt. Ter plaatse wacht een vertegenwoordiger van Matoke Tours u op en wordt naar uw accommodatie gebracht. De komende dagen staan in het teken van tropisch nagenieten op de hagelwitte stranden van Zanzibar!

Zanzibar – Het kruideneiland

Zanzibar is een heel toegankelijk eiland met veel bezienswaardigheden. Het is dé ideale afsluiter voor zonaanbidders die van de Swahili keuken en cultuur houden. Ook worden er overal op Zanzibar leuke tropische activiteiten georganiseerd waaronder snorkelen, duiken, kruidentours tot een bezoek aan het historische Stone Town toe. Daarnaast heeft Zanzibar prachtige accommodaties voor ieders budget welke pal aan het parelwitte strand liggen.

zanzibar

Dag 12 t/m 14

Tropisch nagenieten op Zanzibar

Excursies Zanzibar – (optioneel)

Op Zanzibar zijn tal van leuke excursies mogelijk. Trek er op uit naar Jozani Forest, het historische Stone Town en/of ga snorkelen bij de Mnemba Atol. Ook is het leuk om met mountainbikes de stranden af te struinen en je te verbazen over de kleurrijke Zanzibari die ook onderweg zijn. Vergeet niet een kijkje te nemen bij het mooiste restaurant; The Rock. En geniet sowieso van de uitstekende Swahili keuken en verse zeevruchten welke overal te verkrijgen zijn. Alle excursie mogelijkheden bespreekt u eenvoudig bij de receptie van uw verblijf. U bent zo zelf baas over uw eigen tijd in Zanzibar.

Dag 15

Volle dag op Zanzibar en terugvlucht

Nog een volle dag genieten bij de voorkeursaccommodatie. Pas rond het vallen van de avond wordt u naar de luchthaven van Zanzibar gebracht. Hier wacht u op de korte regionale vlucht naar Dar es Salaam of Nairobi. Vanaf hier vertrekken de KLM vluchten 's nachts naar huis.

Dag 16

Thuiskomst
In de ochtend komt u weer aan in Amsterdam of Brussel met een koffer vol prachtige herinneringen.