9+ beoordeeld op grootste safari reviewsite ter wereld
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Het Beste van Botswana

Het Beste van Botswana

Dag 1

Vertrek vanuit Amsterdam of Brussel

Vandaag vertrekt u vanuit Amsterdam of Brussel naar Johannesburg in Zuid – Afrika. Vliegt u met KLM dan komt u in de avond aan en overnacht u in een hotel op loopafstand van het vliegveld. U kunt ook met Air Belgium vanuit Brussel naar Johannesburg vliegen, dit is een nachtvlucht dus is er geen overnachting op Johannesburg Airport nodig. Matoke Tours zoekt samen met u de beste vlucht uit.

Dag 2

Aankomst bij de beroemde Victoria Watervallen in Zimbabwe

In de loop van de ochtend vliegt u van Johannesburg naar het Victoria Falls airport in Zimbabwe gelegen. Bij aankomst staat de goedlachse chauffeur te wachten. Na de kennismaking brengt hij u in een half uurtje naar uw voorkeursaccommodatie. In de middag kunt u genieten bij uw accommodatie of bijvoorbeeld al een dinercruise ondernemen. 

Victoria watervallen

Deze dagen verblijft u bij wellicht de meest mythische locatie van Afrika. Mosi-oa-Tunya, letterlijk vertaald 'de rook die dondert', ofwel de Victoria Watervallen. Reizigers worden aangetrokken door de pure kracht van het water, de safariparken in de omgeving en de adrenaline verhogende activiteiten. De Victoria Watervallen stellen dan ook geen reiziger teleur!

Zambezi Diner Cruise – (optioneel)

In de namiddag wordt u door een chauffeur opgehaald bij uw accommodatie en naar de Zambezi gebracht voor de sfeervolle diner cruise. Bij aankomst wordt u verwelkomd met een glaasje bubbels en verfrissingshanddoek. Op het bovenste dek worden snacks geserveerd bij ondergaande zon. Zodra de zon eenmaal onder is wordt het diner op het benedendek geserveerd. Dit is optimaal genieten bij de Victoria Falls!

Dag 3

Activiteiten bij de immense Victoria Watervallen

In de omgeving van de Victoria watervallen kunt u van alles beleven aan de oever, op het water en in de lucht. Naast alle activiteiten kunt u ook lekker uit gaan lunchen in het gezellige stadje Victoria Falls. Hieronder volgen een aantal voorbeelden en vraag gerust naar nog meer mogelijkheden. 

Kiest u voor de overnachting in de exclusieve variant dan zijn verschillende activiteiten in de reissom opgenomen. 

Helikopter vlucht Victoria Falls – (optioneel)

U krijgt pas echt een idee van de daadwerkelijke hoeveelheid water en gigantische lengte wanneer u de watervallen vanuit de lucht aanschouwd. Een helikoptervlucht duurt ongeveer dertien minuten. Dit geeft u voldoende tijd om totaal omver geblazen te worden van de kracht en schoonheid van de Victoria Watervallen. Boek uw voorkeursvlucht vooraf om teleurstellingen ter plekke, door drukte, te voorkomen.

Bezoek Victoria Falls – (optioneel)

Vandaag wordt u door een privé gids opgehaald bij uw accommodatie. Onder begeleiding bezoekt u vandaag de Victoria watervallen. Geniet van het waanzinnige geluid, de kracht en prachtige uitzichten vanaf verschillende plekken. Een ideale lunchplek is de Look Out café in Zimbabwe (excl.). Eind van de middag wordt u weer afgezet bij uw accommodatie.

Lunch in The Lookout Café – (optioneel)

Tijdens een lunch in The Lookout Café kijkt u uit op de immense kloof waar de machtige Zambezi rivier zich een weg doorheen baant. In de verte ziet u de beroemde Victoria Falls Bridge die in 1904 is gebouwd en Zimbabwe met Zambia verbindt. In het restaurant worden zowel smaakrijke vegetarische gerechten als gerechten met vlees geserveerd. Een ideale plek om te genieten van de lunch tussen de activiteiten door of voor een drankje bij ondergaande zon.

Mountainbiketocht Victoria Falls – (optioneel)

De mountainbiketocht begint al vroeg bij het Lookout Café met de Victoria watervallen in de verte. U rijdt, onder begeleiding van een professionele gids, in een ontspannen versnelling door het stadje Victoria Falls en via de buitenwijken richting de machtige Zambezi rivier. Onderweg stopt u bij verschillende uitzichtpunten aan de Zambezi om te genieten van het uitzicht met in de verte de nevel van de waterval. Onderweg kunt u olifanten en ander wildleven tegenkomen.

Canopy Tour Victoria Falls – (optioneel)

Tijdens de twee uur durende Canopy Tour met in de verte de Victoria watervallen geniet u van het uitzicht op de kloof en het regenwoud. De Victoria Falls Canopy Tour biedt een netwerk van kabelbanen, paden en loopbruggen over touwbruggen in het bladerdak van het hardhouten bos in de Zambezi kloof. Deze ervaring is geschikt voor avonturiers van alle leeftijden, inclusief gezinnen.

Kano safari Upper Zambezi – (optioneel)

Een kanotocht op de bovenloop van de Zambezi rivier is een ontspannen manier om de flora en fauna van het nationale park te ontdekken. Professionele begeleiding zorgt er voor dat u niet te dicht bij nijlpaarden in de buurt komt, kunt genieten van de vele vogelsoorten en wie weet zelfs van olifanten die de dorst komen lessen in de rivier.

Dusty Road Dining Experience – (optioneel)

U wordt op gehaald bij uw accommodatie en naar het bruisende Chinotimba dorp gebracht. Eenmaal aangekomen bij Dusty Road staat u een traditionele eetervaring met ongebruikelijke combinaties en authentieke Zimbabwaanse producten te wachten. De gerechten worden op traditionele wijze, op open vuur en in gietijzeren potten bereid. De tafels staan buiten en het meubilair is grotendeels up-cycled van oude deuren, haspels en blikken. Sarah en haar team geven uitleg bij het eten en zorgen voor een gezellige sfeer met zo nu en dan ook zang en dans!

Dag 4

Transfer naar Kasane en jeepsafari in Chobe Nationaal Park

Na het ontbijt wordt u naar Kasane, Botswana gebracht. Na zo’n 2 uur arriveert u in Kasane  waar u plaatsneemt in uw accommodatie.  ’s Middags staat de eerste safari gepland in het Chobe Nationaal Park en gaat u op zoek naar onder andere de vele olifanten die hier leven. 

Kiest u voor de exclusieve variant dan vliegt u van Kasane naar Savute (Zuid – Chobe) en onderneemt u in de middag de eerste safari. 

Jeepsafari Chobe – Middag

Zowel in de ochtend als namiddag kunt u op safari in Chobe Nationaal Park. Bespreek met uw gastheer/vrouw uw voorkeur dagindeling. Per open jeep gaat u op zoek naar de landdieren in Chobe. Denk hierbij aan de grote kuddes buffels, leeuwen, olifanten, luipaarden etc. Uiteraard wordt ook de regio rondom de Chobe rivier niet overgeslagen!

Dag 5

Jeepsafari en bootsafari in Chobe Nationaal Park

Vandaag staat u vroeg op voor de jeepsafari in het Chobe Nationaal Park. Onderweg wordt op een mooie plek de lunch geserveerd. Uiteindelijk komt u aan bij de steiger waar de boot al klaar ligt voor de bootsafari op de Chobe rivier. Aan het einde van de dag toost u bij ondergaande zon op een ideale start van uw safari in Botswana!

Jeepsafari Chobe – Ochtend

Zowel in de ochtend als namiddag kunt u op safari in Chobe Nationaal Park. Bespreek met uw gastheer/vrouw uw voorkeur dagindeling. Per open jeep gaat u op zoek naar de landdieren in Chobe. Denk hierbij aan de grote kuddes buffels, leeuwen, olifanten, luipaarden etc. Uiteraard wordt ook de regio rondom de Chobe rivier niet overgeslagen!

Bootsafari Chobe Rivier – Middag

Tijdens de bootsafari ligt de nadruk op olifanten, nijlpaarden, vogels en al het wild wat aan de oever te zien is. Met name een overstekende olifant door het water levert fantastische plaatjes op. Onderweg worden drankjes en snacks geserveerd. (Mocht de boottocht door laag water niet door kunnen gaan wordt er een andere activiteit aangeboden)

Dag 6

Vlucht naar de beroemde Okavango delta en eerste safari

In de ochtend wordt u naar het airport van Kasane gebracht voor de vlucht naar de regio met het meeste imposante imago van Afrika; Okavango Delta. Het vliegtuig blijft laag vliegen zodat u vanuit de lucht het adembenemende landschap en de eerste dieren ziet! Vanmiddag gaat de safari van uw voorkeur van start.

Okavango Delta

De Okavango Delta is de overkoepelende naam van het gigantische natuurgebied wat wordt onderverdeeld tussen het Moremi Reservaat, Mopane Tongue en de tientallen privéreservaten die hier omheen liggen. Ze hebben alle gemeen dat de regio’s exclusief zijn. Het gros van de accommodaties kan slechts per privévliegtuig bereikt worden. De aanvoer van het vele water is de bron van gezonde wildaantallen en de spectaculaire vergezichten. Het zorgt voor unieke landschappen met kleine of middelgrote eilanden die zijn omringt door water. Daartussen meanderen kanalen en lagunes, boordevol bijzonder wildleven.

Namiddag safari Okavango Delta

Bespreek vanmiddag naar welke activiteit uw voorkeur uitgaat! U kunt de waterwegen het beste per mokoro ontdekken. Of kies voor de wandelsafari; puur safari beleven in harmonie met de schitterende natuur van de Okavango Delta. Uiteraard is het ook mogelijk om per jeep op zoek te gaan naar het wild!

Dag 7

Safari activiteiten naar keuze in de Okavango delta

Vandaag staat volledig in het teken van het optimaal beleven van één van de hoogtepunten in heel Afrika, de Okavango delta. De dag begint vroeg in de ochtend met een licht ontbijt en de eerste safari activiteit. Vervolgens komt u terug voor een uitgebreide lunch en een siësta. In de middag maakt u zich op voor de tweede safari activiteit. Op deze manier kunt u de dagen naar wens invullen en bepaald u het programma ter plekke. Uiteraard zullen de mensen van uw accommodatie overleggen en helpen bij het maken van de keuze. Een zeer prettige manier van safaribeleving die ruimte laat voor eigen invulling!

Safari activiteiten Okavango delta

Jeepsafari
Tijdens de jeepsafari wordt het meeste wildleven gespot, doordat verschillende ecosystemen bezocht kunnen worden. Naast de leeuwen, olifanten en luipaarden gaat u ook op zoek naar bijzondere zoogdieren. Zo is het niet ongebruikelijk om kuddes sabel antilopen te zien grazen en worden ook wilde honden regelmatig gespot. Tijdens de ochtend safari's wordt op een mooie plek gestopt voor een bakje koffie of thee, tijdens de middag safari wordt er gestopt voor een 'sundowner' bij ondergaande zon. In de privé concessies gaan na de sundowner de spotlichten aan en start de nachtsafari. De aardwolf, Afrikaanse wilde kat, honingdas en civet kunnen gespot worden tijdens deze bijzondere uren in het donker.

Mokorosafari
Tijdens de safari in een mokoro (kano) beleeft u de Okavango delta in alle rust en stilte. Deze methode bestaat al eeuwenlang en werd ontwikkeld door de oorspronkelijke bewoners van de Okavango Delta. Onder begeleiding van een ervaren gids gaat u per mokoro op zoek naar vogels, kikkers én het grote wild wat zich schuilhoudt tussen het papyrus en rietgras. (Afhankelijk van de waterstand)

Wandelsafari
De nadruk tijdens de wandelsafari ligt op vogels en het kleine wild wat men ‘normaal gesproken’ over het hoofd ziet. Maar ook leeuwen, olifanten en giraffen kunnen tijdens de wandelsafari gezien worden. Immers kunnen de rangers niet weten wat er achter de volgende struik of boom schuilt! (Afhankelijk van de hoogte van het gras ivm de veiligheid)

Bootsafari
Tijdens de bootsafari kunnen grotere afstanden worden afgelegd dan met een mokoro. Onderweg kunt u nijlpaarden, olifanten, buffels, krokodillen, kleurrijke vogels en meer zien. Mocht de bootsafari in de middag plaatsvinden dan zullen er koude drankjes mee gaan voor het moment het prachtige moment van zonsondergang. (Afhankelijk van de waterstand)

Dag 8

Vlucht naar tweede locatie in de Okavango delta (privé consessie)

In de ochtend onderneemt u nog een safari activiteit en vervolgens wordt u afgezet op de airstrip voor en vertrekt de safarivlucht naar de tweede locatie in de Okavango delta. Tijdens de smakelijke lunch bespreken de rangers de activiteitenopties de komende dagen. In de namiddag zit u in de jeep voor de safari met aansluitend een sundowner. 

Mokorosafari Okavango privéreservaat

De waterkanalen in de Okavango Delta hebben een enorme aantrekking op het grote en kleine wild in het privéreservaat. Het is dan ook erg bijzonder om het perspectief op de natuur en wildleven vanaf het water te krijgen! Dat kan het beste via de mokoro. Deze methode bestaat al eeuwenlang en werd ontwikkeld door de oorspronkelijke bewoners van de Okavango Delta. Onder begeleiding van een ervaren gids gaat u per mokoro op zoek naar vogels, kikkers én het grote wild wat zich schuilhoudt tussen het papyrus en rietgras.

Dag 9

Nog een schitterende dag in de overweldigende Okavango delta

Ook vandaag staat in het teken van de safari activiteiten in de Okavango delta. Tussen de activiteiten door geniet u van de lunch, een moment rust of een duik in het zwembad van uw accommodatie.

Safari activiteiten Okavango delta

Jeepsafari
Tijdens de jeepsafari wordt het meeste wildleven gespot, doordat verschillende ecosystemen bezocht kunnen worden. Naast de leeuwen, olifanten en luipaarden gaat u ook op zoek naar bijzondere zoogdieren. Zo is het niet ongebruikelijk om kuddes sabel antilopen te zien grazen en worden ook wilde honden regelmatig gespot. Tijdens de ochtend safari's wordt op een mooie plek gestopt voor een bakje koffie of thee, tijdens de middag safari wordt er gestopt voor een 'sundowner' bij ondergaande zon. In de privé concessies gaan na de sundowner de spotlichten aan en start de nachtsafari. De aardwolf, Afrikaanse wilde kat, honingdas en civet kunnen gespot worden tijdens deze bijzondere uren in het donker.

Mokorosafari
Tijdens de safari in een mokoro (kano) beleeft u de Okavango delta in alle rust en stilte. Deze methode bestaat al eeuwenlang en werd ontwikkeld door de oorspronkelijke bewoners van de Okavango Delta. Onder begeleiding van een ervaren gids gaat u per mokoro op zoek naar vogels, kikkers én het grote wild wat zich schuilhoudt tussen het papyrus en rietgras. (Afhankelijk van de waterstand)

Wandelsafari
De nadruk tijdens de wandelsafari ligt op vogels en het kleine wild wat men ‘normaal gesproken’ over het hoofd ziet. Maar ook leeuwen, olifanten en giraffen kunnen tijdens de wandelsafari gezien worden. Immers kunnen de rangers niet weten wat er achter de volgende struik of boom schuilt! (Afhankelijk van de hoogte van het gras ivm de veiligheid)

Bootsafari
Tijdens de bootsafari kunnen grotere afstanden worden afgelegd dan met een mokoro. Onderweg kunt u nijlpaarden, olifanten, buffels, krokodillen, kleurrijke vogels en meer zien. Mocht de bootsafari in de middag plaatsvinden dan zullen er koude drankjes mee gaan voor het moment het prachtige moment van zonsondergang. (Afhankelijk van de waterstand)

Helikoptersafari Okavango Delta – (optioneel)

De mooiste manier om de Okavango Delta te beleven is vanuit de lucht! Vanaf verschillende accommodaties/locaties is het mogelijk een privé helikopter te huren. Gemiddeld duurt een helikoptersafari 20 minuten. De piloot vliegt laag over de prachtige waterpartijen, eilanden en brengt u nabij olifanten, buffels en andere grotere zoogdieren die zichtbaar zijn vanuit de helikopter.

Dag 10

Safari activiteit en terugvlucht via Maun en Johannesburg

Nog een laatste keer de wildernis van Botswana in tijdens een safari. Daarna neemt u afscheid van het geweldige team en vliegt u naar Maun. Vervolgens vliegt u via Johannesburg terug naar Amsterdam of Brussel.

Dag 11

Aankomt thuis

Vandaag arriveert u met een koffer vol prachtige nieuwe safariherinneringen.