Uitgeroepen tot 'beste reisorganisatie' door Columbus Travel
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Ballonvaart Tanzania – De Serengeti vanuit een luchtballon

Ballonvaart Tanzania – De Serengeti vanuit een luchtballon

Hoe voelt het om op ballonsafari te gaan in de serengeti?

Al jaren ga ik privé en voor mijn werk naar het mooiste continent op Aarde; “Mama Afrika”. Ik noem haar vaak liefkozend zo omdat ik in Afrika het gevoel heb dat hier de essentie van het leven is ontstaan en wordt beoefend. Tijdens mijn bezoeken heb ik het geluk gehad veel prachtige jeep-, wandel- en bootsafari’s te hebben mogen maken. Van het waterrijke Murchison Falls in Oeganda tot het self-drive walhalla van Etosha in Namibië en vrijwel alle wildparken die er tussenliggen. Een grote rijkdom om zo veel dieren in het wild te mogen aanschouwen, vaak onder begeleiding van de leukste en meest deskundige gidsen! Eén type safari ontbrak echter… En hoewel ik het al regelmatig aan reizigers had geadviseerd, bleef het speculeren over het daadwerkelijke gevoel van zweven over de oneindige vlaktes van de Serengeti. Mijn grote verlangen naar deze unieke safaribeleving werd gerealiseerd. Eindelijk ging ik met mijn partner de Afrikaanse lucht in!

Door Nicole van Etten, Afrika specialiste bij Matoke Tours

Dat de dagen vroeg beginnen in de Afrikaanse bush is menige safariliefhebber bekend. Om tijdens de zonsopgang in de luchtballon te zitten worden we om 04.00u opgehaald van onze accommodatie Tortilis Serengeti. Met kleine oogjes rijden we over de verlaten paden van de nacht. Tijdens deze donkere uren worden we onderweg verrast door een genetkat (nacht-actieve katachtige) die een hyena uitdaagt. Een fascinerend schouwspel waar je alleen ’s nachts een gelukkige waarnemer van kan zijn. Een mooie start van de dag!

Niet veel later arriveren we bij een gigantische open plek, midden in het hart van de Serengeti. Met ons staan nog een handvol andere toeristen naar de luchtballonnen te kijken. Het zijn er twee deze ochtend. De ballonvaarder en zijn assistenten zijn druk bezig warme lucht in de ballon te krijgen. Als de ballon vol genoeg zit met warme lucht en bijna van haar zijkant rechtop staat, mogen we per tweetal in de mand gaan zitten. Totaal gaan er 16 avonturiers per ballon de lucht in! Ondertussen is de hemel dieprood geworden en zien we de eerste machtige zonnestralen aan de horizon verschijnen. We stijgen op, de zon tegemoet!

Onze populaire bestemmingen

Onze reizen naar de Serengeti

Het gevoel tijdens het opstijgen is lastig te omschrijven; zo onder de indruk van de intense kleuren, het tafereel ‘ballonvlucht’ en de waanzinnige vergezichten over de vlaktes van de Serengeti maken me duizelig van geluk. Ik weet gewoon niet waar ik moet kijken en merk dat ik een enorme grijns op mijn gezicht heb, ik lach van oor tot oor! Nadat ik eindelijk ben bedaard van de eerste endorfine injectie pak ik mijn camera. We zien vanuit de lucht veel hyena’s achter bosjes schuilen, ver van de paden waar we met de jeep over zouden rijden. We zien een moederleeuw met haar welpen, tijdens het ochtendlicht wandelen, over de vlaktes. Een stukje verderop is water… de nijlpaarden zijn net teruggekeerd in het water en nog erg onrustig. Een paar jagen elkaar op en ‘rennen’ door het water naar elkaar toe. Van bovenaf is het nog beter zichtbaar hoe massief deze giganten zijn. Ondertussen hangt de andere ballon over het water. Ik klik met mijn camera en zie de weerspiegeling van de andere luchtballon, samen met de nijlpaarden én de goudgele savannes op de achtergrond. “Wow” is het enige wat ik kan uitbrengen…

We zweven een uur door de lucht. Alle andere luchtvaarders genieten ook zichtbaar van de kleuren die steeds veranderen en de prachtige wildtaferelen op het land. We landen langzaam op een andere plek van waar we zijn vertrokken. Er staat een lange ontbijttafel gereed voor ons allemaal. Onze piloot is duidelijk in zijn element. Hij neemt een fles Champagne en zet dit op zijn hoofd en begint enthousiast het verhaal te vertellen over hoe ballonvluchten en Champagne in Frankrijk de oorsprong vinden, in de 18e eeuw, en sindsdien onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. We luisteren naar zijn betoverende woorden en heffen ons glas op de Serengeti en haar vaardige ballonvaarders die dit mogelijk hebben gemaakt.

Met lieve Afrika groet,
Nicole

Ballonsafari in de Serengeti

Zelf ervaren hoe het is om over de Serengeti te zweven? Neem contact met ons op via info@matoketours.nl en bekijk hier de bijzondere reizen naar Noord Tanzania waar we altijd een ballonsafari in kunnen verwerken.

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips!