Uitgeroepen tot 'beste reisorganisatie' door Columbus Travel
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Rwanda Land van Duizend Heuvelen

Rwanda Land van Duizend Heuvelen

Dag 1

Welkom in het land van de duizend heuvelen

Afhankelijk van uw voorkeur vertrekt u vandaag vanaf Amsterdam of Brussel naar Kigali. Bij aankomst in Rwanda staat uw privé chauffeur/gids u op te wachten om u naar de comfortabele eerste accommodatie te brengen. Welkom in 'het land van de duizend heuvelen'!

Dag 2

Genocide Memorial en de reis naar Nyungwe Forest

Indien gewenst bezoekt u deze ochtend het Genocide Memorial in Kigali. In de middag maakt u voor het eerst kennis met het lokale leven tijdens de rit naar Nyungwe Forest (circa 7 uur). Wanneer u bij het mysterieuze woud aankomt is de kans groot dat u de eerste apen al langs de kant van de weg zult zien! U reist door Nyungwe Forest naar het meer van Kivu voor de overnachting.

Genocide Memorial (optioneel)

Vandaag bezoekt u het Genocide Memorial, een  herdenkingsplaats voor alle slachtoffers van de Genocide uit 1994. Er wordt op zeer indringende wijze uitgelegd hoe de Genocide heeft kunnen plaatsvinden. Bereidt u voor op heftige beelden- en getuigenverslagen. Voor veel reizigers is dit een emotioneel bezoek, vandaar dat het in de Rwanda reizen optioneel wordt aangeboden.

Dag 3

Chimptrekking & Canopy Walk

Een dag in het regenwoud van Nyungwe! Tussen de twee activiteiten door geniet u van uw lunchpakket bij het startpunt van de Canopy walk. Op het moment dat de zon gaat dalen bent u terug in uw accommodatie voor een koud drankje na deze indrukwekkende dag in het regenwoud.

Nyungwe Forest

Nyungwe Forest is één van de grootste bossen in Oost/ Centraal Afrika. Het tropische regenwoud kent vele flora en fauna soorten. Naast maar liefst 13 verschillende apensoorten is het ook een paradijs voor vogelliefhebbers. Met ruim 310 verschillende vogelsoorten, waarvan 26 endemische vogels, is Nyungwe nog één van de grootste onontdekte vogelbestemmingen in Afrika.

Chimpansee trekking Nyungwe Forest

De dag start met een trekking naar onze ‘neven en nichten’: de chimpansees. Wist u dat maar liefst 98% van onze genen identiek zijn aan die van chimpansees? In de ochtend gaat u de aan de hand van afgebroken takken, uitwerpselen, voedselresten en geluiden samen met een ranger op zoek naar deze luidruchtige primaten!

Canopy wandeling Nyungwe Forest

De ‘canopy‘ wandeling is avontuurlijk en biedt prachtig zicht op het woud. U loopt over een bungelende brug, op maar liefst 50 meter hoogte, tussen de boomtoppen door. Er is geen betere manier om de diverse apen te zien en de veelzijdigheid van het regenwoud te beleven! De wandeling van/naar de brug duurt in totaal circa 4 uur.

Dag 4

Angolese franjeapen en rit langs Lake Kivu

Na het ontbijt pakt u de spullen en gaat u op zoek naar de bijzondere Angolese franjeapen. Vervolgens rijdt u parallel aan het meer van Kivu naar Gishenyi, dit is de mooiste rit van de reis! U overnacht in een fijne accommodatie aan de oevers van het meer.

Colobus Monkey walk Nyungwe Forest

U rijdt door felgroene theevelden naar het startpunt van de wandeling waarbij u op zoek gaat naar de prachtige Angolese franjeaap. U wandelt door de theevelden en vervolgens het woud in. De franjeapen leven in grote groepen die sierlijke door boomtoppen manoeuvreren, een schitterend gezicht!

Lake Kivu – Gisenyi

In het uiterste noorden van Lake Kivu ligt de plaats Gisenyi. Na hoofdstad Kigali is dit de grootste plaats van het land! Door de ligging nabij het populaire Volcanoes National Park heeft deze plaats zich ontwikkeld als een locatie met goede toeristische voorzieningen. Zo zijn er langs de oevers van het meer voldoende opties voor accommodaties, die ook beschikken over prachtige privé stranden. Een ideale locatie dus om even bij te komen van alle beleefde avonturen!

Dag 5

Congo Nile Trail

Na het ontbijt met uitzicht op Lake Kivu bewandelt een gedeelte van de fameuze Congo Nile Trail. Samen met uw gids bespreekt u hoe lang u wilt wandelen. Mocht u liever geen wandeling maken dan is het uiteraard ook mogelijk om voor een excursie op het meer te kiezen.

Congo Nile Trail dagtocht

Vandaag is er tijd om een stuk van de Congo Nile Trail te bewandelen. Dit wandelpad van maar liefst 227 kilometer lang biedt een fantastische kijk in het lokale leven langs de route. Onderweg maakt u kennis met de Rwandese bevolking en geniet u van een constant schitterend uitzicht op Lake Kivu en de heuvelen eromheen. U plant de eigen duur van uw wandeling in en de gids komt u op het afgesproken tijdstip weer langs de route ophalen.

Napoleon Island Lake Kivu (optioneel)

U brengt vandaag een bezoek aan Napoleons eiland, een klein eiland gelegen in het Kivumeer voor de kust van Kibuye. Hier gaat u voor circa 3 uur op pad met een vogelgids, om de vele bijzondere vogelsoorten op het eiland te aanschouwen.

Ndaba waterval (optioneel)

De Ndaba waterval, net even buiten Kibuye gelegen, is één van de grootste watervallen van het land. Zeker in de seizoenen met meer regen is dit echt een bezoekje waard! Klim naar de top van de waterval voor een nog beter zicht op dit prachtige natuurspektakel.

Dag 6

Kanotocht op Lake Kivu

In de ochtend maakt u de kanotocht op het meer van Kivu. Vervolgens zet u koers richting het noorden, met als eindbestemming Volcanoes Nationaal Park. In de loop van de middag heeft u voor het eerst zicht op de indrukwekkende vulkaantoppen.

Volcanoes Nationaal Park

Volcanoes Nationaal Park is een spectaculair gebied dat wordt gedomineerd door acht Virunga vulkanen, waarvan twee op dit moment nog actief zijn. Op de flanken van de bergketen ligt tropisch regenwoud vol bijzondere primaatsoorten zoals gorilla’s en golden monkeys! Het 160 vierkante kilometer grote park telt daarnaast maar liefst 178 bijzondere vogelsoorten! Kortom: een zeer bijzondere wereld dat bij een bezoek aan Rwanda absoluut niet mag ontbreken.

Dag 7

Gorillatrekking of Golden Monkey trekking

Vandaag staat in het teken van de bijzondere primaatsoorten van het Volcanoes Nationaal Park. De activiteiten zijn optioneel aangeboden om u zodoende te kans te geven om te kiezen tussen de verschillende mogelijkheden.

Gorilla trekking Volcanoes (optioneel)

Eén van de hoogtepunten van uw reis staat vandaag op het programma: u gaat op gorilla trekking in het Volcanoes NP. Samen met een professionele ranger onderneemt u een trekking door het regenwoud, op zoek naar één van de gorillagroepen. Wie weet gaat u wel op zoek naar de Susa groep, waarna Dian Fossey jarenlang onderzoek heeft gedaan. Een ontmoeting met de berggorilla’s in hun natuurlijke leefomgeving is hoe dan ook een zeldzame, unieke en bovenal onvergetelijke ervaring. Vandaag wordt een dag om nooit te vergeten!

Golden Monkey trekking Volcanoes (optioneel)

U gaat op trekking naar de zeldzame Golden Monkeys! In Volcanoes Nationaal Park leven verschillende gehabitueerde groepen. De trekking vindt plaats op de voet van de Virunga vulkanen. Eenmaal in het woud mag u een uur bij de apen blijven. Ze houden van springen, slingeren en spelen. Het fotograferen van deze bijzondere beesten zal daarom echt een uitdaging zijn.

Dag 8

Kanotocht met vulkanen op de achtergrond

Na ontbijt wordt u afgezet bij het startpunt van de kanotocht op de Mukungwa rivier. Na de tocht kunt u gaan lunchen bij een restaurant met uitzicht op de ‘twin lakes’.

Kanotocht op de Mukungwa rivier

Onder begeleiding van een professionele Rwandese gids vaart u ontspannen door het Rwandese landschap en geniet van indrukwekkende vergezichten, vele vogelsoorten en otters. Kinderen volgen uw kanotocht op de voet en in de verte ziet de vulkanen van de Virunga vulkaanketen. Een fantastische manier om het plattelandsleven van Rwanda te beleven.

Dag 9

Onontdekt Akagera Nationaal Park

Vandaag rijdt u terug naar Kigali en vervolgens zet u koers naar de savannevlaktes van het Akagera National Park, een reis van circa zes uur. 

In de maanden juni t/m augustus en december t/m februari brengt u de eerste nacht door aan de noordkant van Akagera National Park. Er staat aan de noordkant van het park slechts één accommodatie. Daar beleeft u, ver van de gebaande paden af, de ultieme safaribeleving! 

Akagera Nationaal Park

Het onontdekte Akagera Nationaal Park is gelegen in het oosten van het land en wordt slechts door de Akagera rivier gescheiden van buurland Tanzania. Het park kent een grote diversiteit aan landschappen en vegetaties, van goudkleurige savannes met glooiende graslanden tot moerassen, berglandschap en prachtige meren. Dit nationale park is in beheer van African Parks dat er voor gezorgd heeft dat er weer neushoorns en leeuwen in het park leven. Het park heeft zwaar te verduren gehad ten tijde van de genocide in de jaren negentig, maar werkt hard aan de wederopbouw. Het onontdekte karakter en daardoor authentieke safaribeleving heeft het bekende Wilderness Safari's doen besluiten om hier het luxe Magashi Camp te openen.

Dag 10

Op zoek naar de big 5 in Akagera National Park

Vandaag staat volledig in het teken van safari activiteiten in het Akagera Nationaal Park! Tussen de activiteiten door geniet u van de lunch bij uw accommodatie.

Jeepsafari Akagera – Ochtend

Akagera Nationaal Park leent zich uitstekend voor safari’s met een 4WD landcruiser of een comfortabele minibus. U gaat met het voertuig alle uithoeken van het park ontdekken, op zoek naar wilde dieren. De safari's in het zuiden van het park zijn gericht op giraffen, neushoorns en bijzondere vogels. Aan de noordkant van het park bevinden zich uitgestrekte savannevlaktes met leeuwen, buffels, zebra's en luipaarden. De safari's worden altijd begeleid door een professionele ranger die het park op zijn/haar duimpje kent. In de ochtend gaat u op safari en hebt de tijd om een groot gedeelte van het park te ontdekken. De vele meren en heuvels maken het park landschappelijk indrukwekkend. Het wildleven van Akagera laat zich soms wat moelijker spotten dan de bekende nationale parken in Oost-Afrika, maar het feit dat u vrijwel alleen door het park rijdt maakt dit ruimschoots goed.

Bootsafari Akagera

Aan de zuidkant van Akagera Nationaal Park bevinden zich prachtige meren, waarvan de grootste Lake Ihema is. U gaat vanmiddag een ontspannende boottocht over dit meer te maken. De focus ligt daarbij op het spotten van nijlpaarden, krokodillen, drinkende dieren langs de waterkant en vele vogelsoorten.

Dag 11

Afsluiten in hoofdstad Kigali

In de ochtend is er nog tijd voor een laatste safari aan de zuidkant van het park, alvorens u in een kleine twee uur terug rijdt naar hoofdstad Kigali. Aan het begin van de avond wordt u afgezet op de luchthaven, waar u afscheid neemt van uw gids. Later vanavond vliegt u terug naar Amsterdam of Brussel en komt er een einde aan uw rondreis door het ‘land van de duizend heuvelen.' Gelukkig neemt u een 'koffer vol prachtige herinneringen' mee naar huis!

Jeepsafari Akagera – Ochtend

De jeepsafari start vandaag al vroeg, wanneer de zon net opkomt en de temperatuur nog heerlijk koel is. Dit is het moment van de dag waarop de dieren ontwaken en op zoek gaan naar het ontbijt. De dieren zijn rond dit tijdstip dan doorgaans ook het meest actief, waardoor ze goed gespot en gefotografeerd kunnen worden.  

Dag 12

Aankomst in Amsterdam of Brussel

Vroege aankomst in Amsterdam/Brussel na uw vlucht met KLM/Brussels Airlines. Einde van een onvergetelijk Rwanda avontuur!