9+ beoordeeld op grootste safari reviewsite ter wereld
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk en duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden m.b.t. reizen in corona tijd. Meer info
 
Rwanda & Kenia reis: Gorilla’s met Masai Mara

Rwanda & Kenia reis: Gorilla’s met Masai Mara

Dag 1

Welkom in Rwanda!

Het is zover! Het avontuur door Oost-Afrika gaat vandaag van start. Een comfortabele rechtstreekse vlucht met KLM naar Kigali. U wordt bij uw accommodatie welkom geheten met een verkoelend welkomstdrankje, karibu Rwanda!

Dag 2

Op naar het land van de berggorilla's

Na het ontbijt bezoekt u (indien gewenst) het indrukwekkende genocide monument en leert hier over de volkerenmoord van 1994 waarbij naar schatting 800.000 Tutsi’s en gematigde Hutu’s zijn omgekomen. Na deze indrukwekkende kennismaking met Rwanda en de lunch rijdt u naar het Volcanoes Nationaal Park, het oudste nationale Park van Afrika.

Genocide Memorial – (optioneel)

Vandaag bezoekt u het Genocide Memorial, een herdenkingsplaats voor alle slachtoffers van de Genocide uit 1994. Er wordt op zeer indringende wijze uitgelegd hoe de Genocide heeft kunnen plaatsvinden. Bereidt u voor op heftige beelden- en getuigenverslagen. Voor veel reizigers is dit een emotioneel bezoek, vandaar dat het in de Rwanda reizen optioneel wordt aangeboden.

Volcanoes Nationaal Park

Volcanoes Nationaal Park is een spectaculair gebied dat wordt gedomineerd door acht Virunga vulkanen, waarvan twee op dit moment nog actief zijn. Op de flanken van de bergketen ligt tropisch regenwoud vol bijzondere primaatsoorten zoals gorilla’s en golden monkeys! Het 160 vierkante kilometer grote park telt daarnaast maar liefst 178 bijzondere vogelsoorten! Kortom: een zeer bijzondere wereld dat bij een bezoek aan Rwanda absoluut niet mag ontbreken.

Dag 3

Oog in oog met de berggorilla's

Vandaag is een grote dag, de gorilla trekking staat op het programma! U rijdt naar het startpunt waar u een uitgebreide briefing krijgt over deze bijzondere excursie. U geniet een late lunch in de lodge en geniet in de middag van het uitzicht, een optionele excursie of een spa behandeling.

Volcanoes Nationaal Park

Volcanoes Nationaal Park is een spectaculair gebied dat wordt gedomineerd door acht Virunga vulkanen, waarvan twee op dit moment nog actief zijn. Op de flanken van de bergketen ligt tropisch regenwoud vol bijzondere primaatsoorten zoals gorilla’s en golden monkeys! Het 160 vierkante kilometer grote park telt daarnaast maar liefst 178 bijzondere vogelsoorten! Kortom: een zeer bijzondere wereld dat bij een bezoek aan Rwanda absoluut niet mag ontbreken.

Gorilla trekking – (optioneel)

Eén van de hoogtepunten van uw reis staat vandaag op het programma: u gaat op gorillatracking in het Volcanoes Nationaal Park. Samen met een professionele ranger onderneemt u een trekking door het regenwoud, op zoek naar één van de gorillagroepen. Wie weet gaat u wel op zoek naar de Susa groep, waarna Dian Fossey jarenlang onderzoek heeft gedaan. Een ontmoeting met de berggorilla’s in hun natuurlijke leefomgeving is hoe dan ook een zeldzame, unieke en bovenal onvergetelijke ervaring. Vandaag wordt een dag om nooit te vergeten!

Dag 4

Golden Monkey trekking

Vandaag maakt u de Golden Monkey trekking in de ochtend. U luncht in uw accommodatie en kunt in de middag nog een kanotocht of wandeling in de omgeving ondernemen.

Golden Monkey trekking

U gaat op trekking naar de zeldzame Golden Monkeys! In Volcanoes Nationaal Park leven verschillende gehabitueerde groepen. De trekking vindt plaats op de voet van de Virunga vulkanen. Eenmaal in het woud mag u een uur bij de apen blijven. Ze houden van springen, slingeren en spelen. Het fotograferen van deze bijzondere beesten zal daarom echt een uitdaging zijn.

Kanotocht op de Mukungwa rivier (optioneel)

Onder begeleiding van een professionele Rwandese gids vaart u ontspannen door het Rwandese landschap en geniet van indrukwekkende vergezichten, vele vogelsoorten en otters. Kinderen volgen uw kanotocht op de voet en in de verte ziet de vulkanen van de Virunga vulkaanketen. Een fantastische manier om het plattelandsleven van Rwanda te beleven.

Dag 5

Vlucht naar Nairobi (Kenia)

Afhankelijk van het tijdstip van uw vlucht van Kigali naar Nairobi wordt u afgezet op airport van Kigali. Bij aankomst in Nairobi staat er een vertegenwoordiger van Matoke Tours op u te wachten voor de transfer naar uw accommodatie. 's Avonds geniet u van het diner en kunt gebruik maken van de grote spa.

Nairobi

In de hoofdstad van Kenia, Nairobi, valt meer te beleven dan men op het eerste ogenblik denkt. Deze stad dient vaak als uitvalsbasis voor safari’s, maar ook tussen het ontdekken van de ruwe natuur door zijn hier veel culturele activiteiten te beleven. Bezoek museums, masai markten, of de Kazuri beads factory. Deze ‘’kleine en mooie’’ keramieke kralen worden met de hand geschilderd, sta versteld van hoeveel uur er in 1 kraal gaat zitten! Met een bezoek aan deze fabriek wordt ook bijgedragen aan de welzijn van vele moeders in de gemeenschap. Naast de safari nog niet genoeg van de dieren? Begrijpelijk, bezoek dan het giraffe center! Opgericht door de ‘African Fund for Endangered Wildlife Kenya’, willen ze niet alleen iedereen leren over de giraffen, maar is er ook de kans om dicht in de buurt van deze dieren te komen en ze ook te voeren.

Dag 6

Vlucht naar het Masai Mara Natuurreservaat

In de ochtend pakt u de bagage bij elkaar en wordt u naar het vliegveld gebracht voor de vlucht naar één van de meest bekende en tevens wildrijke nationale parken van Afrika, het Masai Mara Natuurreservaat. In de middag maakt u al direct een safari.

Onderneemt u deze reis in de maanden juli t/m oktober dan zal er uiteraard ook veel aandacht zijn voor de rivieroversteken van de wildebeesten en zebra's door de Mara rivier.

Masai Mara Natuurreservaat

Het Masai Mara wildreservaat behoort tot de meest bekende en wildrijke nationale parken van het Afrikaanse continent. De Masai Mara wordt in tweeën gedeeld door de beroemde Mara rivier waar 2.000.000 migrerende wildebeesten en zebra’s zich op spectaculaire wijze door heen banen. Het Masai Mara wildreservaat ligt in een enorme vallei dat is ontstaan door de krachten van de Grote Riftvallei en wordt in het oosten begrensd door de Loita heuvels, in het noorden door de Ithong heuvels en in het westen het imposante Esoit-Oloolo gebergte. Het reservaat grenst in het zuiden met het Serengeti Nationaal Park in Tanzania en vormt daarmee een gigantisch ecosysteem waar de grote trek door heen trekt.

Jeepsafari – Middag

Tijdens de safari in de Masai Mara gaat u uitzonderlijk veel wilde dieren treffen en zal u tevens versteld staan van adembenemende vergezichten. Tijdens de safari op de savanne gaat u op zoek naar grote troepen leeuwen, hyena’s, giraffen, impala’s, antilopen en misschien zelfs neushoorns. Aan de oevers van de Mara rivier speurt u in het bos naar olifanten, bavianen, buffels en luipaarden. In de Mara rivier zelf ziet u de gigantische nijlkrokodillen die zo nu en dan in botsing komen met de vele nijlpaarden die zich hier eveneens ophouden.

Dag 7, 8 en 9

Optimaal genieten in de Masai Mara

Deze drie dagen staan volledig in het teken van al het safarispektakel in het Masai Mara Natuurreservaat. U kunt op drie momenten op de dag mee gaan met een (gedeelde) safari of kiezen voor een wandelsafari.

Tevens worden er aan het einde van de dag sundowners georganiseerd en kunt u een bushmaaltijd beleven.

Wandelsafari

Wandelschoenen aan, rugzak op en voldoende water mee! Tijdens de wandelsafari gaat u onder begeleiding van een professionele ranger al wandelend op zoek naar de wilde dieren in een privéconcessiegebied aangrenzend aan het nationale reservaat. Onder begeleiding van een ranger en een Masai scout gaat u op zoek naar giraffen, buffels, hyena's, zebra's en misschien zelfs leeuwen. De wandelsafari duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur.

Jeepsafari – Hele dag

Tijdens de safari in de Masai Mara gaat u uitzonderlijk veel wilde dieren treffen en zal u tevens versteld staan van adembenemende vergezichten. Tijdens de safari op de savanne gaat u op zoek naar grote troepen leeuwen, hyena’s, giraffen, impala’s, antilopen en misschien zelfs neushoorns. Aan de oevers van de Mara rivier speurt u in het bos naar olifanten, bavianen, buffels en luipaarden. In de Mara rivier zelf ziet u de gigantische nijlkrokodillen die zo nu en dan in botsing komen met de vele nijlpaarden die zich hier eveneens ophouden. U neemt een lunchpakket mee en zal deze op een mooie plek nuttigen midden in het park tussen de wilde dieren en genieten van prachtige panorama’s.

Jeepsafari – Grote Trek

Vandaag staat volledig in het teken van safari langs de oever van de beroemde Mara rivier, u deelt deze dag samen met uw gids in. Aangezien de wildebeesten vaak in de ochtend en in de middag door de rivier heen trekken kunt u tussen de safari’s door genieten van een welverdiende lunch bij uw accommodatie. Gedurende de safari speurt u langs de beruchte Mara rivier. De spanning stijgt op het moment dat u grote groepen wildebeesten en zebra’s ziet verzamelen langs de oever en de gigantische krokodillen positie ziet kiezen, soms duurt het nog uren eer dat de eerste dieren de oversteek aangaan. Maar als eenmaal de eerste dieren zijn gegaan volgt de rest direct en beleeft u dát wat u altijd op televisie heeft kunnen zien bij programma’s als Great Migrations en Planet Earth. Een moeilijk te evenaren en zeer bijzonder natuurfenomeen wat slechts door klein aantal safarireizigers wordt aanschouwt! In de maanden juli t/m oktober zullen de safari’s altijd rekening houden met de Grote Trek.

Dag 10

Binnenlandse vlucht naar Nairobi en terugvlucht

Vandaag verlaat u de schitterende Masai Mara en vliegt u met een binnenlandse vlucht naar Nairobi. Hier kunt u nog omkleden en dineren om vervolgens te worden afgezet op het vliegveld voor de terugvlucht naar Amsterdam of Brussel. Mocht u de reis graag verlengen naar de kust van Kenia, Pemba Island, Zanzibar of Mafia Island dan overnacht u deze nacht in Nairobi.

Dag 11

Thuiskomst

In de ochtend komt u weer aan in Amsterdam of Brussel met een koffer vol prachtige herinneringen.