9+ beoordeeld op grootste safari reviewsite ter wereld
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk en duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden m.b.t. reizen in corona tijd. Meer info
 
Exclusief Rwanda

Exclusief Rwanda

Dag 1

Welkom in het land van duizend heuvelen!

Afhankelijk van uw voorkeur vertrekt u vandaag vanaf Amsterdam of Brussel naar Kigali. Bij aankomst in Rwanda staat een privé chauffeur/gids u op te wachten om u naar de comfortabele eerste accommodatie te brengen. Welkom in 'het land van de duizend heuvelen'!

Dag 2

Op naar het Volcanoes Nationaal Park

In de ochtend kunt u eventueel het indrukwekkende genocide monument bezoeken en vervolgens zet u koers richting het noorden, met als eindbestemming Volcanoes Nationaal Park. In de loop van de middag heeft u voor het eerst zicht op de indrukwekkende vulkaantoppen en neemt u plaats in één van de meest bijzondere lodges van Afrika!

Genocide Memorial – (optioneel)

Vandaag bezoekt u het Genocide Memorial, een herdenkingsplaats voor alle slachtoffers van de Genocide uit 1994. Er wordt op zeer indringende wijze uitgelegd hoe de Genocide heeft kunnen plaatsvinden. Bereidt u voor op heftige beelden- en getuigenverslagen. Voor veel reizigers is dit een emotioneel bezoek, vandaar dat het in de Rwanda reizen optioneel wordt aangeboden.

Volcanoes Nationaal Park

Volcanoes Nationaal Park is een spectaculair gebied dat wordt gedomineerd door acht Virunga vulkanen, waarvan twee op dit moment nog actief zijn. Op de flanken van de bergketen ligt tropisch regenwoud vol bijzondere primaatsoorten zoals gorilla’s en golden monkeys! Het 160 vierkante kilometer grote park telt daarnaast maar liefst 178 bijzondere vogelsoorten! Kortom: een zeer bijzondere wereld dat bij een bezoek aan Rwanda absoluut niet mag ontbreken.

Dag 3

Gorillatrekking!

In de ochtend wordt u naar het informatiecentrum van het Volcanoes Nationaal Park gebracht voor de gorilla trekking. U krijgt een lunchpakket mee van uw accommodatie dat u tijdens de lunchpauze kunt nuttigen. In de middag is er tijd om te genieten van de Bisate Lodge.

Gorilla trekking (optioneel)

Eén van de hoogtepunten van uw reis staat vandaag op het programma: u gaat op gorillatracking in het Volcanoes Nationaal Park. Samen met een professionele ranger onderneemt u een trekking door het regenwoud, op zoek naar één van de gorillagroepen. Wie weet gaat u wel op zoek naar de Susa groep, waarna Dian Fossey jarenlang onderzoek heeft gedaan. Een ontmoeting met de berggorilla’s in hun natuurlijke leefomgeving is hoe dan ook een zeldzame, unieke en bovenal onvergetelijke ervaring. Vandaag wordt een dag om nooit te vergeten!

Dag 4

Van vulkanen naar het regenwoud!

In de ochtend verlaat u het Volcanoes Nationaal Park om via de mooiste route van Rwanda naar het schitterende Nyungwe Forest te rijden. De geheel asfalteerde weg volgt de route langs het pittoreske Lake Kivu.

Nyungwe Forest

Nyungwe Forest is één van de grootste bossen in Oost/ Centraal Afrika. Het tropische regenwoud kent vele flora en fauna soorten. Naast maar liefst 13 verschillende apensoorten is het ook een paradijs voor vogelliefhebbers. Met ruim 310 verschillende vogelsoorten, waarvan 26 endemische vogels, is Nyungwe nog één van de grootste onontdekte vogelbestemmingen in Afrika.

Dag 5

Canopy Walk & genieten bij Nyungwe House

Optimaal genieten tussen de theevelden in het regenwoud van Nyungwe! Ergens op de dag maakt u de canopy walk en de rest van de dag staat in het teken van genieten bij uw accommodatie.

Canopy wandeling

De ‘canopy‘ wandeling is avontuurlijk en biedt prachtig zicht op het woud. U loopt over een bungelende brug, op maar liefst 50 meter hoogte, tussen de boomtoppen door. Er is geen betere manier om de diverse apen te zien en de veelzijdigheid van het regenwoud te beleven! De wandeling van/naar de brug duurt in totaal circa 4 uur.

Dag 6

Chimpansee trekking & genieten bij Nyungwe House

Na het ontbijt vertrekt u naar het startpunt van de chimptrekking. De hele ochtend bent u bezig met de chimpansees om vervolgens in de te genieten van het Nyungwe House en eventueel gebruik te maken van de prachtige spa.

Chimpansee trekking

De dag start met een trekking naar onze ‘neven en nichten’: de chimpansees. Wist u dat maar liefst 98% van onze genen identiek zijn aan die van chimpansees? In de ochtend gaat u de aan de hand van afgebroken takken, uitwerpselen, voedselresten en geluiden samen met een ranger op zoek naar deze luidruchtige primaten!

Dag 7

Van het regenwoud naar Akagera

In de ochtend neemt u afscheid van de medewerkers van het Nyungwe House. Vervolgens vliegt u via Kigali naar de savannevlaktes van het Akagera Nationaal Park. U vaart met een boot het schitterende Magashi Camp tegemoet waar u wordt verwelkomt met een verkoelend drankje.

U verblijft op basis van game package in het Magashi Camp. Alle jeep-, boot-, sportvis- en nachtsafari's zijn inclusief. U bespreekt met de manager hoe u uw tijd in wilt delen.

Akagera Nationaal Park

Het onontdekte Akagera Nationaal Park is gelegen in het oosten van het land en wordt slechts door de Akagera rivier gescheiden van buurland Tanzania. Het park kent een grote diversiteit aan landschappen en vegetaties, van goudkleurige savannes met glooiende graslanden tot moerassen, berglandschap en prachtige meren. Dit nationale park is in beheer van African Parks dat er voor gezorgd heeft dat er weer neushoorns en leeuwen in het park leven. Het park heeft zwaar te verduren gehad ten tijde van de genocide in de jaren negentig, maar werkt hard aan de wederopbouw. Het onontdekte karakter en daardoor authentieke safaribeleving heeft het bekende Wilderness Safari's doen besluiten om hier het luxe Magashi Camp te openen.

Dag 8

Op zoek naar de big 5 in Akagera

Vandaag staat volledig in het teken van safari activiteiten in het Akagera Nationaal Park! Tussen de activiteiten door geniet u van de lunch bij uw accommodatie. In de avond geniet u van een verkoelend drankje en ondergaande zon.

Safari activiteiten

Het Akagera Nationaal Park staat garant voor een authentieke safaribeleving. Door de grote diversiteit aan landschappen en de aanwezigheid van meren kunt u uiteenlopende excursies beleven. Tijdens de safari gaat u op zoek naar de klassieke savannedieren zoals giraffen, zebra’s antilopen, maar ook leeuwen en wie weet zelfs neushoorns. Tijdens een ontspannen bootsafari of sportvissafari op het meer ligt de focus op het spotten van nijlpaarden, krokodillen, drinkende dieren langs de waterkant en vele vogelsoorten. Net voor het diner als de zon al enige tijd onder is kunt u nog mee gaan met de nachtsafari, waarbij u op zoek gaat naar galago’s, hyena’s en ook een aardige kans maakt op het zien van een luipaard. Alle excursies zijn inclusief en worden begeleid door ervaren gidsen die het park en de wilde dieren goed kennen en daarmee de activiteiten tot een succes maken!

Dag 9

Genieten bij Magashi en terugvlucht

In de ochtend is er nog tijd om te genieten bij uw accommodatie. U vliegt per helicopter naar Kigali. Later vanavond vliegt u terug naar Amsterdam of Brussel en komt er een einde aan uw rondreis door het ‘land van de duizend heuvelen. Indien gewenst kunt u deze reis uiteraard verlengen naar een wit strand op Zanzibar, Pemba, Mafia of Mombasa.

Dag 10

Aankomst in Amsterdam of Brussel

Vroege aankomst in Amsterdam of Brussel na uw vlucht met KLM of Brussels Airlines. Einde van een onvergetelijk Rwanda avontuur!