Uitgeroepen tot 'beste reisorganisatie' door Columbus Travel
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 

Duurzaamheidsprojecten in Tanzania

Matoke Tours wil ervoor zorgen dat uw reis naar Afrika op een positieve manier bijdraagt aan de sociale, culturele en economische ontwikkeling van het land dat u bezoekt. We doen dit onder andere door het ondersteunen van verschillende lokale projecten op het gebied van duurzaamheid. Hieronder vindt u een overzicht van de projecten die Matoke Tours ondersteunt in Tanzania.

Watoto Foundation & Kiboko Lodge

De Watoto Foundation zet zich in voor straatkinderen in heel Tanzania. Drie verschillende projecten zorgen ervoor dat de kans op succes zo groot mogelijk is.

Child in the Stars
Het eerste opvangcentrum voor straatkinderen in de leeftijd van 13 tot 15 jaar. Edward is de sociaalwerker en manager. In eerste instantie wordt gezorgd voor een veilige omgeving waar de (vaak) jongens snel kunnen afkicken van hun verslavingen. Naast iedere morgen taal en rekenen in de school zijn de kinderen in de middag bezig met wassen van kleding, voorbereiden van het avondeten, werken in de tuin en natuurlijk ook een potje voetbal. Na het avondeten is er tijd voor recreatie met tv, spelletjes, zang en dans.

Child in the Sky
Na circa drie maanden bij Child in the Stars verbleven te hebben, stromen de voormalige straatkinderen door naar het woon- en trainingscentrum in Makumira. Hier worden de kinderen opgeleid tot timmerman, metselaar, elektricien, autoreparateur, landbouwer, veeteler, kok etc.

Kiboko Lodge
De Kiboko Lodge is de eerste lodge in de wereld die gerund wordt door voormalige straatkinderen die zijn opgeleid in het Child in the Sky project. Aangezien de lodge onderdeel is van de Watoto Foundation wordt een aanzienlijk deel van de winst gedoneerd aan de bovenstaande projecten. Het steunen van kinderen en genieten van de natuur zorgt voor een uniek concept. In de omgeving van de lodge zijn unieke culturele excursies te ondernemen.

De Kiboko Lodge is standaard opgenomen in de groepsreis Uitgebreid & Grote Trek, de privéreis Uitgebreid & Migratie, de privéreis Tanzania & Zanzibar Compleet, Tanzania Familiesafari, groepsreis Kenia & Tanzania Big 5 & De Grote Trek. De Kiboko Lodge kan uiteraard in iedere maatwerk reis opgenomen worden in het programma.

Africa Amini Life

Africa Amini Life genereert inkomsten uit drie verschillende accommodaties, waarvan twee aan de rand van het Arusha Nationaal Park en de originele Maasai Lodge, die prachtig tussen de Mount Meru en de Kilimanjaro ligt.

Africa Amini Maasai Lodge
Misschien wel de meest bijzondere lodge van Tanzania die geheel is opgebouwd in de sfeer van de Masaï met ‘mudhuts’ en een waanzinnig uitzicht op de hoogste berg van Afrika, Kilimanjaro. Hier leert u alles over deze eeuwenoude, kleurrijke cultuur, ervaart u de rituelen en tradities en luistert u naar prachtige verhalen. De Africa Amini Maasai Lodge is een schitterende plek om uw safari in Noord-Tanzania te beginnen of te eindigen. De omgeving is weergaloos en de lodge comfortabel en sfeervol.

De Africa Amini Maasai Lodge is standaard opgenomen in de Tanzania Familiesafari, en de privéreis Tanzania Actief & Ongerept. De Africa Amini Maasai Lodge kan uiteraard in iedere maatwerk reis opgenomen worden in het programma.

Sociale, educatieve en medische projecten
Alle inkomsten uit overnachtingen en excursies komen direct ten goede aan de sociale, medische en educatieve projecten van Africa Amini Life. Zo zijn er drie basisscholen en één middelbare school om de Masaï kinderen een opleiding te bieden. Daarnaast zijn er scholen voor beroepsopleiding waar jongeren uit arme gezinnen timmerman, metselaar of monteur kunnen worden. De oprichters van Africa Amini Life zijn gediplomeerde artsen die in 2010 het Africa Amini Hospital hebben geopend voor medische zorg in de omgeving. In het weeshuis worden 40 kinderen opgevangen die onderwijs krijgen op één van de scholen. Ook zijn vrouwengroepen en een vrouwenkoor opgericht om hen met verschillende projecten een minimuminkomen te verzekeren. Om zuiver drinkwater te garanderen zijn waterprojecten uitgevoerd, zodat het gebied ook in het droge seizoen van smeltwater van de Kilimanjaro kan worden voorzien.

Stichting Sibusiso & Kigongoni Lodge

De stichting Sibusiso zet zich in voor kinderen met een verstandelijke beperking en helpt deze kinderen, door middel van training, vooruit op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Ook de families van de kinderen worden betrokken bij de trainingen die Sibusiso aanbiedt. Inmiddels hebben al meer dan 1200 kinderen uit Noord-Tanzania deel genomen aan het trainingsprogramma van Sibusiso. De focus van Sibusiso ligt op de ontwikkeling van persoonlijke vaardigheden, onafhankelijkheid en ondersteuning en advisering van de families. Als u tijdens uw reis in de Kigongoni Lodge verblijft, steunt u de Stichting Sibusiso en heeft u eveneens de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan het nabijgelegen project.

De Kigongoni Lodge is standaard opgenomen in de privéreis De 4 Grote Parken en Strand. De Kigongoni Lodge kan uiteraard in iedere maatwerk reis opgenomen worden in het programma.

Kilimanjaro Porters Assistance Project (KPAP)

Matoke Tours is aangesloten bij het Kilimanjaro Porters Assistance Project dat in 2003 is opgericht. De missie van KPAP is om de werkomstandigheden van de dragers op de Kilimanjaro te verbeteren.

Zo zorgt KPAP ervoor dat bergkleding gratis verkrijgbaar is voor de dragers en zij een eerlijk loon ontvangen van de bedrijven die aangesloten zijn bij het project. Tevens biedt KPAP gratis EHBO cursussen, Engelse lessen en HIV/AIDS bewustwording cursussen aan.

Reizigers die kiezen voor een bedrijf dat is aangesloten bij KPAP weten dat de dragers goed behandeld worden en met veel plezier expeditieleden naar de top van de Kilimanjaro begeleiden.

Alle Kilimanjaro expedities die door Matoke Tours worden aangeboden zijn met dragers die gebruik maken van de voordelen die het KPAP project biedt.