Uitgeroepen tot 'beste reisorganisatie' door Columbus Travel
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Onontdekt Djibouti

Onontdekt Djibouti

Dag 1

Aankomst in Djibouti

U vliegt vandaag naar Djibouti. Bij aankomst wordt u opgewacht en naar uw hotel gebracht.

Dag 2

Naar de rotsformaties van Lac Abbé

U verlaat de hoofdstad Djibouti en gaat direct de woestijn in. De landschappen worden steeds grilliger. Uw eindstation vandaag is Lac Abbé. In de middag maakt u een wandeling in dit prachtige gebied.

Bezoek aan Lac Abbé

Wanneer u Lac Abbé nadert heeft u het gevoel uit een ruimteschip te stappen en op een andere planeet aan te komen. Lac Abbé is een meer wat hoort bij een keten van zes zoutmeren, gelegen op de grens van Ethiopië en Djibouti in de enorm hete Afar Depressie. De Afar depressie is ontstaan door de tektonische platen die van elkaar wegtrekken. Verder vindt u er zoutvlaktes die over kilometers verspreid liggen en bezaaid zijn met torenhoge, stoomspuwende kalkstenen “schoorstenen”. Sommige hiervan zijn zeker 50 meter hoog. De zonsondergang en zonsopkomst zijn de meest spectaculaire momenten waarop u er zeker op uit moet gaan om de mooiste foto’s te krijgen!

Dag 3

Zonsopkomst Lac Abbé en bezoek Lac Assal

Vroeg uit de veren! Geniet bij Lac Abbé van een spectaculaire zonsopkomst en de prachtige flamingo's. Vervolgens rijdt u naar Lac Assal, waar u kunt zwemmen en de vulkaan bezoeken. Aan het eind van de dag wordt u weer afgezet bij uw hotel in Djibouti stad.

Bezoek aan Lac Assal

Dit kratermeer ligt op 155 meter onder zeeniveau, dit maakt Lac Assal het laagste punt op het Afrikaanse continent en het derde laagste punt ter wereld. De extreem hete omgeving (met temperaturen van boven de 50 graden Celsius in zomer) heeft een deel van het water verdampt, waardoor een breed wit zout “strand” achterblijft rond het groenblauwe water.

Het meer was verbonden met Ethiopië via de karavaanroutes van de Afar bevolking, gecreëerd voor de zouthandel. Zoutwinning aan de oevers van het meer wordt tot op de dag van vandaag nog steeds uitgevoerd. Wanneer u wilt kunt u een duik nemen en op de oppervlakte van het water van dit extreem zoute meer blijven drijven. Zorg dat er voldoende water is om uzelf mee te wassen nadat u het water uitkomt!

Dag 4

Snorkeltrip Maskali eiland

Het hotel kan een taxi regelen naar de haven voor de snorkeltour deze ochtend. U gaat op een leuke tocht naar Maskali eiland. In de middag kunt u heerlijk relaxen bij het zwembad of ga op ontdekking door Djibouti stad.

Snorkelen bij Maskali Island

Tijdens deze ochtend excursie vaart u in een half uur naar Maskali eiland, gelegen voor de kust van Djibouti stad. Hier kunt genieten van de prachtige onderwater wereld, er is een grote variatie aan vissen en met wat geluk ziet u zelfs schildpadden. Aan het eind van de ochtend vaart u weer terug en wordt u afgezet bij uw hotel.

Dag 5

Snorkelen met walvishaaien

Het hotel kan een taxi regelen naar de haven voor de bijzondere tour van vandaag. Hier stapt u op de boot voor een fantastische ervaring, snorkelen met de grootste haaien ter wereld!

Snorkelen met walvishaaien

Na aankomst in de haven stapt u op een privé boot en vaart u in ongeveer 1,5 uur naar Arta Beach. Hier krijgt u de unieke mogelijkheid om met deze gigantische reuzen van de zee te zwemmen en te snorkelen.

Snorkelen tussen de gigantische maar zeer zachtaardige walvishaaien is een ervaring van je leven. In het juiste seizoen (november en begin februari) bent u vrijwel altijd verzekerd van een ontmoeting met deze vriendelijke reuzen.

Wanneer u minder interesse heeft in snorkelen met deze enorme dieren, is het ook mogelijk om gewoon te snorkelen in dit gebied!

Dag 6

Terugvlucht naar huis

De receptie van het hotel kan een taxi voor u regelen naar het vliegveld voor uw vlucht terug naar huis. U kunt terugkijken op een bijzondere reis door een onontdekt land.