9+ beoordeeld op grootste safari reviewsite ter wereld
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk en duurzaam
 

Matoke Tours in de media

Al ruim 17 jaar is Matoke Tours gespecialiseerd in Afrika reizen. Sinds 2002 verzorgen wij groeps-en individuele rondreizen naar de mooiste plekjes in Afrika. Regelmatig gaan er ook journalisten mee die geïnteresseerd zijn in onze prachtige bestemmingen. Hieronder een selectie van reportages die de afgelopen jaren zijn gemaakt in samenwerking met Matoke Tours.

AAPJES KIJKEN

Groene velden, diepe oerwouden en een schat aan wilde dieren; Oeganda werd door Winston Churchill niet voor niets de Parel van Afrika genoemd. In het zuidwesten vind je bovendien een extra reden om te komen: de zilverruggorilla.

Parool journalist Sander Nieuwenhuys reis met Matoke Tours naar Oeganda toe en schreef een mooi artikel over Oeganda.

Apenwalhalla Oeganda

Oeganda is bij uitstek het land om apen en mensapen te zien, want het zit er vol mee. Bij een apenreis sta je oog in oog met berggorilla’s en chimpansees. Voor primaten-en natuurliefhebbers is het land een aaneenschakeling van onvergetelijke hoogtepunten. 

Telegraaf journalist Jaap van Splunter reisde naar Oeganda met Matoke Tours. Hij vertelt uitgebreid over zijn ervaringen, de gorillatracking en het bijzondere bezoek aan Ngamba Island.

Wat ruist daar door het struikgewas?

Als er een gorilla op je afkomt, blijf dan zo rustig mogelijk staan, drukken Ugandese gidsen je op het hart.

Journalist Dennis Rijnvis reisde met Matoke Tours naar Oeganda. Voor het Algemeen Dagblad schreef hij een uitgebreide reportage over onze reis en de gorillatracking!

Oeganda - avontuurlijke ontdekkingsreis

Een avontuur vol wilde dieren, prachtige natuur en kampvuren, maar ook bittere armoede.

Journalist Martijn Koolhoven ondernam met zijn partner en twee kinderen onze Oeganda groepsreis. Voor de Telegraaf schreef hij een uitgebreide reportage over zijn bevindingen.

Het olifantenbesluit

Deze zomer kwam uit Uganda het opmerkelijke bericht dat duizend olifanten uit het buurland Congo waren gevlucht vanwege de burgeroorlog. Een nobel besluit van de dieren, maar zou zoiets waar zijn? 

Tony van der Meulen reisde met Matoke Tours naar Oeganda en schreef naast zijn verhaal over de chimpansees in Kibale Forest ook een bijzonder verhaal over de olifanten in Queen Elizabeth National Park.

Leven met chimpansees

Is het mogelijk de drukte van het nerveuze westen te ontlopen? Tony van der Meulen trok zich in het Afrikaanse Uganda terug in een oerwoud. 

De oud hoofdredacteur van het Brabants Dagblad, heeft in samenwerking met Matoke Tours Oeganda bezocht. Lees hier de avonturen van deze journalist in Kibale Forest.

Op junglesafari in Oeganda

Gorilla’s bespioneren, slapen in een boomhut, exotische vogels spotten, dansen met de locals… VIVA’s hoofdredacteurGijsje kan nog wel even doorgaan met opsommen waarom het onbekende Oeganda een aanrader van jewelste is.

Gijsje van Bentum reisde met Matoke Tours door Oeganda en deelt haar ervaringen in dit artikel. 

Onze populaire bestemmingen

Inspiratie & ervaringen

Wij insprireren u graag met onze ervaringen en tips