9+ beoordeeld op grootste safari reviewsite ter wereld
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk en duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Zambia hoogtepunten

Zambia hoogtepunten

Dag 1

Vertrek Amsterdam, Brussel of Düsseldorf

Vandaag vertrekken de intercontinentale vluchten vanuit Amsterdam, Brussel en Düsseldorf middels een overstap richting Livingstone. Matoke Tours zoekt samen met u de beste vlucht uit zodat u uitgerust en comfortabel in Zambia arriveert!

Dag 2

Aankomst in Livingstone, Victoria Watervallen

In de ochtend of middag landen de vluchten op Livingstone Airport. Bij aankomst staat de goedlachse chauffeur u op te wachten. “Mwaiseni ku Zambia, mwatandala shani” (welkom in Zambia, hoe maakt u het?). Na de kennismaking brengt hij u in een half uurtje naar de accommodatie van uw voorkeur. Alle accommodaties liggen in een groen buitengebied aan de Zambezi rivier. Geniet in de middag van de prettige accommodatie met zwembad. Laat u alvast informeren over de verschillende activiteitenmogelijkheden voor de komende dagen. Even heerlijk acclimatiseren vanmiddag!

helicopter flight victoria falls

Dag 3 en 4

Activiteiten Victoria Watervallen

De Victoria Watervallen is één van de bekendste plekken van Afrika. Daardoor zijn er veel verschillende activiteiten mogelijk in de regio. In Livingstone vindt u ook één van de betere curiosamarkten van Zambia, mocht u daarin geïnteresseerd zijn.

Victoria watervallen

Deze dagen verblijft u bij wellicht de meest mythische locatie van Afrika. Mosi-oa-Tunya, letterlijk vertaald 'de rook die dondert', ofwel de Victoria Watervallen. Reizigers worden aangetrokken door de pure kracht van het water, de safariparken in de omgeving en de adrenaline verhogende activiteiten. De Victoria Watervallen stellen dan ook geen reiziger teleur!

Helicopter of Microlight vlucht Victoria Falls – (optioneel)

U krijgt pas echt een idee van de daadwerkelijke hoeveelheid water en kracht wanneer u de watervallen vanuit de lucht aanschouwd. Kies voor een adembenemende microlight- of helikoptervlucht. De vluchten vertrekken vroeg in de ochtend en duren ongeveer één kwartier. Dit geeft u voldoende tijd om totaal omver geblazen te worden van de kracht en schoonheid van de Victoria Watervallen. Dit is zonder twijfel dé beste activiteit mogelijk! Boek uw voorkeursvlucht vooraf om teleurstellingen ter plekke, door drukte, te voorkomen.

Activiteiten bij de Victoria watervallen – (optioneel)

U kunt de watervallen vanaf de Zambiaanse alsmede de Zimbabwaanse zijde bezoeken. Matoke Tours raadt dit ook zeker aan omdat u dan het meest complete beeld van de watervallen krijgt! Uw accommodatie kan u professioneel assisteren met het bezoeken van de watervallen. Regel ter plaatse of u de Watervallen vanuit de lucht wilt zien, het stadje wilt bezoeken en/ of een boottocht over de Zambezi rivier wilt maken.

Dag 5

Vlucht naar Lusaka of al door naar Kafue?!

Geniet deze ochtend van de prachtige setting aan de Zambezi rivier. Indien gewenst kunt u ’s ochtends nog een (korte) activiteit ondernemen. In de namiddag vliegt u naar Lusaka waar bij aankomst de chauffeur van uw voorkeursaccommodatie staat te wachten.
 
Opmerking: Wanneer u voor het luxe niveau kiest wordt u vandaag na het ontbijt per Landcruiser naar Nanzhila Plains Camp in zuidelijke Kafue gebracht. Vanwege de ligging van deze accommodatie is het gemakkelijker (en sneller) deze route over land uit te voeren. Na zo’n 5 uur rijden (waarvan 2 uur door het Nationaal Park) arriveert u bij deze schitterende accommodatie in zuidelijk Kafue. Uiteraard maakt u in de namiddag dan al uw eerste jeepsafari.

Dag 6

Naar Kafue Nationaal Park – bootsafari

In de ochtend staat de goedlachse chauffeur u op te wachten. Het safariavontuur start nu echt! In zo'n 4-5 uur rijden komt u bij uw voorkeursaccommodatie in Kafue Nationaal Park aan. Vanmiddag staat de eerste safariactiviteit gepland. 
 
Opmerking: Houdt er rekening mee dat wanneer u kiest voor Nanzhila Plains Camp, het deze dagen niet mogelijk is om bootsafari’s te ondernemen. De afgelegen locatie verder van de Kafue rivier vandaan, laat het niet toe deze activiteit uit te voeren.

Kafue Nationaal Park

Kafue is een klassiek wildpark met alle benodigde ingrediënten. De rivieren, moerassen, meren, bossen en savannes creëren veel interessante ecosystemen waardoor elke regio binnen het park ander wild aantrekt. De wildaantallen zijn gezond maar de grootte van het park maakt het spotten soms lastig. Kafue staat bekend om de aanwezigheid van o.a. cheeta’s, luipaarden, leeuwen en wilde honden. Het is daarmee het enige wildpark waar al deze bijzondere roofdieren tijdens één safari gezien zouden kunnen worden!

Bootsafari Kafue

De bootsafari is het allermooiste in de namiddag wanneer de krokodillen bij de oevers liggen te zonnen. De olifanten komen hun dorst lessen, terwijl de lachende nijlpaarden actief worden en langzaam uit het water komen, zich opmakend voor de naderende nacht. Daarnaast komen vogelliefhebbers van heinde en verre naar deze specifieke rivier om de bijzondere watertrapper te zien. De Kafue rivier behoort tot één van de beste plekken ter wereld om deze bijzondere watervogel te spotten. U geniet van de bootsafari onder het genot van een drankje en hapje om de beleving nog exclusiever te maken.

Dag 7 en 8

Volle safaridagen Kafue

U bespreekt deze dagen met de rangers wanneer u de boot-, wandel-, jeep- of nachtsafari gaat ondernemen. Standaard kunnen er twee safariactiviteiten per dag ondernomen worden. Bespreek de voorkeur ter plekke. De wandelsafari’s zijn doorgaans het meest succesvol in de ochtend en worden in de namiddag niet geadviseerd. Interessant om hier wellicht één ochtend voor uit te trekken?!
 
Tussen de safariactiviteiten door keert u terug naar de accommodatie voor de lunch en siësta. Vanuit uw accommodatie heeft u prachtig zicht over de rivier (Kafue River Lodge en Ila Safari Lodge) of over de vlaktes (Nanzhila Plains Camp). Tijdens de rustmomenten kunt u dan ook verrast worden door passerende olifanten, gazelles en nijlpaarden. Houdt u camera dan ook altijd bij de hand!

Safari activiteiten Kafue

Het weids scala aan safarimogelijkheden maakt Kafue een bijzonder en verrassend wildpark. Geen dag is hetzelfde door de verschillende safarimogelijkheden. U bespreekt met de ranger uw dagindeling. De ochtend leent zich bijvoorbeeld uitstekend voor een wandelsafari. De sfeervolle bootsafari kan daarentegen zowel in de ochtend als namiddag ondernomen worden. De ochtend is doorgaans beter voor het zien van de vele watervogels terwijl de namiddag bootsafari meer de nadruk legt op de krokodillen, nijlpaarden en andere zoogdieren!

De ochtend en namiddag is ideaal voor de jeepsafari. Het leuke aan de namiddag jeepsafari is dat deze overgaat in de nachtsafari. Tijdens de zonsondergang kiest de ranger een mooie locatie zodat u van een kenmerkende Afrikaanse ‘sundowner’ kunt genieten. Terwijl de machtige zon aan de horizon zakt geniet u van een gin-tonic of ijskoud biertje! Dit is puur genieten in de bush. Aansluitend gaat u op zoek naar de nacht actieve dieren tijdens de nachtsafari.

Dag 9

Terug naar Lusaka - vlucht South Luangwa

Na het ontbijt neemt u afscheid van de rangers en het personeel.  De chauffeur rijdt u in variërend 5 uur (Kafue River Lodge en Ila Safari Lodge) tot 7 uur (Nanzhila Plains Camp) naar Lusaka. Hier vertrekt in de namiddag de vlucht naar South Luangwa. Het vluchtje doet er slechts 70 minuten over.

Bij aankomst staat de chauffeur van uw voorkeursaccommodatie u op te wachten. Installeer u bij de heerlijke accommodatie en geniet van de eerste ontmoetingen met het wildleven hier. Alle accommodaties zijn in South Luangwa op de mooiste locaties gebouwd. Reizigers zijn hierdoor regelmatig verzekerd van opmerkelijke waarnemingen vanaf de eigen veranda!

South Luangwa Nationaal Park

South Luangwa staat specifiek bekend om de hoge aantallen wilde honden en luipaarden. Maar ook worden leeuwen tijdens een bezoek aan South Luangwa vrijwel altijd gezien. Daarnaast moet u de endemische Thornicroft giraffe en Crawshaw zebra niet vergeten. Deze kunt u nergens anders in Afrika zien met uitzondering van South Luangwa! Tot slot trekt South Luangwa ook vogelliefhebbers aan. Met name de kleurrijke Carmine bijeneters die hun nestjes bouwen in de Luangwa rivier zijn erg fotogeniek.

Namiddag en nachtsafari South Luangwa

Wanneer u bent opgefrist staat de namiddagsafari op het programma. Op zoek naar de eerste giraffen, olifanten, leeuwen etc. Ook de prachtige bijzondere gazellesoorten krijgen de aandacht, waarvan de kudu's en puku's de meest majestueuze zijn. Rond het vallen van de avond wordt de open jeep aan de Luangwa rivier gezet. Onder het genot van een drankje geniet u van de zonsondergang. Daarna gaan de spotlichten aan en gaat de nachtsafari van start.

Dag 10 t/m 12

Meerdere safaridagen in South Luangwa

De komende dagen staan volledig in het teken van de safari's in South Luangwa. Elke ochtend en middag bespreken de ervaren rangers de mogelijkheden met u. Zo kunt u kiezen uit een jeep- of wandelsafari in de ochtend. De namiddag leent zich het beste voor de jeepsafari met aansluitend de nachtsafari. U maakt ter plekke uw voorkeurskeuzes. 's Middags heeft u voldoende tijd om te genieten bij de accommodatie. Daarnaast lenen het zwembad en de veranda, uitkijkend over de rivier, zich uitstekend voor fijne vrijetijdbestedingen.

Wandelsafari South Luangwa

Kenmerkend voor South Luangwa is de wandelsafari. Sterker nog, de wandelsafari is in South Luangwa uitgevonden! Dit is het moment van de dag dat het wild langzaam ontwaakt en actief is. De nadruk ligt o.a. op vogels en het kleine wild wat men 'normaliter' over het hoofd ziet. Maar ook leeuwen, olifanten en giraffen kunnen tijdens een wandelsafari gezien worden. Immers weten de rangers niet wat er achter de volgende struik of boom schuilt! De rangers behoren tot de beste van Zambia en brengen u veilig nabij het wild.

Safari activiteiten South Luangwa

South Luangwa is het meest wildrijke park van Zambia. Vrijwel alle roof- en zoogdieren komen hier in hoge concentraties voor! Kies voor de optimale safaribeleving door zowel op wandel- en jeepsafari te gaan deze dagen. U zult zien dat de leeuwen over de savannes struinen, terwijl de luipaarden en wilde honden zich schuil houden in de bosrijke regio's. De gigantische kuddes buffels zijn het best in de struikgewassen te vinden! Uw ranger gaat zijn uiterste best doen om het imposante imago van South Luangwa waar te maken.

Dag 13

Ochtendsafari - terugvlucht

Vroeg op, de laatste jeepsafari staat op het programma. Nog één keer op zoek naar de giraffen, olifanten, leeuwen etc. Ook de prachtige bijzondere gazellesoorten krijgen uiteraard weer de aandacht. De kudu's en puku’s behoren tot de meest majestueuze! Na de brunch wordt u naar de luchthaven gebracht voor de regionale vlucht naar Lusaka.  In de namiddag vertrekken de intercontinentale vluchten, via overstap, terug huis.

Ochtendsafari South Luangwa

Sta vandaag voor dag en dauw op zodat u nog een wandel- of jeepsafari kunt ondernemen. Een heerlijke start van uw dag in het sensationele South Luangwa onder begeleiding van de ervaren ranger.

Dag 14

Thuiskomst

Vandaag komt u thuis met een koffer vol mooie herinneringen!