9+ beoordeeld op grootste safari reviewsite ter wereld
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk en duurzaam
 
Zambia hoogtepunten

Zambia hoogtepunten

Dag 1

Vertrek Amsterdam, Brussel of Düsseldorf

Vandaag vertrekken de intercontinentale vluchten vanuit Amsterdam, Brussel en Düsseldorf middels een overstap richting Livingstone. Matoke Tours zoekt samen met u de beste vlucht uit zodat u uitgerust en comfortabel in Zambia arriveert!

Dag 2

Aankomst in Livingstone, Victoria Watervallen

In de ochtend of middag landen de vluchten op Livingstone Airport. Bij aankomst staat de goedlachse chauffeur u op te wachten. “Mwaiseni ku Zambia, mwatandala shani” (welkom in Zambia, hoe maakt u het?). Na de kennismaking brengt hij u in een half uurtje naar de accommodatie van uw voorkeur. Alle accommodaties liggen in een groen buitengebied aan de Zambezi rivier. Geniet in de middag van de prettige accommodatie met zwembad. Laat u alvast informeren over de verschillende activiteitenmogelijkheden voor de komende dagen. Even heerlijk acclimatiseren vanmiddag!

Dag 3 en 4

Activiteiten Victoria Watervallen

Victoria watervallen

Deze dagen verblijft u bij wellicht de meest mythische locatie van Afrika. Mosi-oa-Tunya, letterlijk vertaald ‘de rook die dondert’, ofwel de Victoria Watervallen. Reizigers worden aangetrokken door de pure kracht van het water, de safariparken in de omgeving en de adrenaline verhogende activiteiten. De Victoria Watervallen stellen dan ook geen reiziger teleur!

Victoria watervallen excursies (optioneel)

U kunt de watervallen vanaf de Zambiaanse alsmede de Zimbabwaanse zijde bezoeken. Matoke Tours raadt dit ook zeker aan omdat u dan het meest complete beeld van de watervallen krijgt! Uw accommodatie kan u professioneel assisteren met het bezoeken van de watervallen, indien gewenst. Daarnaast krijgt u pas echt een idee van de daadwerkelijke hoeveelheid water en kracht, wanneer u de watervallen vanuit de lucht aanschouwd. Kies dan voor een adembenemende microlight-, en of helikoptervlucht.

Dag 5

Vluchtje naar Lusaka of al door naar Kafue?!

Geniet deze ochtend van de prachtige setting aan de Zambezi rivier. Indien gewenst kunt u ’s ochtends nog een (korte) activiteit ondernemen. In de namiddag vliegt u naar Lusaka waar bij aankomst de chauffeur van uw voorkeursaccommodatie staat te wachten.
 
Opmerking: Wanneer u voor het luxe niveau kiest wordt u vandaag na het ontbijt per Landcruiser naar Nanzhila Plains Camp in zuidelijke Kafue gebracht. Vanwege de ligging van deze accommodatie is het gemakkelijker (en sneller) deze route over land uit te voeren. Na zo’n 5 uur rijden (waarvan 2 uur door het Nationaal Park) arriveert u bij deze schitterende accommodatie in zuidelijk Kafue. Uiteraard maakt u in de namiddag dan al uw eerste jeepsafari.

Dag 6

Naar Kafue Nationaal Park – middagsafari

In de ochtend staat de goedlachse chauffeur u op te wachten. Het safariavontuur start nu echt! In zo'n 4-5 uur rijden komt u bij uw voorkeursaccommodatie in Kafue Nationaal Park aan. Vanmiddag staat de eerste safariactiviteit gepland. U heeft de keuze uit een bootsafari of jeepsafari met aansluitend de nachtsafari! Bespreek uw wensen ter plekke met de rangers.
 
Opmerking: Houdt er rekening mee dat wanneer u kiest voor Nanzhila Plains Camp, het deze dagen niet mogelijk is om bootsafari’s te ondernemen. De afgelegen locatie verder van de Kafue rivier vandaan, laat het niet toe deze activiteit uit te voeren.

Kafue Nationaal Park

Kafue is een klassiek wildpark met alle benodigde ingrediënten. De rivieren, moerassen, meren, bossen en savannes creëren veel interessante ecosystemen waardoor elke regio binnen het park ander wild aantrekt. De wildaantallen zijn gezond maar de grootte van het park maakt het spotten soms lastig. Kafue staat bekend om de aanwezigheid van o.a. cheeta’s, luipaarden, leeuwen en wilde honden. Het is daarmee het enige wildpark waar al deze bijzondere roofdieren tijdens één safari gezien zouden kunnen worden!

Dag 7 en 8

Volle safaridagen Kafue

U bespreekt deze dagen met de rangers wanneer u de boot-, wandel-, jeep- of nachtsafari gaat ondernemen. Standaard kunnen er twee safariactiviteiten per dag ondernomen worden. Bespreek de voorkeur ter plekke. De wandelsafari’s zijn doorgaans het meest succesvol in de ochtend en worden in de namiddag niet geadviseerd. Interessant om hier wellicht één ochtend voor uit te trekken?!
 
Tussen de safariactiviteiten door keert u terug naar de accommodatie voor de lunch en siësta. Vanuit uw accommodatie heeft u prachtig zicht over de rivier (Kafue River Lodge en Ila Safari Lodge) of over de vlaktes (Nanzhila Plains Camp). Tijdens de rustmomenten kunt u dan ook verrast worden door passerende olifanten, gazelles en nijlpaarden. Houdt u camera dan ook altijd bij de hand!

Bootsafari

Het is het erg leuk om zeker één namiddag de bootsafari over de Kafue rivier te ondernemen. De bootsafari is ook het allermooiste in de namiddag wanneer de krokodillen bij de oevers liggen te zonnen. De olifanten zullen hun dorst komen lessen, terwijl de lachende nijlpaarden actief worden en langzaam uit het water komen, zich opmakend voor de naderende nacht. Daarnaast komen vogelliefhebbers van heinde en verre naar deze specifieke rivier om de bijzondere finfoot (watertrapper) te zien. De Kafue rivier behoort tot één van de beste plekken ter wereld om deze bijzondere watervogel te spotten.

Dag 9

Terug naar Lusaka - vlucht naar South Luangwa

Na het ontbijt neemt u afscheid van de rangers en het personeel.  De chauffeur rijdt u in variërend 5 uur (Kafue River Lodge en Ila Safari Lodge) tot 7 uur (Nanzhila Plains Camp) naar Lusaka. Hier vertrekt in de namiddag de vlucht naar South Luangwa. Het vluchtje doet er slechts 70 minuten over.

Bij aankomst staat de chauffeur van uw voorkeursaccommodatie u op te wachten. Installeer u bij de heerlijke accommodatie en geniet van de eerste ontmoetingen met het wildleven hier. Alle accommodaties zijn in South Luangwa op de mooiste locaties gebouwd. Reizigers zijn hierdoor regelmatig verzekerd van opmerkelijke waarnemingen vanaf de eigen veranda!

South Luangwa Nationaal Park

South Luangwa staat specifiek bekend om de hoge aantallen wilde honden en luipaarden. Maar ook worden leeuwen tijdens een bezoek aan South Luangwa vrijwel altijd gezien. Daarnaast moet u de endemische Thornicroft giraffe en Crawshaw zebra niet vergeten. Deze kunt u nergens anders in Afrika zien met uitzondering van South Luangwa!
Tot slot trekt South Luangwa ook vogelliefhebbers aan. Met name de kleurrijke Carmine bijeneters die hun nestjes bouwen in de Luangwa rivier zijn erg fotogeniek.

Dag 10 t/m 12

Meerdere safaridagen in South Luangwa

De komende dagen staan volledig in het teken van de safari's in South Luangwa. Elke ochtend en middag bespreken de ervaren rangers de mogelijkheden met u. Zo kunt u kiezen uit een jeep- of wandelsafari in de ochtend. De namiddag leent zich het beste voor de jeepsafari met aansluitend de nachtsafari. U maakt ter plekke uw voorkeurskeuzes. 's Middags heeft u voldoende tijd om te genieten bij de accommodatie. Daarnaast lenen het zwembad (Flatdogs Camp en Kafunta River Lodge) en de veranda uitkijkend over de rivier (Bilimungwe) zich uitstekend voor fijne vrijetijdbestedingen.

Wandelsafari

Kenmerkend voor South Luangwa is de wandelsafari. Sterker nog, de wandelsafari is in South Luangwa uitgevonden! Dit is het moment van de dag dat het wild langzaam ontwaakt en actief is. De nadruk ligt dan o.a. op vogels en het kleine wild wat men ‘normaal gesproken’ over het hoofd ziet. Maar ook leeuwen, olifanten en giraffen kunnen tijdens een wandelsafari gezien worden. Immers kunnen de rangers niet weten wat er achter de volgende struik of boom schuilt! De rangers behoren tot de allerbeste van Zambia en brengen u veilig nabij het grote en kleine wild. Een ideale dag in South Luangwa begint dan ook met een wandelsafari!

Nachtsafari

Nachtsafari’s zijn in South Luangwa erg succesvol en u kunt dan ook interessante nocturne dieren verwachten. Daarnaast is South Luangwa één van de beste plekken van Afrika om luipaarden te spotten. De regel is eerder, ‘als het hier niet lukt, dan nergens!’ Na de nachtsafari maakt u zich elke avond gereed voor het heerlijke diner nabij het kampvuur, onder de Afrikaanse sterrenhemel. Zo beleeft u South Luangwa op haar best als meest wildrijke park van zuidelijk Afrika!

Dag 13

Ochtendsafari activiteit bij vertrek

Vroeg op, de laatste jeepsafari staat op het programma. Nog één keer op zoek naar de giraffen, olifanten, leeuwen etc. Ook de prachtige bijzondere gazellesoorten krijgen uiteraard weer de aandacht. De kudu's en puku’s behoren tot de meest majestueuze! Na de brunch wordt u naar de luchthaven gebracht voor de regionale vlucht naar Lusaka.  In de namiddag vertrekken de intercontinentale vluchten, via overstap, terug huis.

Dag 14

Thuiskomst

Vandaag komt u thuis met een koffer vol mooie herinneringen!