9+ beoordeeld op grootste safari reviewsite ter wereld
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk en duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden m.b.t. reizen in corona tijd. Meer info
 
Okavango Delta verlenging

Okavango Delta verlenging

 4-DAAGSE Verlenging

VANAF €2.550,- PER PERSOON

De Okavango Delta is waarschijnlijk het park met het meest imponerende ‘wildlife’ imago van heel Afrika. De onbereikbaarheid, de waterrijke kanalen van de delta en de hoge concentraties wild maakt dat de Okavango Delta een park is welke hoog op ieders wensenlijst staat.

Vanuit de Angolese bergen, via Namibië, stroomt elk jaar na het regenseizoen het water de Okavango Delta in. Het hoogteverschil van de Okavango Delta is slechts 2 meter. Hierdoor vormen er veel eilanden in de gehele delta welke het beste vanuit de lucht waargenomen kunnen worden. Via de waterkanalen worden de eilanden met elkaar verbonden. Per mokoro kunnen reizigers zich verplaatsen op het water. Het is één van de unieke safarikenmerken van de delta. Afhankelijk van de regens kan het waterniveau jaarlijks veranderen. De piekperiode van het water is juni t/m augustus. Buiten de mokorosafari’s kunnen reizigers per jeep-, boot- of wandelsafari op zoek naar de hoge concentraties wild. Doorgaans wordt er meer wildleven vanuit de jeep gezien dan vanuit de mokoro.

De safariactiviteiten zijn accommodatie afhankelijk. Bespreek de voorkeur van uw safariactiviteiten én de locatie van de accommodatie met uw Matoke Tours specialist dan ook goed!

Onze populaire bestemmingen

 Uw verlenging geheel op maat!

Dag-tot-dag beschrijving

Verlenging dag 1

Vlucht naar uw accommodatie

U wordt vanuit Katima per privétransfer naar Kasane Airport gebracht. Vanaf hier vertrekt eind van de ochtend uw vlucht naar de airstrip van uw voorkeursaccommodatie.

Okavango Delta

De Okavango Delta is de overkoepelende naam van het gigantische natuurgebied wat wordt onderverdeeld tussen het Moremi Reservaat, Mopane Tongue en de tientallen privéreservaten die hier omheen liggen. Ze hebben alle gemeen dat de regio’s exclusief zijn. Het gros van de accommodaties kan slechts per privévliegtuig bereikt worden. De aanvoer van het vele water is de bron van gezonde wildaantallen en de spectaculaire vergezichten. Het zorgt voor unieke landschappen met kleine of middelgrote eilanden die zijn omringt door water. Daartussen meanderen kanalen en lagunes, boordevol bijzonder wildleven.

Verlenging dag 2&3

Bespreek welke safariactiviteiten u wilt ondernemen

De komende dagen bespreekt u met de ranger de gewenste dagindeling. Afhankelijk van de accommodatie kunt u op jeep-, wandel-, boot- en/of mokorosafari. Bespreek uw activiteitenvoorkeur en volgorde ter plekke!

Khwai Privéreservaat

Landschappelijk gezien is het privéreservaat van Khwai één van de allermooiste regio’s van de Okavango Delta én daarmee van Botswana. Het privéreservaat grenst (gedeeltelijk) aan het publieke Khwai reservaat met het grote verschil dat in het privéreservaat geen andere gasten welkom zijn. U geniet daardoor van een nóg exclusievere safaribeleving. De waterrijke lagunes, kanalen, open savannes en bosrijke regio’s wisselen elkaar continue af. Het creëert een sprookjesachtige setting waarbij het Afrikaanse dierenrijk zich thuis voelt in het best passende ecosysteem per dierengroep. Zo zijn de wilde honden graag geziene gasten in de bosrijke regio’s, terwijl de cheeta en serval beter gedijen op de open vlaktes. Op en rondom het water wisselen de kleurrijke vogels, grote groepen nijlpaarden en krokodillen elkaar af. De olifanten meanderen met hun kolossale lichamen gemakkelijk van de ene regio naar de andere, zoekend naar voedzame bladeren en vers water.

Mokorosafari

De Khwai rivier heeft een enorme aantrekking op het grote en kleine wild in het gelijknamige privéreservaat. Het is dan ook erg bijzonder om het perspectief op de natuur en wildleven vanaf het water te krijgen! Dat kan het beste via de mokoro. Deze methode bestaat al eeuwenlang en werd ontwikkeld door de oorspronkelijke bewoners van de Okavango Delta. Met de mokoro konden de bewoners zich gemakkelijk voortbewegen in de wirwar van kanalen, rivieren en lagunes. Onder begeleiding van een ervaren mokorogids gaat u één ochtend per mokoro op zoek naar vogels, kikkers én het grote wild wat zich schuilhoudt tussen het papyrus en rietgras.
* Vanuit Hyena Pan worden er geen mokorosafari’s aangeboden. Mokorosafari’s zijn afhankelijk van de hoogte van het water in de delta. Het kan voorkomen dat het niet mogelijk is de mokoro safari uit te voeren.

Wandelsafari

Vroeg op voor de wandelsafari. Dit is het moment van de dag dat het wild langzaam ontwaakt en actief is. De nadruk ligt dan o.a. op vogels en het kleine wild wat men ‘normaal gesproken’ over het hoofd ziet. Maar ook leeuwen, olifanten en giraffen kunnen tijdens de wandelsafari gezien worden. Immers kunnen de rangers niet weten wat er achter de volgende struik of boom schuilt! **Afhankelijk van de hoogte van het gras kan het onverantwoordelijk zijn om op wandelsafari te gaan. Wanneer de gidsen het gras te hoog vinden wordt de wandelsafari vandaag ingeruild voor een ochtend jeepsafari.

Jeep- en nachtsafari

U gaat deze dagen het privéreservaat van Khwai per open jeep ontdekken. Zo kunt u gemakkelijk grotere afstanden overbruggen en zo de verschillende ecosystemen ontdekken. Khwai wordt gekenmerkt door haar drie permanente roedels wilde honden. Naast de leeuwen, olifanten en luipaarden komen ook bijzondere zoogdieren voor. Zo is het niet ongebruikelijk om kuddes sabelantilopen te zien grazen. Maar ook de cheeta, caracal én de fotogenieke grootoorvos worden met regelmaat op de lens gezet. Tijdens de zonsondergang geniet u van een welverdiende ‘sundowner’. Daarna gaan de spotlichten aan en start de nachtsafari. Tijdens de nachtsafari gaat u op zoek naar nocturne dieren. De aardwolf, Afrikaanse wilde kat, honingdas, civet en genetkat kunnen gespot worden tijdens deze bijzondere uren in het donker. Hopelijk is het u gegund deze dagen één of meerdere van deze prachtige nachtdieren te zien. De avonden worden gevuld bij de sfeervolle lodge. Uiteraard met een brandend kampvuur, hoogstaand culinair drie-gangen diner en een lekker glas wijn!

Verlenging dag 4

Vlucht terug naar huis

Van uw accommodatie wordt u na drie dagen overnachtingen naar Maun gevlogen. Vanaf Maun vertrekt de vlucht via Johannesburg of Kaapstad naar huis.

PRIJSOVERZICHT VAN DEZE VERLENGING

inclusief

  • Regionale vlucht Kasane – Okavango Delta – Maun
  • Alle beschreven safariactiviteiten
  • Alle maaltijden​​​​​​ & drankjes
  • Alle parkfees

Let op: elke verlenging vereist een andere vlucht en type transfer. Deze zijn daarom nog niet inbegrepen in de prijs.

Hyena Pan – prijs vanaf €3.080,- p.p. (piekseizoen toeslag à EUR 330,- p.p. bij verblijf in juli én augustus)

U bent zelf verantwoordelijk voor het visum. Overleg met de specialist wat voor visum wenselijk is in combinatie met de reis die u maakt.

Onze populaire bestemmingen

Een Okavango Delta verlenging geheel naar wens