9+ beoordeeld op grootste safari reviewsite ter wereld
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk en duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 

Duurzaamheidsprojecten in Namibië

Matoke Tours wil ervoor zorgen dat uw reis naar Afrika op een positieve manier bijdraagt aan de sociale, culturele en economische ontwikkeling van het land dat u bezoekt. We doen dit onder andere door het ondersteunen van verschillende lokale projecten op het gebied van duurzaamheid. Hieronder vindt u een overzicht van de projecten die Matoke Tours ondersteunt in Namibië.

Save The Rhino Trust Fund

Matoke Tours doneert voor elke Namibië boeking USD 15,- aan het Save The Rhino Trust fonds. In 1982 is het fonds voor de neushoorns opgericht. De missie van Save The Rhino Trust is om de zwarte woestijn neushoorn en andere diersoorten tegen uitsterving en stroperij te beschermen. Daarnaast word er onderzoek gedaan. Het fonds werkt samen met het Ministerie van Milieu en Toerisme van Namibië. Ondanks de groeiende aantallen blijft de zwarte neushoorn enorm kwetsbaar. Een continue bescherming door het fonds van de neushoorn is daarom van groot belang!

We doneren voor elke reis naar Namibië USD 15,- naar het neushoorn fonds. Laat u inspireren door de Namibië hoogtepunten reis, de groepsreis of de verrassende combinatie reis door Namibië en Botswana!

The Giraffe Conservation Foundation

Kies voor een verblijf bij het sfeervolle Hoanib Valley Camp, gelegen tussen Skeleton Coast en Damaraland (noordoost Namibië). Buiten een waanzinnige afgelegen woestijn beleving bij deze exclusieve lodge, steunt u automatisch GCF (Giraffe Conservation Foundation).

Er word geschat dat de afgelopen 30 jaar de aantallen giraffen met 40% is gedaald, tot minder dan 100.000 giraffen in Afrika. Er zijn daarmee minder giraffen dan olifanten op het Afrikaanse continent! 1,5% van de omzet van Hoanib Valley Camp wordt gedoneerd aan conserveringsprogramma’s zoals GFC. Het leuke is dat u al meehelpt door op jeepsafari te gaan! Tijdens de safariactiviteiten doen de gidsen onderzoek door de aantal giraffen die gezien worden, te noteren inclusief de bijbehorende locaties. Daarnaast worden er foto’s van de giraffen genomen zodat elke giraf geïdentificeerd kan worden. Zo worden ze gemonitord en leren de onderzoekers van GFC de logistieke routes en het sociale netwerk van de giraffen te begrijpen.

Beleef Namibië op haar meest exclusief tijdens de 18-daagse Namibië exclusief en compleet reis waarbij u twee nachten bij Hoanib Valley Camp, en veel andere bijzondere lodges, overnacht.