9+ beoordeeld op grootste safari reviewsite ter wereld
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk en duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 

Duurzaamheidsprojecten in Kenia

Matoke Tours wil ervoor zorgen dat uw reis naar Afrika op een positieve manier bijdraagt aan de sociale, culturele en economische ontwikkeling van het land dat u bezoekt. We doen dit onder andere door het ondersteunen van verschillende lokale projecten op het gebied van duurzaamheid. Hieronder vindt u een overzicht van de projecten die Matoke Tours ondersteunt in Kenia.

Emboo River Camp

De eerste en enige elektrische safari voertuigen in het Masai Mara Natuurreservaat.

Het unieke Emboo River Camp ligt in een bocht van de Talek rivier waar nijlpaarden leven en geregeld wilde dieren de dorst komen lessen. Het Emboo River Camp is het eerste kamp in de regio dat volledig gebruik maakt van duurzame bronnen en daarmee een ‘closed loop system’ toepast. Dit betekent dat het kamp hernieuwbare en lokale bronnen gebruikt, zoals zonne-energie, elektrische voertuigen, biologische filtratie en hergebruik van het afvalwater.

Tijdens een safari in een elektrisch safarivoertuig geniet de reiziger van niets anders dan de geluiden en geuren van de Afrikaanse wildernis. In de hoofdstad Nairobi zijn de 4WD Landcruiser uit de jaren negentig omgebouwd tot elektrische voertuigen (EV’s). De standaard safarivoertuigen van Landcruiser en Defender stoten meer dan 350 gram kooldioxide per kilometer uit. De EV’s van Emboo River Camp worden 100% opgeladen door zonne-energie en zijn geruisloos en de kooldioxide uitstoot nul.

Wanneer we dieper ingaan op de duurzaamheid van elektrische voertuigen is het relevant om naar de volledige levensduur te kijken. De productie- en recyclingprocessen kunnen kooldioxide uitstoot veroorzaken, afhankelijk van het elektriciteitsnet dat door de producent of recycle bedrijf wordt gebruikt. In een schoon elektrisch net, zoals in Kenia, is de energie veel afhankelijk van hernieuwbare energie. De emissies van productie en recycling van de voertuigen met elektrische aandrijving is veel lager dan de emissies van voertuigen met interne verbrandingsmotors. Daarbij bevatten de batterijen die worden gebruikt geen zeldzame aardmetalen.

Het Emboo River Camp kan in iedere Kenia privé reis worden opgenomen.