Uitgeroepen tot 'beste reisorganisatie' door Columbus Travel
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 

prive reis Tanzania / Zanzibar met combi

Door: Jacqueline

Na lang te hebben getwijfeld of we wel naar Tanzania wilden reizen in verband met Corona, hebben we uiteindelijk besloten om te gaan. En daar hebben we absoluut geen spijt van!

We zijn begonnen in Arusha en zijn 2 dagen in Kiboko lodge geweest, een aanrader! Verschillende uitstapjes gedaan, en ook de Watoto Foundation bezocht, wat een mooi werk wordt hier gedaan voor straatkinderen, de moeite waard om hier een bezoekje te brengen.

Vervolgens zijn we op safari gegaan met Louis onze gids, Tarangire, Lake Manyara, Ngorongoro, Serengeti centraal en noord, en wat heeft hij zijn best gedaan om ons zoveel mogelijk dieren te laten zien. We hadden nooit gedacht zoveel wilde dieren te zien en dan ook nog zo dichtbij, Geweldig. Leeuwen die aan een prooi zitten, luipaarden, cheeta’s die op jacht gingen, parende leeuwen, de migratie bij de Mara rivier, enz. enz.

De ballonvaart was ook een belevenis! Uniek om dit mee te maken. De tenten kampen en lodges waren allemaal zonder uitzondering uitstekend, goede bedden, goed sanitair en ontbijt, lunch en diner prima in orde. Op veel plaatsen waren wij de enige gasten.

We voelden ons koning en koningin! De mensen doen alles om het je naar de zin te maken, zo ontzettend gastvrij overal. Vervolgens zijn we met een binnenlandse vlucht naar Ruaha gevlogen. Ja, wij kunnen begrijpen als mensen zeggen dat dit het echte Afrika is. Zo mooi en ruig! Ook hier was alles tip top geregeld, John en Ayoub namen ons mee op safari en ook zij waren erop gebrand om ons zoveel mogelijk te laten zien en te vertellen over de dieren en hun prachtige land. Voor de lunch komen er stoelen en een tafel uit de jeep en een heerlijke lunch! We vallen van de ene in de andere verbazing. Op een middag besloten we om een paar uurtjes bij de tent te blijven, op een gegeven moment komt er een olifant langs onze tent gewandeld, 5 meter van ons vandaan! Een geweldige ervaring.

Na Ruaha zijn we naar Zanzibar gevlogen om daar nog een weekje door te brengen, op Zanzibar ook nog van alles ondernomen, kruidentour, Jozani forest, Stone Town, Dolfijnen spotten en natuurlijk heerlijk relaxen in ons mooie resort Next Paradise. Een reis om nooit te vergeten, we hebben genoten van alles wat we hebben gezien en gedaan en alles was van begin tot eind tot in de puntjes geregeld en verzorgd!

Wij kunnen geen punt van kritiek bedenken. Team Matoke super bedankt! Heb je plannen om een mooie reis naar Afrika te maken twijfel niet maar ga met Matoke op reis! En niet te vergeten ga nu! De mensen zitten te wachten op toeristen, het is hun bron van inkomsten.

Jacqueline en Lambèr