Uitgeroepen tot 'beste reisorganisatie' door Columbus Travel
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 

prive reis Oeganda

Door: Max, Marike, Anke en Rob

Oeganda juni 2021

Voor ons als reisgezelschap van vier was Afrika nog nooit ontdekt. Hoe zou het zijn om in COVID tijd door Oeganda te reizen? Hoe reageert de bevolking op je? Met tal van vragen in ons achterhoofd hebben we de stap gezet en tot op de dag van vandaag geen seconde spijt. 

Oeganda is schitterend. De mensen, de landschappen en het wild. Van de savanne naar de jungle en alles wat er tussen zit. Het spotten van een leeuw tot een ontmoeting met een berggorilla op 7 meter afstand. We hebben onze ogen uitgekeken en er de tijd voor genomen.

De Oegandese Matoke gids Richard die ons 14 dagen begeleidde was geweldig. Hij was een wandelende Encyclopédie qua kennis van wild, ecosystemen en legde de verbinding met wat dit voor de community betekent. Richard gaf een veilig gevoel. Door COVID waren er diverse politiechecks onderweg. De Landcruiser waarmee hij ons vervoerde was zeer comfortabel. En de Lodges waren gesitueerd in kleine paradijsjes. Het eten was werkelijk fantastisch. Je kon altijd kiezen tussen vlees/vis of vega. Het sanitair was schoon en de lodges hadden een luxe uitstraling. 
Kortom, Matoke had alles tot in de puntjes geregeld en heeft ons een onbezorgde en onvergetelijke reis gegeven.