Uitgeroepen tot 'beste reisorganisatie' door Columbus Travel
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 

prive reis Malawi / Zambia

Door: Monique

Op 6 juni kwamen we aan in het mooie Malawi. Even bijkomen in Lilongwe en de volgende dag onderweg naar Majete. Bijzondere accommodatie Thawale, omdat je de dieren dichtbij tegenkomt onderweg naar je lodge en ook bij het receptie/restaurant als je even van een drankje aan het genieten bent. Dit was af en toe best avontuurlijk met de olifanten die heel dichtbij komen.

Van Majete zijn we gereisd naar Liwonde. Een prachtige lodge (Mvuu lodge) in een prachtig park waar we mooie wandelingen hebben gemaakt met onze gids Angel en een hele mooie boottocht hebben gehad waar we veel nijlpaarden, krokodillen en bijzondere vogels hebben gezien naast de spectaculaire sundowner.

In Liwonde werden door African Parcs met helicopters de olifanten bij elkaar gedreven die enkele dagen later vervoerd werden naar Nkhotakota. African Parcs zet zich onder andere in Malawi sterk in voor behoud en uitbreiding van wild life, in combinatie met het bouwen van scholen en het creëren van banen voor de lokale bevolking.

Hoewel het wild life in Malawi misschien minder is dan elders in Afrika heeft het ons een enorm goed gevoel gegeven om ook verder te kunnen bijdragen aan het behoud van wild life door er te zijn als toerist. Andere toeristen kom je nog weinig tegen.

Onderweg naar Lake Malawi kennis gemaakt met de vriendelijke bevolking. Waar je toch af en toe moet slikken als je kijkt naar de leefomstandigheden en armoede. Van Lake Malawi zijn we verder gegaan Nkhotakota. Naast het heerlijke eten in de Bua river lodge op wandelavontuur geweest achter de olifanten aan. Bijzonder om te voet ook dichtbij te komen bij deze mooie dieren.

Vanuit Nkhotakota zijn we naar Zambia gegaan naar South Luangwa. We hebben prachtige dieren gezien. De populatie luipaarden is groot. De kans dat je die ziet is erg groot. Naast giraffes, buffels, koedoe's leeuwen, luipaarden etc hebben we ook veel genets en stekelvarkens gezien. Het wild was erg gevarieerd. Helaas geen wilde honden getroffen.

Naast de sfeer en vriendelijke bevolking nog een reden om nog een keer terug te gaan. We willen Nicole bedanken voor de goede organisatie van de reis en we willen Eddy onze gids bedanken. Hij heeft ons vol trots veel verteld over Malawi en Zambia en ons overal veilig heengebracht. Een topper. 

Monique