Uitgeroepen tot 'beste reisorganisatie' door Columbus Travel
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 

prive reis Oeganda

Door: Bart & Lizette

“Juli 2021 bericht vanuit Matoke dat onze geplande reis naar Madagaskar voor de 2e x uitgesteld gaat worden als we akkoord gaan vanwege het bekende wereldwijde virus. Wederom alleen maar lof hoe zij met Corona en reizen zijn omgegaan!

Toen we in 2019 Madagaskar boekten hadden we Oeganda als 2e wens op onze lijst staan. We zijn dan ook in overleg gegaan naar wat wel mogelijk was in september 2021. Coen opperde Oeganda als mogelijkheid of Namibië of Rwanda. We zijn gaan kijken wat Oeganda te bieden had qua reizen, omdat dat ook een grote wens was. Snel daarna was ons besluit gevallen. Madagaskar komt nog wel een keer, en aangezien 2022 wat onzeker was qua opleiding en nieuwe baan hebben we onze plannen gewijzigd naar Oeganda.

Coen heeft toen een prachtige rondreis samengesteld, 16 dagen privé met een chauffeur/gids. En we kunnen alleen maar 5 sterren geven in alles! Van Sipi-Falls naar Murchison Falls, Queen Elizabeth Park, Lake Mutanda etc etc. We hebben van dag 1 tot en met dag 16 genoten! Van de bevolking, de kinderen, Mozes en zijn koffieplantage, het vele wild wat we gezien hebben, de fantastische uitzichten die elke dag anders waren en het heerlijke eten. De fantastische safari’s. Het meest indrukwekkend was voor ons toch wel de Chimpansee trekking; indrukwekkend, dichtbij, zo mooi en bijzonder.
  De Lodges; 1 woord WAANZINNIG! Zoveel mooie overnachtingsplekken o.a ; Via Via Entebbe, Murchison river lodge, The Haven, TURACO treetops een waar paradijs! Marafiki Safari Lodge en natuurlijk jullie eigen Lake Mutanda (alhoewel de weg er naartoe wel een dingetje is als je hoogtevrees hebt hahahaha). Allemaal prachtig, hemels, paradijsjes, vriendelijk personeel, verzorgd. Een dikke pluim.

Onze Gids / Chauffeur; Richard. We hebben genoten van jou als gids, chauffeur, tafelgenoot, reisgenoot; zo hebben wij jou ervaren. Een man met een groot hart voor zijn Oeganda, zijn parken, zijn dieren, maar ook voor ons zijn gasten. Hij heeft alles uit de kast gehaald om ons een onvergetelijke reis te geven. En Richard dat heb je gedaan! Nog steeds zijn we zo onder de indruk van jouw land, jouw liefde voor de natuur en de dieren. Matoke jullie mogen trots zijn op Richard. Houd hem in ere!!
  Onze volgende reis naar Afrika zal weer met Matoke zijn, waarom? Omdat jullie kleinschalig werken, liefde voor de natuur hebben, de lokale bevolking in jullie reizen betrekken en jullie liefde voor jullie Afrika.”