Uitgeroepen tot 'beste reisorganisatie' door Columbus Travel
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 

groepsreis Oeganda Uitgebreid

Door: Marianne Bunschoten

We zijn net terug van een geweldige 21-daagse reis door Oeganda. Wat een belevenis! We hebben een prachtig totaalbeeld van Oeganda gekregen. Het land heeft schitterende natuurparken, van regenwoud tot savanne, met bergen, vulkanen en meren. Ook de boottochten op de Nijl met zijn vele dieren waren indrukwekkend.

Mei bleek een mooie maand voor de reis, het is erg groen, er bloeit veel en er zijn veel jonge dieren. We hebben zeer weinig regen gehad. Hoogtepunt was de gorillatracking, we konden ze tot op 2 meter naderen! Het was een pittige klim, maar wat een voldoening! De bevolking is heel vriendelijk. Vooral in het oosten en noorden werden we door iedereen toegezwaaid!

Het War Child project in Gulu heeft een diepe indruk nagelaten. Onze complimenten voor de organisatie! Alles was perfect geregeld, de reisleidster (Ilse) voegde veel toe aan de reis door haar enthousiasme, ze wist heel veel over het land te vertellen. De lodges waren goed en sfeervol, de maaltijden waren echt heerlijk (zelfs het lokale eten) de activiteiten waren interessant en afwisselend, de chauffeurs altijd vriendelijk en op tijd, kortom top, bedankt!

We vonden wel dat we soms veel moesten rijden, maar daardoor hebben we wel heel veel gezien en meegemaakt! We gaan zeker nog eens met Matoke-tours op reis!