9+ beoordeeld op grootste safari reviewsite ter wereld
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk en duurzaam
 

groepsreis Kilimanjaro Machame (met acclimatiseren)

Door: Rob

Hallo Charlotte,

We zijn alweer bijna een week terug in Nederland maar ik wilde je nog even bedanken. We hebben echt een SUPER vakantie gehad, met heel veel onvergetelijke hoogtepunten! De beklimming van de Kili was heel zwaar, maar onder begeleiding van onze geweldige crew hebben we beide de top bereikt. Wat een team, die jongens deden echt alles voor ons, een ongelooflijk mooie ervaring!

En dan de safari, we zagen de complete Big 5, ja zelfs de zwarte neushoorn wist onze gids te vinden in de Serengeti! We zagen 2x een rivieroversteek, met als klapper eentje van heel dichtbij en dan 3 uur lang non-stop... we hebben ze niet allemaal kunnen tellen, maar we denken zeker wel een half miljoen gnoe's gezien te hebben ;-). Net alsof we midden in een natuurfilm zaten, niet te bevatten!

Ik ben dan ook zeer blij met de extra dag in het migratiegebied zoals we die in de reis hadden opgenomen. De gehele reis was overigens super. Mooi om als eerste kennismaking te beginnen met een dagje safari in Arusha NP, met name ook de wandelsafari daar was erg leuk. In Tarangire NP hebben we echt heel veel dieren gezien (ook leeuwen en cheetahs) en de prachtige baobabbomen. Ook de route door het masai gebied was mooi. Tussendoor wat daagjes in Arusha, Arusha zelf had niet zoveel te bieden maar we hebben ons met een bezoek aan de lokale markten en wat activiteiten in de omgeving (lake Duluti, waterval, mama Anna women's project in Mulala) uitstekend vermaakt.

Ook de accommodaties waren top. En zeker de tentenkampen midden in de Serengeti, wat is het gaaf om vanuit je tent giraffen, gnoe's, zebra's, gazellen en hyena's te zien...!

Kortom, helemaal top, onze vakantie had eigenlijk niet beter kunnen verlopen! Alles was ook echt perfect geregeld, bedankt!

Groeten, Rob